Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
neJbzid

#1601 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by neJbzid »

sergej barbarez najbolje resenje..jer mi i sa 5 pobjeda i remijem nismo sigurni za ep..ovako dati Sergeju prostor da slozi kockice i uigra par novih mladjih igraca...Sergej ima uticaj medju igracima, bivsi kapitem, sve ih poznaje i kroz kvalitet i kroz karakter i ostajemu dovoljno prostora da slozi vrlo dobar tim koji ce napast plasman na sp 2018..plus do kraja kvalifikacija nema imperativa. samo rad rad i rad sa mladjim .. Vahu svi prizivaju, ja bih prvi volio da ga vidim na klupi ali brate konstantno istu pricu vrti i ponavlja nam ono sto mi znamo..ovde je takva situacija da tri imena moras imat i ako hoces ufati se posla ako ne idi ba u zibambve i pusti nas... zato jedan je Sergej Barbarez...
OldMayor

#1602 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Ja samo znam ako Vaha ne preuzme sad, taj covjek je kod mene prekrizen.

Uredu je srat sa strane, 'zaboravit' maternji jezik, ali evo pasa ajde da te vidimo. Stanje u reprezentaciji je najsredjenije kakvo je moglo biti - dakle nikad bolje. Ima se para, ima se opreme, ima se trening centar, sponzori su tu - cisto sumnjam eto da je bolje uslove imao u africkim zemljama.

To da ce ga neko tjerati da zove igrace na nacionalnom kljucu je nigdje veze - pa ako cemo realno pogledajte nas tim, koliko tu ima srba i hrvata? Srbi i Hrvati u vecini slucajeva jos uvijek biraju Srbiju ili Hrvatsku. Dakle ta prica takodjer pada u vodu.

Slobodan je - nema kluba.

Dodji, izvoli, uredi ostale stvari kako ti pasu.

Dakle, opravdanja za nepreuzimanje sada NEMA!
stakasa

#1603 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by stakasa »

neomicin wrote:Ljudi moji Baka Slišković je i pored onakvog saveza sa Munibom Ušanovićem koji je gledao samo sebe uspio da nas dovede 2 puta bukvalno na korak do uspjeha, a realno je imao duplo slabije igrače. Ja sam za Sliškovića ako već neće Vaha.
A za pomoćnika staviti Barbareza koji bi za koju godinu samostalno vodio repku.
Sergej Jakirevic
OldMayor

#1604 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

neJbzid wrote:sergej barbarez najbolje resenje..jer mi i sa 5 pobjeda i remijem nismo sigurni za ep..ovako dati Sergeju prostor da slozi kockice i uigra par novih mladjih igraca...Sergej ima uticaj medju igracima, bivsi kapitem, sve ih poznaje i kroz kvalitet i kroz karakter i ostajemu dovoljno prostora da slozi vrlo dobar tim koji ce napast plasman na sp 2018..plus do kraja kvalifikacija nema imperativa. samo rad rad i rad sa mladjim .. Vahu svi prizivaju, ja bih prvi volio da ga vidim na klupi ali brate konstantno istu pricu vrti i ponavlja nam ono sto mi znamo..ovde je takva situacija da tri imena moras imat i ako hoces ufati se posla ako ne idi ba u zibambve i pusti nas... zato jedan je Sergej Barbarez...
Mene samo brine kod Sergeja to sto se on koliko sam primjetio apsolutno nikako ne bavi trenerskim poslom. Zavrsio tu licencu i to je to.
Pa kad pogledas, vise iskustva od njega ima Zlatan Bajramovic.

Mada u slucaju da su mu protivnici Osim, Hadzibegic ili Mesa, vise bih volio da to bude Sergej.
jazzer

#1605 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by jazzer »

OldMayor wrote:Ja samo znam ako Vaha ne preuzme sad, taj covjek je kod mene prekrizen.

Uredu je srat sa strane, 'zaboravit' maternji jezik, ali evo pasa ajde da te vidimo. Stanje u reprezentaciji je najsredjenije kakvo je moglo biti - dakle nikad bolje. Ima se para, ima se opreme, ima se trening centar, sponzori su tu - cisto sumnjam eto da je bolje uslove imao u africkim zemljama.

To da ce ga neko tjerati da zove igrace na nacionalnom kljucu je nigdje veze - pa ako cemo realno pogledajte nas tim, koliko tu ima srba i hrvata? Srbi i Hrvati u vecini slucajeva jos uvijek biraju Srbiju ili Hrvatsku. Dakle ta prica takodjer pada u vodu.

Slobodan je - nema kluba.

Dodji, izvoli, uredi ostale stvari kako ti pasu.

Bas tako, nema opravdanja.

Ako pare nisu problem, a kaze da nisu, sta moze biti razlog?

Neka ga kaze kristalno jasno. A ne spominjati hodze, fratre, popove, stanje u drzavi i sl.

A da je najbolja opcija, definitivno jeste.
palermo

#1606 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

bjelave wrote:
I ja potpisujem Mesa-Barbarez kao najbolje rjesenje, to bi mogla biti dobitna kombinacija. Jedino sto ne nisam kako bi njih dvojica uskladili svoje ego tripove. To mi mogao biti problem. Bili Barba pristao da bude drugi?
Usput, nas niko nista ne pita tako da svakako nema veze.
Ja bih to postavio kao dva ravnopravna, pri čemu je Sergej više zadužen za stvari van terena, regrutiranje igrača, odnosi sa igračima i slično, a Meša za taktiku na terenu. Al svjestan sam da je ovo prilično iluzorno priželjkivati, zbog više razloga.
Kako vjerujem da Sergej objektivno nema neke šanse, onda meni ni sam Meša od ovih ponuđenih nije loše rješenje
OldMayor

#1607 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Ova suplja mi baca na Papetovu.
Svi ga zvali, ali nikog nije htio, ali eto zbog ljubavi ce uzeti nas.

Meni je ovo suplja, jer dje ce coek rec da ga dvije godine niko nece... :run:

http://www.avaz.ba/clanak/147491/bazdar ... -prvenstvo

I zasto odjednom iskacu ovi clanci, po stotine, Hadzibegic i Mesa se bas ozbiljno bacili u kampanju... :oops:
FreakyStyley

#1608 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

OldMayor wrote:Ova suplja mi baca na Papetovu.

I zasto odjednom iskacu ovi clanci, po stotine, Hadzibegic i Mesa se bas ozbiljno bacili u kampanju... :oops:
Ma vazda se njih dvojica guraju. Bojim se i da imaju jake lobije u savezu

Hadzibegic je ubleha i tipican primjer mahalskog demagoga, Mesa je za nijansu bolji od njega, ali ni on ne bi bio najsretnije rjesenje.
__Phoenix__

#1609 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by __Phoenix__ »

Kao da je bitno ko će voditi, plasman na Euro je iluzoran pa makar Ferguson bio novi selektor.
OldMayor

#1610 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

FreakyStyley wrote:
OldMayor wrote:Ova suplja mi baca na Papetovu.

Ma vazda se njih dvojica guraju. Bojim se i da imaju jake lobije u savezu

Hadzibegic je ubleha i tipican primjer mahalskog demagoga, Mesa je za nijansu bolji od njega, ali ni on ne bi bio najsretnije rjesenje.
Ne znam, ne bih volio nijednog da vidim na mjestu selektora.

A ova prica im je providna, svi ih traze, jest eto bolje kuci lezat nego vodit neku ekipu. Uredu da su ranije vodili neke vrhunske klubove, pa eto nece da se spustaju na neki nivo, smijesno.

A i realno ovo im je najbolja sansa u karijeri da vode igrace koje igraju u vrhunskim timovima City, Roma, pola bundeslige itd.
OldMayor

#1611 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

__Phoenix__ wrote:Kao da je bitno ko će voditi, plasman na Euro je iluzoran pa makar Ferguson bio novi selektor.
Jbg, ne mora znaciti. Mozda nas i sreca posluzi, grupa nam je veoma cudna. Ko zna sta proljece donosi.

Po mom misljenju, sa oporavljenim igracima mi mozemo uzeti sve, tj. 2 puta Andoru, Izrael i Vels kuci, te Kipar vani - ovo sa potpunim timom, uopste nije nemoguca misija. Kipar gostovanje moze biti zeznuto, ali ponavljam sa oporavljenim timom, dobrim trenerom i strategom to je 3 boda zagarantovano.

E ono sto ce biti zajebano jeste izvuci bodove protiv Belgije, ali jbg ako im je Vels uzeo bod, ne vidim zasto bi mi isli tamo po poraz.

Da Vaha dodje, ja sam siguran da bi se plasirali na EP.

Jbg, ja i dalje ne mogu da odustanem od misli da bi mogli ispasti u grupi gdje tri tima idu dalje na EP i baraz. :-?
__Phoenix__

#1612 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by __Phoenix__ »

Ne idu svi ni u baraž koliko sam shvatio...

Vaha je nemoguć za saradnju, nemamo boljeg stručnjaka ali je pretežak i nije za naše neprofesionalne uslove u savezu.
van Basten

#1613 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by van Basten »

__Phoenix__ wrote:
Vaha je nemoguć za saradnju, nemamo boljeg stručnjaka ali je pretežak i nije za naše neprofesionalne uslove u savezu.
upravo to je i njegova najveća mana kad je selektorsko mjesto u pitanju. On bi pola ekipe izbacio iz reprezentacije kad bi počeli manekenisanje na pripremama i slične bahatluke na koje su navikli.
Druga mana je defanizvna igra, što realno ne leži našoj ekipe.
al opet... najbolji je kandidat koji se spominje.
Zamisli taj duet na klupi: Halilhodžić selektor - Amar trener golmana... koja količina tersluka na malom prostoru :skoljka:
incognito071

#1614 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by incognito071 »

__Phoenix__ wrote:Ne idu svi ni u baraž koliko sam shvatio...

U baraz idu svi koji su broj 3.
Postoji samo mogucnost da ako si najbolje plasirani broj 3 ides takodjer direktno na EP.
__Phoenix__

#1615 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by __Phoenix__ »

Odlično.

Dakle dvije opcije, vatrogasac ili arhitekta, koliko je naš savez sposoban odabrati povoljniju i pametniju opciju nisam siguran, afera za aferom i mimo reprezentacije...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1616 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

van Basten wrote:
__Phoenix__ wrote:
upravo to je i njegova najveća mana kad je selektorsko mjesto u pitanju. On bi pola ekipe izbacio iz reprezentacije kad bi počeli manekenisanje na pripremama i slične bahatluke na koje su navikli.
Zamisli taj duet na klupi: Halilhodžić selektor - Amar trener golmana... koja količina tersluka na malom prostoru :skoljka:
zašto mahana :?

nekad igrači i trebaju na klupu da malo ohlade i vrate se u stvarnost....tu sam uvijek na strani trenera

to drugo nama upravo i treba. Trebamo trenera koji će nas naučiti da igramo i defanzivno kada treba, a ne da ko pichka plače po medijima kako mi to eto ne znamo a baš selektora plaćamo da ih to nauči. Ili da šupljira da je nebitno ako i primimo gol kad mi vazda moremo zabiti 2-3. E pa vidili smo da i nemremo baš vazda i svakome zabiti 2-3. Štaviše, po svemu prikazanom u ova 4 kola izgleda da nemremo više nikome zabit 2-3 a planiramo hladno uzeti 5 od 6 preostalih utakmica :roll: ...šta ćemo sad?

Zar nam niej bolje naučiti igrati na nulu i štelit sistemsku igru, kontre i prekide? dakle, sve ono što do sada nije bio slučaj. Nisam ni sam ljubitelj defanzivnog fudbala i Vahine ekipe jeste smor gledati, ali bih fakat volio trenera koji će nas naučiti taktici, taktičkoj i mentalnoj disciplini, fizički pripremiti i volio bih da vidim barem jednom da znamo u odbrani odigrati liniji, da nam igrači igraju bez lopte i zonski zatvaraju prostor sinhronizirano, a ne da letaju stihijski ko muhe bez glave pa ako upali upali
Tito_i_Partija

#1617 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tito_i_Partija »

OldMayor wrote:
Ima, ima. Varas se ako mislis da je ista "sredjeno" sto se tice uslova u repki. Nas savez nije jebeni DFB gdje ti podrsku daju profesionalni ljudi koji se razumiju u fudbal. Ni ja ne bih riskirao svoje vrijeme i reputaciju ako mi nas savez, pun lopova i neznalica kakav jest, nece dati odrijesene ruke da radim svoj posao kako ja hocu. Zasto bi on?
cvrčak_na_hedonizmu

#1618 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Igra za gol više je urbana legenda, nešto ala Jeti, svi pričaju o tome, al nikad niko nije vidio dešavanje ( pričam o ozbiljnim i polu-ozbiljnim reprezentacijama ).

Portugalu smo zabili 2 gola iz dvije utakmice
Francuskoj smo zabili 1 gol u dvije utakmice
Rumuniji smo zbili dva gola u dvije utakmice
Grčkoj smo zabili 2 gola u dvije utakmice
Slovačkoj smo zabili 2 gola u dvije utakmice
Argentini smo zablii 1
Nigeriji 0
Belgiji 1
Velsu 0
Izraelu 0
Kipru 1

Ovakvu statistiku možemo imati i sa mnogoooo defanzivnijom postavkom

Igra gol više = mitovi i legende;
van Basten

#1619 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by van Basten »

JoseMujica wrote:
van Basten wrote:
__Phoenix__ wrote:
zašto mahana :?

nekad igrači i trebaju na klupu da malo ohlade i vrate se u stvarnost....tu sam uvijek na strani trenera

to drugo nama upravo i treba. Trebamo trenera koji će nas naučiti da igramo i defanzivno kada treba, a ne da ko pichka plače po medijima kako mi to eto ne znamo a baš selektora plaćamo da ih to nauči. Ili da šupljira da je nebitno ako i primimo gol kad mi vazda moremo zabiti 2-3. E pa vidili smo da i nemremo baš vazda i svakome zabiti 2-3. Štaviše, po svemu prikazanom u ova 4 kola izgleda da nemremo više nikome zabit 2-3 a planiramo hladno uzeti 5 od 6 preostalih utakmica :roll: ...šta ćemo sad?

Zar nam niej bolje naučiti igrati na nulu i štelit sistemsku igru, kontre i prekide? dakle, sve ono što do sada nije bio slučaj. Nisam ni sam ljubitelj defanzivnog fudbala i Vahine ekipe jeste smor gledati, ali bih fakat volio trenera koji će nas naučiti taktici, taktičkoj i mentalnoj disciplini, fizički pripremiti i volio bih da vidim barem jednom da znamo u odbrani odigrati liniji, da nam igrači igraju bez lopte i zonski zatvaraju prostor sinhronizirano, a ne da letaju stihijski ko muhe bez glave pa ako upali upali
nije problem klupa, problem je što bi on njih protjerao iz reprezentacije... imali bismo 5-6 zukanovića. u svakoj svojoj ekipi on je te kabadahije tjerao kao s nokta... a mi nemamo baš neke zamjene za njih (Izrael pokazao).
a defanzivna taktika je ok kada imaš ekipu za izvesti istu. MIslim da je mi nemamo, i to mi je lično najjače što je Safet uradio... igrao ofanzivno sa ofanzivnim igračima.
todd_smith

#1620 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Pa koliko on trubi o tome, znaci treba im reci samo "ne smijete mi se mjesati u posao, dogovoreno?"

Ako pristanu nema sta dalje on pametovati

Ako ne pristane on, onda mi trebamo traziti novi Savez i oko toga hajku dizati cim zele da se mijesaju i posao selektora reprezentacije
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1621 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

OldMayor wrote:
__Phoenix__ wrote:Kao da je bitno ko će voditi, plasman na Euro je iluzoran pa makar Ferguson bio novi selektor.
Jbg, ne mora znaciti. Mozda nas i sreca posluzi, grupa nam je veoma cudna. Ko zna sta proljece donosi.

Po mom misljenju, sa oporavljenim igracima mi mozemo uzeti sve, tj. 2 puta Andoru, Izrael i Vels kuci, te Kipar vani - ovo sa potpunim timom, uopste nije nemoguca misija. Kipar gostovanje moze biti zeznuto, ali ponavljam sa oporavljenim timom, dobrim trenerom i strategom to je 3 boda zagarantovano.

E ono sto ce biti zajebano jeste izvuci bodove protiv Belgije, ali jbg ako im je Vels uzeo bod, ne vidim zasto bi mi isli tamo po poraz.

Da Vaha dodje, ja sam siguran da bi se plasirali na EP.

Jbg, ja i dalje ne mogu da odustanem od misli da bi mogli ispasti u grupi gdje tri tima idu dalje na EP i baraz. :-?
šta ima željoteka :lol: bote ti ko da ti je Papke digitron ostavio :lol:

bez zezanja treba se malo na zemlju spustiti i prvo pogledati naš dosadašnji učinak...2 boda iz 4 utakmice uz samo 2 postignuta gola Svi bi volili da odemo na EP ali u željotekama malo više prećerujemo.

Kipar nas je već uzeo kući.....oslabljeni Vels nismo uspjeli dobiti.....Izrael nas je satrao

Imamo potpuno razbijeni tim, odnosno mi nemamo tim! Zaboravljamo da ovo nije ekipa iz prošlih kvalifikacija...nema Misketa, glavnog kreatora naše igre a nismo našli dostojnu igračku zamjenu niti je prethodni selektor uspio da napravi novi sistem igre kojim bi kompenzirao taj očit hendikep.

Ako tražimo tip novog trenera, što je neko spominjao vatrogasac ili arhitekta, nama treba arhitekta. Bojim se da bi sa vatrogascem samo izgubili vrijeme.
OldMayor

#1622 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Tito_i_Partija wrote:
OldMayor wrote:
Ima, ima. Varas se ako mislis da je ista "sredjeno" sto se tice uslova u repki. Nas savez nije jebeni DFB gdje ti podrsku daju profesionalni ljudi koji se razumiju u fudbal. Ni ja ne bih riskirao svoje vrijeme i reputaciju ako mi nas savez, pun lopova i neznalica kakav jest, nece dati odrijesene ruke da radim svoj posao kako ja hocu. Zasto bi on?
Ne znam druze, pa kako Papetu dozvolise da radi ovo sto je radio?
Ili je mozda neko iz Saveza gurao Tina, Vrsajevica, Hadzica i ovu ludu taktiku?

Pusti te price, Pape je itekako imao odrijesene ruke, a ne vidim zasto ih ne bi imao i Vaha. Kako Vaha ode u jedan Dinamo gdje i osoba koja iole prati fudbal zna da je Mamic bog i batina...

Savez tu nema sta, oni su tu da ti obezbjede da treniras, da putujes. Vaha kad bi dosao on bi birao strucni stab, pa ako vala mora da bude jedan bosnjak, jedan srbin, hrvat..ne vidim u cemu je i tu problem. Nek nadje takve i sta.

I jest, eto inace zemlje poput alzira i obale slonovace su primjeri demokratije i uredjenost... :oops: :run:
duminjo

#1623 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by duminjo »

Dajte nam Amara i Husrefa :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#1624 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Tito_i_Partija wrote:
OldMayor wrote:
Znači, savez ga je natjerao da igra Avdija protiv Kipra pa zbog njega fasujemo prvi gol ili Hadžić u duetu sa Šunjićem pa zbog njih fasujemo sva tri gola; Savez je "nametnuo" da TSS bude zamjena za Misketa :lol:

Onda je svizac zamotao čokoladu
FreakyStyley

#1625 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Ja se nekako ne bih slozio da je smor gledat Vahine ekipe. OK, mozda ne postizu toliko golova, ali je ako nista uzitak gledat radi njegovih taktickih varijanti, presinga, kontri, akcija itd., al dobro, nebitno. Nama ocajnicki treba sistem, jer je sve do sad bilo rasulo. Jedino sto je licilo na sistem u zadnje vrijeme su one prijateljske pred svjetsko i utakmica s Argentinom, a jedini sistem je tu bio formacija po kojoj su nam igraci na prirodnim pozicijama. Jel to neka mudrost?

Vaha bi nama leg'o ko budali samar. Ta Papetova prica "mi nismo ekipa koja se zna braniti" je jedna od vecih nebuloza u moru mnogih koje je izrekao. Zna se cemu tezi moderni fudbal i koliko je bitna fizika, trka, odbrana u svemu. Mozemo mi priustit da se ne znamo branit kad igramo protiv Litvanije, Estonije ili Luksemburga, ali zato se trebamo zapitat zasto je najveca ekipa koju smo ikad dobili Grcka, koja je u napadu efikasna koliko i Travnik. Mislim, svaka cast Grcima, ali ovo su cinjenice.

Ono sto mnogi zanemaruju je da bi, ako bi Vaha preuzeo reprezentaciju, to bila vjerovatno i najjaca ekipa koju je ikad vodio, kada se radi o igrackom kadru. Nije on mogao igrat nesto pretjerano ofanzivno s ekipom Alzira, ali ce sa nama to moc. Na stranu to sto je Vaha autoritet koji bi ih sve spstio na zemlju i poslozio kako treba, a s takticke strane gledano i po mnogim strucnjacima Alzir je u tom segmentu bio najbolji na citavom svjetskom prvenstvu. To je Vahi najvise i diglo cijenu. Da je imao vise srece u zrijebu i da nisu isli na Njemacku, ja sam ubijedjen da bi prosli skoro svaku drugu ekipu koja bi im dosla.

Do sad smo imali covjeka koji je ekipu sabotirao, umjesto da izvlaci maksimum iz nje, a sve radi licnih interesa ili cistog neznanja. To je valjda barem sada svima jasno. Ja sam siguran da bi s Vahom cuda pravili i daj Boze da on dodje.
Locked