Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Point.

#2976 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

Laki je pao na dva mjeseca. Medjutim kako nema Papeta vise vjerujem da mu nije dobro.

Medjutim mene interesuje jel se Vaha propisno odmorio od velikih napora u Trabzonu i da li je otputovao na zasluzeni odmor u Kairo?
agent_zero

#2977 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by agent_zero »

missko wrote:
bingov buraz wrote:
missko wrote:Zasto Amar nije trener Zelje? Jel ova sva hajka da se otjera Pape potekla s odredjenog mjesta i inscenirano? Dal je to sve ranije pripremljeno za Amawow dolazak, saznat cemo u sljedecim danima.
Amaw jeste iz mjesanog braka tako da zadovoljava dvije strane a treca ce strana biti zadovoljena preuzimanjem mlade selekcije gdje nas mogu unistavati na dugorocnoj osnovi.
Moj top favorit je Amko pa sad cekajmo rasplet.
I UEFA se pridruzila hajci na Papeta,na stranici im cijelo vrijeme stoji da imamo 2 boda.
Zavjera kolosalnih razmjera.
Za ta 2 boda su krivi igraci vise od selektora. Glavobolje mantanja kurcobolje klocitis i to se takodje u hajku uklapa
:lol: :-) :lol: :-)

Pa zar ima još ovakvih nebuloza i gluposti? Čuj igrači krivi, a ona bezobrazna teleća glava nevinašce. Koliko mu plate i premija dadoše, mogli su sirotinju cijele države nahraniti i kuće im sagraditi.

I opet se nađu mentalni sklopovi koji na sve načine pokušavaju da "operu" teleću glavu koja nas je i zavila u crno i dovela u ovo stanje gdje smo sada.

:twisted: :twisted: :twisted:
incognito071

#2978 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by incognito071 »

A da mozda zaboravimo Papeta? On je koliko ja znam proslost na ovoj temi.
lazna desetka

#2979 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by lazna desetka »

Image sad je pravi na nivou da odvede ekipu na veliko takmicenje :thumbup: :bih:

ako ne Baka onda

Jacques Santini zvanično predao kandidaturu za selektora BiH

http://reprezentacija.ba/17523-jacques- ... ektora-bih

Image

al Baka nas vodi u francusku i rusiju :bih: :thumbup:
incognito071

#2980 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by incognito071 »

lazna desetka wrote:Image sad je pravi na nivou da odvede ekipu na veliko takmicenje :thumbup: :bih:

ako ne Baka onda

Jacques Santini zvanično predao kandidaturu za selektora BiH

http://reprezentacija.ba/17523-jacques- ... ektora-bih

Image

al Baka nas vodi u francusku i rusiju :bih: :thumbup:
Baka nas jedino moze odvesti u tri lijepe pm!
stakasa

#2981 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stakasa »

Eno sad spominju i Dragana Okuku :D
Point.

#2982 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

Budu li Baka ili Okuka treba zapaliti i posrati se na jebeni savez.
Altsa

#2983 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Altsa »

Point. wrote:Budu li Baka ili Okuka treba zapaliti i posrati se na jebeni savez.
Baku bih i prezivio ali krivinu NE
stakasa

#2984 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stakasa »

Altsa wrote:
Point. wrote:Budu li Baka ili Okuka treba zapaliti i posrati se na jebeni savez.
Baku bih i prezivio ali krivinu NE
:D
Ne treba vala ni Baku. O Gaganu da i ne pricamo. Bas me je nasmijalo kad sam procito da je on kandidat :D
woodman

#2985 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by woodman »

santinija za selektora :oops:
stakasa

#2986 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stakasa »

Moze se desiti da RS bude insistiro na Gaganu
Pjanic15

#2987 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Pjanic15 »

Image

Ništa od ovog, ubleharstvo se nastavlja tamo gdje je i stalo. Ovi francuzi su po trenerskim dostignućima u rangu sa Ublehom, a ova dvojica domaćih čak i niže, agonija će se nastaviti...
Itakoto

#2988 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

I_tako_to ide. Znam ja nas, j€bo ti nas! Idemo mi u qrc narednih decenija a za EP i SP treba ipak malo vise truda i profesionalizma...
Altsa

#2989 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Altsa »

stakasa wrote:Moze se desiti da RS bude insistiro na Gaganu
moze, ali se ne pitaju samo oni. barem bi tako trebalo biti. :roll:
stakasa

#2990 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stakasa »

...
ultima_palabra

#2991 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Pa realno, koje mi to imamo bolje trenere od ovih? Vaha i Duško su sami rekli da neće.

Stranac, čak i kad je jako ime, ne garantuje uspjeh... vidjeli smo to iz dosta primjera, najfriškiji Capello i Advocaat.
SSemir

#2992 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SSemir »

jedna lijepa vijest momci, Rajevac ce biti novi selektor. po meni, jako dobar izbor
zlajapravaraja

#2993 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zlajapravaraja »

Ja sam misljenja da bi Sergej Barbarez imao najveci "standing" kod trenutnih igraca, i da bi daleko "dublje" mogao doprijeti do njih nego trenutni "potroseni" kandidati.

Ogromna vecina reprezentativaca je fudbal naucila igrati na njemackom govornom podrucju, dok je Sergej Barbarez tamo ostvario sve, a ipak je ponikao na nasim prostorima i "nas" je covjek. Buduci da ima jake veze sa Njemackom, i u buducnosti bi bio jak garant da se mladi dijasporci iz Njemacke, Austrije i Svicarske odazovu pozivu.

Ucenik je modernog fudbala "made in Germany", a o tome ne treba trositi previse rijeci, dok je sigurno jedan od rijetkih igraca u istoriji koji je igrao sve pozicije od libera do isturenog napadaca.

Da ne duljim, Sergejova biografija po meni predstavlja idealan mix za vodjenje sadasnje ekipe, s tim da bi pored sebe morao imati jednog provjerenog strucnjaka, i to nekoga po Sergejevom izboru (ne mora cak ni biti "domaci").

Ako je mogao hadalj Jürgen Klinsmann, moze i Sergej, koji je od njega pametniji barem 3x.
Murat Sabanovic

#2994 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Murat Sabanovic »

za selektora nekog sa foruma !
nosara

#2995 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

zlajapravaraja wrote:Ja sam misljenja da bi Sergej Barbarez imao najveci "standing" kod trenutnih igraca, i da bi daleko "dublje" mogao doprijeti do njih nego trenutni "potroseni" kandidati.

Ogromna vecina reprezentativaca je fudbal naucila igrati na njemackom govornom podrucju, dok je Sergej Barbarez tamo ostvario sve, a ipak je ponikao na nasim prostorima i "nas" je covjek. Buduci da ima jake veze sa Njemackom, i u buducnosti bi bio jak garant da se mladi dijasporci iz Njemacke, Austrije i Svicarske odazovu pozivu.

Ucenik je modernog fudbala "made in Germany", a o tome ne treba trositi previse rijeci, dok je sigurno jedan od rijetkih igraca u istoriji koji je igrao sve pozicije od libera do isturenog napadaca.

Da ne duljim, Sergejova biografija po meni predstavlja idealan mix za vodjenje sadasnje ekipe, s tim da bi pored sebe morao imati jednog provjerenog strucnjaka, i to nekoga po Sergejevom izboru (ne mora cak ni biti "domaci").

Ako je mogao hadalj Jürgen Klinsmann, moze i Sergej, koji je od njega pametniji barem 3x.
Ima sve sto mu ne treba... :D
Altsa

#2996 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Altsa »

SSemir wrote:jedna lijepa vijest momci, Rajevac ce biti novi selektor. po meni, jako dobar izbor
nemam nista protiv.
SSemir

#2997 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SSemir »

zlajapravaraja wrote:Ja sam misljenja da bi Sergej Barbarez imao najveci "standing" kod trenutnih igraca, i da bi daleko "dublje" mogao doprijeti do njih nego trenutni "potroseni" kandidati.

oprosti na offtopicu, i sto pitam za ako nevaznu stvar, ali naumpade mi jbg: aaa sta je sa trenerske strucnosti? :run:
zlajapravaraja

#2998 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zlajapravaraja »

SSemir wrote:

oprosti na offtopicu, i sto pitam za ako nevaznu stvar, ali naumpade mi jbg: aaa sta je sa trenerske strucnosti? :run:

Posjeduje diplomu, i to njemacku :wink:

Ni Jürgen Klinsmann nije bio "strucan" po tom kriteriju, pa je postao izvrstan selektor. Postoje mnogi drugi primjeri gdje je selektorska pozicija povjerena upravo apsolutnom pocetniku.

Reprezentacija nije klub, gdje ti "strucno iskustvo" treba svaki dan.
nosara

#2999 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

zlajapravaraja wrote:
SSemir wrote:

Posjeduje diplomu, i to njemacku :wink:

Ni Jürgen Klinsmann nije bio "strucan" po tom kriteriju, pa je postao izvrstan selektor. Postoje mnogi drugi primjeri gdje je selektorska pozicija povjerena upravo apsolutnom pocetniku.

Reprezentacija nije klub, gdje ti "strucno iskustvo" treba svaki dan.
A sto ce mu onda "provjereni strucnjak" pored...? Kakvu diplomu ima, iz zajebancije...? :D
zlajapravaraja

#3000 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zlajapravaraja »

nosara wrote:
A sto ce mu onda "provjereni strucnjak" pored...? Kakvu diplomu ima, iz zajebancije...? :D
Kao pomocni trener :wink:

Neke reprezentacije imaju i po 5 pomocnih trenera, mozes mislit' :zoka:

Pod "provjereni" spadaju i treneri sa samo recimo 3-4 godina iskustva, ne mora cak ni biti reprezentacija u pitanju :wink:

Sergej Barbarez posjeduje "A-licencu" Njemackog Fudbalskog Saveza ;-)
Locked