Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Jack Be Nimble

#1151 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Jack Be Nimble »

JThomas wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ja bi Milutinovica da privede ove kvalifikacije kraju.
čovjek ima najjače reference od svih kad govorimo o reprezentacijama, a nudio se sam za manje para od ostalih kad je bio zadnji konkurs. jedino što ima sto godina, al' svejedno, naprosto previše ima smisla da bi naš savez donio takvu odluku...
Ne znam kakav je sa zdravljem i da li zeli da se ubaci u tako nesto, ali ima mozak i iskustvo sa ekipama poput nas. Koga god da izaberu treba samo da bude do kraja kvalifikacija, a da savez razmatra u medjuvremenu opciju za sljedece 2-3 godine.

Bora je taj koji je najbolji da unese malo pozitive u preostalim utakmicama. Svi ostali su eksperimenti na duge staze.
todd_smith

#1152 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

hrasno38 wrote:
Šibicar wrote:Hažibegić je poltronsko uvlakačka ubleha,Safet je za njega Murinjo.
....a Pitarska skola!
Vi ovo pisete samo zato sto navijate za Zelju.
LSD

#1153 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

IlijaLadin wrote:A Barbarez?

Dao bih mu priliku. Bajevic i Vaha sigurno
nece. Mozda Antic prihvati? Pominje se.

Neozbiljno je pominjati Amara u ovom kontekstu.
a Barbareza koji nema doslovno ni dana trenerskog staža :!: (pa cak ni klupi kakvih juniora) je ozbiljno pominjati :lol: :lol: sjajan si :-)
Last edited by LSD on 18/11/2014 21:08, edited 2 times in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1154 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

todd_smith wrote:
hrasno38 wrote:
Šibicar wrote:Hažibegić je poltronsko uvlakačka ubleha,Safet je za njega Murinjo.
....a Pitarska skola!
Vi ovo pisete samo zato sto navijate za Zelju.
zelenjava

#1155 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zelenjava »

Koliko Montella u Fiorentini zarađuje? :D

Bit će dobar trenera.
Mister Yes

#1156 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Mister Yes »

jeza u ledja wrote: I ne slazem se da iskustvo igranja protiv jakih nebitno. Na visem nivou takmicis se sa sebi slicnim timovima, no to ne znaci da si ti na nivou ostalih trenera. I uopste se ne slazem da je po pitanju znanja nebitna kvaliteta lige. To mozda vrijedi ako treniras u Portugalu pa odes u Englesku, ali ne i kod nas. Po pitanju kvaliteta igraca, njihove fizicke spreme, kvaliteta terena, ostalih trenera i formata takmicenja nasa liga je itekako drukcija, da ne govorim o nekim drugim, nesportskim stvarima. Stoga, parametri koji odredjuju uspjeh nekog trenera u PLBiH i parametri koji bi odredjivali njegov kvalitet bilo gdje drugo, a pogotovo na vrhunskom nivou, nisu ni blizu isti.
Za Susica, A. Osim je genije za osvojiti PLBiH, to sigurno. U kvalifikacijama za SP ili EP cisto sumnjam.
Možda da se radi o košarci pa i da prihvatim taj rezon. Imaju tajm outi, puno izmjena i puno pojedinačnih akcija koje se mogu pozvati. Tako da je bitno trenersko iskustvo u toku utakmice. Ali kada govorimo o fudbalu trener ima puno statičniju ulogu. Praktično je puno važnije kako postavi igru prije utakmice nego šta radi u toku utakmice jer se u toku utakmice i ne može puno uraditi osim napraviti par izmjena (a i te izmjene je bolje predvidjeti prije utakmice u par varijanti). Zato ne smatram da je za fudbalskog trenera bitno ono što navodiš a što se tiče same utakmice. Fizički su spremni i tvoji i protivnički igrači podjednako (bar bi trebali biti). Teren je isti i jednim i drugim. itd. Za fudbalskog trenera je najvažnije kako OSJEĆA fudbal i prostor to jest da u glavi ima svih 22 igrača kao jednu cjelinu i da osjeća taj prostor sa tih 22 igrača kao živi organizam. Preduslov za to je ne samo da razumiješ fudbal već i da razumiješ igrače i njihove mogućnosti kao i to kako će funkcionisati u cjelini. Ali prije svega osjećaj za prostor. Da ne kažem Tao. :D To ili imaš ili nemaš a Amar Osim ima. Djeluje kao čudak ali takvi su svi genijalci. :izet:
jeza u ledja wrote:Uz sve to, lik vec neko vrijeme ne radi trenerski posao, sto dovoljno govori o njegovom kvalitetu i njegovim ambicijama.
Ne znam da li se ovdje o tome pričalo ali razlozi zašto Amar nije prvi trener su više "prinudne" prirode da se tako izrazim :D Ko zna o čemu se radi razumjet će. No dobro, moral i nije baš neka osobina koju ja tražim kod trenera :D
Iago

#1157 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Iago »

Jack Be Nimble wrote:
JThomas wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ja bi Milutinovica da privede ove kvalifikacije kraju.
čovjek ima najjače reference od svih kad govorimo o reprezentacijama, a nudio se sam za manje para od ostalih kad je bio zadnji konkurs. jedino što ima sto godina, al' svejedno, naprosto previše ima smisla da bi naš savez donio takvu odluku...
Ne znam kakav je sa zdravljem i da li zeli da se ubaci u tako nesto, ali ima mozak i iskustvo sa ekipama poput nas. Koga god da izaberu treba samo da bude do kraja kvalifikacija, a da savez razmatra u medjuvremenu opciju za sljedece 2-3 godine.

Bora je taj koji je najbolji da unese malo pozitive u preostalim utakmicama. Svi ostali su eksperimenti na duge staze.
1940. godište. 5 godina mlađi od Ćire (1935). Hmmmm, 74 odine čovjeku.
zelenjava

#1158 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zelenjava »

Ili da probamo sa Miguelom Herrerom, lik je upola manju platu od Sušića imao na SP-u. A legenda je :D
soccerfan88

#1159 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by soccerfan88 »

Al ovdje ima materijala za citanje :D :D :D Ja sam za Vahu. Ako oni ne mogu onda po meni dobar spoj iskustva i mladosti, kao i patriotizma, Mesa selektor Barbarez pomocnik. :-D :-D
lajkujMe

#1160 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by lajkujMe »

Da rezumiram pro i kontra pojedinih imena.

Vaha:
pro: Kao trener je masina i na tom polju bi od njega imali strasnu korist.
kontra: Kao covjek je karina, ima vrlo tesku narav i slabe zivce mnogo je sebican i kao sto su mnogi rekli ne bi za rodjenu majku radio ako mu se ne plati (mnogo). S obzirom na nas savez ako bude izabran za selektora sadrzati ce se maksimalno 5 utakmica poslije toga ce ga ili otjerati ili on ce sam otici.

Bazdarevic:
Susic v2.0 nemam nikakve pro za njega u biti to je Susic isti trenerski uspjesi a kako cujem kao covjek je teska ubleha.

Amar Osim: :roll: are you serious? necu ni trositi rijeci na njega.

Barbarez:
Kao covjek velik volim ga i on mi je zajedno s Dzekom legenda nase novije fudbalske historije. Ali morate sagledati situaciju, covjek nema ni zrno trenerskog iskustva ne bih zelio dati repku njemu u ruke da se uci na njoj. Ali u buducnosti na njega racunati.
Iago

#1161 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Iago »

lajkujMe wrote:Da rezumiram pro i kontra pojedinih imena.

Vaha:
kontra: Kao covjek je karina, ima vrlo tesku narav i slabe zivce mnogo je sebican i kao sto su mnogi rekli ne bi za rodjenu majku radio ako mu se ne plati (mnogo). S obzirom na nas savez ako bude izabran za selektora sadrzati ce se maksimalno 5 utakmica poslije toga ce ga ili otjerati ili on ce sam otici.

Bazdarevic:
Susic v2.0 nemam nikakve pro za njega u biti to je Susic isti trenerski uspjesi a kako cujem kao covjek je teska ubleha.

Barbarez:
Kao covjek velik volim ga i on mi je zajedno s Dzekom legenda nase novije fudbalske historije. Ali morate sagledati situaciju, covjek nema ni zrno trenerskog iskustva ne bih zelio dati repku njemu u ruke da se uci na njoj. Ali u buducnosti na njega racunati.
Pa jel' ti ko valja?
SkyLimit

#1162 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Ko god da bude selektor, mora mu se dopustiti da sam odabere svoj stručni štab, a ne da mu Savez određuje i to po sistemu 1 Bošnjak, 1 Srbin, 1 Hrvat. Neće na to pristati ni jedan ozbiljan trener.

Neki pišu da Halihodžić ne želi da radi sa Savezom kao što je naš. Ima on velikog iskustva u afričkom fudbalu, a teško da je kod njih stanje sređenije nego kod nas. Iz Obale Slonovače su mu dali otkaz pred Svjetsko Prvenstvo na koje su se plasirali pod njegovim vodstvom. Doduše, šteta što i u našem Savezu nisu povukli takav potez odmah poslije prijateljske sa Egiptom.
zelenjava

#1163 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zelenjava »

Mister Yes wrote:
jeza u ledja wrote: I ne slazem se da iskustvo igranja protiv jakih nebitno. Na visem nivou takmicis se sa sebi slicnim timovima, no to ne znaci da si ti na nivou ostalih trenera. I uopste se ne slazem da je po pitanju znanja nebitna kvaliteta lige. To mozda vrijedi ako treniras u Portugalu pa odes u Englesku, ali ne i kod nas. Po pitanju kvaliteta igraca, njihove fizicke spreme, kvaliteta terena, ostalih trenera i formata takmicenja nasa liga je itekako drukcija, da ne govorim o nekim drugim, nesportskim stvarima. Stoga, parametri koji odredjuju uspjeh nekog trenera u PLBiH i parametri koji bi odredjivali njegov kvalitet bilo gdje drugo, a pogotovo na vrhunskom nivou, nisu ni blizu isti.
Za Susica, A. Osim je genije za osvojiti PLBiH, to sigurno. U kvalifikacijama za SP ili EP cisto sumnjam.
Možda da se radi o košarci pa i da prihvatim taj rezon. Imaju tajm outi, puno izmjena i puno pojedinačnih akcija koje se mogu pozvati. Tako da je bitno trenersko iskustvo u toku utakmice. Ali kada govorimo o fudbalu trener ima puno statičniju ulogu. Praktično je puno važnije kako postavi igru prije utakmice nego šta radi u toku utakmice jer se u toku utakmice i ne može puno uraditi osim napraviti par izmjena (a i te izmjene je bolje predvidjeti prije utakmice u par varijanti). Zato ne smatram da je za fudbalskog trenera bitno ono što navodiš a što se tiče same utakmice. Fizički su spremni i tvoji i protivnički igrači podjednako (bar bi trebali biti). Teren je isti i jednim i drugim. itd. Za fudbalskog trenera je najvažnije kako OSJEĆA fudbal i prostor to jest da u glavi ima svih 22 igrača kao jednu cjelinu i da osjeća taj prostor sa tih 22 igrača kao živi organizam. Preduslov za to je ne samo da razumiješ fudbal već i da razumiješ igrače i njihove mogućnosti kao i to kako će funkcionisati u cjelini. Ali prije svega osjećaj za prostor. Da ne kažem Tao. :D To ili imaš ili nemaš a Amar Osim ima. Djeluje kao čudak ali takvi su svi genijalci. :izet:
jeza u ledja wrote:Uz sve to, lik vec neko vrijeme ne radi trenerski posao, sto dovoljno govori o njegovom kvalitetu i njegovim ambicijama.
Ne znam da li se ovdje o tome pričalo ali razlozi zašto Amar nije prvi trener su više "prinudne" prirode da se tako izrazim :D Ko zna o čemu se radi razumjet će. No dobro, moral i nije baš neka osobina koju ja tražim kod trenera :D
Ni ja ne mislim da je neka bitna razlika osim taktičnog znanja. Pogotovo što treneri reprezentacija ne provode puno vremena sa igračima i nisu zaduženi za njihovu psihofizičku spremu, to se u klubovima odrađuje.
golman

#1164 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by golman »

LSD

#1165 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

pitanje za ove koji pominju Barbareza konstantno :facepalm: samo mi recite po cemu je to Barbarez bolja opcija od Konjića, Bolića, Baljića, Šabića itd...naime, kao što znamo - svi navedeni nemaju niti jedan yebeni dan trenerskog iskustva i staža...ne bi trebali voditi ni jedan obican klub, a kamoli A selekciju...mogu poceti samo sa juniorima
soccerfan88

#1166 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by soccerfan88 »

LSD wrote:pitanje za ove koji pominju Barbareza konstantno :facepalm: samo mi recite po cemu je to Barbarez bolja opcija od Konjića, Bolića, Baljića, Šabića itd...naime, kao što znamo - svi navedeni nemaju niti jedan yebeni dan trenerskog iskustva i staža...ne bi trebali voditi ni jedan obican klub, a kamoli A selekciju...mogu poceti samo sa juniorima
Ja ga nebi stavio za selektora ali u paru naprimjer sa Mesom a da mu Barba bude pomocnik, to bi mi bilo sasvim ok. :) NEbi se bunio ni da Bola bude pomocnik.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1167 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

soccerfan88 wrote:Al ovdje ima materijala za citanje :D :D :D Ja sam za Vahu. Ako oni ne mogu onda po meni dobar spoj iskustva i mladosti, kao i patriotizma, Mesa selektor Barbarez pomocnik. :-D :-D

ovo bi moglo biti zanimljivo
zelenjava

#1168 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zelenjava »

SkyLimit wrote:Ko god da bude selektor, mora mu se dopustiti da sam odabere svoj stručni štab, a ne da mu Savez određuje i to po sistemu 1 Bošnjak, 1 Srbin, 1 Hrvat. Neće na to pristati ni jedan ozbiljan trener.

Neki pišu da Halihodžić ne želi da radi sa Savezom kao što je naš. Ima on velikog iskustva u afričkom fudbalu, a teško da je kod njih stanje sređenije nego kod nas. Iz Obale Slonovače su mu dali otkaz pred Svjetsko Prvenstvo na koje su se plasirali pod njegovim vodstvom. Doduše, šteta što i u našem Savezu nisu povukli takav potez odmah poslije prijateljske sa Egiptom.
Dali su mu otkaz zato što je sa onakvom Obalom Slonovaće ispao u prvom krugu Afričkog prvenstva.
duminjo

#1169 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by duminjo »

admir adzem, meho kodro, slaven musa, branko karacic, nedim jusufbegovic, mirza varesanovic.
svaki od ovih bi bio bolji od prethodnika. manite pricu kako je nasa liga jedno a reprezentacija drugo jer od safeta gore ne moze.

sinoc nesto kontam kako bi bilo da husref i amar zajedno vode repku :mrgreen:
BHF_Manijak

#1170 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Kakav si ti kvarnjak ccc! 8-) :mrgreen: :mrgreen:
Jack Be Nimble

#1171 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Jack Be Nimble »

Svi oni koji su imali bilo sta sa proslim repkama od igranja do zagrijavanja stativa samo bi smjeli da gledaju repku na TV-u sto se mene tice. Nadati se da ce biti dobri treneri samo zato sto su znali sutnuti loptu u dresu i mozda jednom dva puta poljubili grb je obicno lutrija koja se na kraju kobno zavrsi.

Mozda bi bili OK za ove zadnje utakmice sto su nam ostale, ali neka prvo idu ganjati druge poslove ili U16-21 repku.
Artest

#1172 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Artest »

Debilcad sa sport.sporta dva dana roni suze za Safetom. :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#1173 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Husref Musemić. Jedini se čini dovoljno pametan da naslijedi Safeta. Imati onoliku glavu i onakvu trenersku karijeru mogu samo navijači i ljubitelji boje truHle višnje. Sve uspješnik do uspješnika :D Da im daš givikt, pokvarili bi ga levati.
Korisničkoime

#1174 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

lajkujMe wrote:Da rezumiram pro i kontra pojedinih imena.

Vaha:

Bazdarevic:

Barbarez:
Ko to rece za Bazdarevica. Oprosti ali to je glupost nisu njegovi rezultati aman zaman znacajni ali je dva puta prilicno slabe klubove uvodio iz druge u prvu ligu. Istru mislim nakon 35 godina. Znaci covjek zna raditi u teskim uslovima sa malo potencijala. Ako sa malo potencijala moze napraviti neki rezultat bilo bi zanimljivo vidjeti sta moze kad ima na raspolaganju igrace poput nasih. Za Hadzibegivca se moze reci da je Susic br2
radostan dan

#1175 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by radostan dan »

dovedite ba pižona...
Locked