Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lakilaka

#1751 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by lakilaka »

hrasno38 wrote:
lakilaka wrote:
hrasno38 wrote:
Vidi apsolutno ti ja ne spocitavam da ti nisi u pravu I da svaki navijac koji je trazio ostavku nije u pravu samo je u pitanju nacin I upravo ono sto I jeste Baho rekao veceras "da li je zaista Pape zasluzio tolike salve UVREDA". Nije ovo kod nas nesto sto se ne dogadja trenerima u cijelom svijetu samo se to negdje pokazalo dobrim a negdje losim. Ja se nadam da ce kod nas biti ovo prvo ali posto smo mi Balkan I nikada ne pamtimo dobre nego samo lose stvari sve ovo ce se ponoviti vrlo brzo buducem selktoru ma ko bio. Mislim ako cemo gledati navijacki a posebno prema pisanju na ovom forumu ja kao navijac Zelje trebao bi Papetu sasuti sve zivo ako radi nicega onda radi toga sto je bio Pitar ali niti cu niti je covjek to zasluzio. Da ode DA ali da ga vrijedjam NIKAD. Na kraju krajeva vjerovatno ovdje kao jedan od najstarijih forumasa reci cu vam vecini za koju sam siguran da su duplo mladji da cete imati ovakvih situacija u zivotu gdje cete radi vlastih gresaka ili necijih mesetarenja docu u ovakve pozicije pa cete vidjeti koliko je to jebeno I ruzno. I savko ali apsolutno svako od nas da je na Papetovom mjestu I da mu je amidza bi zovnuo Tina Susica u reprezentaciju kao I sto bi svog sina progurao gdje god moze pogotovo ako mislimo da vrijedi ali onda je druga prica I ona zvuci ovako "ma ovo je druga stvar nije to to". Najiskrenije ovo sto pojedinci rade Safetu Susicu od srca zelim da se dogodi njima a ono sto su radili I jos uvijek rade Tinu Susicu zelim da se dogodi njihovoj djeci. Vrijeme ce reci svoje.
ne cijeni druge ljude prema sebi. zato smo u ovakvom stanju u drzavi gdje jesmo, zbog takvog misljenja.

:bih: :bih: :bih: :bih:
jako bitno u ovoj prici koju sam napisao su ove 4 rijeci "ako mislimo da vrijedi". Sto se mene tice mene Tin Susic nije razocarao....nije me ni odusevio ali nije me odusevio u zadnjih 10 utakmica ni Pjanic a pogotovo Hajrovic sto ne znaci da nisu imali svojih dobrih trenutaka. U svakom slucaju taj momak je igrao pod prestrasnim pritiskom I ja da sam bio na njegovom mjestu odjebo bi I amidzu I Bosnu I Hercegovinu.
pa pun bhtelecom, elektroprivreda, budzetski drzavni organi su onih za koje neko "misli da vrijede". samo sto taj ko tako misli nije kompetentan. o tome sam ja govorio replicirajuci na tvoj post. govorio sam o tome nakaradnom misljenju, a za selektora ce biti izabran onaj ko odgovara savezu. i ne bi trebalo puno prostora davati bivsem selektoru na ovoj temi. bio i prosao.

:bih: :bih: :bih: :bih:
bingov buraz

#1752 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by bingov buraz »

@hrasno
ako te neko pozove u emisiju da das svoje misljenje a ti cijelo vrijeme ne znas bil piskio il kakio sta ces tu brate,meni je Ciro u onoj prosloj bio vrlo korektan,rece da smatra da bi Prosinecki bio pravi izbor,ja se licno ne slazem ali postujem misljenje,znaci da Robi nesto vrijedi,kod nas niko nece da se zamjeri,majka mu stara ako kazes da mislis da bi najbolji izbor bio Vaha neces poslati Bazdarevica na elektricnu stolicu

Protiv Izraela osakaceni povredama i nismo mogli bolje,greska bivseg selektora je sto nismo imali nikakve alternative za povrijedjene igrace,hoce to kad se uzdas u srecu a ne radis ono za sta si placen.
Last edited by bingov buraz on 20/11/2014 23:52, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1753 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

hrasno38 wrote:
JoseMujica wrote:haj ti hrasno majstore baci oko na onu tabelu grupe B :-)

ako ti to nije dosta onda pogledaj hronološki rezultate naše reprezentacije, da ti bude vizuelno prijemčljivije napravi grafikon pa nađi tačku gdje počinje raspad sistema. Eto neću ti ništa dalje suflirati šta, ko kada i gdje...nađi sam činjenice pošto vidim da si momak od poštenja i činjenica :D
Vidi apsolutno ti ja ne spocitavam da ti nisi u pravu I da svaki navijac koji je trazio ostavku nije u pravu samo je u pitanju nacin I upravo ono sto I jeste Baho rekao veceras "da li je zaista Pape zasluzio tolike salve UVREDA". Nije ovo kod nas nesto sto se ne dogadja trenerima u cijelom svijetu samo se to negdje pokazalo dobrim a negdje losim. Ja se nadam da ce kod nas biti ovo prvo ali posto smo mi Balkan I nikada ne pamtimo dobre nego samo lose stvari sve ovo ce se ponoviti vrlo brzo buducem selktoru ma ko bio. Mislim ako cemo gledati navijacki a posebno prema pisanju na ovom forumu ja kao navijac Zelje trebao bi Papetu sasuti sve zivo ako radi nicega onda radi toga sto je bio Pitar ali niti cu niti je covjek to zasluzio. Da ode DA ali da ga vrijedjam NIKAD. Na kraju krajeva vjerovatno ovdje kao jedan od najstarijih forumasa reci cu vam vecini za koju sam siguran da su duplo mladji da cete imati ovakvih situacija u zivotu gdje cete radi vlastih gresaka ili necijih mesetarenja docu u ovakve pozicije pa cete vidjeti koliko je to jebeno I ruzno. I savko ali apsolutno svako od nas da je na Papetovom mjestu I da mu je amidza bi zovnuo Tina Susica u reprezentaciju kao I sto bi svog sina progurao gdje god moze pogotovo ako mislimo da vrijedi ali onda je druga prica I ona zvuci ovako "ma ovo je druga stvar nije to to". Najiskrenije ovo sto pojedinci rade Safetu Susicu od srca zelim da se dogodi njima a ono sto su radili I jos uvijek rade Tinu Susicu zelim da se dogodi njihovoj djeci. Vrijeme ce reci svoje.
Iskreno kakve je rezultate imao u ovim kvalifikacijama Safeta niko javno nije ni naružio...kritike koje su se pojavile bile su vrlo vrlo stidljive..ako misliš šta se pisalo po forumu zajebi tu priču jer forum nije javnost. Ne znam pratiš li stranu štampu šta sve Englezi napišu za svoga selektora ili poprilično konzervativni Nijemci? To je biznis...niko ne radi džaba i svak vrijedi kakve rezultate trenutno ostvaruje.

Kod nas ljudi izgleda hronično pate od nekakvih kultova ličnosti i od svega stvaraju neke fame i nikako da se kutarišu tog bespotrebnog idealiziranja i ideologiziranja svega....da ne kažem da konceptualno žive u nekakvoj bajkovitoj prošlosti. Nije Safet Sušić Alija Sirotanović, udarnik koji je za istu platu radio više od ostalih. Safet Sušić je jedan neradnik koji je bio žestoko pretplaćen u odnosu na učinak. Tu pretplatu je zaslužio plasmanom na SP ( za koji je dobio i masnu premiju da se ne lažemo) ali je nije opravdao u nastavku i čiča miča gotova priča.

A ovaj dio da bi svak svoga amidžića zvao i gurao sina :roll: smajlikojipovraća molio bih te da uopće ne repliciraš nit mi se dalje obraćaš jer t je slika stanja našeg "uspješng" društva....sve si mi rekao...predajem se jer Papke is football genius! :bih: i mjera tvog svijeta :skoljka: :run:

mog nije nit će ikad biti pa makar me objesili na sred Čaršije
Last edited by JoseMujica on 20/11/2014 23:51, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#1754 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Sušić bio i nema ga više. Sektaši koji ga hoće oplakivati okupite se negdje napravite hram tugujte i čekajte povratak mesije. Koja je to fiksacija nije za povjerovati.
Završeno i gotovo. Treba li sada navoditi argumenta koji cijelu ovu priču pobijaju.
Novi trener je što se traži
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1755 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
hrasno38 wrote:
E vidiš, tu si se zajebo. Zbog takvog nakaradnog razmišljanja mi smo tu gdje jesmo. Nigdje. De malog, dobar je, poguraj ga malo ( a njemu tu nije mjesto, jer ne zna ili jer ima boljih ), takvih sinova 50.000 + 50.000 rođaka i haleluja.

Kad već kuneš, dobogda se tvojoj djeci desilo da im lošiji uzme mjesto i posao zbog veze. Jel pošteno ?

Ne znam u šta si godine sprcao, al si ih zalud potrošio. Vjeruj da jesi i da mi se gadi takvo razmišljanje. Al opet, to me i ne čudi. Naša, krkanska, politika zvana de malog, dobar je.
Takvi kao ti su mi najdrazi koji brundaju protiv nepotizma a leskare negdje u dubokoj hladovini ispod palme koju je babuka zasadio. Kome je to boljem Tin uzeo mjesto...ajmo strucnjak....I nemoj mi spominjati Stilica I Zukanovica jer oni nisu jednostavno bili na spisku selektora sto je njegovo diskreciono pravo mada se I ja ne slazem sa njim????? Da niej mozda Prcicu hahahahah
A sto se tice mojih godina ako budes sprcao I pola kako sam ja tvoj zivot ce biti vrlo interesantan. Vidis na totalno pogresnu adresu si poslao svoje razmisljanje jer mene nije imao ko da gura, gurao sam se sam kako sam znao I umio sto tebe ceka jer mi licis na malog nadobudnog filozofa koji misli da je popio pamet cijelog svijeta I jedino mjesto gdje moze da se sa nekim nadmece je ovaj forum. Svaki napisani post je popovanje nekom. Ono ko ti doctor fudbalskih nauka ami svi ovdje levati a mogu od ruke do cune dati da nisi 10 puta sutnuo loptu I to bilo koju u svom zivotu.
north

#1756 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

@hrasno, kad pišeš o Tinu, onda se tu ne mogu do kraja sa tobom složiti....Nije problem sam Tino, meni čak nije problem ni šta ga je Safet pozvao, pa ako ćemo dalje nije mi toliki problem ni što mu je Safet amidža, ali mi jeste problem perfidan način ka koji ga je Safet progurao nije šala u prvih 11 da ni sam dečko niti ni iko u Hajduku to nije mogao ni sanjati da će postati..Šta hoću reći, prvo je rekao da ga poziva kao zadnjeg defanzivnog, i nana od 90 godina zna šta Tino igra, dakle izigrao je javnost, dalje pozvao ga je ko biva da popuni spisak pred Brazil a da ovaj nije imao ni minute u kvalifikacijama, hajde nekako se i to progutalo, a ustvari je glavna namjera bila da ga pod hitno gurne u prvih 11 za što ni u ludilu mali to ne zaslužuje...Tino kao 16 igrač, inekako, Tino u prvih 11 smiješno....i onda kad ga novinar tako nešto pita, on bi ko da se našali i šukne tako što će reći "Zovnuo sam ga zbog prezimena" :skoljka:
hrasno38

#1757 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

north wrote:@hrasno, kad pišeš o Tinu, onda se tu ne mogu do kraja sa tobom složiti....Nije problem sam Tino, meni čak nije problem ni šta ga je Safet pozvao, pa ako ćemo dalje nije mi toliki problem ni što mu je Safet amidža, ali mi jeste problem perfidan način ka koji ga je Safet progurao nije šala u prvih 11 da ni sam dečko niti ni iko u Hajduku to nije mogao ni sanjati da će postati..Šta hoću reći, prvo je rekao da ga poziva kao zadnjeg defanzivnog, i nana od 90 godina zna šta Tino igra, dakle izigrao je javnost, dalje pozvao ga je ko biva da popuni spisak pred Brazil a da ovaj nije imao ni minute u kvalifikacijama, hajde nekako se i to progutalo, a ustvari je glavna namjera bila da ga pod hitno gurne u prvih 11 za što ni u ludilu mali to ne zaslužuje...Tino kao 16 igrač, inekako, Tino u prvih 11 smiješno....i onda kad ga novinar tako nešto pita, on bi ko da se našali i šukne tako što će reći "Zovnuo sam ga zbog prezimena" :skoljka:
Jel te Tino extra razocarao u I jednoj utakmici u odnosu na ostale igrace al posteno!!!!
HB_BHF

#1758 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by HB_BHF »

E moj Vahide, koga si ti vodio, a dvoumiš se oko naše reprezentacije. Eto mi divljaci, a ovo su gospoda :D.
Dead Man Walking

#1759 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

Divim se svakom ko se sa hrasno38 upusti u diskusiju. Onaj osjecaj kad covjek ima takvu argumentaciju da pozelis da su tu lucky i cindrlakaca. :zoka:
limeni

#1760 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by limeni »

novi selektor ne smije imati pritisak da ide na euro jer je pola kvalifikacija proslo a mi imamo dva boda.
ne znam zasto neki misle da cemo lahko dobiti izrael i wales kuci te kipar u gostima?ko smo to mi da mozemo tvrditi da wales sa baleom, ramseyem i allenom ne moze do sretnog boda u zenici?

mi moramo poceti stvarat novi sistem jer ovo sto je safet gurao je procitano odavno, kako od paula benta tako i od selektora slovacke.

novi selektor treba da popravi atmosferu u ekipi, da igraci dolaze sretni na okupljanje i da ih motivise, da popravi igru jer ovo sto mi igramo nije igra jos od utakmice protiv grcke u zenici, sve je ovo na silu.
ako se ne moze vratiti misimovic treba nam neka zamjena za njega.
safet susic je trebao jos u martu dobiti nogu da mi imamo normalan savez jer se zakacio sa glavnim igracima spahicem i dzekom, kako vidimo sad taj sukob nikada nije izmiren. igraci nisu vise vjerovali u njegovu viziju.

kad se trener zakaci sa najboljim igracima njemu je dosao kraj. tako je slavni njemacki trener udo lattek (8x njemacki prvak, tri puta evropske kupove osvojio) dok je trenirao barcelonu sa maradonom uprkos dobrim rezultatima ostao bez posla kad se zakacio sa argentincem. valjda je diego kasnio na autobus pa je lattek odlucio da autobus krene bez njega.

mi bi na svijetskom izgledali mnogo bolje da nije bilo safeta i ove kvalifikacije bi bile mnogo lakse da je safet otisao.
zasto igraci prije nisu otisli da se zale kod glavnih baja u savezu nego su cekali da dodje pet do 12?

izgleda bajevic nece da preuzme..amar osim, robert prosinecki, faruk hadzibegic i sergej barbarez nisu taj nivo koji nam treba ako zelimo neki uspjeh dok najbolje izgledaju vaha i mesa bazdarevic. nevjerujem da ce doci neki stranac.
samo da nam nedodje aj tinks rezultat iz real uz mirsada dedica i branimira tulica kao pomocnike!
north

#1761 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

hrasno38 wrote:
north wrote:@hrasno, kad pišeš o Tinu, onda se tu ne mogu do kraja sa tobom složiti....Nije problem sam Tino, meni čak nije problem ni šta ga je Safet pozvao, pa ako ćemo dalje nije mi toliki problem ni što mu je Safet amidža, ali mi jeste problem perfidan način ka koji ga je Safet progurao nije šala u prvih 11 da ni sam dečko niti ni iko u Hajduku to nije mogao ni sanjati da će postati..Šta hoću reći, prvo je rekao da ga poziva kao zadnjeg defanzivnog, i nana od 90 godina zna šta Tino igra, dakle izigrao je javnost, dalje pozvao ga je ko biva da popuni spisak pred Brazil a da ovaj nije imao ni minute u kvalifikacijama, hajde nekako se i to progutalo, a ustvari je glavna namjera bila da ga pod hitno gurne u prvih 11 za što ni u ludilu mali to ne zaslužuje...Tino kao 16 igrač, inekako, Tino u prvih 11 smiješno....i onda kad ga novinar tako nešto pita, on bi ko da se našali i šukne tako što će reći "Zovnuo sam ga zbog prezimena" :skoljka:
Jel te Tino extra razocarao u I jednoj utakmici u odnosu na ostale igrace al posteno!!!!
:? Pa ne možemo tako diskutovati....pa nećeš igrača ocjenjivati na osnovu toga je li puno griješio, nego šta je konkretno dobroga napravio..mali zna igarti lopte, to se vidi, i on po meni može biti na nekom širem spisku... samo ja hoću reći da nije kalibar za prvih 11...sad ćeš reći ko će umjesto njega igrati, pa nema sada niko jer je takav spisak napravljen da nemaš drugog, ali da se ko što Baho večeras reče malo više išlo po Evropi i od Sušića ali i njegovih pomoćnika i tragalo za potencijalnim igračima, malo više lobiralo i pogledalo neke igrače, onda bi imao ko igrati umjesto Tine u prvih 11...
hrasno38

#1762 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Dead Man Walking wrote:Divim se svakom ko se sa hrasno38 upusti u diskusiju. Onaj osjecaj kad covjek ima takvu argumentaciju da pozelis da su tu lucky i cindrlakaca. :zoka:
Zato se to I zove diskusija kad svako od nas pokusava da opravda I argumentuje ono sto pise. Najlakse je reci nekome da je glup, da je papak da je ono ili ovo a jos lakse mu je naci manu pored puno vrlina,
todd_smith

#1763 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

north wrote:
hrasno38 wrote:
:? Pa ne možemo tako diskutovati....pa nećeš igrača ocjenjivati na osnovu toga je li puno griješio, nego šta je konkretno dobroga napravio..mali zna igarti lopte, to se vidi, i on po meni može biti na nekom širem spisku... samo ja hoću reći da nije kalibar za prvih 11...sad ćeš reći ko će umjesto njega igrati, pa nema sada niko jer je takav spisak napravljen da nemaš drugog, ali da se ko što Baho večeras reče malo više išlo po Evropi i od Sušića ali i njegovih pomoćnika i tragalo za potencijalnim igračima, malo više lobiralo i pogledalo neke igrače, onda bi imao ko igrati umjesto Tine u prvih 11...
Ja mislim da je raja u zabludi i kontaju da ce Vaha to raditi za razliku od proslih selektora/stabova.
cvrčak_na_hedonizmu

#1764 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

hrasno38 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
hrasno38 wrote:
E vidiš, tu si se zajebo. Zbog takvog nakaradnog razmišljanja mi smo tu gdje jesmo. Nigdje. De malog, dobar je, poguraj ga malo ( a njemu tu nije mjesto, jer ne zna ili jer ima boljih ), takvih sinova 50.000 + 50.000 rođaka i haleluja.

Kad već kuneš, dobogda se tvojoj djeci desilo da im lošiji uzme mjesto i posao zbog veze. Jel pošteno ?

Ne znam u šta si godine sprcao, al si ih zalud potrošio. Vjeruj da jesi i da mi se gadi takvo razmišljanje. Al opet, to me i ne čudi. Naša, krkanska, politika zvana de malog, dobar je.
Takvi kao ti su mi najdrazi koji brundaju protiv nepotizma a leskare negdje u dubokoj hladovini ispod palme koju je babuka zasadio. Kome je to boljem Tin uzeo mjesto...ajmo strucnjak....I nemoj mi spominjati Stilica I Zukanovica jer oni nisu jednostavno bili na spisku selektora sto je njegovo diskreciono pravo mada se I ja ne slazem sa njim????? Da niej mozda Prcicu hahahahah
A sto se tice mojih godina ako budes sprcao I pola kako sam ja tvoj zivot ce biti vrlo interesantan. Vidis na totalno pogresnu adresu si poslao svoje razmisljanje jer mene nije imao ko da gura, gurao sam se sam kako sam znao I umio sto tebe ceka jer mi licis na malog nadobudnog filozofa koji misli da je popio pamet cijelog svijeta I jedino mjesto gdje moze da se sa nekim nadmece je ovaj forum. Svaki napisani post je popovanje nekom. Ono ko ti doctor fudbalskih nauka ami svi ovdje levati a mogu od ruke do cune dati da nisi 10 puta sutnuo loptu I to bilo koju u svom zivotu.
Preporučujem ti gerijatriju umjesto foruma, ti baš ne znaš šta pišeš. Pitaš kome je TSS uzeo mjesto, a onda napišeš ne spominji Štilića jer nije bio na spisku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bolest. Sam sebe pobiješ u istoj rečenici.

Opet si prekuco forum :lol: :lol: Jeben taj klimaks :lol: :lol:
svi u napad

#1765 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by svi u napad »

Hrasno napisa tj. odgovori slijedece na moj komentar: "46% I 47% je razlika samo u 1% ali zato razlika u odigranim utakmicama izmedju ova trenera je skoro pa 3 x veca za Safeta Susica prema tome nije samo matematika ono sto se vidi u brojevima I njihovi uspjesi su ako nista identicni s tom razlikom sto nas je Pape samo odveo na SP. Razlika izmedju tvog I mog pisanja je upravo u tome u tome sto ja pisem argumentima a ti I slicni tebi raznoraznim davanjem epiteta pokusavajuci da nekoga nasmijes I u stvari da upravo ispadas smijesan."
Dragi prijatelju drago mi je da ti pises sa argumentima pa si tako argumentovano napisao da je nasa repka u nivou sa repkom Hrvatske iz 98´te da su Dzeko, Pjana i Miske na nivou Sukera, Bobana i Prosineckog. Treba li covjek voditi dalju raspravu sa tobom. Poslije one gluposti nekog balavca koji je napisao da Di Stefano nije bio veliki igrac (sto je najveca glupost, bezobrazluk i neznanje na ovom forumu) ovo tvoje argumentovano pisanje tj. poredjenje ove dvije repke spada svakako u vrh vrhova tj. odmah iza ove gluposti o Di Stefanu. Cvrle ti je pokusao (uzalud) to agumentima objasniti no nije uspio. E sad sta mislis je li ova tvoja tvrdnja smijesna ili zalosna? Ja nemam zelje ni vremena da ti argumentujem tvoje neznanje i samo iz razloga sto si Pitar kao i ja nisam htio moliti moderaciju da te banuju nakon ovog "argumentovanog bisera".
Jedino tacno sto si napisao je da je Amidza vodio repku u vise tekmi nego Ciro. Kad si vec kod argumenatakojim tiho zelis prodati muda pod bubrege kako nas narod kaze pa zeleci prikazati neznalicu vecim nego jeste tj. vecim i od sarlatana Cire, pa tako ponosno argumentujes da nas je Amidza za razliku od Cirokija odveo na WM. Zelim te samo "argumentovano" podsjetiti da je taj Ciro sa priblizno istom repkom (prema tebi- o boze gluposti) osvojio 3 mjesto na WM i proglasen te godine trenerom trenera. Ne bih ti iznosio nepoznate argumente koje je sve klubove trenirao Sarlatan a koje sve nas dragi Amidza (ti volis argumente pa su ti u ovom slucaju vjerovatno poznati) i sa kojim uspjehom. Za tvoju dragu "argumentaciju" cu ti navesti samo tekme baraze sa Portugalom gdje smo po Amidzinom palicom sa jacom ekipom fasovali 6 komada a pod Sarlatanom sa slabijom ekipom samo 1. Ja ne dijelim nikakve epitete, niti sam koga ikada uvrijedio i nikoga ne nasmijavam, niti sam ikad ispao smijesan dragi prijatelju. Rijetko se javljam jer imam drugih obaveza i moj jedini epitet je "neznalica Amidza" na koji sam ponosan. Taj naziv sam i obrazlozio jer za mene je nadimak "Pape" nesto veliko i sveto. Pape je najveci i najbolji igrac sa ovih prostora, koji je i zvanicno proglasen za to (to je pravi argument). On nije najbolji samo zato sto je Pitar (to nije argument) vec sto strucnjaci ga proglasise za najboljeg prijatelju moj. Pape igrac i Amidza selektor/trener su dvije razlicite osobe prijatelju moj a ti nastavi sa svojim "jakim argumentima ubjedjujuci sam sebe da je Amidza strucnjak. Toliko od mene. Ziv i zdrav bio i udahni par puta prije nego krenes u kontru.
PS - Izvinjavam se forumasima sto sam skrenuo sa teme ali covjek me "argumentovano"ismijao. :thumbup:
hrasno38

#1766 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

north wrote:
hrasno38 wrote:
E @north to je sad vec druga prica sta bi bilo da je bilo ali u svakom slucaju decko nije zasluzio onako pljuvanje. Ali zasto se nije islo po Evropi nije samo kriv Safet Susic nego I NS BiH jer to treba da je strategija razvoja fudbala u BiH a ne samo strategija Safeta Susica ili bilo kojeg drugog selektora. U svakom ozbilnom savezu se zna ko su ti ljudi koji prate igrace po svijetu I dovode ih do vrata reprezentacije a to sasvim sigurno nije selector ni jedne reprezentacije nego profesionalci zaposleni u savezu kao skauti. Oni nadju I onda ili donesu snimke ili se igrac ode gledati. Ma kako to izgledalo ali pravila postavlja NS BiH kao jedna firma a selektor je samo zaposlenik te firme koji mora jednostavno da prihvati neka pravila.
Zastozato

#1767 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zastozato »

north wrote:
hrasno38 wrote:
Safet je postavio igru protiv Nigerije sa trojicom igraca koji igraju istu poziciju da bi nasao mjesto za Tina, a onda ga je ubacio ne bi li kako rijesio utakmicu i postao heroj nacije, dok je jedan Kolasinac sjedio na klupi. Onda ga je protiv Irana uvrstio u pocetnih 11, odakle vise nije izlazio. Sjecate se njegove radosti poslije pobjede protiv Irana. Vaznije mu je bilo da Tin, Hadzic i Vrsajevic igraju nego da reprezentacija postize zapazene uspjehe. Kad smo kiksali protiv Kipra upravo zbog Tina, Vrska i Prcica koji je debitovao, te se sa razlogom nije najbolje snasao, iako su Medunjanin, Mujdza, Salihovic i Hajrovic bili na klupi, sve je poslo po zlu i to je bio pocetak kraja Safeta. Stilic mora imati mjesta ispred Tina, ali ovaj ga nije zvao upravo da mu nebi uzeo poziciju.
Murat Sabanovic

#1768 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Murat Sabanovic »

dodju uhljupi iz saveza,kontaktiraju ozbiljnog trenera i kazu:
zelimo da nas odvedes na EP,ali nemamo puno para da te platimo i zahtjevamo da za pomocnika imas jednog srbina,hrvata i bosnju.
north

#1769 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

Todde, posao selektora i njegovih pomoćnika između ostalog je da gleda potencijalne reprezentativce..Bi li to Vaha radio, ja ne znam, ali to je u opisu posla da on ili eventualno neko od njegovih pomoćnika to radi i kad se nađe zanimljiv igrač da ga se isproba..Problem je što prošli stručni štab, nijednu ali nijednu utakmicu negdje vani nije otišao da pogleda potencijalnog reprezentativca....barem to nikad nije nigdje objavljeno..Sve je bilo šablonski, i zato se i jeste došlo u situaciji kada izgubiš dva glavna, ali što je još važnije JEDINA napadača iigraš jednu od ključnih utakmica bez ijednog napadača pa ti se Evropa smije i to objavljuje ko vijest..i onda umjesto da se ušutiš na takvu blamažu, vadiš se kako nije korektno tražiti Ibiševiću zamjenu ili da se ne može zvati napadač samo zato što je zabio gol u Serie A, a ti trenutno nemaš nijednog napadača :skoljka:
hrasno38

#1770 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

svi u napad wrote:Hrasno napisa tj. odgovori slijedece na moj komentar: "46% I 47% je razlika samo u 1% ali zato razlika u odigranim utakmicama izmedju ova trenera je skoro pa 3 x veca za Safeta Susica prema tome nije samo matematika ono sto se vidi u brojevima I njihovi uspjesi su ako nista identicni s tom razlikom sto nas je Pape samo odveo na SP. Razlika izmedju tvog I mog pisanja je upravo u tome u tome sto ja pisem argumentima a ti I slicni tebi raznoraznim davanjem epiteta pokusavajuci da nekoga nasmijes I u stvari da upravo ispadas smijesan."
Dragi prijatelju drago mi je da ti pises sa argumentima pa si tako argumentovano napisao da je nasa repka u nivou sa repkom Hrvatske iz 98´te da su Dzeko, Pjana i Miske na nivou Sukera, Bobana i Prosineckog. Treba li covjek voditi dalju raspravu sa tobom. Poslije one gluposti nekog balavca koji je napisao da Di Stefano nije bio veliki igrac (sto je najveca glupost, bezobrazluk i neznanje na ovom forumu) ovo tvoje argumentovano pisanje tj. poredjenje ove dvije repke spada svakako u vrh vrhova tj. odmah iza ove gluposti o Di Stefanu. Cvrle ti je pokusao (uzalud) to agumentima objasniti no nije uspio. E sad sta mislis je li ova tvoja tvrdnja smijesna ili zalosna? Ja nemam zelje ni vremena da ti argumentujem tvoje neznanje i samo iz razloga sto si Pitar kao i ja nisam htio moliti moderaciju da te banuju nakon ovog "argumentovanog bisera".
Jedino tacno sto si napisao je da je Amidza vodio repku u vise tekmi nego Ciro. Kad si vec kod argumenatakojim tiho zelis prodati muda pod bubrege kako nas narod kaze pa zeleci prikazati neznalicu vecim nego jeste tj. vecim i od sarlatana Cire, pa tako ponosno argumentujes da nas je Amidza za razliku od Cirokija odveo na WM. Zelim te samo "argumentovano" podsjetiti da je taj Ciro sa priblizno istom repkom (prema tebi- o boze gluposti) osvojio 3 mjesto na WM i proglasen te godine trenerom trenera. Ne bih ti iznosio nepoznate argumente koje je sve klubove trenirao Sarlatan a koje sve nas dragi Amidza (ti volis argumente pa su ti u ovom slucaju vjerovatno poznati) i sa kojim uspjehom. Za tvoju dragu "argumentaciju" cu ti navesti samo tekme baraze sa Portugalom gdje smo po Amidzinom palicom sa jacom ekipom fasovali 6 komada a pod Sarlatanom sa slabijom ekipom samo 1. Ja ne dijelim nikakve epitete, niti sam koga ikada uvrijedio i nikoga ne nasmijavam, niti sam ikad ispao smijesan dragi prijatelju. Rijetko se javljam jer imam drugih obaveza i moj jedini epitet je "neznalica Amidza" na koji sam ponosan. Taj naziv sam i obrazlozio jer za mene je nadimak "Pape" nesto veliko i sveto. Pape je najveci i najbolji igrac sa ovih prostora, koji je i zvanicno proglasen za to (to je pravi argument). On nije najbolji samo zato sto je Pitar (to nije argument) vec sto strucnjaci ga proglasise za najboljeg prijatelju moj. Pape igrac i Amidza selektor/trener su dvije razlicite osobe prijatelju moj a ti nastavi sa svojim "jakim argumentima ubjedjujuci sam sebe da je Amidza strucnjak. Toliko od mene. Ziv i zdrav bio i udahni par puta prije nego krenes u kontru.
PS - Izvinjavam se forumasima sto sam skrenuo sa teme ali covjek me "argumentovano"ismijao. :thumbup:
Gluho bilo Pitar...malo te prenjelo!!!! a onda me I ne cudi razmisljanje od koga je!!!!!!
Koji ga to strucnjaci ga proglasise?????
Zeljoooo

#1771 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zeljoooo »

Svako kome je Safet dobar i ko ga i dalje brani nije dobar u vugla.
Zmijuga loma

#1772 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zmijuga loma »

agnostic_front wrote:
hrasno38 wrote:
Infaze Studio wrote:Ako po nicemu drugom onda po zadnjoj recenici vidis da je to sprdnja od teksta.
....pa ne bih ja to bas tako rekao. Nismo mi bas neinteresantna reprezentacija pogotovo nakon posljednjih kvalifikacija i recimo utakmice protiv Argentine na SP. Reprezentacija koja postigne 30 golova u kvalifiklacijama znaci da igra moderan napadacki fudbal i svaki trener koji ima oko zna prepoznati da se tu krije kvalitet. Isto tako misija EP jos uvijek se ne moze nazvati nemogucom tako da je i to jos nesto sto je interesantno pojedinim trenerima.
Mislim da onda svi znamo ko je idealno rješenje za ovu poziciju.
Od njega su i najveći prepisivali. :D

Image
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1773 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

Ko god da bude selektor,najveca greska koja bi se mogla napraviti jeste da mu se u ovim kvalifikacijama postavlja cilj plasmana na EP.
Ako sta bude,dobro je,ako ne gledati da sto manje potonemo na listi i da budemo u sto jacem sesiru u kvalifikacijama za SP.
LSD

#1774 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

dajte malo ozbiljnosti !!

Tino Sven je igracko smece koji ce dolaskom novog selektora ekspresno izgubiti status reprezentativca.
Zeljoooo

#1775 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zeljoooo »

LSD wrote:dajte malo ozbiljnosti !!

Tino Sven je igracko smece koji ce dolaskom novog selektora ekspresno izgubiti status reprezentativca.
Tako je! Nikad nije ni trebao upasti na uzi spisak a ne u prvih 11.
Locked