Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shake69
#1351 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
@zviz,
Ovo je posljednja prilika da spasimo stvar od nacionalnog interesa za fudbal u BiH. To se trebalo uraditi nakon SP u Brazilu, po meni s novim selektorom, ali eto nije se dalo. Za novi iskorak i spas od totalnog pada treba nam autoritativan selektor, znalac, s reputacijom u zemlji i svijetu i da voli ovu zemlju. Vaha to sve ima i vjerujem da novac ne bi bio u pitanju, osim ako ga hercegovacki poskoci u Savezu ne prekrize i glasaju za bilo kog drugog kandidata samo da on ne bude, a ni to nije daleko od mogucnosti.
Ovo je posljednja prilika da spasimo stvar od nacionalnog interesa za fudbal u BiH. To se trebalo uraditi nakon SP u Brazilu, po meni s novim selektorom, ali eto nije se dalo. Za novi iskorak i spas od totalnog pada treba nam autoritativan selektor, znalac, s reputacijom u zemlji i svijetu i da voli ovu zemlju. Vaha to sve ima i vjerujem da novac ne bi bio u pitanju, osim ako ga hercegovacki poskoci u Savezu ne prekrize i glasaju za bilo kog drugog kandidata samo da on ne bude, a ni to nije daleko od mogucnosti.
- JThomas
#1352 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
zlatan muslimović bi ga dao.ljevoruki wrote:Porediti napadaca Gradine sa Hajrovicem I Lulicem je u najmanju ruku smijesno I neozbiljno.janje_ wrote:moro je zvati napadaca, pa sve i da je iz premijer lige.. od onih par sansi koje smo imali, pravi napadac bi utrunio jednu sve i da igra u gradini..
To sto nismo dali gol, pogotovo ona sansa Lulica, je vec nesto drugo. Pitanje je bi li se taj "napadac" uopce nasao u onakvoj sansi.
Nejse, bilo I proslo, I sansa I selektor, idemo dalje.
-
itekako
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1354 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
U svakom pogleda treba biti realan. Sto se Vahe tice, nesto mi ne zvuci previse zagrijan za pozicije BiH. Prvo je odbio, a sad mu odgovara odmor itd. Meni da je stalo do posla nebi se pravio da mi nije stalo, jer ne znam ni sam sta bi zelio onda s takvim ponasanjem reci. I na kraju ce doci neki o kom ce se najmanje ljudi nadati. Da je neko 2006 pricao o Susicu kao treneru ja mislim da bi mu se svak smijao, pa je 2009 bila relanost. Neko napisa o Osimu iz Zelje pa prvi komentar bio ovo je vec cirkus.shake69 wrote:@zviz,
Last edited by Zviz on 19/11/2014 15:19, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1355 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jesi li otisao vani? Je li ti bolje? Sto se onda bavis nama? Kad smo glupi, zatucani, sirovi? Kako mogu biti kompetentni oni koji ne zive vise tu xx godina? Argument ti je nula bodova.Zviz wrote:@ Tvrtko i tomahawk
Mislite sta god zelite. Vama nikada ugoditi. To nije nesto sto sam ja rekao nego sto sam cuo od brojnih koji vec 25-30 ili 40 i vise godina zive van tog prostora. Da budem kratak i korektan. Moze mi biti svejedno da li ce BiH slaviti ili gubiti protiv Andore ili bilo koga vec. Niti mi je u dzep ni iz dzepa. Eto toliko, a vi sad vidite.
Svejedno ti za BiH, hocemo li izgubiti, dobiti....pa koji nam klinac onda otvaras oci? Sta si ti? Budha? Konfucije? Neki novi prorok? Saberi se malo i batali taj europejski stav naspram nas balkanaca sirovina, kako nas vec nazivas. Glupo ti je to. Otvara oci Dancima ili gdje vec zivis, mani se nas, ziv bio. Nemoj nam ugadjati
- limeni
#1356 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
@zviz: takvi su ti svugdje navijaci, pogotovo u turskoj, alziru i obali bjelokosti gdje je vaha proveo zadnje godine
tvojom logikom bi otto rehhagel bio dozivotni selektor grcke, jednostavno dodje do toga da nekada trebaju promjene.
njemci su takodjer tjerali selektore kad nije islo, bili to erich ribbeck, rudi voeller ili berti vogts. i englezi su imali mnogo selektora od 2006 (steve mclaren, fabio capello, roy hodgson), francuzi (domenech, blanc, deschamps), holandija (hiddink, van marvijk, van gaal i opet hiddink) a mi smo imali sliskovica, blazevica i susica.
ciro je dobio otkaz jer se zakacio sa misimovicem i jos nekim igracima. susic je dobio otkaz jer se i on zakacio sa pola ekipe, niko nije trazio finale ali u grupi pored nigerije i irana imas pravo da kao najefikasnija ekipa evropskih kvalifikacija mastas o 2. krugu uz sav respekt nigeriji i iranu. safet da je ove kvalifikacije odradio sa pobjedom protiv kipra, i x u walesu i izraelu nebi mu niko ni rijeci rekao.
tacno je da ne treba staviti imperativ kvalifikacije za 2016 nego da novi selektor gradi ekipu za 2018 i eventualno uhvati baraz sto je moguce ako uzmes wales i izrael kuci i kipar u gostima.
tacno je i da ne treba sport biti centar javnog zivota nego sporedna stvar.
sto se tice izbora selektora, ja bi najradije fatiha terima ali taj nazalost ima angazman ili tip magatha da im dusu uzme na treningu tako da nemaju vremena mahaliti i rostiljati sa mahirom.
vaha je dobar izbor ali nevjerujem da ce htjeti dok mislim da amar, prosinecki i hadzibegic pojma nemaju.
na kraju ce biti mesa bazdarevic uz pomocnika barbareza ili bajramovica.
tvojom logikom bi otto rehhagel bio dozivotni selektor grcke, jednostavno dodje do toga da nekada trebaju promjene.
njemci su takodjer tjerali selektore kad nije islo, bili to erich ribbeck, rudi voeller ili berti vogts. i englezi su imali mnogo selektora od 2006 (steve mclaren, fabio capello, roy hodgson), francuzi (domenech, blanc, deschamps), holandija (hiddink, van marvijk, van gaal i opet hiddink) a mi smo imali sliskovica, blazevica i susica.
ciro je dobio otkaz jer se zakacio sa misimovicem i jos nekim igracima. susic je dobio otkaz jer se i on zakacio sa pola ekipe, niko nije trazio finale ali u grupi pored nigerije i irana imas pravo da kao najefikasnija ekipa evropskih kvalifikacija mastas o 2. krugu uz sav respekt nigeriji i iranu. safet da je ove kvalifikacije odradio sa pobjedom protiv kipra, i x u walesu i izraelu nebi mu niko ni rijeci rekao.
tacno je da ne treba staviti imperativ kvalifikacije za 2016 nego da novi selektor gradi ekipu za 2018 i eventualno uhvati baraz sto je moguce ako uzmes wales i izrael kuci i kipar u gostima.
tacno je i da ne treba sport biti centar javnog zivota nego sporedna stvar.
sto se tice izbora selektora, ja bi najradije fatiha terima ali taj nazalost ima angazman ili tip magatha da im dusu uzme na treningu tako da nemaju vremena mahaliti i rostiljati sa mahirom.
vaha je dobar izbor ali nevjerujem da ce htjeti dok mislim da amar, prosinecki i hadzibegic pojma nemaju.
na kraju ce biti mesa bazdarevic uz pomocnika barbareza ili bajramovica.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1357 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kao prvo ja nigdje nisam napisao da ste glupi, sirovi, zatucani itd. To je nesto sto ti sam mislis o sebi i svojum sugradjanima. To vec tvoj problem a ne moj. Kao drugo ja ovdje ne iznosim zakljucke nego licna misljene na koja imam pravo, a da li su moja misljena tacna, pa recuti ona su jednako dobra kao i tvoja. Ako kazem otvori oci ili umi se, to nije da si glup nego pokusaj pogledati iz dugog vinkla na istu stvar. To sto ti ili bilo ko vec nije u stanju da intepretira moje rijec drugacije osim tako kao sto i u ovom postu iznosis svoj odredjeni stva je vec drugi par opakana. I da budem kratak po tom pitanju, i to isto nije moj problem. Kao trece niti kome ugadjam niti koga mrzim. Nego zakljucujem da ako covjek kaze vi, ili ljudi u Bosni onda je to pogrdno jer u vasim ocima je to podjela na nesto. Mi dole i oni gore. Mi propali i oni uspjesni. Ali ja tako ne geldam na stavri. Kad kazem vi onda misli vi u BiH bez predrasude jeli neko inteligentan ili ne. Nista negatvino se ne skriva iza tog vi. Vi ste u BiH. Ja tu cinejnicu ne mogu promjeniti ali to uposte ne znaci nista negativno. Isto sto neko iz Tuzle nemoze reci mi u Sarajevu ako je iz Tuzle nego ce reci vi u Sarajevu tako i ja ne mogu reci mi u Bosni a biti u Danskoj. Mogu reci vi u Bosni a biti u Danskoj. I gotova prica. To sto neko misli da ja time dijelim nekoga na doro i zlo je van svake zdrave misli. Niti sam ljubomoran na ljude sto zive u BiH, niti bi ljudi koji zive u BiH trebali biti ljubomorni na mene i ostale koji zive van BiH. To je tako i to ce tako ostati za sva vremena. Iz dana u dan je sve veca razlika ali ta razlika nema nista sa dobro i lose nego to je priprodno tako.Tomahawk11 wrote:Jesi li otisao vani? Je li ti bolje? Sto se onda bavis nama? Kad smo glupi, zatucani, sirovi? Kako mogu biti kompetentni oni koji ne zive vise tu xx godina? Argument ti je nula bodova.Zviz wrote:@ Tvrtko i tomahawk
Mislite sta god zelite. Vama nikada ugoditi. To nije nesto sto sam ja rekao nego sto sam cuo od brojnih koji vec 25-30 ili 40 i vise godina zive van tog prostora. Da budem kratak i korektan. Moze mi biti svejedno da li ce BiH slaviti ili gubiti protiv Andore ili bilo koga vec. Niti mi je u dzep ni iz dzepa. Eto toliko, a vi sad vidite.
Svejedno ti za BiH, hocemo li izgubiti, dobiti....pa koji nam klinac onda otvaras oci? Sta si ti? Budha? Konfucije? Neki novi prorok? Saberi se malo i batali taj europejski stav naspram nas balkanaca sirovina, kako nas vec nazivas. Glupo ti je to. Otvara oci Dancima ili gdje vec zivis, mani se nas, ziv bio. Nemoj nam ugadjati
Ljudi ovdje od posla i nemaju vremena da misle danima poslje utakmice sta kako, jer imaju toliko posla. Jednostavno ja nevidim neke veli bliskosti izmedju BiH navijaca van BiH i u BiH. Izuzetci postoje. Jedino sto je zajednicki je navijanje za iste. A kako se prepradjuje post-effect utakmice je razliak ko nebo i zemlja.
Last edited by Zviz on 19/11/2014 15:31, edited 1 time in total.
- JThomas
#1358 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
safet je imao dovoljno kredita da je trebao samo nastaviti sve kako je radio do tekme sa nigerijom. i to je daleko bilo od savršenog, bilo je i tu osnovanih zamjerki koliko hoćeš, ali sve u svemu više nego prihvatljivo obzirom na njegove reference, platu i sve druge okolnosti. ali on se toliko krenuo zajebavati da je sam sebi presudio, niko drugi to nije mogao uraditi.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1359 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
prva stvar kod Vahe bi bila da bi im svima izmjerio koliko mogu istrčati i svaki igrač bi igrao onoliko kolko more i fizički izdržati bez obzira kako se zove.
Nešto kontam da bi malo ko shvatio tu metodologiju jer kod nas fudbal= ševanje, a moderni fudbal je sve samo više nije ševanje
1. fizika
2. taktika
3. rad
4. tehnika
Nešto kontam da bi malo ko shvatio tu metodologiju jer kod nas fudbal= ševanje, a moderni fudbal je sve samo više nije ševanje
1. fizika
2. taktika
3. rad
4. tehnika
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1360 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
@Zviz
Nemoj me zayebavati. Prosto receno. Znam ja sta sam procitao. Hajd sad u skokovima.To je nesto sto ti sam mislis o sebi i svojum sugradjanima.
-
todd_smith
#1361 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Zviz wrote:Kao prvo ja nigdje nisam napisao da ste glupi, sirovi, zatucani itd. To je nesto sto ti sam mislis o sebi i svojum sugradjanima. To vec tvoj problem a ne moj. Kao drugo ja ovdje ne iznosim zakljucke nego licna misljene na koja imam pravo, a da li su moja misljena tacna, pa recuti ona su jednako dobra kao i tvoja. Ako kazem otvori oci ili umi se, to nije da si glup nego pokusaj pogledati iz dugog vinkla na istu stvar. To sto ti ili bilo ko vec nije u stanju da intepretira moje rijec drugacije osim tako kao sto i u ovom postu iznosis svoj odredjeni stva je vec drugi par opakana. I da budem kratak po tom pitanju, i to isto nije moj problem. Kao trece niti kome ugadjam niti koga mrzim. Nego zakljucujem da ako covjek kaze vi, ili ljudi u Bosni onda je to pogrdno jer u vasim ocima je to podjela na nesto. Mi dole i oni gore. Mi propali i oni uspjesni. Ali ja tako ne geldam na stavri. Kad kazem vi onda misli vi u BiH bez predrasude jeli neko inteligentan ili ne. Nista negatvino se ne skriva iza tog vi. Vi ste u BiH. Ja tu cinejnicu ne mogu promjeniti ali to uposte ne znaci nista negativno. Isto sto neko iz Tuzle nemoze reci mi u Sarajevu ako je iz Tuzle nego ce reci vi u Sarajevu tako i ja ne mogu reci mi u Bosni a biti u Danskoj. Mogu reci vi u Bosni a biti u Danskoj. I gotova prica. To sto neko misli da ja time dijelim nekoga na doro i zlo je van svake zdrave misli. Niti sam ljubomoran na ljude sto zive u BiH, niti bi ljudi koji zive u BiH trebali biti ljubomorni na mene i ostale koji zive van BiH. To je tako i to ce tako ostati za sva vremena. Iz dana u dan je sve veca razlika ali ta razlika nema nista sa dobro i lose nego to je priprodno tako.Tomahawk11 wrote:Jesi li otisao vani? Je li ti bolje? Sto se onda bavis nama? Kad smo glupi, zatucani, sirovi? Kako mogu biti kompetentni oni koji ne zive vise tu xx godina? Argument ti je nula bodova.Zviz wrote:@ Tvrtko i tomahawk
Ljudi ovdje od posla i nemaju vremena da misle danima poslje utakmice sta kako, jer imaju toliko posla. Jednostavno ja nevidim neke veli bliskosti izmedju BiH navijaca van BiH i u BiH. Izuzetci postoje. Jedino sto je zajednicki je navijanje za iste. A kako se prepradjuje post-effect utakmice je razliak ko nebo i zemlja.
Pa kako ti imas vremena da forumas onda
- Radio Sarajevo
#1362 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Пустите Звиза, закључаће нам тему због њега... Фрајер је типични представник дијаспоре, прави се да је Еуропејац, а гори је од 90% ликова у Босни, иначе не би висио онлајн и паметовао, него не би имао времена да дише.
Причајте шта хоћете, Амар је далеко бољи избор од свих ових половњака попут Фарука, Меше, Робија... А наш је човјек и усто Ивичин ученик.
Бога молим да он дође
Причајте шта хоћете, Амар је далеко бољи избор од свих ових половњака попут Фарука, Меше, Робија... А наш је човјек и усто Ивичин ученик.
Бога молим да он дође
- janje_
#1363 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
kvalitetom sigurno ispred avdije i TSSa.. treci napadac koji se nikad ne bi bunio sto je zamjena dzeki/ibisevicu.. a uvijek tu za ekipu..JThomas wrote:zlatan muslimović bi ga dao.ljevoruki wrote:Porediti napadaca Gradine sa Hajrovicem I Lulicem je u najmanju ruku smijesno I neozbiljno.janje_ wrote:moro je zvati napadaca, pa sve i da je iz premijer lige.. od onih par sansi koje smo imali, pravi napadac bi utrunio jednu sve i da igra u gradini..
To sto nismo dali gol, pogotovo ona sansa Lulica, je vec nesto drugo. Pitanje je bi li se taj "napadac" uopce nasao u onakvoj sansi.
Nejse, bilo I proslo, I sansa I selektor, idemo dalje.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1364 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
On nema blage veze sa pozicijama koje igraju Avdija i TSS ali je taj covjek zaista bez ikakvog razloga otpisan iako je mogao dati jos puno toga za reprezentaciju. Klasicni razbijac u kaznenom prostoru meni uvijek bio izuzetno drag igrac. I on je trenutno bez klubajanje_ wrote:kvalitetom sigurno ispred avdije i TSSa.. treci napadac koji se nikad ne bi bunio sto je zamjena dzeki/ibisevicu.. a uvijek tu za ekipu..
- JoseMujica
#1365 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
znači kontakt postoji al bez ikakve konkretne priče...tek da se ne piše bezveze da Vaha neće....pitanje je čime ga vabeNaš portal je iz više izvora saznao da je bilo kontakta između NS BiH i Halilhodžića, koji je ekskluzivno za Klix.ba to i potvrdio.
"Zvali su me iz Saveza i popričali smo o toj temi. Zasad je ostalo na tome", kratko je kazao popularni Vaha.
Više o tome nije želio govoriti, te je na kraju samo dodao da je trenutno na odmoru.
znači Duško out iz svih opcijaU razgovoru s predsjednikom NSBiH Elvedinom Begićem
Bajević i zvanično odbio klupu reprezentacije BiH
- Bosanski_kralj
#1366 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Stječe se dojam da postoji interes i sa vahine strane da preuzme našu selekciju. Prije je obično odmah odbacivao takvu mogućnost, a sada nema njegovih takvih izjava.JoseMujica wrote:znači kontakt postoji al bez ikakve konkretne priče...tek da se ne piše bezveze da Vaha neće....pitanje je čime ga vabeNaš portal je iz više izvora saznao da je bilo kontakta između NS BiH i Halilhodžića, koji je ekskluzivno za Klix.ba to i potvrdio.
"Zvali su me iz Saveza i popričali smo o toj temi. Zasad je ostalo na tome", kratko je kazao popularni Vaha.
Više o tome nije želio govoriti, te je na kraju samo dodao da je trenutno na odmoru.
- Tesla10
#1367 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Da li je istina da je i Trapattoni zainteresiran za poziciju selektora naše fudbalske reprezentacije?
- AhmetShabo
#1368 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja mislim da Vaha ceka da vidi sta ce mu savez ponudit, sta mu garantuje , kakav ugovor spremaju. Da nece, odmah bi reko. ne zanima me kao i do sada. ili imam neke druge planove.Dakle nije demantovo nista.
Sacekajmo pa da vidimo
Sacekajmo pa da vidimo
- House
#1369 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
A nama Vaha je,a nama Vaha je

-
Itakoto
#1370 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Cuj tipicni predstavnik dijaspore!? Koliko ih to ti licno znas? I zar ovakvim generalizacijama ne pravis istu gresku kao i sam kolega Zviz?Radio Sarajevo wrote:Пустите Звиза, закључаће нам тему због њега... Фрајер је типични представник дијаспоре, прави се да је Еуропејац, а гори је од 90% ликова у Босни, иначе не би висио онлајн и паметовао, него не би имао времена да дише.
Бога молим да он дође
Dajte vise toga Vahida da malo trzne ovu drzavu i NSBiH iz ove apatije. Vahid za predsjednika!
- JoseMujica
#1371 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
AhmetShabo wrote:Ja mislim da Vaha ceka da vidi sta ce mu savez ponudit, sta mu garantuje , kakav ugovor spremaju. Da nece, odmah bi reko. ne zanima me kao i do sada. ili imam neke druge planove.Dakle nije demantovo nista.
Sacekajmo pa da vidimo
upravo tako...čovjek je profesionalac.....mislim da prvo hoće da čuje šta se od njega očekuje i kakvi su uopće ciljevi , pa će se tek onda o finansijama pričati
ovdje mislim da moramo spustiti loptu,misliti već na naredni ciklus,izgradnju rasturenog tima i zaboraviti plasman na EP kao cilj ako hoćemo dobrog trenera.
sad nam je golem uspjeh i ako se do baraža dobaci
-
FreakyStyley
#1372 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Aaaajmooo jajare iz saveza.
Progledajte, pliz. Dovedite Vahu i ne morate nista krast niti se talit s bilo kim. Plasman, sponzori, mediji, publika, utakmice, prvensto, rezultat = cash.
Progledajte, pliz. Dovedite Vahu i ne morate nista krast niti se talit s bilo kim. Plasman, sponzori, mediji, publika, utakmice, prvensto, rezultat = cash.
- House
#1373 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Savez ima para i može platiti Vahu bez problema
hajmoooooo
- dakine
#1374 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja sam vec iz prvog intervjua, ne sjecam se gdje, vidio da vaha nije definitivno prekrizio opciju da bude Selektor BiH. Samo naravno, mudar covjek i nece odmah da kaze pristajem naravno, nego dize sebi covjek cijenu, naravno sad ce savez iskesirat vecu svotu love da ga pridobije nego sto bi bio slucaj da se vaha sam vec pozvao na mjesto selektora. Ja sam ubijedjen da ce Vaha biti selektor samo lagano, mora i on sebe prvo osigurati. 
- Logovan
#1375 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne nadajte se previše Vahi, da se ne razočarate ako ne bude on selektor.