Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3126 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Meni samo nije jasno kako jos niko nema informaciju iz prve, druge, trece....ruke, ko sto je bio slucaj s prethodnim selektorom. Vazda su bile neke potvrdjene informacije, a sad svako tvrdi sta je njemu cejf. Razocaran sam.
- nosara
#3127 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nema smisla ofirat ostale kandidate...Tomahawk11 wrote:Meni samo nije jasno kako jos niko nema informaciju iz prve, druge, trece....ruke, ko sto je bio slucaj s prethodnim selektorom. Vazda su bile neke potvrdjene informacije, a sad svako tvrdi sta je njemu cejf. Razocaran sam.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3128 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nije, ozbiljno, kad se sve sabere, ovako to izgleda:nosara wrote:Nema smisla ofirat ostale kandidate...Tomahawk11 wrote:Meni samo nije jasno kako jos niko nema informaciju iz prve, druge, trece....ruke, ko sto je bio slucaj s prethodnim selektorom. Vazda su bile neke potvrdjene informacije, a sad svako tvrdi sta je njemu cejf. Razocaran sam.Neka se malo poraduju, a onda ce sve doc na svoje mjesto...
Hadzbegic je vec u talu, vec su njega izabrali.
Rajevca gura FSRS, svaako je na redu da Srbin bude selektor.
Onda imamo struju za Bazdarevica.
Halilhodzic je otpao, mada se i tu bilo usijalo.
Osim...tu ima dosta tvrdnji, ali uglavnom od stane navijaca Zelje. Vidjecemo koliko je realno.
Onda dolaze Barbarez, Magatha, Santinija....sta bi sa Trapatonijem i kompanijom
Kakvih se sve imena navaljalo, ovo da se bira selektor Brazila ne bi bila ovolika guzva
Mada mislim da su u savezu vec izabrali kandidata, ostali su tu da popune mjesta reda radi. Po onome sto se prica, pise, sanse:
Hadzibegic 50%
Rajevac 25 %
Mesa 15 %
Osim 10%
Od pobrojanih, najprije Mesu.
- nosara
#3129 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Faruk...? Onaj sto je fulio penal protiv Argentine 1990....? Pa njemu je poraz u krvi...
Izgleda da ovdje niko ne zeli dobro reprezentaciji, Osim par stotina hiljada navijaca FK Zeljeznicara...
Izgleda da ovdje niko ne zeli dobro reprezentaciji, Osim par stotina hiljada navijaca FK Zeljeznicara...
-
todd_smith
#3130 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kompani ne moze zbog obaveza sa Citijem.Tomahawk11 wrote:Nije, ozbiljno, kad se sve sabere, ovako to izgleda:nosara wrote:Nema smisla ofirat ostale kandidate...Tomahawk11 wrote:Meni samo nije jasno kako jos niko nema informaciju iz prve, druge, trece....ruke, ko sto je bio slucaj s prethodnim selektorom. Vazda su bile neke potvrdjene informacije, a sad svako tvrdi sta je njemu cejf. Razocaran sam.Neka se malo poraduju, a onda ce sve doc na svoje mjesto...
Hadzbegic je vec u talu, vec su njega izabrali.
Rajevca gura FSRS, svaako je na redu da Srbin bude selektor.
Onda imamo struju za Bazdarevica.
Halilhodzic je otpao, mada se i tu bilo usijalo.
Osim...tu ima dosta tvrdnji, ali uglavnom od stane navijaca Zelje. Vidjecemo koliko je realno.
Onda dolaze Barbarez, Magatha, Santinija....sta bi sa Trapatonijem i kompanijom![]()
Kakvih se sve imena navaljalo, ovo da se bira selektor Brazila ne bi bila ovolika guzva![]()
Mada mislim da su u savezu vec izabrali kandidata, ostali su tu da popune mjesta reda radi. Po onome sto se prica, pise, sanse:
Hadzibegic 50%
Rajevac 25 %
Mesa 15 %
Osim 10%
Od pobrojanih, najprije Mesu.
- OldMayor
#3131 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Barbu za selektora!

Ajde da probamo i tu varijantu!

-
zlajapravaraja
#3132 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Point. wrote:Konacno se oglasio i Barba. Izabro bih njega, nebi se ni mislio. Ibisevic je rekao da je sada potreban selektor ne na dugorocne staze, vec neko ko ce napraviti taj pozitivni sok na igrace, koji moze uticati na igrace odmah. Vjerujem da vecina reprezentativaca misli tako. Ko bi bolje to odradio, nego Barba himself i sama njegova pojava, sa strucnim saradnicima bilo bi to ko bombona. Istovremeno bi se rijesili ove dosadne, malogradjanske diskusije Mesa manijak zeljo pitar Hadzija Amar. Dojadili ste i Bogu i narodu.
To je to
- cyprus
#3133 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jedini način da Barbarez ostane legenda jeste da se nikad ne prihvati selektorske pozicije 
- AhmetShabo
#3134 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
mač je to sa 2 oštrice. mozda bi i mogao odvest ua euro. onda bi bio jos veca legedna, a u slucaju neuspjeha, znamo svi sta bi se desilocyprus wrote:Jedini način da Barbarez ostane legenda jeste da se nikad ne prihvati selektorske pozicije
-
sumirprimus
#3135 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
kontam kakav bi njemu nadimak prišili?OldMayor wrote:Barbu za selektora!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3136 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
nije realno pljuvati narednog selektora ako se i ne plasira...a opet od svega ovisi šta su ciljevi kojih se prihvatio
realno ako bi dohvatili treće mjesto i baraž bio bi veliki uspjeh...a onda sve zavisi od toga kako nas sreća pogelda i kakvog protivnika dobijemo
realno ako bi dohvatili treće mjesto i baraž bio bi veliki uspjeh...a onda sve zavisi od toga kako nas sreća pogelda i kakvog protivnika dobijemo
- Logovan
#3137 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Veće su šanse da nas neće odvesti, nego da hoće. Bezveze Barbarez rizikuje, kad su dobre šanse da bude popljuvan, nakon onako jako dobre igračke karijere.AhmetShabo wrote:mač je to sa 2 oštrice. mozda bi i mogao odvest ua euro. onda bi bio jos veca legedna, a u slucaju neuspjeha, znamo svi sta bi se desilocyprus wrote:Jedini način da Barbarez ostane legenda jeste da se nikad ne prihvati selektorske pozicije
- ultima_palabra
#3138 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jbg tako nam je kako nam je... ozbiljniji ljudi su već u julu pričali o ovom scenariju, i kontali ko bi nas mogao vaditi iz govana u novembru kad Germanija zajebe stvar.JoseMujica wrote:nije realno pljuvati narednog selektora ako se i ne plasira...a opet od svega ovisi šta su ciljevi kojih se prihvatio
Barbarez selektor, stručni pomoćnici Spahić i Mido Džeko
- OldMayor
#3139 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Dajte ba, kakav je to nadimak imao Mušović, Hadzibegic, Muzurovic, Ciro?sumirprimus wrote:kontam kakav bi njemu nadimak prišili?OldMayor wrote:Barbu za selektora!
Ako aludiras na Papeta, on je zasluzeno dobio te nadimke. Znamo svi zasto veoma dobro, da ne govorimo da je covjek jedva otjeran, htio penziju dogurat u repki...I jos trazi odstetu...
Pa trebamo mi trazit odstetu sto nas je u relativno laganoj grupi zavalio da nas bog allah ne moze sad iscupat.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3140 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ultima_palabra wrote:Jbg tako nam je kako nam je... ozbiljniji ljudi su već u julu pričali o ovom scenariju, i kontali ko bi nas mogao vaditi iz govana u novembru kad Germanija zajebe stvar.JoseMujica wrote:nije realno pljuvati narednog selektora ako se i ne plasira...a opet od svega ovisi šta su ciljevi kojih se prihvatio
Barbarez selektor, stručni pomoćnici Spahić i Mido DžekoImaju iskustva u vođenju ekipe...
- cyprus
#3141 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Čak i u slučaju uspjeha ja se bojim da bi ga ista sudbina svakako čekala... Recimo da bi odradio jedan ciklus fantastično, možda i dva... Onda bi u trećem krenulo nizbrdo, a mi kakvi smo, dobio bi tretman kao da ništa dobro nikad nije uradio... Da ne govorim da bi mu u međuvremenu raznorazni kauč i forum selektori, te očiotvarajući novinari visili za vratom sa pitanjima: što će ti ovaj i gdje je onaj?AhmetShabo wrote:mač je to sa 2 oštrice. mozda bi i mogao odvest ua euro. onda bi bio jos veca legedna, a u slucaju neuspjeha, znamo svi sta bi se desilocyprus wrote:Jedini način da Barbarez ostane legenda jeste da se nikad ne prihvati selektorske pozicije
Ovaj scenario neminovno čeka sljedećeg selektora, ko god on bio... A šta tek očekivati u slučaju neuspjeha... Tipujem da bi inspiracija za nadimke bila prvo potražena u Barbarezovoj manekenskoj karijeri
-
Tyke
#3142 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
I, strucnjaci, jestel' se odlucili koga cete dovesti u repku?
Barbarezov moguci nadimak!? Hm.. mozda POKERMON, neznalica... opet ljepse od ''teleca glava'', slika s' gulasa, i sl.
Rajevac rajca sve putem medija, samouvjereno nas vec odveo na EP i SP. Samo jos nije rekao koje mjesto cemo na kraju zauzeti i koliko cemo napredovati na fifa-inoj rang listi.
Mada, CV mu je dobar i ocito da zna posao. Jebaji ga, ako i ne uspije imacemo materijala za dobro vrijedjanje i polemiku.
Barbarezov moguci nadimak!? Hm.. mozda POKERMON, neznalica... opet ljepse od ''teleca glava'', slika s' gulasa, i sl.
Rajevac rajca sve putem medija, samouvjereno nas vec odveo na EP i SP. Samo jos nije rekao koje mjesto cemo na kraju zauzeti i koliko cemo napredovati na fifa-inoj rang listi.
Mada, CV mu je dobar i ocito da zna posao. Jebaji ga, ako i ne uspije imacemo materijala za dobro vrijedjanje i polemiku.
- ultima_palabra
#3143 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Mislim da se sa takvim stvarima suočio svako ko je trenirao na profesionalnom nivou više od godinu-dvije... znači to je u opisu posla.cyprus wrote:Čak i u slučaju uspjeha ja se bojim da bi ga ista sudbina svakako čekala... Recimo da bi odradio jedan ciklus fantastično, možda i dva... Onda bi u trećem krenulo nizbrdo, a mi kakvi smo, dobio bi tretman kao da ništa dobro nikad nije uradio... Da ne govorim da bi mu u međuvremenu raznorazni kauč i forum selektori, te očiotvarajući novinari visili za vratom sa pitanjima: što će ti ovaj i gdje je onaj?AhmetShabo wrote:mač je to sa 2 oštrice. mozda bi i mogao odvest ua euro. onda bi bio jos veca legedna, a u slucaju neuspjeha, znamo svi sta bi se desilocyprus wrote:Jedini način da Barbarez ostane legenda jeste da se nikad ne prihvati selektorske pozicije
Ovaj scenario čeka sljedećeg selektora, ko god on bio... A šta tek očekivati u slučaju neuspjeha... Tipujem da bi inspiracija za nadimke bila prvo potražena u Barbarezovoj manekenskoj karijeri
Jesi ikad gledao ovu emisiju: http://en.wikipedia.org/wiki/Special_1_TV
-
todd_smith
#3144 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
pokermonTyke wrote:I, strucnjaci, jestel' se odlucili koga cete dovesti u repku?![]()
Barbarezov moguci nadimak!? Hm.. mozda POKERMON, neznalica... opet ljepse od ''teleca glava'', slika s' gulasa, i sl.![]()
Rajevac rajca sve putem medija, samouvjereno nas vec odveo na EP i SP. Samo jos nije rekao koje mjesto cemo na kraju zauzeti i koliko cemo napredovati na fifa-inoj rang listi.![]()
-
sumirprimus
#3145 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
haha dobra ova,fabio i barba mi mogli slican nick imat... 
- and
#3146 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
kako nema?Tomahawk11 wrote:Meni samo nije jasno kako jos niko nema informaciju iz prve, druge, trece....ruke, ko sto je bio slucaj s prethodnim selektorom. Vazda su bile neke potvrdjene informacije, a sad svako tvrdi sta je njemu cejf. Razocaran sam.
@velkoski je rekao iz prve ruke da će amar biti sigurno selektor
ali, netačna informacija
- ultima_palabra
#3147 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Najuspješniji selektor Engleske u zadnjih 20 godina je "It", i generalno je prikazan kao debil. Jedan od najboljih trenera svih vremena je Cabbage Man, drugi je Voyeur, itd itd... a sve je to jedno vrijeme emitovano i na BBC-u.sumirprimus wrote:haha dobra ova,fabio i barba mi mogli slican nick imat...
- cyprus
#3148 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Emisiju gledao nisam, ali se slažem sa tvojom konstatacijom... Zato i govorim da Barbarez može sačuvati status legende BH fudbala i reprezentacije samo ako ne dotakne selektorsku klupu...ultima_palabra wrote:Mislim da se sa takvim stvarima suočio svako ko je trenirao na profesionalnom nivou više od godinu-dvije... znači to je u opisu posla.cyprus wrote:Čak i u slučaju uspjeha ja se bojim da bi ga ista sudbina svakako čekala... Recimo da bi odradio jedan ciklus fantastično, možda i dva... Onda bi u trećem krenulo nizbrdo, a mi kakvi smo, dobio bi tretman kao da ništa dobro nikad nije uradio... Da ne govorim da bi mu u međuvremenu raznorazni kauč i forum selektori, te očiotvarajući novinari visili za vratom sa pitanjima: što će ti ovaj i gdje je onaj?
Ovaj scenario čeka sljedećeg selektora, ko god on bio... A šta tek očekivati u slučaju neuspjeha... Tipujem da bi inspiracija za nadimke bila prvo potražena u Barbarezovoj manekenskoj karijeri
Jesi ikad gledao ovu emisiju: http://en.wikipedia.org/wiki/Special_1_TV
Jedino što bi eventualno moglo da mu sačuva status u tom slučaju je da napravi neki fantastičan rezultat i onda ode... Al i tada bi vjerovatno govorili da je šupak kome je reprezentacija poslužila kao odskočna daska
-
todd_smith
#3149 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Niko do sada nije sacuvao obraz u i oko reprezentacije, ali eto barbarez bi 
-
sumirprimus
#3150 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
kakvi su ovi nasi sportski novinari,medili bi mu u facu da guzca vidi puta,a pljuvali bi vamo po fejsbucima,forumima i mahalama...
i sve provjereno,eSkluzivno,i iz prve ruke...
i sve provjereno,eSkluzivno,i iz prve ruke...