Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1026 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

FreakyStyley wrote:
Prema posljednjim informacijama iz N/FSBiH, u (naj)uži izbor za selektora naše reprezentacije ući će Vahid Halilhodžić, Faruk Hadžibegić. Amar Osim, Mehmed Baždarević, te najvjerovatnije Radomir Antić, koji još nije potvrdio da li je zainteresovan za tu funkciju.
Do večeras - iz Banje Luke, očekujemo konačnu informaciju oko Antića, javlja izvor „Avazovog Sporta“ iz kuće bh. fudbala. S druge strane, u čekaonici za (naj)uži izbor – o kojem će glasati članovi Izvršnog odbora, su Robert Prosinečki, Jurgen Kohler, Sergej Barbarez, koji je dobio možda i najviše glasova pravih sportskih radnika – od Kemala Hafizoviće, Mesketa Kovačevića…
Međutim, bivši kapiten našeg državnog tima nema podršku FSRS, jer mu - kako kaže Damjanović, nekada nisu mogli nametnuti svoje stavove. Halilhodžić se još „nečka“, Prosinečki je preskup, a prema Osimu su „nepovjerljivi“ u Širokom Brijegu. Spomenimo i to da – prema trenutnom raspoloženju čelnika N/FSBiH, najviše šansi ima Faruk Hadžibegić, koji će, kako smo jutros najavili, večeras iz Pariza - preko Banje Luke, doputovati u Sarajevo.
Prema ovome, najizgledniji je Hadzibegic. :( Dakle, najgora moguca opcija.

hadžibegiće je najlošiji izbor od svega pobrojanog....još je bio i nije se baš proslavio...ono nas baš Papke football genius vrati desetljeće unatrag....al bukvalno ako vako bude :-)
FreakyStyley

#1027 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

JoseMujica wrote:
FreakyStyley wrote:
Prema posljednjim informacijama iz N/FSBiH, u (naj)uži izbor za selektora naše reprezentacije ući će Vahid Halilhodžić, Faruk Hadžibegić. Amar Osim, Mehmed Baždarević, te najvjerovatnije Radomir Antić, koji još nije potvrdio da li je zainteresovan za tu funkciju.
Do večeras - iz Banje Luke, očekujemo konačnu informaciju oko Antića, javlja izvor „Avazovog Sporta“ iz kuće bh. fudbala. S druge strane, u čekaonici za (naj)uži izbor – o kojem će glasati članovi Izvršnog odbora, su Robert Prosinečki, Jurgen Kohler, Sergej Barbarez, koji je dobio možda i najviše glasova pravih sportskih radnika – od Kemala Hafizoviće, Mesketa Kovačevića…
Međutim, bivši kapiten našeg državnog tima nema podršku FSRS, jer mu - kako kaže Damjanović, nekada nisu mogli nametnuti svoje stavove. Halilhodžić se još „nečka“, Prosinečki je preskup, a prema Osimu su „nepovjerljivi“ u Širokom Brijegu. Spomenimo i to da – prema trenutnom raspoloženju čelnika N/FSBiH, najviše šansi ima Faruk Hadžibegić, koji će, kako smo jutros najavili, večeras iz Pariza - preko Banje Luke, doputovati u Sarajevo.

hadžibegiće je najlošiji izbor od svega pobrojanog....još je bio i nije se baš proslavio...ono nas baš Papke football genius vrati desetljeće unatrag....al bukvalno ako vako bude :-)
Ne znam koliko je vjerovati avazovom "izvoru", ali me uopste ne bi iznenadilo da je tako. Ako zaista jeste, to bi nas fakat vratilo gdje govoris. U dane Muzurovica, Sliskovica, bojkota i talova.
todd_smith

#1028 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

JoseMujica wrote:
FreakyStyley wrote:

Kakve veze Pape ima sa losim izborom trenera za ovog novog :?

Sjebo nam kvalifikacije jeste, ali ne kontam ovo da nas je unazadio :?
ljevoruki

#1029 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ljevoruki »

JoseMujica wrote:od svih domaćih Meša ima možda i najbolji CV...vazda je trenirao male timove, limitirane i budžetom i parama i bivao prinuđen da pravi pitu od govana...po tome idealan za nas

Minus mu je što je dobar s Papketom i lako bi nam RIn tin tin i sVrško mogli i dalje jahati po živcima...al nije ni to problem ako će imati učinak i rezultat...dok smo na Allahovom putu ništa mi ne smeta
Mesa je sigurno najskolovaniji trener od ovih manje zvucnih imena koji se pominju.
Za Hadzibegica je Mourinho.
Ne vjerujem da bi upao u zamku pozivanja TSS I Sejinih pulena radi prijeteljstva sa Papetom.
Lako bi se to dalo izbjeci.
Uostalom, kljucni momenat bi bio razgovor sa igracima, ovim nezadovoljnim sto su bojkotovali
Papeta, znaci Dzeko, Pjanic, Begovic, Spahic.......
Oni moraju otvoriti dusu I reci novom selektoru sta se desavalo i zajedno moraju naci rjesenje.
To bi bilo vec pola posla uradjeno, kad se vrati Seo i ostali povrijedjeni imali bi kakve-takve sanse za baraz.
:bih:
O'zone
Globalni moderator

#1030 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/sport/nogomet/ciro-z ... /141118099

Ćiro se SREĆOM sam otpisao ali gura svoga konja u utrku
"Ako bih ja mogao dati prijedlog, jer mi nikako nije svejedno šta će se dešavati sa reprezentacijom BiH, čiji sam jedan dio, jer je to i moja reprezentacija: Robert Prosinečki je čovjek situacije i neko ko je u stanju pobijediti sve preostale utakmice do kraja kvalifikacija. To je najbolji čovjek za reprezentaciju BiH, a ne treba zaboraviti da je Prosinečki napravio reputaciju jednom Slavenu Biliću jer je sve išlo preko njega u reprezentaciji Hrvatske".
jazzer

#1031 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by jazzer »

Svaki od pobrojanih je bolji od Hadzije. Ne znam uopste je l taj covjek jos uvijek u fudbalu?
Cime se bavi?

Ako se ima para volio bi neko od zvucnijih imena, Prosinecki, Antic, kamo srece da moze Vaha..

Al' s Hadzibegicem ne ocekujem bas nikakav napredak, naprotiv..
condy

#1032 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by condy »

mali_milojica wrote:
gledati od 17:00
Poslije Safeta,Mesa :D
"Ima da bude Mesa i Bog"
:thumbup: :thumbup:
Mirza007

#1033 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Mirza007 »

Logovan wrote: Ćiro je jedan cirkusant, varalica, ulizica, itd, itd, sve što je slično ovome. Njegova taktika je "jebat ćemo im mater" :oops: a formacija mu je 5-4-1, koja apsolutno ne odgovara našoj reprezentaciji. Ukratko, Ćiro je korak unazad, ustvari dva koraka.
Kad malo bolje razmislim, neka dođe Ćiro slobodno, ionako smo jedan veliki cirkus a Ćiro se savršeno uklapa u taj cirkus.
To stoji. Ali stoji i to da je on bio prvi trener koji nas je odveo u baraz. Ima i rezultate u radu koje ni jedan drugi kandidat nema (dobro, ima i godina). Nama treba promjena atmosfere preko noci i opca mobilizacija a to moze samo on napraviti. Ja bih mu dao da proba nesto napraviti ali samo za ovaj ciklus. Ionako smo halali. Svakao nije na rjesenje na dugi rok.
omar little

#1034 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by omar little »

ultima_palabra wrote:A jel Vaha negdje rekao da ga ne zanima?
nije rekao da ga ne zanima nego da je na odmoru i da ne razmislja jos.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/halilh ... /141117078
Iker C

#1035 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Iker C »

Prosinečki je prije svega mangup, znao bi napraviti pravi odnos sa igračima.
cvrčak_na_hedonizmu

#1036 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Nema više štakora :D Lijep dan :izet:

Eh sad, novi selektor. Onaj je postavio prilično nizak prag što se tiče taktike, radnih navika, truda, pedagogije, govorništva i uopšteno čovjeka. To se može i mora drastično popraviti.

-obilazak Europe, al da nije inkognito :oops: vrbovanje mladih igrača
-redovno praćenje potencijalnih reprezentativaca
-otpisivanje levata, vraćanje nekih igrača u A tim
-priprema utakmica
-stručna analiza nakon utakmice
-autoritet
-bez menadžerskih agencija i kojekakvih antitalenata u reprezentaciji

Vaha i Bajević bi bili idealni, al dobogda. Hadžibegić i Meša mi nešto ne mirišu kako treba, puno se brate trpaju, ako već moram da biram, onda biram Mešu. Barbarez nema dana trenerskog iskustva i to ga, logično, eliminiše iz cijele priče. Ovo ostalo :oops: Možda Prosinečki, možda. Bio je veliki igrač, mangup, sumnjam da bi bio previše skup, ima nekog iskustva u trenerskom i reprezentativnom poslu.

Moj call mi bio Antić, iako star, ima vrhunski CV, trenirao je Real, Barselonu, bio prvi u grupi sa Srbijom, dobio Švabe na SP-u.

Znači, moje želje i pozdravi glase:

1. Vaha
2. Bajević
3. Antić
4. Prosinečki
5. Baždarević
Baresi 6

#1037 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Baresi 6 »

tuga brate ode nam pape, kraj jedne ere, raspad sistema :D a moralo je jebiga, deru nas kipar i izrael, a namucili smo belgiju. podsjeca me na prijasnja vremena. strah me da nije to samo radi selektora tako, vec do igraca
dustaban

#1038 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by dustaban »

ja predlazem MARKA TOMASA (kauch selektor, Zurnal).

Ovo mislim ozbiljno. Covjek je najbolji poznavaoc BH nogometa, rekao prvi istinu o Papetu...
OldMayor

#1039 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Samo ne Hadzibegic, bio je tu i nije nista uradio, ne kontam sta sad hoce.
Lika nije niko angazovao sad ce 4 godine, i mi ga zovemo u repku...

Smijesno.

Onda su mogli komotno i Susica ostaviti.

Sve hinje, lafo podrzavaju Susica, ovo, ono...normalno da podrzavaju, jedva cekali da ovaj nastavi srati iz tekme u tekmu
i da dobije otkaz, da oni mogu odmah doletiti sa svojim prijavama...

:oops:
SkyLimit

#1040 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Vidim da je Prosinečki u prvoj sezoni sa Kayserisporom(2012/13) završio na petom mjestu na tabeli turske lige, što je odličan rezultat, oni nikad nisu ni završili na visočijoj poziciji od te. U drugoj sezoni su krenuli loše i došlo je do prekida saradnje.
todd_smith

#1041 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Mirza007 wrote:
Logovan wrote: Ćiro je jedan cirkusant, varalica, ulizica, itd, itd, sve što je slično ovome. Njegova taktika je "jebat ćemo im mater" :oops: a formacija mu je 5-4-1, koja apsolutno ne odgovara našoj reprezentaciji. Ukratko, Ćiro je korak unazad, ustvari dva koraka.
Kad malo bolje razmislim, neka dođe Ćiro slobodno, ionako smo jedan veliki cirkus a Ćiro se savršeno uklapa u taj cirkus.
To stoji. Ali stoji i to da je on bio prvi trener koji nas je odveo u baraz. Ima i rezultate u radu koje ni jedan drugi kandidat nema (dobro, ima i godina). Nama treba promjena atmosfere preko noci i opca mobilizacija a to moze samo on napraviti. Ja bih mu dao da proba nesto napraviti ali samo za ovaj ciklus. Ionako smo halali. Svakao nije na rjesenje na dugi rok.
I pape je prvi trener koji nas je odveo na SP, sto vrijedi 50 baraza. I sta sad?

Ako ces Cira dovoditi samo da bi digao atmosferu, jebes ti to, neka nikako i ne igraju.

Hvala Bogu pa je rekao da nece da bude trener.
OldMayor

#1042 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Jebote tek sad vidis da mi i nemamo nekih trenerskih imena, novih, modernih.

Sve su to ista imena koja se vrte desetljecima, Bajevic, Hadzibegic, Bazdarevic, Vaha, Antic...

Steta da niko od ovih mladjih nije napravio neku trenersku karijeru, Salihamidzic, Barba, Kodro (barem je poceo) itd.
LSD

#1043 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

citam danas: Sušić otjeran :!: kralj te ne yebo, morali su ga OTJERATI ko kera - jer nije htio dati ostavku i ljutit otišao (ostao bez jake plate)....ali najveci ublehaši su ostali u Savezu, to je onaj neposobni soj ljudi koji i ne pokušava dovesti Vahida kao ubjedljivo najbolju opciju, jer znaju da sa njim nema talova i zezancije + valja istresti i platu za kavog strucnjaka....a covjek je slobodan trenutno, bez ikakvog angažmana.

ne dovedu li Vahida, svima ce biti jasno ko je glavni problem našeg fudbala...meni je to odavno jasno
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1044 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

LSD wrote:citam danas: Sušić otjeran :!: kralj te ne yebo, morali su ga OTJERATI ko kera - jer nije htio dati ostavku i ljutit otišao (ostao bez jake plate)....ali najveci ublehaši su ostali u Savezu, to je onaj neposobni soj ljudi koji i ne pokušava dovesti Vahida kao ubjedljivo najbolju opciju, jer znaju da sa njim nema talova i zezancije + valja istresti i platu za kavog strucnjaka....a covjek je slobodan trenutno, bez ikakvog angažmana.

ne dovedu li Vahida, svima ce biti jasno ko je glavni problem našeg fudbala...meni je to odavno jasno
To samo tako mogu novinari napisati nije OTJERAN nego je OTPUSTEN zato sto nije radio svoj posao kako treba. I jebo ga vise Vahid pa zar ne vidite da njega BiH apsolutno ne interesuje niti ga je ikada interesovala kad pricamo o reprezentaciji i onda zasto da ga neko moli i vuce za rukav pa da je ne znam kakav trener. Eno mu tamo Obala Slonovace i Alzira pa nek se raduje i place sa njima. Covjek koji se nikad nije nasalio da pita treba li ikakva pomoc nasoj reprezentaciji za mene nije opcija ma kako dobar strucnjak bio.
Last edited by hrasno38 on 18/11/2014 15:19, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#1045 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hizo ramidovic »

pored toliko zgodnih, sisatih i guzatih tf pevacica i plesacica oni zovu ciru da im digne atmosferu...
e svakakvih strucnjaka i na ovom forumu
groove

#1046 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by groove »

tony pulis je slobodan trener 8-)
Last edited by groove on 18/11/2014 15:21, edited 1 time in total.
almirony

#1047 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by almirony »

Budući da kod nas vrijedi ono pravilo rotacije po nacionalnom ključu, vjerujem da će biti neko koga predloži FSRS, a kako piše Avazov Sport to će biti Antić.
Drinski

#1048 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Drinski »

Eno Ćiro predlaže Prosinečkog za "našu" reprezentaciju, ali ga ne skuzih da li misli na reprezentaciju BiH ili RS.
OldMayor

#1049 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

LSD wrote:citam danas: Sušić otjeran :!: kralj te ne yebo, morali su ga OTJERATI ko kera - jer nije htio dati ostavku i ljutit otišao (ostao bez jake plate)....ali najveci ublehaši su ostali u Savezu, to je onaj neposobni soj ljudi koji i ne pokušava dovesti Vahida kao ubjedljivo najbolju opciju, jer znaju da sa njim nema talova i zezancije + valja istresti i platu za kavog strucnjaka....a covjek je slobodan trenutno, bez ikakvog angažmana.

Upravo tako.

Evo sad idealne prilike. A te price da je Vaha skup, ne piju previse vode. Mi imamo lovu, savez je potpisao masan ugovor sa Adidasom, dobila se fina lova iz Brazila, nije bas da smo siromasi. Sve se moze kad se hoce, ako siromasi kosarkaski savez koji nema za bibera moze dovesti velicinu kakav je Ivanovic, onda mogu i ovi Vahu. Ali nece, raspisali konkurs i zavalili se fotelje. Pa i ja da sam Vaha ne bi spadao na to da se ja prijavljujem nekakvim kvazistrucnjacima, da oni eto mene zaposle. :-)

Da ne govorimo o tome da bi Vaha sigurno pristao i na manju platu da vodi tim. Ali covjek je sam rekao da ga niko, nikada nije zvao. Nema razloga da laze.

Savezu treba opet neki diletant, onako, pojeftin, da ne talasa previse i to je to. :run:

Meni je krivo sto je samo Susic dobio ostavku, a ovi nehljebovici su ostali u Savezu. Tu je trebala citava garnitura da leti, prvo Begic, pa ostali i onda na kraju Safet sa svojim saradnicima, a i da se igrace kazni, opomene jer nisu ni oni nevini u svemu ovome. Vala kakva god da ti je taktika sramota je izgubiti kuci od popisanog Kipra, te vani da te razvali Izrael 3-0.
todd_smith

#1050 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

groove wrote:tony pulis je slobodan trener 8-)
Begovic - nabijanje lopte - Dzeko - gol

Ovako bi svaka isla uz crveni Besica svaku utakmicu koju igra

:mrgreen:
Locked