Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
incognito071

#1626 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by incognito071 »

JoseMujica wrote:
OldMayor wrote:
__Phoenix__ wrote:Kao da je bitno ko će voditi, plasman na Euro je iluzoran pa makar Ferguson bio novi selektor.
Jbg, ne mora znaciti. Mozda nas i sreca posluzi, grupa nam je veoma cudna. Ko zna sta proljece donosi.

Po mom misljenju, sa oporavljenim igracima mi mozemo uzeti sve, tj. 2 puta Andoru, Izrael i Vels kuci, te Kipar vani - ovo sa potpunim timom, uopste nije nemoguca misija. Kipar gostovanje moze biti zeznuto, ali ponavljam sa oporavljenim timom, dobrim trenerom i strategom to je 3 boda zagarantovano.

E ono sto ce biti zajebano jeste izvuci bodove protiv Belgije, ali jbg ako im je Vels uzeo bod, ne vidim zasto bi mi isli tamo po poraz.

Da Vaha dodje, ja sam siguran da bi se plasirali na EP.

Jbg, ja i dalje ne mogu da odustanem od misli da bi mogli ispasti u grupi gdje tri tima idu dalje na EP i baraz. :-?
šta ima željoteka :lol: bote ti ko da ti je Papke digitron ostavio :lol:

bez zezanja treba se malo na zemlju spustiti i prvo pogledati naš dosadašnji učinak...2 boda iz 4 utakmice uz samo 2 postignuta gola Svi bi volili da odemo na EP ali u željotekama malo više prećerujemo.

Kipar nas je već uzeo kući.....oslabljeni Vels nismo uspjeli dobiti.....Izrael nas je satrao

Imamo potpuno razbijeni tim, odnosno mi nemamo tim! Zaboravljamo da ovo nije ekipa iz prošlih kvalifikacija...nema Misketa, glavnog kreatora naše igre a nismo našli dostojnu igračku zamjenu niti je prethodni selektor uspio da napravi novi sistem igre kojim bi kompenzirao taj očit hendikep.

Ako tražimo tip novog trenera, što je neko spominjao vatrogasac ili arhitekta, nama treba arhitekta. Bojim se da bi sa vatrogascem samo izgubili vrijeme.

Jose, slazem se u principu.
Ali vidi, na proljece stvari mogu biti dosta drugacije posebno ako nam se vrate 5 standardnih igraca (sto za nas nenormalno puno znaci) i ako novi selektor pozove neke nove nade. Sanse postoje svakako ali i meni je tesko vjerovati da necemo bas nigdje kiksati mimo Belgije. :(
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#1627 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Yahweh »

todd_smith wrote:Pa koliko on trubi o tome, znaci treba im reci samo "ne smijete mi se mjesati u posao, dogovoreno?"

Ako pristanu nema sta dalje on pametovati

Ako ne pristane on, onda mi trebamo traziti novi Savez i oko toga hajku dizati cim zele da se mijesaju i posao selektora reprezentacije

:thumbup:
palermo

#1628 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

JoseMujica wrote:
Ako tražimo tip novog trenera, što je neko spominjao vatrogasac ili arhitekta, nama treba arhitekta. Bojim se da bi sa vatrogascem samo izgubili vrijeme.
Ako nam treba arhitekta onda to nije Vaha. Ako nam treba trenutni rezultat to bi možda mogao biti Vaha.

Mi smo takva ekipa da našim glavnim zvijezdama se mora gledati kroz prste. Ko to ne shvati, neće daleko sa reprezentacijom. Onog trenutka kada mi ne budemo više imali zvijezde, tada možda budemo mogli graditi nešto ala slovenački put (mislim, ako nam uopšte slovenci trebaju biti uzor)
Murat Sabanovic

#1629 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Murat Sabanovic »

OldMayor wrote:
Tito_i_Partija wrote:
OldMayor wrote:
Dakle, opravdanja za nepreuzimanje sada NEMA!
Ima, ima. Varas se ako mislis da je ista "sredjeno" sto se tice uslova u repki. Nas savez nije jebeni DFB gdje ti podrsku daju profesionalni ljudi koji se razumiju u fudbal. Ni ja ne bih riskirao svoje vrijeme i reputaciju ako mi nas savez, pun lopova i neznalica kakav jest, nece dati odrijesene ruke da radim svoj posao kako ja hocu. Zasto bi on?
Ne znam druze, pa kako Papetu dozvolise da radi ovo sto je radio?
Ili je mozda neko iz Saveza gurao Tina, Vrsajevica, Hadzica i ovu ludu taktiku?

Pusti te price, Pape je itekako imao odrijesene ruke, a ne vidim zasto ih ne bi imao i Vaha. Kako Vaha ode u jedan Dinamo gdje i osoba koja iole prati fudbal zna da je Mamic bog i batina...

Savez tu nema sta, oni su tu da ti obezbjede da treniras, da putujes. Vaha kad bi dosao on bi birao strucni stab, pa ako vala mora da bude jedan bosnjak, jedan srbin, hrvat..ne vidim u cemu je i tu problem. Nek nadje takve i sta.

I jest, eto inace zemlje poput alzira i obale slonovace su primjeri demokratije i uredjenost... :oops: :run:
svaki ozbiljan trener ima vec svoje pomocnike kojima vjeruje.zar bi vaha uzeo za pomocnika nekoga kojeg nikad u zivotu nije sreo i kojem je fudbalsko znanje upitno?!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1630 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

todd_smith wrote:Amerika, Kanada, Irska, JAR, Indija, Kina, Australija :mrgreen:
Rekao sam igra ozbiljno fudbal.......:) a ne kosarka, bejzbol. hokej, kriket, stoni tenis itd itd
JThomas

#1631 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JThomas »

naravno da će oni reći da je dogovoreno, ako do toga dođe. ali neće zaista biti tako. pa ne možeš ni baki kockaru reći "mi ćemo ti krojiti spisak". to ide poslije, na mala vrata.
__Phoenix__

#1632 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by __Phoenix__ »

Ukoliko Vaha ili Magath pristanu, mada sumnjam, a ne uspijemo dohvatiti baraž, naravno da neće ostati za sljedeći ciklus, atmosfera bi bila takva, što znači da bi bilo bacanje novca na skupog provjerenog vatrogasca...
FreakyStyley

#1633 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

palermo wrote:
JoseMujica wrote:
Ako nam treba arhitekta onda to nije Vaha. Ako nam treba trenutni rezultat to bi možda mogao biti Vaha.

Mi smo takva ekipa da našim glavnim zvijezdama se mora gledati kroz prste. Ko to ne shvati, neće daleko sa reprezentacijom. Onog trenutka kada mi ne budemo više imali zvijezde, tada možda budemo mogli graditi nešto ala slovenački put (mislim, ako nam uopšte slovenci trebaju biti uzor)
A ja bas potpuno suprotno od toga mislim. :-D

Apsolutno nikome ne treba gledati kroz prste, niti nam treba selektor "jaran" s igracima. Ubijedjen sam da bi nam najbolje legao neko poput Vahe koji ne jebe zivu silu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1634 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

van Basten wrote: nije problem klupa, problem je što bi on njih protjerao iz reprezentacije... imali bismo 5-6 zukanovića. u svakoj svojoj ekipi on je te kabadahije tjerao kao s nokta... a mi nemamo baš neke zamjene za njih (Izrael pokazao).
a defanzivna taktika je ok kada imaš ekipu za izvesti istu. MIslim da je mi nemamo, i to mi je lično najjače što je Safet uradio... igrao ofanzivno sa ofanzivnim igračima.
da je Pape imao rezultat Zukanovića se niko ne bi ni sjećao. Poenta je da trener treba da stoji iza svojih postupaka i dok ima rezultat niko mu neće ništa prigovoriti. Ali kada nadobudno glumiš neku veličinu a imaš rezultate seoskog niželigaša onda će ti vagat svaku riječ i bićeš kriv i za ono što nisi i dobićeš nogu. Simple as that!
FreakyStyley

#1635 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Al' koliko se ovaj Mesa nudi, majke mi ga zao vise.

Dajte mu neke juniore, nesto.

:run:
todd_smith

#1636 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

hrasno38 wrote:
todd_smith wrote:Amerika, Kanada, Irska, JAR, Indija, Kina, Australija :mrgreen:
Rekao sam igra ozbiljno fudbal.......:) a ne kosarka, bejzbol. hokej, kriket, stoni tenis itd itd
Pa Amerika, Irska i Australija redovno idu na velika fudbalska takmicenja, tako da... :mrgreen:
FreakyStyley

#1637 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Štila za poljske medije:
"Svi su prije posljednjeg susreta govorili da selektor treba biti smijenjen jer je imao loše rezultate. Ima nekoliko novih imena, poput Barbareza, koji je bio kapiten, a tu je i Robert Prosinečki. Sve znam samo iz novina, a uskoro će se znati i zvanično," kaže Štilić.

"Ne znam šta je problem, imamo čak i laganu grupu. Teško je reći. Nije važno da li sam ja u timu ili ne. Ja sam isto tako i navijač reprezentacije i teško mi je gledati loše rezultate. Naravno da svi žele biti na spisku selektora," kaže Štilić i dodaje:

"Nisam mnogo sarađivao sa bivšim selektorom. Rekao je da ne prati poljsku ligu, jer je preslaba. Imao je neka svoja čudna pravila. Neki igrači su se povrijedili, a on nije želio pozvati zamjene. Ako budem igrao dobro, možda me sljedeći selektor pozove," riječi su Štilića.
Tito_i_Partija

#1638 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tito_i_Partija »

OldMayor wrote:
Posle svega ovoga sto se vidi i cuje u nasoj drzavi, opet je haman tesko povjerovati da se talovi prave. Al' haj' dobro, ako tako kazes. :D
OldMayor wrote: I jest, eto inace zemlje poput alzira i obale slonovace su primjeri demokratije i uredjenost... :oops: :run:
Mozda nisu primjeri demokratije i uredjenosti, ali imaju izuzetno bogate vladare koji imaju ogromnu zelju da se dokazu i stave svoju zemlju na scenu, i ne pitaju koliko to kosta. I kad dovedu renomiranog trenera da vodi njihovu reprezentaciju, stavljaju mu sve na raspolaganje samo da se taj cilj ostvari u bilo kojem smislu. Vaha je taj cilj sa Alzirom ostvario, ali je radio pod svojim uslovima, i svaka mu cast.
palermo

#1639 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

FreakyStyley wrote:

Apsolutno nikome ne treba gledati kroz prste, niti nam treba selektor "jaran" s igracima. Ubijedjen sam da bi nam najbolje legao neko poput Vahe koji ne jebe zivu silu.
Možda, ne možemo biti sigurnio u to ni ja ni ti :D

To, ne jebe živu siluje je samo mit, ta politika samo pali onda kada su ovi drugi toliko ovisni o tebi da jednostavno nemaju druge mogućnosti osim da te bespogovorno slušaju . A ja mislim da to kod nas nije slučaj.Nije slučajno što Vaha dolazi u skob sa glavnim zvijezdama, nekad to prođe, nekad ne prođe. Uglavnom je prolazilo, kao što već rekoh, u underdog ekipama, a mi u ovom trenutku nismo ta vrsta ekipe.

Vahu zvati za par godina, kada ne budemo imali više zvijezda u ekipi i budemo morali igru graditi na kolektivizmu.
Logovan

#1640 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

FreakyStyley wrote:Al' koliko se ovaj Mesa nudi, majke mi ga zao vise.

Ma i on i još njih par se uvijek nude. Vazda se vrate ista imena, bude par novih imena, ali većinom su ista.
FreakyStyley

#1641 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Logovan wrote:
FreakyStyley wrote:Al' koliko se ovaj Mesa nudi, majke mi ga zao vise.

Ma i on i još njih par se uvijek nude. Vazda se vrate ista imena, bude par novih imena, ali većinom su ista.
Ma dezurne Ublehe, on i Hadzibegic.
JoseMujica

#1642 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

palermo wrote:
JoseMujica wrote:

zar je tebi Vaha tip vatrogasca :? Sorry al pogledaj mu CV...nikad nije ulijetao da gasi vatru i vadi iz govana...Vaha je baš tip trenera koji je graditelj i koji traži odriješene ruke i dugoročnije projekte.....sve angažmane koej je prijevremeno završio završio je zbog nestrpljenja poslodavca koji je želio rezultat sad i odmah, a uspjehe je imao tamo gdje su mu zaista dali prostora.

Ako pred Vahu dođu i kažu naš cilj je plasman na EP siguran sam da će ih odbiti. A ako nam i jeste to cilj onda Vaha nije za nas.
OldMayor

#1643 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

JoseMujica wrote:
OldMayor wrote:
__Phoenix__ wrote:Kao da je bitno ko će voditi, plasman na Euro je iluzoran pa makar Ferguson bio novi selektor.
Jbg, ne mora znaciti. Mozda nas i sreca posluzi, grupa nam je veoma cudna. Ko zna sta proljece donosi.

Po mom misljenju, sa oporavljenim igracima mi mozemo uzeti sve, tj. 2 puta Andoru, Izrael i Vels kuci, te Kipar vani - ovo sa potpunim timom, uopste nije nemoguca misija. Kipar gostovanje moze biti zeznuto, ali ponavljam sa oporavljenim timom, dobrim trenerom i strategom to je 3 boda zagarantovano.

E ono sto ce biti zajebano jeste izvuci bodove protiv Belgije, ali jbg ako im je Vels uzeo bod, ne vidim zasto bi mi isli tamo po poraz.

Da Vaha dodje, ja sam siguran da bi se plasirali na EP.

Jbg, ja i dalje ne mogu da odustanem od misli da bi mogli ispasti u grupi gdje tri tima idu dalje na EP i baraz. :-?
šta ima željoteka :lol: bote ti ko da ti je Papke digitron ostavio :lol:

bez zezanja treba se malo na zemlju spustiti i prvo pogledati naš dosadašnji učinak...2 boda iz 4 utakmice uz samo 2 postignuta gola Svi bi volili da odemo na EP ali u željotekama malo više prećerujemo.

Kipar nas je već uzeo kući.....oslabljeni Vels nismo uspjeli dobiti.....Izrael nas je satrao

Imamo potpuno razbijeni tim, odnosno mi nemamo tim! Zaboravljamo da ovo nije ekipa iz prošlih kvalifikacija...nema Misketa, glavnog kreatora naše igre a nismo našli dostojnu igračku zamjenu niti je prethodni selektor uspio da napravi novi sistem igre kojim bi kompenzirao taj očit hendikep.

Ja kazem, treba vidjeti ko ce biti selektor, koji ce igraci biti na raspolaganju. Povratkom nekoliko standardnih igraca, sa normalnom taktikom (bez ludorija ala Pape) ja ne vidim zasto bi bilo nemoguce.

Jedina dobra stvar koju smo uradili jeste bod od Belgije. To ce nam puno znaciti.

Direktni konkurenti za trece mjesto po meni su Kipar i Vels. Kipar koji je trenutno iznad nas jos nije igrao protiv Belgije (gdje gube 2 tekme 100%, jer to Belgijanci MORAJU dobiti).

Velsa cekamo kuci.

Belgijanci imaju gostovanje u Izraelu.

Ne znam, ne bih se ja jos predao. Raspored nam nije los, jedino sto je bas zajebano jeste gostovanje Belgiji. Ovo ostalo ako ne mozemo dobiti, onda jbg, normalno, ne treba ni da idemo na EP.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1644 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
FreakyStyley wrote:

To, ne jebe živu siluje je samo mit, ta politika samo pali onda kada su ovi drugi toliko ovisni o tebi da jednostavno nemaju druge mogućnosti osim da te bespogovorno slušaju . A ja mislim da to kod nas nije slučaj.Nije slučajno što Vaha dolazi u skob sa glavnim zvijezdama, nekad to prođe, nekad ne prođe. Uglavnom je prolazilo, kao što već rekoh, u underdog ekipama, a mi u ovom trenutku nismo ta vrsta ekipe.

Vahu zvati za par godina, kada ne budemo imali više zvijezda u ekipi i budemo morali igru graditi na kolektivizmu.
Da se razumijemo jednu stvar ako neko misli da ce dolaskom Vahe igraci poput Edina, Pjanica, Ibisevica, Spahica, Lulica, Begovica biti manji od makovog zrna tu ste se silno zajebali i niko od njih nece trpiti nikakvo istresanje jer vecina njih je u fudbalskom zivotu napravila ono bas velike stvari. Uzajamno postovanje da ali neko paljenje klempi to mozete zaboraviti
JoseMujica

#1645 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

ma Old M nema govora o predaji..nego samo govorim da malo trebamo ohladiti od upisivanja bodova unaprijed bilo kome...eno i Bel(e)gija ne uze Vels :D kući

trebamo prvo znati šta hoćemo i onda tražiti trenera koji može i hoće ostvariti taj cilj. Ko što napisah ako nam je cilj kratkoročan, dakle EP po svaku cijenu, mislim da Vaha nije taj čovjek (po tipu trenera) a mislim da ni on neće pristati na to.
FreakyStyley

#1646 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

hrasno38 wrote:
palermo wrote:
FreakyStyley wrote:

Da se razumijemo jednu stvar ako neko misli da ce dolaskom Vahe igraci poput Edina, Pjanica, Ibisevica, Spahica, Lulica, Begovica biti manji od makovog zrna tu ste se silno zajebali i niko od njih nece trpiti nikakvo istresanje jer vecina njih je u fudbalskom zivotu napravila ono bas velike stvari. Uzajamno postovanje da ali neko paljenje klempi to mozete zaboraviti
Vaha je pravio vece stvari nego svi oni zajedno.

Ne govorim ja o paljenju klempi nego o maksimalnom postovanju trenerskog autoriteta. Kad mogu u svojim klubovima, mogu i kod nas. Nisam siguran o kakvim zvijezdama mi pricamo. Ako o zvijezdama u okvirima BiH onda ok. Da se ne lazemo, nijedan nas igrac nije neka planetarna zvijezda. Relativno blizu toga je Dzeko.
OldMayor

#1647 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Tito_i_Partija wrote:
OldMayor wrote:
Posle svega ovoga sto se vidi i cuje u nasoj drzavi, opet je haman tesko povjerovati da se talovi prave. Al' haj' dobro, ako tako kazes. :D
OldMayor wrote: I jest, eto inace zemlje poput alzira i obale slonovace su primjeri demokratije i uredjenost... :oops: :run:
Mozda nisu primjeri demokratije i uredjenosti, ali imaju izuzetno bogate vladare koji imaju ogromnu zelju da se dokazu i stave svoju zemlju na scenu, i ne pitaju koliko to kosta. I kad dovedu renomiranog trenera da vodi njihovu reprezentaciju, stavljaju mu sve na raspolaganje samo da se taj cilj ostvari u bilo kojem smislu. Vaha je taj cilj sa Alzirom ostvario, ali je radio pod svojim uslovima, i svaka mu cast.
Znao sam da ces ovo napisati, pa te onda pitam, sta bi to Vahi falilo ovdje u BiH? To mene zanima?

Dakle, sta konkretno odbija Vahu?

Da mora zvati igrace po nacionalnosti? / Ne mora, napisao sam gore imas dokaz, pogledaj nam sastav i sve je jasno
Da nema uslove za trening i opremu? / Ima, moderan centar u Zenici, Adidas sponzor
Da nema igrace? / Pa vala sada imamo i previse, imamo vec ustaljene reprezentativce + odlican potencijal u nekoliko mladih igraca
Da ce ga Savez peglati i kontrirati, petljati u posao / Samo jedna rijec: Pape, vidjeli smo sta je radio

Jer do sad je cak govorio da ga niko nije ni kontaktirao, eto sad su ga i kontaktirali.

Znaci opet pitam, sta onda Vahu odbija?

Jedino ako je lova u pitanju, e to je onda druga stvar. Onda on to treba da kaze, a ne da sere o hodzama, popovima, ovima, onima. Reci, nemate love za mene i kraj price.
HomeSweetHome

#1648 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by HomeSweetHome »

FreakyStyley wrote:Vaha je pravio vece stvari nego svi oni zajedno.

Ne govorim ja o paljenju klempi nego o maksimalnom postovanju trenerskog autoriteta. Kad mogu u svojim klubovima, mogu i kod nas. Nisam siguran o kakvim zvijezdama mi pricamo. Ako o zvijezdama u okvirima BiH onda ok. Da se ne lazemo, nijedan nas igrac nije neka planetarna zvijezda. Relativno blizu toga je Dzeko.
:thumbup:
LSD

#1649 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

hrasno38 wrote:
palermo wrote:
FreakyStyley wrote:

a koje su to "ono baš velike stvari" napravili pomenuti igraci u svom fudbalskom životu...koliko znam samo je Džeko osvajao titulu, od svih naših igraca :wink:

i nije Vahid neki kreten koji voli maltretirati ljude, treba tu povuci jasnu razliku....jedno zahtjevanje stroge discipline i profesionalnog držanja (što je odlika svakog velikog trenera), a drugo je iživljavanje
Last edited by LSD on 20/11/2014 15:54, edited 1 time in total.
Zmijuga loma

#1650 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zmijuga loma »

palermo wrote:
FreakyStyley wrote:

Nismo Real. Objektivno, mi imamo dvije prave zvijezde u ekipi (Džeko, Pjanić) i nijedan ne djeluje kao neko ko je zapaljiv i sklon konfliktu. Ni od ostalih igrača ne vidim ko bi se to popičkao sa Vahom, izuzev Bešića.
Locked