NK Zvijezda Gradačac

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Knele

#1 NK Zvijezda Gradačac

Post by Knele »

NK Zvijezda Gradačac je ove sezone ušao kao daleko prva ekipa Prve Lige FBiH u elitnu Premijer ligu. Ovo je ujedno i prvi put klubu da igra u ovom rangu takmičenja. Klub dobro finacijski stoji jer ima jake sponzore.

Pojačanja za sezonu 2008/09

Elvis Ćorić ima 27 godina i došao je iz Troglav Livna. Prošle sezone je bio prvi strijelac Prve Lige FBiH, rođeni je Mostarac, igra napad. Jako jak šut ima i onako povisok igrač. Dobro izvodi slobodne udarce.

Ivica Babić je rođen u Mostaru a u Zvijezdu je došao iz Slobode Tuzle. Igra na poziciji lijevog beka stim da može igrati i na mjestu štopera. Trenutno ima 24 godine, odlično izvodi slobodne udarce ali je poprilično živčan igrač.

Mustafa Kodro ima 28 godina i došao je iz FK Veleža iz Mostara. Rođen je u Mostaru, igra na poziciji desnog veznog i desnog beka, u klub je doveden u zamjenu za Harisa Bešliju. Ne znam zasad puno o njemu.

Joton Seferi je momakl koji je prošao sve selekcije FK Sarajeva, a prošle sezone je igrao u NK Travniku. Igra u napadu i vezi, inače dobar tehničar, mada on nije igrač koji će biti u prvoj postavi.

Damir Zukić je došao iz Srebrenika, tj NK Gradine kao rezerva Kariću, Zvijezda sada ima 3 golmana. Njega, Karu i Sandzaklija.
I on je relativno mlad.

Igrački kadar za sezonu 2008/09

Golmani:
12. Elvis Karić (FK Sarajevo)
1. Ediz Sandzakli (Bešiktaš)
26. Damir Zukić (FK Gradina)

Odbrana:
22, Ivica Babić (FK Sloboda)
15. Rusmir Jusić (NK Vitez)
19. Velibor Vasilić (FK Radnik Bijeljina)
11. Zoran Brković (Jedinstvo Brčko)
6. Amir Rekić (FK Sloboda)
- . Ermin Kadić (Zvijezdin omladinski pogon)

Sredina:
22.Sabit Alimanović (HNK Orašje)
10. Nermin Huseinbašić (Zvijezdin omladinski pogon)
23. Nedim Huseinbasić (Zvijezdin omladinski pogon)
8. Admir Hamzić (Rusija ??)
13. Mustafa Kodro (FK Velež Mostar)
16. Armin Delić (NK Gradina Srebrenik)
5. Srđan Savić (FK Radnik Bijeljina)
. Joton Seferi (NK Travnik)

Napad:
7. Damir Smajlović (NK Gradina Srebrenik)
13. Elvis Ćorić (NK Troglav Livno)
17. Dragan Matić (FK Radnik Bijeljina)
14. Anel Pjanić (FK Željezničar, Budućnost Banovići)

Napomena: U zagradi su bivši timovi igrača!

Ovdje ću pisati sva dešavanja iz kluba, nadam se da nema nikakvih problema oko teme.

Web Sajt kluba: http://www.nkzvijezda.com (powered by me) :D
campa_xxx

#2 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by campa_xxx »

Sretno u ovoj jadnoj PL :thumbup:

P.S. Dobar site sa dosta informacija...

EDIT: ipak poradi malo na site-u :D ...recimo kliknes "licna karta" otvori se forum...pozitivna kritika, no hart filings :thumbup:
Last edited by campa_xxx on 01/08/2008 01:19, edited 1 time in total.
campa_xxx

#3 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by campa_xxx »

Sta je sa galerijom??
campa_xxx

#4 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by campa_xxx »

Jarane evo jos koja kritika... :-D Na rasporedu PL ti stoji prvo kolo, Zrinjski - Borac 1:0... :D Jedino ako znas rezultat pa da skoknemo do kladionice ...
olduser

#5 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by olduser »

imate para, ostat cete jos u premier, mozda i osvojite sta ako budete dovoljno placali...

iz troglava prosle a evo i ove sad sezone najbolji strijelac prve lige..
prosle novakovic, sad taj coric..
Knele

#6 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by Knele »

@campa_xxx

Prije svega hvala ti na iskrenim željama, nama je prvenstveni cilj opstanak u ligi u što ne sumnjamo pored ekipa kao što su Leotar, Orašje, Posušje, Velež, Travnik...

Bez uvrede navijačima ovih timova ali zaista tako stvari stoje kad se pogleda i osvrne na sva dešavanja i aktuelnosti u PLigi ovih dana.

Što se web prezentacije tiče, ja je lično sam radim, zbog poslovnih obaveza kao i fakultativnih malo mi je teško doći do vremena u zadnje vrijeme.
Nedavno sam pravio redizajn komplet stranice pa u meniju ne rade stvari koje si naveo.
Galerija će biti u toku noći postavljena, zapravo bila je al idok sam radio backup stranice, nije još vraćena, tačnije zaboraivo sam.
Trenutno radim na ovome:
http://www.nkzvijezda.com/utakmice/

I na oovme http://nkzvijezda.com/info/consult/classement.php

No, u ovih par dana sve će se sredit.

Lijep pozdrav
Knele

#7 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by Knele »

campa_xxx wrote:Jarane evo jos koja kritika... :-D Na rasporedu PL ti stoji prvo kolo, Zrinjski - Borac 1:0... :D Jedino ako znas rezultat pa da skoknemo do kladionice ...
Eh, imam objašnjenje za tu "apsurdnu" stvar na stranici. Naime isprobavao sam svoju skriptu dali radi, pa sam kao test postavio taj rezultat da vidim dali se tabela automatski ažurira. :-D

@olduser

Novaković Zoran je prošle sezone otišao u Čelik iako je imao 30+ godina, mi smo uzeli Ćorića jer ima 26 godina i jako je dobar napadački te potkovan igrač. Odlično izvodi slobodne i jako je snalažljiv u protivničkom šesnestercu.
olduser

#8 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by olduser »

jel se meni cini il vam je ona prosla licila na velezovu :)
il sam pomijeso vas i jedinstvo..

*edit
znam da je otiso u celik..cuo sam isto i da je u zadnjem kolu mu nastimano da zabije dva gola za svaki slucaj, al kasnije se ispostavilo da nije trebalo, jer taj neki iz igmana nije dao nijedan gol
Knele

#9 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by Knele »

olduser wrote:jel se meni cini il vam je ona prosla licila na velezovu :)
il sam pomijeso vas i jedinstvo..

*edit
znam da je otiso u celik..cuo sam isto i da je u zadnjem kolu mu nastimano da zabije dva gola za svaki slucaj, al kasnije se ispostavilo da nije trebalo, jer taj neki iz igmana nije dao nijedan gol
Prošla je ličila na FKVelez.net ali to nisam ja radio i uopšte nije bila stranica kluba nego neka navijačka (tadašnja cokadija.com), da ne bude zabune, ja sam radim svoj dizajn ;-) ;-)
elSaik

#10 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by elSaik »

Knele wrote:@campa_xxx

Prije svega hvala ti na iskrenim željama, nama je prvenstveni cilj opstanak u ligi u što ne sumnjamo pored ekipa kao što su Leotar, Orašje, Posušje, Velež, Travnik...

Bez uvrede navijačima ovih timova ali zaista tako stvari stoje kad se pogleda i osvrne na sva dešavanja i aktuelnosti u PLigi ovih dana.

Što se web prezentacije tiče, ja je lično sam radim, zbog poslovnih obaveza kao i fakultativnih malo mi je teško doći do vremena u zadnje vrijeme.
Nedavno sam pravio redizajn komplet stranice pa u meniju ne rade stvari koje si naveo.
Galerija će biti u toku noći postavljena, zapravo bila je al idok sam radio backup stranice, nije još vraćena, tačnije zaboraivo sam.
Trenutno radim na ovome:
http://www.nkzvijezda.com/utakmice/

I na oovme http://nkzvijezda.com/info/consult/classement.php

No, u ovih par dana sve će se sredit.

Lijep pozdrav
Vala ako vas Travnik spriječi da opstanete onda stvarno ne znam... :mrgreen:
Knele

#11 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by Knele »

elSaik, nikad se nezna ;-)
Topla voda

#12 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by Topla voda »

samo ste nam jos i vi falili :P
Knele

#13 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by Knele »

Topla voda wrote:samo ste nam jos i vi falili :P
A ti si iz?

Mi Vam dođemo kao šlag na kraju torte 8)
cyprus

#14 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by cyprus »

Što se mene tiče dabogda postali šampioni. Pun mi q i Sarajva i Želje, i hercegovaca, i štele iz RS-a, kao i "velikana" Čelika i Slobode :D
Knele

#15 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by Knele »

cyprus wrote:Što se mene tiče dabogda postali šampioni. Pun mi q i Sarajva i Želje, i hercegovaca, i štele iz RS-a, kao i "velikana" Čelika i Slobode :D
Neeee, mi ne želimo titulu :D

Iskreno, al ono baš iskreno raspored koji po meni treba da izgleda odrpilike na kraju sezone.

1. Laktaši
2. Sarajevo
3. Široki
4. Čelik
5. Zrinjski
6. Slboboda
7. Modrica
8. Borac BL..

Borba za opstanak: Orasje, Zvijezda, Travnik, Posusje, Leotar, Slavija...
Knele

#16 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by Knele »

Okončana igračka krizaljka

U ekipi Zvijezde je čini se okončana igračka krizaljka za sezonu 2008/09 u kojoj Zvijezda nastupa po prvi put u svojoj povijesti u Premijer Ligi BiH.
Dovedena su nova pojačanja, pet igrača je stiglo, neki su morali napustiti klub, sve u svemu nadamo se da će ovo biti prava kombinacija da se ostvare zacrtani ciljevi. Kao zamjena Kariću dosao je Damir Zukić, mladi golman koji je prosle sezone branio za NK Gradinu iz Srebrenika. Konkurenciju na golu će mu praviti jos i Ediz Sandzakli. Jedno od najzvučnijih pojačanja je Ivica Babić, lijevi bek koji je stigao iz tuzlanske Slobode. Babić je odličan izvođač slobodnih uderaca, jedina mana mu je njegova zivčanost koja često rezultira zutim kartonom (bar dok je igrao u Slobodi). Vezni red je pojačan dolaskom Mustafe Kodre iz Vele�a. Ovaj 27-godisnjak će pokusati da se nametne struci iako ce mu biti tesko obzirom da na toj poziciji igra i Nermin Huseinbasic. Jos jedno pojacanje u veznom redu je Joton Seferi, inače mladi vezni koji je pred početak sezone sigao iz Travnika. Seferi je prosao sve selekcije FK Sarajeva. Dao je gol na prijateljskoj utakmici u Odzaku kada je Zvijezda slavila sa 1:6.

- Napad je osvjezen dolaskom Elvisa Ćorića, napdača koji je stigao iz NK Troglava kao prvi strijelac Prve Lige FBiH pro�le sezone. Odličan je izvođač "slobodnjaka" te je jako snalazljiv u protivničkom sesnetercu. Na pripremnim utakmicama se pokazao kao pravo pojačanje pa će Ninković imati slatkih briga oko napadača jer su tu jo� i Smajlović, Pjanić ali i iskusni Matić.

Klub su napustili Miralem Golać koji je preselio u Omladinac iz Mionice, te juniori Pestalić i Huseljić koji ce biti poslati na kaljenje u obliznje klubove.

Dodajući ovome i ostanak Armina Delića, Amira Rekića i Sabita Alimanovića, Zvijezda je znatno jača od pro�le sezone i nadamo se da će klub izboriti �to bolji plaman u Premijer Ligi.

Odgođena utakmica protiv Modrice

Iako je ove subote pocetak dugo ocekivane Premijer Lige, nasa ekipa ce ipak odmarati ovo kolo. Naime, FK Modrica koja je trebala bit protivnik Zvijezde u 1. kolu je odgodila utakmicu zbog obaveza u Ligi Prvaka.
Celnici Modrice su zatrazili pomijeranje ove utakmice za neki drugi termin na sto su iz "crveno-bijelog" tabora pristali.
Ekipa Modrica Maxime je imala utakmicu 30.08 a Premijer Liga je na rasporedu 02.08, tako da bi "Uljarima" ostalo tek 1 ili 2 dana odmora pred utakmicu sa Zvijezdom. Nazalost, nas prvak je visoko porazen u Danskoj rezultatom 5:0 i tako mozemo slobodno reci izgubio sve sanse da se plasira u 3. pretkolo Lige Prvaka.
Dakle, Zvijezda ovo kolo ne igra a za 8 dana slijedi utakmica Zvijezda - Leotar koja se igra na stadionu "Banja Ilidza". Spekulacije su bile da ce se nekoliko domacih utakmica Zvijezde igrati na stadionu u Modrici ili Orasju, no klub je ipak dobio licensu pa cemo tako sve domace utakmice gledati na svom stadionu.

Utakmica Modrica - Zvijezda je pomjerena za 06. septembar ove godine.

http://www.nkzvijezda.com
Mobile_Disco

#17 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by Mobile_Disco »

cyprus wrote:Što se mene tiče dabogda postali šampioni. Pun mi q i Sarajva i Želje, i hercegovaca, i štele iz RS-a, kao i "velikana" Čelika i Slobode :D
Da tako je.. samo su Sarajvo i Zeljo "Velikani" ovo ostalo shasha.. :oops:
Sretno Zvijezdi u PL :thumbup:
strong69

#18 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by strong69 »

Sretno Zvijezdi u PL i da tu ostanete duze i da uvijek budete dobar domacin Sarajevu (F.K. Sarajevu) i da redovno uzimamo 3 a ponekad i 1 bod. :D :-D
karanana

#19 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by karanana »

Mobile_Disco wrote:
Da tako je.. samo su Sarajvo i Zeljo "Velikani" ovo ostalo shasha.. :oops:
Sretno Zvijezdi u PL :thumbup:
Sve je shasha
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#20 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by Bobi »

Zvijezda u PL..imamo sigurnih 6 bodova...idemo dalje ... :D .
hali gali halid

#21 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by hali gali halid »

Knele wrote:
hali gali halid wrote:Je li aktivna Cokadija? :)
Vidim da neki još ne znaju, ali cokadija kao navijačka skupa je odavno "izumrla", to je bilo više ono "dječija posla". Danas postoji navijačka skupina "Zmajevi" koji su prošlu sezonu odradili sva gostovanja i tako pokazali Zvijezdi da im je iskreno stlao do kluba.

Zmajevi će biti i ove sezone aBd i na Koševu, Grbavici, Vražićima, Bilinom Polju, Pecari itd....uz Zvijezdu dok nas smrt ne rastavi.

Sorry na OFF Topic, eto onda "viđamo" se 6. kolo, neka pobijedi bolji 8-)
:thumbup:
Epitop

#22 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by Epitop »

Nemojte samo sudijama tovariti puna auta paprika, paradajza, šljiva i sl. kao što mi je pričao jedan sudija koji je sudio kada ste igrali 1. Federalnu ligu. :D
Šalu na stranu da li je se šta uradilo oko sigurnosti one brane pored stadiona?
Sretno, nadam se da se vidimo u Gradačcu.
Knele

#23 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by Knele »

Epitop wrote:Nemojte samo sudijama tovariti puna auta paprika, paradajza, šljiva i sl. kao što mi je pričao jedan sudija koji je sudio kada ste igrali 1. Federalnu ligu. :D
Šalu na stranu da li je se šta uradilo oko sigurnosti one brane pored stadiona?
Sretno, nadam se da se vidimo u Gradačcu.
Bez brige, sve je osgiurano ;-)
fa84

#24 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by fa84 »

e i ja bih da se pridruzim lijepim zeljama da zvijezda dobro pliva u pl ;) :bih:
olduser

#25 Re: NK Zvijezda Gradačac

Post by olduser »

kolko sam upoznat zmajevi bacaju puno petardi tokom citave utakmice :D
u zmajeva sve prirodna snaga, nadam se da cete razbacat neku nafuranu grupicu huligana sa fusberi kacketima :)
Post Reply