Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
shake69

#3426 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shake69 »

Pjanic15 wrote:Magath selektor, Barbarez pomoćnik, znaju njemački mogu se međusobno sporazumjevati, kao i sa skoro čitavom našom repkom također, obojica su igrali bitne uloge u bh. fudbalu, Magath iskovao legende poput Salihamidžića, Džeke i Misketa, a Barba najbolji kapiten kojeg smo ikada imali, međutim on ne može biti selektor jer nema nikakvog trenerskog iskustva, tako da može biti jedino pomoćnik. Magath će nas usmjeriti u taj njemački mentalitet, disciplinu i igru, bićemo prava mala njemačka kolonija. Ovo je jedina prihvatljiva opcija za neki novi nivo i napredak, Magath-Barbarez, sve ostale opcije su samo nastavak ovog trenutnog Papetovog nivoa.
Iako ce se s njim razgovarati u Austriji, navodno, dzaba bacaju pare, ali eto, Magath realno ne spada u ozbiljniji krug selektora, a to je potvrdio i Ljubojevic ("samo ih zanima koliko ce zaraditi"), a niti Barba, malo Rodoljub i skvadra,a malo okolnosti da covjek nema iskustva, tako da je realnost drugacija, ma sta ovdje tipkali i prizeljkivali. Hadzibegic je najizgledniji kandidat, nema vise nikakve sumnje. Mislim da ni sanse Bazdarevica nisu male od neki dan iako nista licno ne bih imao protiv Brke koji tersa. :wink:
Iker C

#3427 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Iker C »

Novi selektor treba biti onaj koji je u stanju da pobijedi Andoru i obeća da ćemo biti na kraju ispred Andore i Kipra.
LSD

#3428 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

https://www.youtube.com/watch?v=9Nl1kNup8fU
ovako nešto nama treba

1:06 jel ti to teško matere ti :pisnuo:
emigrazione

#3429 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Ne znam fakat sto covjeka pominjete, lijeci se negdje u Austriji i veze nema sa aktuelnim desavanjima :roll:
Charuga
Globalni moderator

#3430 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Charuga »

Pape je BIVŠI selektor naše reprezentacije i nema potrebu da se piše o njemu. Mislim da je dosta napisano o njemu za ove godine!
Mustang1

#3431 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Evo moj prijedlog .. Mislim da bi ovo trenutno bio najbolji izbor !

Saian

#3432 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Saian »

LSD wrote:https://www.youtube.com/watch?v=9Nl1kNup8fU
ovako nešto nama treba

otišo u reprezentaciju sad samo petom igra nema dalje :lol: :lol: :lol:
Šibicar

#3433 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

Saian wrote:
ovako nešto nama treba

:lol: Vrh!
LSD

#3434 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

Saian wrote:
ovako nešto nama treba

:lol: :lol: :lol: to na kraju
nekoeko

#3435 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nekoeko »

nas najveci problem su menadjerska mesetarenja, jedini kod koga toga nebi bilo je Barbarez. Sjetite se samo one utakmice Barbarez i Kodro protiv Saveza :bih:
Muhamed Đakmić

#3436 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

http://sport033.com/utrka-za-novog-sele ... dva-imena/

Barbarez i Kodro utakmica nije nikad postojala.

Igrali su Kodro i Bola, Barbarez je samo bio jedan od protagonista.

Ja nisam zagovornik ovih stranaca, a niko od ovih koji su se navodili kao potencijalni selektori mi ne djeluje kao toliko loše rješenje.

Prvo, svi su bolji treneri od Papeta, a i Pape je iz ove ekipe izvlačio maksimum tokom relativno dugog perioda svog rada. Drugo, u početku se neće smjeti zajebavati, tako da je dovoljno da poslože ekipu u normalnoj formaciji i eto odmah drastičnog skoka u rezultatima.
OldMayor

#3437 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

nosara wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Edin H. wrote:Dobro je da se i ova saga blizi kraju, konačno pozvan veliki Sergej na interview. Izdominirace Bakovica, Kajtaza i Pirica.
Još kad mu vide CV, ima da se useru od sreće :D.
Mozda zna neke trikove s kartama. Barba - novi Dinamo! :D
AcaLukas wrote: Pa bolje je prazan CV, nego CV kao u Safeta koji dokazuje da pojma nema.
Kako, pobogu...? Pa koliko je selektora u svijetu odvelo svoj tim na SP...?

Safetu se samo podrepilo mnogo sranja u kratkom periodu... Da imamo samo 2 boda vise, ove teme nebi ni bilo...
Safetu je trebalo nekoliko godina da sjebe najbolju generaciju koju smo imali i uspio je.
cyprus

#3438 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

nekoeko wrote:nas najveci problem su menadjerska mesetarenja, jedini kod koga toga nebi bilo je Barbarez. Sjetite se samo one utakmice Barbarez i Kodro protiv Saveza :bih:
Barbarez i Kodro? :-D
emigrazione

#3439 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Safetu je trebalo nekoliko godina da sjebe najbolju generaciju koju smo imali i uspio je.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Dugo mi necemo vidjeti igre i rezultata ko u doba Papeta, duuuugo
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#3440 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zviz »

A Felix Magath ce ih tek pravo sjebati. Njegove metode ne piju vode kod ljudi koji imaju tkz. "balkanske navike" odnosno mentalitet. To pije vode u Njemackoj jer tamo se disciplina uci u vrticu a ne u zrelim godinama. S ovim necu reci, da ljudi tj. igraci nemaju pojma o disciplini ili da iste nema, o nivou iste se moze u debatirati danima ali ono sto treba uzeti u obzir je sam mentalitet pojedinaca. 100% sam ubjedjen da bi poneki i odbili da igraju, a da bi vecina imala poteskoca suradjivati s njim. Na kraju krajeva on nikada nije nigdje bio ozbiljan kandidat za neke reprezentacije, a sam CV govori da je samo trenirao po Njemackoj osim Fulham gdje je jako brzo dobio otkaz poslje slabih 20% uspjeha na racunu.

Neko od domacih koji imaju dobar status iz Francuske ili Njemacke ili neki Franuz ili Italijan, evt. neko iz regiona npr. poput Bore Milutinovica (mada takovg i nema) da je bar 10 godina mladji. Definitivno treba uzeti Barbareza za pomocnika, ako se zeli kasnje racunati na njega. Na kraju krajeva nebi bilo ni lose, ako vec nema nekog izbora dati Ciri Blazevicu do kraja kvalifikacija da vodi uz to dodjeliti Barbareza kao pomocnika pa sljedece zime viditi kako stoje karte. Na kraju krajeva nece ovistiti hoce li Ciro zakucati gol nego igraci, a Ciro barz ima dobra iskustva a i pozna mentalitet, igrace itd.
todd_smith

#3441 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

OldMayor wrote: Safetu je trebalo nekoliko godina da sjebe najbolju generaciju koju smo imali i uspio je.
a znaci kad je lose, on ih sjebao, a kada smo isli na SP to je samo od sebe i igraca bilo ili nije vrijedno spomena?

ne branim papeta i drago mi je da je napustio tj dobio nogu, ali ovako duplih standarda svaki dan
lakilaka

#3442 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by lakilaka »

todd_smith wrote:
OldMayor wrote: Safetu je trebalo nekoliko godina da sjebe najbolju generaciju koju smo imali i uspio je.
a znaci kad je lose, on ih sjebao, a kada smo isli na SP to je samo od sebe i igraca bilo ili nije vrijedno spomena?

ne branim papeta i drago mi je da je napustio tj dobio nogu, ali ovako duplih standarda svaki dan
normalno da je sjebao. novi selektor ce imati laksi zadatak, jer dolazi na razjebanu repku, sa manjim ocekivanjima.

:bih: :bih: :bih: :bih:
todd_smith

#3443 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

ne znam koliko je on sjebao, koliko vidimo nije nista sjebao sto se tice repke i igraca jer Pjanic i Dzeko i ostali jos uvijek igraju i zabijaju i slicno.

Sjebao je nas plasman, sjebao je taktike ako ih je uopce imao. Ali reci da je sjebao reprezentaciju znaci da je ili otjerao ili unistio sve igrace.
emigrazione

#3444 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Ovaj novi ce najebati totalno, jer nece imati Ivicu Osima da mu slaze taktiku
lakilaka

#3445 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by lakilaka »

todd_smith wrote:ne znam koliko je on sjebao, koliko vidimo nije nista sjebao sto se tice repke i igraca jer Pjanic i Dzeko i ostali jos uvijek igraju i zabijaju i slicno.

Sjebao je nas plasman, sjebao je taktike ako ih je uopce imao. Ali reci da je sjebao reprezentaciju znaci da je ili otjerao ili unistio sve igrace.
pa sjebavanjem plasmana, sjebao je i repku. repka ne igra za utisak i dojam, nego za rezultat. isto tako sto je ostvario uspjeh odlaskom na sp, zasto je tesko priznati da je za ep usro i sefa i stanicu. a treba priznati da je uvodjenjem tss i igraca germanie sjebao i repku i atmisferu. a da li sam ja u pravu ili ti, presudio je n/fsbih. a ovaj iznad mene, nema pojma, kada kaze da je neko odredjivao taktiku prethodnom selektoru, jer je nije ni bilo. a necega sto nema, ne moze niko to odredjivati.

Last edited by lakilaka on 05/12/2014 17:56, edited 1 time in total.
todd_smith

#3446 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

mislim da novi ima savrsen scenario jer niko ne ocekuje realno da se kvalifikujemo, tako da ako uspije onda ce biti strucnjak neki veliki, ako ne uspije nema veze nije do njega
lakilaka

#3447 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by lakilaka »

todd_smith wrote:mislim da novi ima savrsen scenario jer niko ne ocekuje realno da se kvalifikujemo, tako da ako uspije onda ce biti strucnjak neki veliki, ako ne uspije nema veze nije do njega
slazem se. win-win kombinacija.

alphonse kauders

#3448 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by alphonse kauders »

Iako mi je Amar favorit, Barbarez bi bio srcem i dušom uz reprezentaciju, taman je onako živac ie emotivac ala Klopp

00:40 :D
SkyLimit

#3449 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Piši propalo
"Avaz" saznaje: U Beču završen razgovor čelnika NSBiH sa Felixom Magathom

U Beču je obavljen razgovor članova komisije Nogometnog saveza BiH za izbor selektora "Zmajeva" s njemačkim stručnjakom Felixom Magathom, saznaje "Dnevni avaz".

Tokom veoma korektnog i sadržajnog sastanka, Magath je izrazio izuzetno zadovoljstvo što mu je pružena mogućnost da razgovara sa predstavnicima NSBiH. Naglasio je da je u trenerskoj karijeri radio sa većim brojem igrača iz našeg regiona i da je bio u prilici da upozna njihov mentalitet te je dodao da Bosna i Hercegovina posjeduje izražen igrački potencijal, zbog čega se odlučio na kandidaturu za selektora, kao veliki izazov, ali i priliku za nove uspjehe, saopštava NSBiH.

Nadalje, Magath je govorio o svojoj fudbalskoj filozofiji, o viziji i programu rada u slučaju preuzimanja fukcije selektora BiH, zatim o predviđenoj strukturi stručnog štaba, kao i o planu praćenja naših igrača i protivničkih selekcija. Istakao je da želi dugoročniju saradnju sa NSBIH te je spreman voditi našu najbolju selekciju ne samo u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, nego i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Podsjetimo, novi selektor bit će izabran 11. decembra na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Kako saznajemo, komisija će razmotriti s kojim će još od kandidata razgovarati, ali neće sa svima, jer to nije moguće zbog rokova.
BHF_Manijak

#3450 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Muhamed Đakmić wrote:Samo su dva čovjeka realni kandidati za selektora, ostalo je sve prosipanje šuplje priče. Da, Velkoski je davno pomenuo jednog :D

Nikakvi Magathi, Vahe i Rajevci nisu ni blizu klupe, ni sad, ni od momenta kad je Sušić dobio nogu.
Rajevca gotive ovi iz RS-a, kao i Hadziju koji se gore ganj'o sa njima, ali ovi ga iz Federacije ne jebu. :mrgreen:

I vidim pozelenio si a? Rekoh ja SDA ovo ono, Bake je tito! 8-) Hajd ako smijes banuj picicu, haj haj... :skoljka: 8-) :mrgreen:
Locked