Šta ja znam, Magathov glavni adut - fizička sprema, u selektorskom poslu ne pije puno vode. Bolji jeste od ostalih ponuđenih kandidata, ali nisam sad baš ubijeđen da će nam donijeti uspjeh. Piše da bi on rado volio ostati barem dva ciklusa, ne bih se zalijetao pa potpisivao duge ugovore ako traži puno novca.
Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ajatolah_
#3451 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa kako je Felix vodio Fulham i Wolfsburg u svoja zadnja dva mandata, za očekivati bi bilo nekih dvadesetak debitanata do kraja ciklusa.
Doduše, s obzirom na Papetov tempo osvježavanja igračkog kadra, takvo nešto nam i treba. Za početak možda vrati Misketa.
Šta ja znam, Magathov glavni adut - fizička sprema, u selektorskom poslu ne pije puno vode. Bolji jeste od ostalih ponuđenih kandidata, ali nisam sad baš ubijeđen da će nam donijeti uspjeh. Piše da bi on rado volio ostati barem dva ciklusa, ne bih se zalijetao pa potpisivao duge ugovore ako traži puno novca.
- sinuhe
#3452 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ako Magath ne bude prvi stranac selektor nikad necemo imati stranca za selektora. On se druzi sa nasim svijetom 40 godina.
- pirmin
#3453 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Mogli smo do sad izabrati nekog sa foruma.
Kad je bal nek` se i princeza
- Logovan
#3454 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Naravno da smo mogli. I mi smo velike patriote kao i Barbarez.pirmin wrote:Mogli smo do sad izabrati nekog sa foruma.
- SkyLimit
#3455 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jezičke barijere sa Magathom ne bi bilo:
Begović - 6 godina kao dječak je živio u Njemačkoj, nešto njemačkog sigurno zna, a ako ništa, mogu pričati na engleskom(Magath priča i engleski)
Bešić - perfektno priča njemački
Mujdža - posljednih par godina igra u Njemačkoj, vjerovatno je naučio nešto i jezika
Spahić - isto kao i Mujdža
Bičakčić - perfektno priča njemački
Vrančić - perfektno priča njemački
Pjanić - poligota, priča više jezika, među njima i njemački
Džeko - isto kao i Pjanić
Lulić - odrastao u Švicarskoj, to je država gdje djeca nauče i njemački, i italijanski i francuski
Hajrović - isto kao i Lulić, s time da on sada i nastupa u Njemačkoj
Kolašinac - perfektno priča njemački
Zukanović - jedan period života i karijere je proveo u Njemačkoj i Austriji, neko osnovno poznavanje jezika vjerovatno ima
Ne znam šta je sa Medunjanina i Šunjića, valjda su gledali satelitsku kao mali
Begović - 6 godina kao dječak je živio u Njemačkoj, nešto njemačkog sigurno zna, a ako ništa, mogu pričati na engleskom(Magath priča i engleski)
Mujdža - posljednih par godina igra u Njemačkoj, vjerovatno je naučio nešto i jezika
Lulić - odrastao u Švicarskoj, to je država gdje djeca nauče i njemački, i italijanski i francuski
Zukanović - jedan period života i karijere je proveo u Njemačkoj i Austriji, neko osnovno poznavanje jezika vjerovatno ima
-
RtrnOfSalisbury
#3456 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
taman scedo rijet da od tije 30 aplikacija, sa foruma ima barem 5
ajde magace, zvacemo te fehmija i po teoriji velikije brojeva sad ti je na redu uspjeh: matematika ne laze (na dugi rok)
ajde magace, zvacemo te fehmija i po teoriji velikije brojeva sad ti je na redu uspjeh: matematika ne laze (na dugi rok)
- IcedMFEarth
#3457 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
I Avdija zna njemački 
- Koshpa
#3458 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne zaboravi Vedu i Seju jos i to ti je 13 igraca,Znaci u prvih 11 imas sve "svabe" htjeli su domaceg eto im FelixSkyLimit wrote:Jezičke barijere sa Magathom ne bi bilo:
-
RtrnOfSalisbury
#3459 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
tino susic? znade li on njemacki?
- emigrazione
#3460 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa ako je tako onda moze i Amar i on perfekt parla njemacki, jos mu babo svabo 
- SkyLimit
#3461 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Magath svakako ne može ništa posebno povećati fizičku spremu naših igrača za onih par dana pred utakmicu kvalifikacija, ali zato kad bi se negdje plasirali pod njegovim vodstvom i kad bi bili pod njegovom palicom par sedmica onih priprema pred prvenstvo, ili bi ih slomio, ili bi od njih napravio igrače koji mogu odigrati dvije utakmice u komadu.
- Muhamed Đakmić
#3462 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jeste vi svjesni da su ti razgovori pro forme, a da je selektor haman pa odabran? Kakav ba Magath 
- emigrazione
#3463 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Znaci Hadzija stoposto
- Koshpa
#3464 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja sam svjestan i znam odavno ko je, ali lijepo je mastati za Njemackog strucnjaka koji bi imao 11 Njemackih fubaleraMuhamed Đakmić wrote:Jeste vi svjesni da su ti razgovori pro forme, a da je selektor haman pa odabran? Kakav ba Magath
-
north
#3465 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma sa Magathom je ovo samo marketinški bilo...O tome je već prvi pisao Džakmić...neće ba Magath, šanse su 0,1% 
- SkyLimit
#3466 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Još jedna navijačka grupa reprezentacije BiH izrazila podršku Barbarezu:
Upada u oči da je nekada čovjek znao samo za BH Fanaticose, sada vidim na utakmicama i transparente "Ljuti Krajišnici", "BH Legion", "Armija Zmajeva", "Zmajevi Posavine" itd.LJUTI KRAJIŠNICI: PISMO PODRŠKE BARBAREZU
Najpopularnije pitanje ovih dana vezano uz bh. nogomet: Ko će biti novi selektor u reprezentaciji ?
Novinama i medijima kruže razna imena. Od svih tih imena, najmanje ili gotovo nikako da se govori o našem bivšem kapitenu Sergeju Barbarezu.Udruženje navijača "Ljuti Krajišnici" ovom prilikom želi da skrene pažnju na čovjeka koji itekako zaslužuje da svoj plan vođenja reprezentacije predstavi N/FSBiH.
Svi mi znamo koliko je, za vrijeme svoje bogate igračke karijere, značio reprezentaciji i svim njenim navijačima. Kao vjerni navijači, veoma smo počašćeni da se je veliki broj ljudi javio sa željom da obnašaju funkciju selektora reprezentacije BiH. To je rezultat podizanja reprezentacije na jedan veći stepen profesionalnosti i osvajanja još većeg poštovanja diljem svijeta. Zbog te činjenice želimo da mjesto trenera dobije neko kome je iskreno stalo do reprezentacije, koja je svetinja svim njenim iskrenim navijačima.
Taj "neko" je u našim očima Sergej Barbarez! Kroz bogatu karijeru je, igrajući za njemačke velikane kao što je Borussia Dortmund, Hamburger SV ili Bayer Leverkusen te nastupajući u svetom dresu naše nogometne reprezentacije, sakupio zavidno nogometno iskustvo. Uz to od 2010. godine posjeduje i "UEFA-Pro" licencu koja mu dozvoljava da se bavi trenerskim poslom.
Pridružujemo se otvorenom pismu BHF-a jer je i nama dosta politike od strane saveza. Uvjereni smo da je Sergej Barbarez čovjek koji bi na najbolji način iskoristio pruženu priliku te opravdao očekivanja.
ŽELIMO SERGEJA BARBAREZA ZA SELEKTORA NOGOMETNE REPREZENTACIJE BiH !
Vaši "Ljuti Krajišnici"
- emigrazione
#3467 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma jebali ih zmajevi, ko je to sranje izmislio uopste
- Šibicar
#3468 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
emigrazione wrote:Ma jebali ih zmajevi, ko je to sranje izmislio uopste
Onaj dupelizac Marijan.
- BHF_Manijak
#3469 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Sad ce nam i navijacke grupe birati selektore... Kakav smo mi cirkus.
- Bosanski_kralj
#3470 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne bih baš rekao da biraju, nego predlažu.BHF_Manijak wrote:Sad ce nam i navijacke grupe birati selektore... Kakav smo mi cirkus.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3471 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
samo se pika ako glasnogovornik Lucky predoloži
da prostiš...hebli vas neki anonimusi tamo za koje ne znamo
da prostiš...hebli vas neki anonimusi tamo za koje ne znamo
- Point.
#3472 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
1. Barba
2. Magath
16. Mr Nobody
Ostali se mogu jebat'.
2. Magath
16. Mr Nobody
Ostali se mogu jebat'.
- and
#3473 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
i šta bi se više trebalo razmatrati?zakaži sutra sjednicu i imenuj selektora.barba pomoćnikNadalje, Magath je govorio o svojoj fudbalskoj filozofiji, o viziji i programu rada u slučaju preuzimanja fukcije selektora BiH, zatim o predviđenoj strukturi stručnog štaba, kao i o planu praćenja naših igrača i protivničkih selekcija. Istakao je da želi dugoročniju saradnju sa NS/FS BIH, te je spreman voditi našu najbolju selekciju ne samo u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, nego i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.
ovo je jače rješenje od vahe
- IcedMFEarth
#3474 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Magath, Trappattoni, Mattheus predali prijave
- glavni kandidati Baka, Amar, Meša, Faruk
NFSBiH razgovarao sa Vahom
- glavni kandidati Baka, Amar, Faruk
Santini predao prijavu
- glavni kandidati Amar i Faruk
NFSBiH razgovoarao sa Felixom
- Amar Osim novi selektor

- glavni kandidati Baka, Amar, Meša, Faruk
NFSBiH razgovarao sa Vahom
- glavni kandidati Baka, Amar, Faruk
Santini predao prijavu
- glavni kandidati Amar i Faruk
NFSBiH razgovoarao sa Felixom
- Amar Osim novi selektor
-
mali_balon
#3475 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jesam zeljevac, ali ako amar bude trener onda smo definitvno i u fudbalu dotakli dno.