Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#3326 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

:lol: :lol: :lol:
House

#3327 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by House »

Čuj Hadžibegić :o :lol: jadna nam majka ako bude izabran za selektora
Last edited by House on 04/12/2014 18:23, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#3328 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by MOSALJOZE »

Pa naravno da nema podjela kada je država u pitanju,bez obzira za koga navijao.Ako napišu da je obavljen razgovor,jel se to odma mora ismijati,i praviti usporedbe sa Barbom,koji nema dana trenerskog iskustva.(volio bih i ja da Barba preuzme repku,ali ne da se uči na istoj)

mase vidjećeš reakcije kad se objavi ime selektora,mi do tada uzivamo :D
todd_smith

#3329 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

MOSALJOZE wrote:Pa naravno da nema podjela kada je država u pitanju,bez obzira za koga navijao.Ako napišu da je obavljen razgovor,jel se to odma mora ismijati,i praviti usporedbe sa Barbom,koji nema dana trenerskog iskustva.(volio bih i ja da Barba preuzme repku,ali ne da se uči na istoj)

mase vidjećeš reakcije kad se objavi ime selektora,mi do tada uzivamo :D
pa gdje nije smijesno da trener iz odron lige bude ozbiljan kandidat za jednu repku koja pripada u top 20 na citavoj planeti

Isto za Hadzibegica

tacno ih zovu jer im je mrsko traziti nekog drugog pa ono "hajd sta fali"
north

#3330 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

Ponavljam se, ali Meša-Barbarez bi bio dobar tandem, naravno Meša selektor, ovaj pomoćnik....Isto ko što pišemo za Barbareza da ne treba biti nikako selektor, tako ni Amar još nije dostigao taj level da može da preuzme reprezentaciju koja ima tako visoke ambicije....Trofeje Amara treba priznati, ali samo u okvirima PL, oni očigledno nigdje drugo ne piju puno vode, pa kako objasniti činjenicu da nakon toliko trofeja čovjek nije mrdnuo guzove nigdje van granica, pa da bar preuzme kakav mađarski, slovački ili turski klub, iz sredine tabele, sa začelja nebitno, pa da tamo nešto napravi vrijedno spomena a to nešto je više od onoga koga bi zamijenio na klupi tog kluba, i da onda ima sve moguće atribute da bude jedan od glavnih kandidata...Ovako dvije već sezone se skroz povukao, prijavio se kao trener golmana na klupi Želje i sad bi odjednom da ga se gura za selektora u situaciji kada je zajebana situacija i kada expresno treba serija pobjeda da bi imali šanse za plasman...Ne ide...Naša liga je toliko kurčevo cijenjena u Evropi da čovjek sa najviše trofeja u ligi ubjedljivo nikome nije interesantan vani, ali očito baš nikome, e onda možemo samo zamisliti koliko su priznati ostali domaći stručnjaci i koliko uošte klubovi i kompletna liga ovdje kotiraju vani :-) ...Tražiti referencu u Amaru onoga njegova čuvenoga kako igrače množi sa nulom može prolaziti ali kod Svrake, Zebe, teško će ta arogancija ići kod Džeke, Pjanića i ostalih....tako da zaboravite taj njegov ters i drskost kao pozitivnu stranu...Drugačije bi izgledalo tersanje na Džeku jednog Magatha, Vahe a drugačije Amara....

Ako se kojim čudom Amar izabere, treba gu pustiti da mirno radi, iako će nemoguće biti ne svesti raspravu na relaciju Sarajevo-Željo, nažalost, iako bi tako trebalo za sve kojim i reprezentacija puno znači, ali eto trebalo bi ga pustiti na miru i vidjeti na šta će to ličiti...ali opet mislim da su mu male šanse, ali eto nikad se ne zna :-)
jeza u ledja

#3331 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

I vise nego komicno je sto par ljudi koji su cijlo vrijeme bili ljuti protivnici Susica dok je bio selektor, sada predlazu za selektora covjeka koji nema apsolutno nikakvo trenersko iskustvo sa obrazlozenjem da on kao vrhunski igrac sigurno zna nesto o fudbalu, te da za selektorsku poziciju i nije toliko bitno znanje, vec motivacija ekipe i neka karizma koju selektor posjeduje.

Kada su se doslovce isti ti argumenti koristili u raspravama o Susicu prije godinu-dvije, isti ti ljudi su se tim argumentima smijali.
palermo

#3332 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:I vise nego komicno je sto par ljudi koji su cijlo vrijeme bili ljuti protivnici Susica dok je bio selektor, sada predlazu za selektora covjeka koji nema apsolutno nikakvo trenersko iskustvo sa obrazlozenjem da on kao vrhunski igrac sigurno zna nesto o fudbalu, te da za selektorsku poziciju i nije toliko bitno znanje, vec motivacija ekipe i neka karizma koju selektor posjeduje.

Kada su se doslovce isti ti argumenti koristili u raspravama o Susicu prije godinu-dvije, isti ti ljudi su se tim argumentima smijali.
Koji su to ?

Al ovo bolidrano je poprilično tačno.
Radio Sarajevo

#3333 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

north wrote:Ponavljam se, ali Meša-Barbarez bi bio dobar tandem, naravno Meša selektor, ovaj pomoćnik....Isto ko što pišemo za Barbareza da ne treba biti nikako selektor, tako ni Amar još nije dostigao taj level da može da preuzme reprezentaciju koja ima tako visoke ambicije....Trofeje Amara treba priznati, ali samo u okvirima PL, oni očigledno nigdje drugo ne piju puno vode, pa kako objasniti činjenicu da nakon toliko trofeja čovjek nije mrdnuo guzove nigdje van granica, pa da bar preuzme kakav mađarski, slovački ili turski klub, iz sredine tabele, sa začelja nebitno, pa da tamo nešto napravi vrijedno spomena a to nešto je više od onoga koga bi zamijenio na klupi tog kluba, i da onda ima sve moguće atribute da bude jedan od glavnih kandidata...Ovako dvije već sezone se skroz povukao, prijavio se kao trener golmana na klupi Želje i sad bi odjednom da ga se gura za selektora u situaciji kada je zajebana situacija i kada expresno treba serija pobjeda da bi imali šanse za plasman...Ne ide...Naša liga je toliko kurčevo cijenjena u Evropi da čovjek sa najviše trofeja u ligi ubjedljivo nikome nije interesantan vani, ali očito baš nikome, e onda možemo samo zamisliti koliko su priznati ostali domaći stručnjaci i koliko uošte klubovi i kompletna liga ovdje kotiraju vani :-) ...Tražiti referencu u Amaru onoga njegova čuvenoga kako igrače množi sa nulom može prolaziti ali kod Svrake, Zebe, teško će ta arogancija ići kod Džeke, Pjanića i ostalih....tako da zaboravite taj njegov ters i drskost kao pozitivnu stranu...Drugačije bi izgledalo tersanje na Džeku jednog Magatha, Vahe a drugačije Amara....

Ako se kojim čudom Amar izabere, treba gu pustiti da mirno radi, iako će nemoguće biti ne svesti raspravu na relaciju Sarajevo-Željo, nažalost, iako bi tako trebalo za sve kojim i reprezentacija puno znači, ali eto trebalo bi ga pustiti na miru i vidjeti na šta će to ličiti...ali opet mislim da su mu male šanse, ali eto nikad se ne zna :-)
A zašto bi išao u Mađarsku ili Slovačku, po čemu su to te lige bolje od naše? Igraju li konstantno Ligu prvaka? Išao je u Japan, ali i to vam je pičkin dim.

Eto, Mešini uspjesi su atomski, vodio čovjek timove za koje nikad niko nije ni čuo. Bitno je da je radio sa strancima, pa je odmah bolji... Niđe veze.
north

#3334 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

Još su smješnije komične karakteristike kojega ga eto zaboga mogu ubaciti u igru i izabrati u konačnici za selektora...Samo sve te reference su one koje nužno uošte ni ne treba da ima jedan trener ili selektor, koje su haman nerelevantne: bio dobar igrač, igrao srcem, bio kapiten reprezentacije, mlad i patriota i to bi bilo to :oops: ....Samo gle čuda nema nijednu referencu koju nužno mora da ima trener ili selektor, NIJEDNU!!!
jeza u ledja

#3335 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:I vise nego komicno je sto par ljudi koji su cijlo vrijeme bili ljuti protivnici Susica dok je bio selektor, sada predlazu za selektora covjeka koji nema apsolutno nikakvo trenersko iskustvo sa obrazlozenjem da on kao vrhunski igrac sigurno zna nesto o fudbalu, te da za selektorsku poziciju i nije toliko bitno znanje, vec motivacija ekipe i neka karizma koju selektor posjeduje.

Koji su to ?

Al ovo bolidrano je poprilično tačno.
Point i shalla.
north

#3336 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

Radio Sarajevo wrote:
north wrote:Ponavljam se, ali Meša-Barbarez bi bio dobar tandem, naravno Meša selektor, ovaj pomoćnik....Isto ko što pišemo za Barbareza da ne treba biti nikako selektor, tako ni Amar još nije dostigao taj level da može da preuzme reprezentaciju koja ima tako visoke ambicije....Trofeje Amara treba priznati, ali samo u okvirima PL, oni očigledno nigdje drugo ne piju puno vode, pa kako objasniti činjenicu da nakon toliko trofeja čovjek nije mrdnuo guzove nigdje van granica, pa da bar preuzme kakav mađarski, slovački ili turski klub, iz sredine tabele, sa začelja nebitno, pa da tamo nešto napravi vrijedno spomena a to nešto je više od onoga koga bi zamijenio na klupi tog kluba, i da onda ima sve moguće atribute da bude jedan od glavnih kandidata...Ovako dvije već sezone se skroz povukao, prijavio se kao trener golmana na klupi Želje i sad bi odjednom da ga se gura za selektora u situaciji kada je zajebana situacija i kada expresno treba serija pobjeda da bi imali šanse za plasman...Ne ide...Naša liga je toliko kurčevo cijenjena u Evropi da čovjek sa najviše trofeja u ligi ubjedljivo nikome nije interesantan vani, ali očito baš nikome, e onda možemo samo zamisliti koliko su priznati ostali domaći stručnjaci i koliko uošte klubovi i kompletna liga ovdje kotiraju vani :-) ...Tražiti referencu u Amaru onoga njegova čuvenoga kako igrače množi sa nulom može prolaziti ali kod Svrake, Zebe, teško će ta arogancija ići kod Džeke, Pjanića i ostalih....tako da zaboravite taj njegov ters i drskost kao pozitivnu stranu...Drugačije bi izgledalo tersanje na Džeku jednog Magatha, Vahe a drugačije Amara....

A zašto bi išao u Mađarsku ili Slovačku, po čemu su to te lige bolje od naše? Igraju li konstantno Ligu prvaka? Išao je u Japan, ali i to vam je pičkin dim.

Eto, Mešini uspjesi su atomski, vodio čovjek timove za koje nikad niko nije ni čuo. Bitno je da je radio sa strancima, pa je odmah bolji... Niđe veze.
nećemo dalje :skoljka: ...pa mi ne možemo izbaciti ekipe iz C.Gore, Makedonije i ti sad pričaš o uređenim sredinama gdje su uslovi po svim parametrima deset puta bolji od ove vukojebine, i imaš obraza da kažeš što bi išao, kao ovdje je bolje :lol:
Radio Sarajevo

#3337 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

north wrote:nećemo dalje :skoljka: ...pa mi ne možemo izbaciti ekipe iz C.Gore, Makedonije i ti sad pričaš o uređenim sredinama gdje su uslovi po svim parametrima deset puta bolji od ove vukojebine, i imaš obraza da kažeš što bi išao, kao ovdje je bolje :lol:
Ma ja ba, svugdje bolje nego kod nas. Evo gledao sam Alkmaar i Vitesse uživo neki dan, imaju atomske uslove, a fudbal malo bolji nego kod nas. Izbacivali smo i Genk, Lillestrom i druge koji su imali 10 puta bolje uslove od nas, kao što smo i ispadali od gorih. Ispade da po tome Kukes iz Albanije ima bolje uslove od Sarajeva, a znamo da nije tako.
north

#3338 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

Holandska liga malo bolja, jer tako preko tv-a izgleda kad se gleda :lol: ....ma nema dalje :skoljka: ...što bi išao neko odavde u Alkmar kad je tamo malo bolje nego nas, a nigdje takvih ćevapa i bureka ko ovdje, ne isplati se :oops: :D
Last edited by north on 04/12/2014 19:03, edited 1 time in total.
todd_smith

#3339 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Ako su Hadzibegic i Osim usli u uzi izbor, zasto onda nije i Vlado?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3340 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

todd_smith wrote:Ako su Hadzibegic i Osim usli u uzi izbor, zasto onda nije i Vlado?
Jes' to bacio oko na kćerku mu?
palermo

#3341 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

todd_smith wrote:Ako su Hadzibegic i Osim usli u uzi izbor, zasto onda nije i Vlado?
Koji Vlado ? Jagodič ? ili neko drugi.

Ako je izbor između Osima i Hadžibegića, tipujem da će kocka pasti na Amara
todd_smith

#3342 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Velkoski wrote:
Jes' to bacio oko na kćerku mu?
jedna je livia :oops:
todd_smith

#3343 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

palermo wrote:
Koji Vlado ? Jagodič ? ili neko drugi.

Ako je izbor između Osima i Hadžibegića, tipujem da će kocka pasti na Amara
jagodic

vodio je mladu repku duze vrijeme, sto da ne i on onda moze pravo i starije

Zna besica, zna prcica, zna viscu, sto da ne je li tako? nema nista gori CV od Hadzibegica i Osima
phillie

#3344 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Kacio se i sa Besicem, kacio se i sa Prcicem :D Meni kao trener je drag, jer je u Celiku imao lijepu epizodu, ali ipak mislim da nije za selektora reprezentacije.
todd_smith

#3345 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

phillie wrote:Kacio se i sa Besicem, kacio se i sa Prcicem :D Meni kao trener je drag, jer je u Celiku imao lijepu epizodu, ali ipak mislim da nije za selektora reprezentacije.
nema veze, to znaci da ima muda

da se razumijemo mislim da je los izbor naravno, nego ovako logiku koriste ovi sto su za amara i hadzibegica
SkyLimit

#3346 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Dobar je Jagodić, nije mu mrsko nagovarati momke iz emigracije da igraju za BiH, ipak za njega je tamam mlada reprezentacija, valjda neće umjesto njega postaviti Sliškovića, ili još gore, Tulića.
emigrazione

#3347 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Ovaj Aletic fakat nije normalan :lol: :lol:
LSD

#3348 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

emigrazione wrote:Ovaj Aletic fakat nije normalan :lol: :lol:
:shock: to tek sad skonto :lol:

jarane, ti vazda kasniš po par godina....jbg, ne možemo tako u evropu :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3349 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

Pa ovaj tekst mu je na mjestu.

:run:
shalla

#3350 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shalla »

Napisao si otprilike tačan vremenski period kada su ti argumenti u Papetovom slučaju postali izlišni. Do prije nekih godinu, godinu i pol je bio u stanju da ih motiviše i imali smo rezultate uprkos njegovom dokazanom neznanju, kada je "izgubio" svlačionicu počeo je naš pad pa je samim tim i njegova karizma, koju je kao igračka legenda imao, krenula padati ;)
I pogrešno si zaključio, ja ne predlažem Sergeja prije nekih imena ali smatram da ne bi bio ništa lošije rješenje od Hadžije, Rajevca ili Bake...

Kao što rekoh, iz Vedine izjave se mnogo toga može pročitati (ko želi da shvati), nije jedini reprezentativac koji tako misli...
Locked