Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baltazar_khan

#1126 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Baltazar_khan »

hrasno38 wrote:klub koji je iznjedrio najvise I uglavnom najgore selektore BiH....
:lol: mislim ono.. glupa priča ali činjenica je ta da je naša legenda po prvi put odvela reprezentaciju na neko veliko takmičenje i to na mundijal. ja kao veliki zaljubljenik u bordo boju jako sam ponosan na tu činjenicu!
BHF_Manijak

#1127 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

A kako uvijek, ali bas uvijek, uspijete raspravu svesti na klubske boje, na svakoj mogucoj temi, jebo ga vise dan i sarajevski klubovi!!!

Stalno neka mjerenja ko je ciji i tako je vjecno na svakoj ubogoj temi! Je l' Amar, je l' Safet, je l' Mesa, je l' Hadzibegic... Dosadni ste ba, komentarisite zna li ili ne zna, jebo vas vise boja kluba! daj reference, daj karijeru, da nesto konkretno!

Jos se k'o djeca lijepe za komentare nekih likova, s obje strane, koji drkaju na to da trolaju na svakoj temi! Nosara namjernski komentare pise da jebe Pitare, onda ovi s druge strane dodju pa jebu Manijake, onda ide red smijeha, red "haha jes' mu ga sukn'o, ocam' "...
Šibicar

#1128 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

p206 wrote:Vahi ponuditi doživotni ugovor i odriješene ruke, mi boljeg trenera nemamo.
Čovjek je od prosječnog PSG-a u dugovima, napravio ekipu za ligu prvaka i to prodajom nikoga drugog nego Ronaldinha. Osvojio afričku ligu prvaka itd... da zna još neki jezik osim francuskog bio bi trener u rangu najvećih.

Kakav ba doživotni ugovor?!Pa jebali bi mu od do(kao što će i jebati ako ga slučajno izaberu),poslije prvog kiksa koji se mora desiti kad tad,ovo je Balkan i ovdje se ne šuti i niko ne može raditi u miru,ovdje se proziva i kad si najbolji a ne kad loše krene,nisu ovi prostori za dugoročna riješenja,ovdje će te na početku dizati u zvijezde tepati ti,pa onda kad ateriraš na grbavi makadam tek vidiš gdje si ustvari,takvi smo kakvi smo jebaji ga,ko ne može to da trpi i da se nosi sa tim ne treba ni da bude kandidat za selektora.Safet je nakon dobrih prošlih kvalifikacija potpomognut novinarskim šljamom i ostalim dupelizcima iz našeg fudbala,pokušao da iskoristi trenutak svoje obožavanosti i da svoje mučke marifetluke sprovodi kroz reprezentaciju,pa vidimo dokle je dogurao i kako je završio,sve mu se obilo o glavu,nažalost možda i prekasno ali to se moralo desiti.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1129 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Baltazar_khan wrote:
hrasno38 wrote:klub koji je iznjedrio najvise I uglavnom najgore selektore BiH....
:lol: mislim ono.. glupa priča ali činjenica je ta da je naša legenda po prvi put odvela reprezentaciju na neko veliko takmičenje i to na mundijal. ja kao veliki zaljubljenik u bordo boju jako sam ponosan na tu činjenicu!
Pa kao 6 selector potekao iz mafijaskog okruzenja u Marsala Tita 38b uvijek podanicki raspolozeno prema nosiocima vlasti kao sto je uvijek bio I sam savez, jedan od te sestorice je morao jednom I ubosti. od 19 godina 10 godina reprezentaciju vode bordo predstavnici I zato I jesmo gdje jesmo konstantno 19 godina u nekoj dubiozi I jednom na velikom takmicenju nakon kojeg je usljedio najveci moguci sunovrat u reprezentativnoj istoriji.
Šibicar

#1130 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

hrasno38 wrote:
Šibicar wrote:Hažibegić je poltronsko uvlakačka ubleha,Safet je za njega Murinjo.
....a Pitarska skola!
Ali fakat,kad ga slušam kako priča k'o kakva tetkica,samo mu fale vikleri i nalakirani nokti...
hrasno38

#1131 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

BHF_Manijak wrote:A kako uvijek, ali bas uvijek, uspijete raspravu svesti na klubske boje, na svakoj mogucoj temi, jebo ga vise dan i sarajevski klubovi!!!

Stalno neka mjerenja ko je ciji i tako je vjecno na svakoj ubogoj temi! Je l' Amar, je l' Safet, je l' Mesa, je l' Hadzibegic... Dosadni ste ba, komentarisite zna li ili ne zna, jebo vas vise boja kluba! daj reference, daj karijeru, da nesto konkretno!

Jos se k'o djeca lijepe za komentare nekih likova, s obje strane, koji drkaju na to da trolaju na svakoj temi! Nosara namjernski komentare pise da jebe Pitare, onda ovi s druge strane dodju pa jebu Manijake, onda ide red smijeha, red "haha jes' mu ga sukn'o, ocam' "...
Ovo sam namjerno pisao da malo pojedinci vide kakvim se vokabularima sluze na temi koja nema veze sa tim. Ja nikad nisam ruzne rijeci rekao protiv ni jednog selektora koji je potekao iz bordo okruzenja jer tada prestaju klupske I gledaju se reprezentativne boje ali ako hoce verbalni rat uvijek ce ga imati kad god to pozele.
mevkobass

#1132 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mevkobass »

Vec ranije je moje razmisljanje bilo da treba odmah i razmisljati o trenerima U21, U19, U17, da imaju istu ili slicnu filozofiju ili poglede na fudbal , iz vrlo prakticnog razloga da mladi fudbaleri sto brze i lakse mogu doci do A selekcije. To rade vecinom svi. Znam da i Jogi Löw isto radi. Kod njega je dosad isto ko i kod Susica bilo puno novajlija, neki su uspjeli neki ne. Sto se tice nase A selekcije, moja zelja je Vaha , pomocni Barbarez i Bajramovic, a za golmane Maric.
hrasno38

#1133 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

mevkobass wrote:Vec ranije je moje razmisljanje bilo da treba odmah i razmisljati o trenerima U21, U19, U17, da imaju istu ili slicnu filozofiju ili poglede na fudbal , iz vrlo prakticnog razloga da mladi fudbaleri sto brze i lakse mogu doci do A selekcije. To rade vecinom svi. Znam da i Jogi Löw isto radi. Kod njega je dosad isto ko i kod Susica bilo puno novajlija, neki su uspjeli neki ne. Sto se tice nase A selekcije, moja zelja je Vaha , pomocni Barbarez i Bajramovic, a za golmane Maric.
Koliko znam "leteci mostarac" je imao jako tezak mozdani udar 2010 I nisam siguran da je vise sposoban da se bavi tim poslom.
Korisničkoime

#1134 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

zg1911 wrote:prosinečki vam ne bi bio loš izbor. on je stajao iza naše igre u vrijeme bilićeva mandata. a nije ni kvaran ko mucavi roker. a i za ovog pacijenta od kovača je doktor nogometa.

broj 1 bi ipak bio vaha.
Posto bas i nisam upucen u vezi HR repke da te pitam odakle ti to da je Prosinecki stajao iza vase igre za vrijeme Bilica. Po meni se HR repka preporodila kada je preuzeo Bilic pogotovo po pitanju igre. Baric vas je sputavao neznam nije bilo to to medutim kada je Bilic preuzeo eh to je vec bilo nesto, brza, direktna igra, veoma lijepo i ucinkovito. Ako je samo Prosinecki za to zasluzan u sta.mi je malo tesko povjerovati onda svaka cast
duminjo

#1135 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by duminjo »

pojedini ce do kraja zivota sanjati Amara :-)

sto se tice novog selektora, ocekujem da ce se birati neko ko je dobar za ljude u savezu a ne za reprezentaciju.
dok god moramo pitati za misljenje i popa i hodzu i fratra mozemo zaboraviti na Vahu. ostali koji nemoju svoje JA mogu pokusati a sta ce uraditi sa lopovima iz saveza ne znam.

sto se tice eura, vecina spominje da su nam sanse do kraja minimalne i matematicke. od 6 utakmica treba nam mozda 5 pobjeda. od tih 5 utakmica igramo dvije sa andorom i to su pobjede. kuci sa izraelom i sa velsom, ako nismo sposobni ove ekipe kuci uzeti, koji kurac cemo mi na euru? idemo u goste kipru, isto tako ne trebamo ici na euro ako nismo sposobni ovo uzeti. to je tih 5 pobjeda na koje je safet od pocetka kvalifikacija racunao (omaklo mu se u prvoj protiv kipra). to je 17 bodova. na ruku nam ide sto belgija isto igra lose do sada i sto ce belgija do kraja ici na pobjede protiv velsa i izraela. puno je nekih kalkulacija, nas najveci kiks je kipar kuci ali sanse nisu nikako male za taj baraz, cak sam ubijedjen u trece mjesto a nadam se i drugom. pod uslovom da dobijemo ekipe od kojih smo za klasu jaci i koje trebamo i moramo dobiti.
Artest

#1136 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Artest »

Nazalost i ja vjerujem da je Hadzibegic glavni favorit. Jeftin je; poznaje sve bitne strukture unutar Saveza; spreman je saginjat glavu i ne cackat u talove.

Vaha je dimna bomba, nije im ni na kraj pameti. A mislim da bi pristao za priblizno istu platu koju je imao Susic. S tim da ima pravo da trazi masnu premiju, ako nas izvuce iz ove nezavidne situacije i plasira na Euro. I sto se mene tice, dao bi mu i 1,5 mil. premije. Ako bi slucajno doveli Vahu, nije lud da pristane samo da odradi ove kvale do kraja, i s nekakvim ultimatumom nad glavom. Treba mu dati tri godine.

Bazdarevic je bio zanimljiv, prije dvije-tri godine, sada vise i nije toliko atraktivan. I Vahi i Bazdarevicu je ogroman minus sto su znali da se susic drogira ali su sutili i okretali glavu. Ako mislis u interesu Bosne, morao si ljetos reci da je susic limitiran, da je doslo do zamora materijala (sindrom Benitez i Liverpool) i da treba da ide dok nije upropastio nove kvalifikacije, odnosno ovu generaciju. Medjutim, sve nase bitnije glavonje iz svijeta fudbala, odabrale su ici politikom nezamjeranja.

Bazdarevic ima henidkep da, za razliku od ljigavog Hadzije, nije toliko blizak s ljudima iz IO i Saveza uopste. Ne vidim da im jak lobby iza sebe. Po pitanju strucnosti, Mesa je nivo iznad Hadzibegica; vjerujem da je vise ukljucen u moderne tokove. Ako bi on dosao, mislim da bi bio najmanje lose rjesenje poslije Vahe.

Amar Osim ne dolazi u obzir. Taj se dokazao samo u bh fildzan ligi. Defetist je isto kao i prethodnik (nebitno sta iskreno misli i da li je to samo dio taktike) a ja ga pamtim i kao veliku kukavicu, koja bjezi sa broda zvanog Zeljeznicar, kad je skontao da ima losu ekipu i da mu se ljusti patina. Dijaporu koja dvoji za koga nastupat, otjerao bi svojim necemo-nikog-molit gardom, satro mangupskim spustanjem, a u stvarnosti stetocinstvom koje vise prilici Kruski od Pariza. I mozda za Safeta jeste televizor u boji, a to i nije tako tesko, ali zbog ovog felera ne dolazi u obzir. Nama treba kompletna osoba, a vodjenje reprezentacije podrazumjeva i vodjenje brige o njenoj buducnosti; biti fleksibilan i proaktivan. Safet Susic je ispustio najmanje 4-5 igraca koji su danas mogli biti na spisku 18 pozvanih. A posljedice selektorovanja ove elementarne nepogode, osjeticemo tek za par godina. Kako se mislimo plasirat u Rusiju ako budemo u trecem sesiru?

Prosinecki, mehh...

Barba je zajebo sto se nije na vrijeme primak'o, da je bio pomocnik susicu ili selektor mlade rep. danas bi bio bolje pozicioniran. Ovako ne dolazi u obzir.

Ima jos zanimjivih kandidata, pa vidjecemo. Savez ce trazit sto jeftiniju opciju, jer je evidentno da su pare od Brazila pri kraju. I tu se jos jednom vidi da je susic bio tek dio problema, glavni problemi su opet gurnuti pod tepih.
mevkobass

#1137 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mevkobass »

hrasno38 wrote:
mevkobass wrote:Vec ranije je moje razmisljanje bilo da treba odmah i razmisljati o trenerima U21, U19, U17, da imaju istu ili slicnu filozofiju ili poglede na fudbal , iz vrlo prakticnog razloga da mladi fudbaleri sto brze i lakse mogu doci do A selekcije. To rade vecinom svi. Znam da i Jogi Löw isto radi. Kod njega je dosad isto ko i kod Susica bilo puno novajlija, neki su uspjeli neki ne. Sto se tice nase A selekcije, moja zelja je Vaha , pomocni Barbarez i Bajramovic, a za golmane Maric.
Koliko znam "leteci mostarac" je imao jako tezak mozdani udar 2010 I nisam siguran da je vise sposoban da se bavi tim poslom.
To su samo nase zelje ili prijedlozi, ima Lugusic , Omerovic , ......
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1138 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

Meho Kodro wrote:Vaha neće, Robi hoće?

Mediji uveliko licitiraju imenima potencijalnih kandidata. Dvojica koji uživaju najveće povjerenje javnosti - obojica nekadašnji nogometaši mostarskog Veleža - Vahid Halilhodžić i Duško Bajević za sada su otklonili mogućnost da preuzmu vođenje reprezentacije BiH pravdajući se već preuzetim obvezama.
Iznenada se meu kandidatima našao i Robert Prosinečki koji je potvrdio kako je načelno zainteresiran za posao u Sarajevu.
"Otvoren sam za razgovore s čelnicima NS BiH", kazao je Prosinečki "Avazu" dodajući kako BiH ima potencijal i ne treba odustati od nastojanja da izbori plasmana na EP u Francuskoj.
http://www.jutarnji.hr/utrka-za-klupu-b ... -/1237264/

kao što sam prije napisao Vahu ciljano ovim medijskim igrankama tjeraju od reprezentacije....niko od zaduženih ga nije kontaktirao a mediji već kao znaju da neće :lol: :-)
nekoeko

#1139 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nekoeko »

Ukoliko savez ne povede konkretne razgovore sa Vahom, treba traziti ostavku kompletnog saveza!
Korisničkoime

#1140 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:UDBA nas nije ugasila, sumnjam da je Amar moćniji od UDBE, pardon, Torpeda, pardon Slobode, pardon Udarnika :izet:
Jbg.nemam veze ni sa Zeljom i na Sarajevom ali lik zna uCerat sto jest jest.
Budi iskren cvrcak Amar i selektor jbg ideja nije dobra nikako ali bas nikako.
golman

#1141 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by golman »

Ako savez traži jeftinu opciju,zašto onda zovu Radomira Antića,koji je svakako žara skup.Po meni,najbolja opcija bi bio Vahid Halilhodžić,dokazao se sa Alžirom,zar je potrebno više? E sad,kolika mu je cijena ,ne znam...
Što se tiče Prosinečkog,on bi bio dobra opcija iz razloga,što onda ni pitari,ni košpicari ne bi imali razloga da se bune,kao što bi bilo u slučaju da izaberu Amara,Hadžibegića..itd
Korisničkoime

#1142 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Šibicar wrote:Hažibegić je poltronsko uvlakačka ubleha,Safet je za njega Murinjo.
Potpisujem lik bi bio katastrofa
JThomas

#1143 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JThomas »

Artest wrote:Dijaporu koja dvoji za koga nastupat, otjerao bi svojim necemo-nikog-molit gardom, satro mangupskim spustanjem, a u stvarnosti stetocinstvom koje vise prilici Kruski od Pariza. I mozda za Safeta jeste televizor u boji, a to i nije tako tesko, ali zbog ovog felera ne dolazi u obzir. Nama treba kompletna osoba, a vodjenje reprezentacije podrazumjeva i vodjenje brige o njenoj buducnosti; biti fleksibilan i proaktivan. Safet Susic je ispustio najmanje 4-5 igraca koji su danas mogli biti na spisku 18 pozvanih. A posljedice selektorovanja ove elementarne nepogode, osjeticemo tek za par godina. Kako se mislimo plasirat u Rusiju ako budemo u trecem sesiru?
tačno. danas su reprezentacije sve sličnije klubovima i krmcima se mora ići niz dlaku. a amar to ne bi radio kao što nije ni pape. mi možemo do sutra koliko je to ružno, ali je jednostavno tako i apsolutno nužno da se moli, lomi,ide na noge, lobira, kupuje...da bi što bolji igrači igrali za reprezentaciju.
MOSALJOZE

#1144 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by MOSALJOZE »

Kao prvo Vaha je skup,taj neće raditi za rodjenu mater ako mu se ne plati
Drugo mozda i važnije,pa nije lud da prihvati ovu funkciju,pa da svaka šuša ima pravo da mu prigovori,i pita kako zašto.Kad bi samo jednog novinara odjebo,to bi bio haos,a znamo kakav je.
Jack Be Nimble

#1145 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Jack Be Nimble »

Ja bi Milutinovica da privede ove kvalifikacije kraju.
zg1911

#1146 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zg1911 »

Korisničkoime wrote:
zg1911 wrote:prosinečki vam ne bi bio loš izbor. on je stajao iza naše igre u vrijeme bilićeva mandata. a nije ni kvaran ko mucavi roker. a i za ovog pacijenta od kovača je doktor nogometa.

broj 1 bi ipak bio vaha.
Posto bas i nisam upucen u vezi HR repke da te pitam odakle ti to da je Prosinecki stajao iza vase igre za vrijeme Bilica. Po meni se HR repka preporodila kada je preuzeo Bilic pogotovo po pitanju igre. Baric vas je sputavao neznam nije bilo to to medutim kada je Bilic preuzeo eh to je vec bilo nesto, brza, direktna igra, veoma lijepo i ucinkovito. Ako je samo Prosinecki za to zasluzan u sta.mi je malo tesko povjerovati onda svaka cast

pa i u medijima se spominjalo da je prosinečki bio glavni što se tiče taktike. nešto kao što je smajlagić bio zaslužan za rukometne uspjehe u vrijeme dok je bio ćervarov pomoćnik. uostalom, vidljiv je bio i pad igre hrvatske nakon što je otišao u zvezdu. bez prosinečkog smo pod bilićevim vodstvom odradili kvalifikacije za ep 2012. grupa nikad lakša (mi nositelji, grčka iz drugog i ukrajina iz trećeg pota) a mi morali u dodatne kvalifikacije. tursku dobili spretno i sretno (zabili gol u prvoj minuti u istanbulu, oni se otvorili i dobili ih 0-3), prvenstvo odradili solidno.

sukus:
barić je senilni dida, njega neću komentirat jer ne želim biti nepristojan. prosinečki sigurno nije lošiji trener od bilića. a nema ni brata koji ima menadžersku agenciju, pa nema ni nadimka "mr 5%".
JThomas

#1147 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JThomas »

Jack Be Nimble wrote:Ja bi Milutinovica da privede ove kvalifikacije kraju.
čovjek ima najjače reference od svih kad govorimo o reprezentacijama, a nudio se sam za manje para od ostalih kad je bio zadnji konkurs. jedino što ima sto godina, al' svejedno, naprosto previše ima smisla da bi naš savez donio takvu odluku...
itekako

#1148 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by itekako »

bosanska verzija jurgena kloppa :D

Image

:thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1149 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

nekoeko wrote:Ukoliko savez ne povede konkretne razgovore sa Vahom, treba traziti ostavku kompletnog saveza!

ma kakvi crni razgovori nisu čoeka ni kontaktirali :-)

nego hinjski puštaju novinare da lupetaju gluposti za naslovnica i evo već nakon 24 sata imamo naslove da Vaha neće :-)

A barem kolko se vidilo iz one prve njegove izjave nit je reko hoću nit je reko neću....bila je potpuno neutralna izjava ko sad malo odmaram

A šta da im čovjek i kaže kada niti ima informaciju šta hoće, kakvi su ciljevi ni kakvi su uslovi...ono treba valjda Vaha čitat hAvaz svaki dan i čekat konkurs :lol: :lol: :lol: :lol:

kakvi klocevi u tom savezu sjede Allahu dragi pogledaj nas i drmni jedno 9 rihtera s epicentrom pod onom lopinaškom bajtom
phillie

#1150 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Kakav ljudi Barbarez, kakav Osim, kakav Hadzibegic.
Barbarez ne znam ima li dana staza kao trener, Osim tito za nasu ligu, a ujedno to mu je i krajnji domet. Hadzibegic, neko rece, tri godine sjedi na kaucu i "trenira" daljinski.
Sto se nasih strucnjaka tice Halilhodzicu nema ko na ruke politi. Tu jos u obzir odlazi Antic. Ali kad procitas (cini mi se da je neko citirao Avaz) da je Prosinecki "preskup", sta onda reci za ovu dvojicu. Treci na listi mi je "Zuti" koji je kao igrac napravio vise od prve trojice zajedno, a i kao mladi trener biljezi uspjehe (priznajem nisam pratio njegov rad, ali citajuci ovdje, te zasluzniji od Bilica za vatrene, te doveo neki turski tim do petog mjesta, znam da je bio trener Zvezde), onda ni on nije lose rjesenje.
Bazdarevic mi je 'nako, nit smrdi nit mirise....
Stranac, odnosno neko van "naseg" govornog podrucja ne dolazi u obzir, tako bar procitah neku izjavu iz NFSBIH.

EDIT: O Safetu je ispisano toliko stranica i nema potrebe da se opet o njemu ovde piše.
Last edited by phillie on 18/11/2014 21:01, edited 1 time in total.
Locked