Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#1551 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Po ovome da Barbarez treba biti trener jer je kao igrac davao sve, bio kapiten onda znaci nasi selektori za par godina su ove osobe:
Edin Dzeko
Asmir Begovic
Emir Spahic
itd.,
Edin Dzeko
Asmir Begovic
Emir Spahic
itd.,
- Zmijuga loma
#1552 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kako se forumski plićaci sami kače na ovaj 'članak' (ili šta je već ono onako polupismeno trebalo biti) sa Osimom.
-
Dead Man Walking
#1553 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Gdje pise da zbog toga treba biti selektor? Ja sam rekao da zbog toga ne zasluzuje antipatije (u najmanju ruku) i negativni kontekst u kojem se spominje njegovo ime.
-
todd_smith
#1554 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa ima par postova takvih. Nisam na tebe mislio licno.Dead Man Walking wrote:Gdje pise da zbog toga treba biti selektor? Ja sam rekao da zbog toga ne zasluzuje antipatije (u najmanju ruku) i negativni kontekst u kojem se spominje njegovo ime.
Doduse ne znam da li sam do sada vidio neke antipatije, bez konkretnog razloga. Ja npr ne bih volio da je trenutno on selektor, pogotovo u kakvoj smo situaciji, jer lik nema iskustva kao trener ama haman nikakvog. Niti daje djelom do znanja da mu je fudbal prioritet vise. Na razliku od ostalih koji se spominju koji aktivni u trenerskim vodama.
-
last mohicans
#1555 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma nije ovo Ivicina izjava,skoro sam 100% siguran.Baca malo,ali nedorecena u njegovom stilu.Kod njega su uvijek neke filozofske misli i iz svojih odgovora postavlja podpitanja i dovodi u dilemu.Prosto ne vjerujem,pojest cu post,ako bude 
- agnostic_front
#1556 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
hrasno ponovo prekucao forum, sada sa "izjavom" Ivice Osima. Hrasno ftw!!!

-
LSD
#1557 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
samo teški naivac može povjerovati da je Osim dao onako nepismenu izjavu, prepunu gluposti
- burgundy
#1558 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Matjaz Kek ne bi bio los izbor,ako Vaha nece.
- Dr. Kuca
#1559 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vaha prica o politici a radio u diktatorskim zemljama, odakle ga ono otjerase iako se plasiro na SP? Za prave pare bit ce on najveci musliman, katolik, pravoslavac, bosanac ikad rodjen.
- ultima_palabra
#1560 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ali stvarno ne kontam kakav je to pritisak nametnut Safetu, šta je to on toliko teško doživio? Umalo nije doveo gotove kvalifikacije za SP u pitanje svojim preseravanjem, niko nije A rekao. Poveo TSS i Hadžića na prvenstvo nakon 45 minuta u reprezentaciji "u koju se teško upada i ispada", a izbacio do tad standardne Rahimića i Zukanovića... usrao i šefa i stanicu u najvažnijoj utakmici protiv Nigerije, niko ništa. Potpisao novi, višestruko bolji ugovor iako je bilo vidljivo da mu je istekao rok trajanja... javnost spava zimski san.
Stidljive kritike se pojavljuju poslije poraza od Kipra, ali većinom se govori kako su igrači podbacili... pa smo se onda vratili sa velikim bodom protiv velesile Velsa
Protiv Belgije mu niko ne zviždi, čak ima pokušaja skandiranja njegovog imena. Tek nakon njegovog suludog odbijanja da zove napadača, počinje se praviti neka atmosfera protiv njega, i nakon poniženja u Izraelu i shvatanja da su kvalifikacije skoro pa propale, svi traže njegov odlazak.
Ako zanemarimo forume, niko mu nije poštenu kritiku uputio do prije 10tak dana... tako da pustite tu priču o jadnom Safetu. Frajer je dobio 300.000 eura za 4 mjeseca i 2 boda u 4 utakmice, i par novinara ga pitalo hoće li podnijeti ostavku, buhuhu
Stidljive kritike se pojavljuju poslije poraza od Kipra, ali većinom se govori kako su igrači podbacili... pa smo se onda vratili sa velikim bodom protiv velesile Velsa
Ako zanemarimo forume, niko mu nije poštenu kritiku uputio do prije 10tak dana... tako da pustite tu priču o jadnom Safetu. Frajer je dobio 300.000 eura za 4 mjeseca i 2 boda u 4 utakmice, i par novinara ga pitalo hoće li podnijeti ostavku, buhuhu
-
tcz
#1561 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ultima_palabra wrote:
Stidljive kritike se pojavljuju poslije poraza od Kipra
- kakotakonikako
#1562 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
slazem se. danas se lako svasta napise i da je rekao neko a ustvari je to izmisljotina.N.N. wrote:Nije to stilski onako kako Ivica prica
`Đe ce Ivica reci "jednostavno me stid i osjecam se nikad gore". Jednostavno, niej to on, to su djecurlija sa zmajevi546885468blogspot
bilo bi dobro da se izabere selektor koji ce donijeti makar mali napredak.
- SaNsEo
#1563 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ultima_palabra wrote:Ali stvarno ne kontam kakav je to pritisak nametnut Safetu, šta je to on toliko teško doživio? Umalo nije doveo gotove kvalifikacije za SP u pitanje svojim preseravanjem, niko nije A rekao. Poveo TSS i Hadžića na prvenstvo nakon 45 minuta u reprezentaciji "u koju se teško upada i ispada", a izbacio do tad standardne Rahimića i Zukanovića... usrao i šefa i stanicu u najvažnijoj utakmici protiv Nigerije, niko ništa. Potpisao novi, višestruko bolji ugovor iako je bilo vidljivo da mu je istekao rok trajanja... javnost spava zimski san.
Stidljive kritike se pojavljuju poslije poraza od Kipra, ali većinom se govori kako su igrači podbacili... pa smo se onda vratili sa velikim bodom protiv velesile VelsaProtiv Belgije mu niko ne zviždi, čak ima pokušaja skandiranja njegovog imena. Tek nakon njegovog suludog odbijanja da zove napadača, počinje se praviti neka atmosfera protiv njega, i nakon poniženja u Izraelu i shvatanja da su kvalifikacije skoro pa propale, svi traže njegov odlazak.
zato je sad i smijesno slusati price da je imao neizdrzive uslove , pa jebote ako se sjecate rijetki novinarski intervijua s njim ti novinari nisu znali , umjeli ili smjeli postaviti ni jedno skakljivo pitanje , a i kad bi neko pokusao on spusti slusalicu
vec poslije SP se hajka trebala dici i nebi bili ovdje gdje jesmo danas , a da ne kazem poslije Kipra.. tad je trebao biti nogiran danas bi vjerovatno imali vise od ta 2 boda koja nas nedaj boze mogu kostati EP... a dobre su prilike
- Dr. Kuca
#1564 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Od prvog dana se je sralo, koga je vodio, sta, kako, odkud on itd. A sad se prizivaju da dodju i ljudi sa slabijim cvom od njegovog, Ali nije vazno sada, jel.
- ultima_palabra
#1565 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Germania se prvi put pomenula u medijima prije mjesec dana... u Hrvatskoj bi ga razapinjali svaki dan.
-
bjelave
#1566 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
I ja potpisujem Mesa-Barbarez kao najbolje rjesenje, to bi mogla biti dobitna kombinacija. Jedino sto ne nisam kako bi njih dvojica uskladili svoje ego tripove. To mi mogao biti problem. Bili Barba pristao da bude drugi?palermo wrote:Nemoj zezati da je i Baho na tom traguFreakyStyley wrote:To je neka Bahina fiks ideja, a on ne utice ni na sta. Ne znam ni kako mu to pade na pamet. Ne kazem da bi nuzno bilo lose.hrasno38 wrote:Meni je definitvno najbolja varijanta Mesa-Barbarez. Isto tako BH fudbalska legenda kao selektor, ne moze se reci da nema trenerskog iskustva I covjek kojeg svaki posteni BH gradjanin I navijac vise nego postuje Barbarez. I jedan I drugi su jebene naravi, eksplozivni I sasvim sigurno ne preskupi.
Ovaj trenutni savez vjerujem da u zivotu ne bi doveo Barbareza, al eto.. Eno i ja predložih, a nisam znao za Bahu (evo i Hrasno). Znači nije nam ni mahnita
.
Kakva god bila realnost, ali je poprilično tužno da je takva fudbalska veličina nepoželjna u Fudbalskom savezu ove zemlje. Rekao bih čak i da je takva realnost neprihvatljiva.
Usput, nas niko nista ne pita tako da svakako nema veze.
- Altsa
#1567 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa ako je i od Osima previse je. On je doveo papketa znaci i on je kriv za sve sto se dogada u ekipi BiH. Haj ti osime u Grac pa tamo uzivaj popusti se ti repke. Od svih kandidata Mesa je jedini koji bi mogao nesto postici. Protiv sam Prosineckog jer ima iskustva skoro kao Barbarez.hrasno38 wrote:Ivica Osim:"Ovo Safet nije zaslužio"!
Svi su se urotili protiv njega pogotovo mediji koji su izmišljali vijesti o njegovom bratu kako je on menadžer igračima i kako dovodi Safet samo one igrače u reprezentaciju kojima je on menadžer.
Svi znate da to nije istina,a evo i ja vam sada kažem da nije.Ako vam išta vrijedi moja riječ jer nakon što vam je Safet svima bio najbolji,sada vam je najgori i to dokazuje da smo narod kakav ne treba biti.Ne kaže se dzaba kakv narod takva država.
Selektor za kojeg tvrdite da ne zna ništa nas je odveo na SP,ako on ne zna ništa kakvi su onda neznalci oni što nas nisu odveli ni na SP ni EP?
Iskreno ja sam Safeta nagovarao da prihvati posao selektora i sad me je stid što je ovo doživio jer djelimično sam i ja odgovoran.
Jednostavno me stid i osječam se nikad gore!
Tražit će mo mi ponovo Safeta-jer tek kad izgubite nešto onda to nešto počnete cijenit.Evo to vidimo i sad svi oni koji su ga do jučer blatili,danas kažu pa dobro i nije tako loš bio-SRAMOTA!
https://www.youtube.com/watch?v=06tdOMS6TME
-
LionH
#1568 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne sam Safete

- p206
#1569 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kad se traži selektor, kod nas mora biti zadovoljen taj nakaradni nacionalni ključ... zbog toga teško da ćemo dočekati nekog stranca na klupi... takođe to vjerovatno odbija Vahida, jer ne bi mogao raditi sa ljudima s kojim vjerovatno radi već duže vremena...
Recimo zbog toga onaj Jagodić još uvijek vodi mlade jer nema niko od Srba da valja i da odgovara savezu ko on.
Recimo zbog toga onaj Jagodić još uvijek vodi mlade jer nema niko od Srba da valja i da odgovara savezu ko on.
- sinuhe
#1570 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne vjerujem da je nacionalni kljuc toliko bitan sada kad su neke parice dobili nakon plasmana na SP.
I srpskim odbornicima je vazan uspjeh reprezentacije.
I srpskim odbornicima je vazan uspjeh reprezentacije.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1571 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja mislim bar sto se tice selektora da ne postoji taj nacionalni kljuc a sto se tice kompletnog strucnog staba ne znam...mozda.p206 wrote:Kad se traži selektor, kod nas mora biti zadovoljen taj nakaradni nacionalni ključ... zbog toga teško da ćemo dočekati nekog stranca na klupi... takođe to vjerovatno odbija Vahida, jer ne bi mogao raditi sa ljudima s kojim vjerovatno radi već duže vremena...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1572 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa da je u nasoj drzavi sve kako treba ovi igraci koje si naveo po zavrsetku svoje karijere bi upisivali trenerske skole, zavrsavali i preuzimali jednu po jednu prvo mladu selekciju kao sto je to onomad uradila i Hrvatska upravo sa Bilicem, Prosineckim, Bobanom, Asanovicem itd jer ja bar mislim da jednom mladom igracu ne moze nista vise dici moral nego da ga trenira njegov uzor i neko cije je postere drzao na zidu. Svi ovi igraci u svojim igrackim karijerema ce imati pored sebe vrhunske trenere od kojih ce imati i te kako sta nauciti i upamtiti te jos uz odredjenu edukaciju koja bi trebala da je obavezna njihovo znanje nikako ne bi trebalo biti zanemarivo. U principu vecina klubova tako i radi u cijelom svijetu gdje svoje igrace koji su zavrsili karijeru ubacju u omladinske pogone kojima je opet na celu neki stariji macak koji sve to kordinira. Ja bih bio presretan kada bi za par godina upravo ova trojica sjedila na nasoj klupi i vodila omladinske pogone te za sefa imali jednog iskusnog macka kao sto je recimo Vaha ili Bajevic ili neko treci.todd_smith wrote:Po ovome da Barbarez treba biti trener jer je kao igrac davao sve, bio kapiten onda znaci nasi selektori za par godina su ove osobe:
Edin Dzeko
Asmir Begovic
Emir Spahic
itd.,
- almirony
#1573 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nažalost, mi nikada nećemo imati takvo novinarstvo, volio bih da se varam, ali teško..prodaju se bijednici za kilo makarona. Toliko suvislih pitanja se telećoj glavi imalo za postaviti zadnjih godinu dana, niko ništa. Pa barem da napišu kritiku, ništa.ultima_palabra wrote:Germania se prvi put pomenula u medijima prije mjesec dana... u Hrvatskoj bi ga razapinjali svaki dan.
- jazzer
#1574 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Oparili su se i oni fino nakon plasmana u Brazil. Interes im je da se ode i na EPp206 wrote:Kad se traži selektor, kod nas mora biti zadovoljen taj nakaradni nacionalni ključ... zbog toga teško da ćemo dočekati nekog stranca na klupi... takođe to vjerovatno odbija Vahida, jer ne bi mogao raditi sa ljudima s kojim vjerovatno radi već duže vremena...
pa da se opet fino pocaste. Prihvatili bi oni sada i Nasera Orica za selektora, samo da znaju
da ce ih odvesti na EP.
- Logovan
#1575 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nađi neki nadimak i za Osima.Altsa wrote: Pa ako je i od Osima previse je. On je doveo papketa znaci i on je kriv za sve sto se dogada u ekipi BiH. Haj ti osime u Grac pa tamo uzivaj popusti se ti repke. Od svih kandidata Mesa je jedini koji bi mogao nesto postici. Protiv sam Prosineckog jer ima iskustva skoro kao Barbarez.