Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#2801 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

cyprus wrote:Od ove aktuelne petorke, moja rang lista bi bila ovakva:

1. Mehmed Baždarević
2. Milovan Rajevac
3. Amar Osim
4. Faruk Hadžibegić
5. Blaž Slišković

Al koji god da bude, apsolutno ću ga podržati...
Ja vala necu. :oops:
AcaLukas

#2802 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by AcaLukas »

cyprus wrote:
Dobro, ako su nas Baka i Pape doveli na najniže grane, za koga vas dvojica smatrate da nas je postavio na više grane? :oops:
Od trenera onaj krmak Ciro. Od ostalih Dzeko, Misimovic, Spahic itd.
todd_smith

#2803 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Edin H. wrote:
cyprus wrote:Od ove aktuelne petorke, moja rang lista bi bila ovakva:

1. Mehmed Baždarević
2. Milovan Rajevac
3. Amar Osim
4. Faruk Hadžibegić
5. Blaž Slišković

Al koji god da bude, apsolutno ću ga podržati...
Ja vala necu. :oops:
Imas ti Roya :mrgreen:
Edin H.

#2804 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

todd_smith wrote:
Imas ti Roya :mrgreen:
Moj selektor igra pokera i sudara se s autima :oops:
mevkobass

#2805 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mevkobass »

Prica mi kolega na poslu poslije utakmice sa izrelom , veli: ako vam ne bude vaha mozda cete brze traziti susica nego ste ga otjerali. Inace kolega je iz HR zaradio penziju al dodje ponekad da nesto pomogne. Prica da je zapamtio Brozovica , Skiju , Haseta , Starusa , itd. pa do ovih "novih" Papeta , Vahe , Bahtica , Skore , Sestica , itd. Kaze to on poslije te utakmice i jos doda da ni kod njih u savezu ne cvjetaju ruze , al su eto odigrali to SP u Francuskoj , pa su sad poznatiji od nas , inace da toga nije bilo , bili bi u istom rangu ili mozda gori sto se problema tice. Helem to bjese poslije utakmice u izraelu , al sad kako cujem il procitam izmedju nekih redova neki ko da pomalo zale za Papetom. Bilo kako bilo ja bih probo sa Mesom , a Amar je druga opcija , pored toga bilo bi dobro kad bise Barba preuzeo funkcije pomocnika , za kasnije , za nedaj boze. Na kraju veli kolega da ga je Vaha razocarao kao covjek , ne sto je nas odbio , vec sto je opet u shemama za Modre a zna se kako i nakoji nacin je napustio klub , nekima veli pare prece od matere.
Grean

#2806 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Grean »

cyprus wrote:
AcaLukas wrote:
Grean wrote:Kome onaj kriminalac moze ostati u lijepom sjecanju?

Sa Pasalicem je doveo reprezentaciju do najnizih grana, menadzeri su upravljali reprezentacijom, zatvorio je vrata Rahimicu i zasluzan je sto smo bili bez takvog igraca u reprezentaciji punih pet godina njegovog mandata.
Kao i Safet

Sa Seadom je doveo reprezentaciju do kraha, menadzeri iz Germanije su upravljali reprezentacijom, zatvorio je vrata Zukanovicu, Tankovicu, Halilovicu, Hrgoti i htjeo je zatvoriti vrata Kolasincu,
Dobro, ako su nas Baka i Pape doveli na najniže grane, za koga vas dvojica smatrate da nas je postavio na više grane? :oops:
Ja nisam rekao Safet Susic vec Blaz Sliskovic i rekao sam da njih dvojica ne mogu u istu recenicu. Za Safeta moras pitati @Acu Lukasa.

Blaz Sliskovic je bio dio kriminalnog dvojca Pasalic - Sliskovic i da se ne ponavljam bio je najgori selektor kojeg smo imali, koji je protracio pet godina reprezentacije.

Sto se ostalih tice, pored svih nedostataka najuspjesniji ikad je Safet Susic, sto govori plasman na SP kao i ranglista. Odmah za njim Ciro Blazevic, koliko god mi bio antipatican ali ublehas je imao stabilnu odbranu, nosili smo se ravnopravno sa jacim reprezentacijama a manje smo mljeli u njegovo vrijeme. Ostatak nije vrijedan pomena.
cyprus

#2807 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Pa i pito sam obojicu... Jedan tvrdi da smo dno dotakli sa Papetom, a drugi sa Bakom... Siguran sam da se vrlo lako ovdje mogu nahvatat i ljudi kojima je i Ćiro kao ublehaš tu negdje...

E ako su ta trojica najgore što smo imali, obzirom da su baš oni najviše popljuvani (kockar taldžija, Tuđmanova dvorska luda i Germanijina teleća glava)... Ko je to onda bio najbolji? :mrgreen:
Edin H.

#2808 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Ciro je izvukao maksimum s obzirom na grupu i dostupne igrace (a i meni nije simpatican), onih 7 - 0 je nevjerovatno. Pape je dosao donekle na gotovo i sa vremenom ruinirao, isklucivo zbog talova sa Germanijom.

Sliskovic je bio takticki dobar, ali nazalost takodje taldzija. Nije vala imao ni previse srece.
nekoeko

#2809 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nekoeko »

Baka je sto koraka unazad, taman bi onda mogli zaigrati i razni Hrgovici, Jakirevici i ostali...Faruk, isto vodio vec, radije bih ga volio viditi u savezu na nekoj funkciji, Amar nije vodio nikog ozbiljnijeg, Rajevac, prestar, jedino realno rjesenje je Bazdarevic, zasluzio je priliku.
Dr. Kuca

#2810 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dr. Kuca »

Joj seljacke price o talovima, sveukupno 3 igraca igrala iz te agencije. I to za 4-5 godina. :lol:
Grean

#2811 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Grean »

Pa ja kazem da je Susic bio najbolji bez obzira na sve nedostatke koji su evidentni a Ciro odmah iza njega (a ruku na srce i nije im kakva konkurencija bila). Jedna od razlika izmedju njih dvojice je sto je ovaj drugi otisao taman na vrijeme a prvi nije znao da ocijeni kad je vrijeme.

Muzurovic je isto bio solidan selektor ali on je za razliku od ostalih imao nesrecu da je bio prvi selektor pa nepravedno smijenjen Musevicem, jednim od najnepopularnijih selektora ikad (bar medju igracima) a drugi put kad je dobio priliku dosao je u vrijeme bojkota pa je napravio veliku gresku kad je odlucio da ne vrati bojkotase kad su se ovi ponudili (navodno na nagovor Pasalica legendarnog i nezaobilaznog). Na kraju je on ispao zrtveno jagnje sto je i otvoreno izjavio vidno bijesan nakon sto je smijenjen.

Hadzibegic je isto imao solidan bilans ali je digao sidro i napustio reprezentaciju ko' uvrijedjena mlada nakon sukoba sa Pusinom.

Sliskovic ubjedjivo najgori iz prostog razloga sto je bio dio kriminalnog miljea u reprezentaciji. Posast za reprezentaciju i najzasluzniji sto se do sad nikad nigdje nismo ni plasirali s obzirom kakvu je generaciju vodio. Safet bi mu trebao spomenik dici.
Last edited by Grean on 30/11/2014 19:16, edited 1 time in total.
AcaLukas

#2812 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by AcaLukas »

cyprus wrote:Pa i pito sam obojicu... Jedan tvrdi da smo dno dotakli sa Papetom, a drugi sa Bakom... Siguran sam da se vrlo lako ovdje mogu nahvatat i ljudi kojima je i Ćiro kao ublehaš tu negdje...

E ako su ta trojica najgore što smo imali, obzirom da su baš oni najviše popljuvani (kockar taldžija, Tuđmanova dvorska luda i Germanijina teleća glava)... Ko je to onda bio najbolji? :mrgreen:
Nisam rekao da je Pape gori od Baketa, ista govna imo.

Sto se tice Cire, supak od covjeka ali samo budala moze tvrditi da je nas unistio. Preuzeo je rasturenu ekipu i jedino su ga Spanija i Portugal sprijecili od SP-a. Bio je bolji od Belgije i Turske.
Edin H.

#2813 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Dr. Kuca wrote:Joj seljacke price o talovima, sveukupno 3 igraca igrala iz te agencije. I to za 4-5 godina. :lol:
Jesu li se to luftali casovi matematike? ;-)
AcaLukas

#2814 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by AcaLukas »

Dr. Kuca wrote:Joj seljacke price o talovima, sveukupno 3 igraca igrala iz te agencije. I to za 4-5 godina. :lol:
4. Od koja su trojica postali prvotimci na SP :-)
Bosanski_kralj

#2815 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

mevkobass wrote:Prica mi kolega na poslu poslije utakmice sa izrelom , veli: ako vam ne bude vaha mozda cete brze traziti susica nego ste ga otjerali. Inace kolega je iz HR zaradio penziju al dodje ponekad da nesto pomogne. Prica da je zapamtio Brozovica , Skiju , Haseta , Starusa , itd. pa do ovih "novih" Papeta , Vahe , Bahtica , Skore , Sestica , itd. Kaze to on poslije te utakmice i jos doda da ni kod njih u savezu ne cvjetaju ruze , al su eto odigrali to SP u Francuskoj , pa su sad poznatiji od nas , inace da toga nije bilo , bili bi u istom rangu ili mozda gori sto se problema tice. Helem to bjese poslije utakmice u izraelu , al sad kako cujem il procitam izmedju nekih redova neki ko da pomalo zale za Papetom. Bilo kako bilo ja bih probo sa Mesom , a Amar je druga opcija , pored toga bilo bi dobro kad bise Barba preuzeo funkcije pomocnika , za kasnije , za nedaj boze. Na kraju veli kolega da ga je Vaha razocarao kao covjek , ne sto je nas odbio , vec sto je opet u shemama za Modre a zna se kako i nakoji nacin je napustio klub , nekima veli pare prece od matere.
Kolega je iz Hrvatske i odmah je on pametniji od svih nas. :thumbup: :izet:
Logovan

#2816 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

1. Rajevac
2. Mesa
3. Hadzija
4. Blaz
5. Osim
cyprus

#2817 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Ako bih poredao dosadašnje selektore po nekom generalnom ili sumarnom kriteriju, onda bi to bilo ovako:

1. Safet Sušić
2. Miroslav Blažević
3. Blaž Slišković
4. Fuad Muzurović
5. Faruk Hadžibegić
6. Mišo Smajlović
7. Džemaludin Mušović

Što će reći da ja Papeta, Ćiru i Baku smatram najboljim našim selektorima dosad :oops: Naravno da su sva trojica imali grešaka i grijehova, ali su to tri čovjeka koja su podigla renome reprezentacije za jedan nivo u odnosu na stanje koje su naslijedili... Vrlo jednostavno... A ironična činjenica je da su njih trojica najviše popljuvani među spomenutom sedmoricom...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2818 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

bez veze je više pričati o Papetu ...pravi krivci još netaknuti sjede u NS....i ćoravom je bilo jasno da je Pape nakon SP potrošen i da ćemo samo pasti sa njim na klupi.

Za nastalu situaciju su najveći krivci oni likovi koji su mu dali novi ugovor. A on je ko i svak insan išao logikom take money kad ti nude i jaši dok se more...jebga vjerovatno niko nije očekivao baš ovako strmoglav pad, posebno što je grupa najlakša što je ikad dobismo.

sad ti isti slijepci traže novog selektora :-) neka nam je bog na pomoći jer tamo nikakve vizije, ideje ili sistema nema vego se nadajmo se da će i ćorava koka ubost zrno jednom
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2819 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zviz »

Mah Vaha odbio suradnju jer Savez nije mogao da pristane na njegove zahtjeve, da fakticki on kormila i da bude kako on kaze po pitanju tima tj. treninga i igraca.

Sigurno trazio da on sastavi tim trenera itd. I da mu se niko ne petlja u posao i naravno to svak normalan trazi ali u BiH savezu to nedopustaju, jer treneri su svi a samo jedan radi reda sjedi dola sa igracima. Sto to BiH nema nekog stranog trenera, pukla neka prica za nekog Njemca pa sta bi od toga, neki novinar izmislio pricu i nadao se ca upaliti. A koji i ciji novinar da mi je samo znati :D

U BiH reprezentaciji moze i moja nana da zaigra, koliko para toliko muzike. Moras biti pravi tokmak da to ne prokuzis.
cyprus

#2820 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Zviz wrote:...Sigurno trazio da on sastavi tim trenera itd. I da mu se niko ne petlja u posao i naravno to svak normalan trazi...
Jes, ko što je i u Alžiru sastavio :oops:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2821 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zviz »

Sastavio ili ne on je Alzir koji je bio mozda najslabija karika u gruoi plasirao kao broj 2 i jos nato Njemcima pruzio otpor tj. svojom taktimok. do manje vise zadnje minute i to produzetaka. On je i nadmasio ocekivanja Alziskog saveza. Niko ozbiljan nece preuzeti BiH peprezentaciju gdje se trazi nemoguce. Do kraja ciklusa ce odigrati najmanje dvije nerijeseno i jednu izgubiti ili dvije izgubiti, jer kad vec ode voz ona zadnja protiv Kipra ce biti haj radi reda da se odigra sto u prevodu znaci poraz ili nerijeseno.

Nerijeseno ili protov Izraela ili Welsa te najvjerovatnije solidan poraz u Belgiji.

Prvo mjesto je van svake mogucnosti pa cak i drugo a trece manje vise ovisi od tog kako ce drugi igrati. Jebeno je kad se moras nadati da Andora uzme nekome bodove.

Mediji bibere li bibere i to je to.
SSemir

#2822 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SSemir »

sta ima u tvojoj danskoj/svedskoj, ili u kojoj si vec evropskoj drzavi
cyprus

#2823 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Zviz wrote:Sastavio ili ne on je Alzir koji je bio mozda najslabija karika u gruoi plasirao kao broj 2 i jos nato Njemcima pruzio otpor...
Što jaaako ima veze sa mojom replikom...
SSemir

#2824 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SSemir »

Zviz wrote:Mah Vaha odbio suradnju jer Savez nije mogao da pristane na njegove zahtjeve, da fakticki on kormila i da bude kako on kaze po pitanju tima tj. treninga i igraca.

Sigurno trazio da on sastavi tim trenera itd. I da mu se niko ne petlja u posao i naravno to svak normalan trazi ali u BiH savezu to nedopustaju, jer treneri su svi a samo jedan radi reda sjedi dola sa igracima. Sto to BiH nema nekog stranog trenera, pukla neka prica za nekog Njemca pa sta bi od toga, neki novinar izmislio pricu i nadao se ca upaliti. A koji i ciji novinar da mi je samo znati :D

U BiH reprezentaciji moze i moja nana da zaigra, koliko para toliko muzike. Moras biti pravi tokmak da to ne prokuzis.
a ti znas sta je vaha trazio na sastancima ovim?
kod nas primitivaca u bosni ne dolaze informacije sa ovih privatnih sastanaka. sta su jos pricali? sta je vaha jos trazio?
palermo

#2825 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Od ovih kandidata što su ostali, najlogičniji, čak bih rekao i jedini logičan odabir je Meša.....al ono baš ašićare
Locked