Postujem pravo na misljenje ali ti DANASNJU utakmicu Argentine nisi gledao ocigledno. Danas Argentina ni u jednom segmentu nije bila bolja od Njemacke. Sve ovo sto si napisao za Argentinu vazi ali za njenog danasnjeg protivnika. Nisam navijac Njemacke, navijao sam za Cile na SP.-LIBERO- wrote:Ali i pored ovako visoke pobjede Argentinci su bili tehnicki dominantni,dribling,primanje lopte,kontrola lopte,pas igra....koliko god neko navijao za Njemacku ,mora se priznati da je tu Argentina,i PORED ZASLUZENOG PORAZA,bila bolja.
Njemačka - Argentina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- strong69
#401 Re: Njemačka - Argentina
- Gandalf
#402 Re: Njemačka - Argentina
Ovo treba ići u rubriku izjava danaEdin H. wrote:and wrote:[bitno je da su ispali ovi što su istim pružali utočište![]()
![]()
- Edin H.
#403 Re: Njemačka - Argentina
PotpisGandalf wrote:Ovo treba ići u rubriku izjava danaEdin H. wrote:and wrote:[bitno je da su ispali ovi što su istim pružali utočište![]()
![]()
- ultima_palabra
#404 Re: Njemačka - Argentina
Joj raje, sad svi ismijavaju Maradonu, a prije utakmice je bila druga priča...
Samo nas nekolicina ovdje nije bila opčinjena sa par golova Argentine protiv levatskih ekipa...pa ljudi nisu napravili nijednu timsku akciju na svjetskom prvenstvu
Njemačka opet organizovano i rutinski
Svaka im čast što su ponizili dvije nafurane kvaziekipe...ali sad im dolazi pravo iskušenje...moćna furija koja ih je izdominirala u finalu prije dvije godine...finale prije finala 
Samo nas nekolicina ovdje nije bila opčinjena sa par golova Argentine protiv levatskih ekipa...pa ljudi nisu napravili nijednu timsku akciju na svjetskom prvenstvu
Njemačka opet organizovano i rutinski
-
(ne)forumas
#405 Re: Njemačka - Argentina
jel' istina da je pjesma "Don't Cry for Me Argentina" u njemackoj postala hit? 
- Trasimaco
#406 Re: Njemačka - Argentina
Procitao sam ovdje da je Maradona najgori selektor u historiji argentinskog fudbala. OK, nije neki znalac, ali da ovo ipak nije malo pretjerana izjava? Mensecini da su oni imali i gorih izdanja.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#407 Re: Njemačka - Argentina
navijao za Argentinu... ali nikada nisam bio za onog manijaka Maradonuultima_palabra wrote:Joj raje, sad svi ismijavaju Maradonu, a prije utakmice je bila druga priča...
Samo nas nekolicina ovdje nije bila opčinjena sa par golova Argentine protiv levatskih ekipa...pa ljudi nisu napravili nijednu timsku akciju na svjetskom prvenstvu![]()
Njemačka opet organizovano i rutinskiSvaka im čast što su ponizili dvije nafurane kvaziekipe...ali sad im dolazi pravo iskušenje...moćna furija koja ih je izdominirala u finalu prije dvije godine...finale prije finala
mentalitet i trener su odradili svoje jbg... imati igrača poput Messija a ne iskoristiti ga za ekipu, pa to stvarno može ili lud ili glup čovjek... fuj
Španija je nešto drugo... vodi je trener pod kojim je R. Madrid imao rezultate... a vala, ima i bolje igrače pojedinačno od Argentine...
- and
#408 Re: Njemačka - Argentina
je li ovo džeger za argentinu navijao? 
- ultima_palabra
#409 Re: Njemačka - Argentina
Neka vrate El Loca Bielsu iz Čilea...stariji je i 8 godina iskusniji, radi čovjek revolucionarne stvari sa ČileomChmoljo wrote:navijao za Argentinu... ali nikada nisam bio za onog manijaka Maradonuultima_palabra wrote:Joj raje, sad svi ismijavaju Maradonu, a prije utakmice je bila druga priča...
Samo nas nekolicina ovdje nije bila opčinjena sa par golova Argentine protiv levatskih ekipa...pa ljudi nisu napravili nijednu timsku akciju na svjetskom prvenstvu![]()
Njemačka opet organizovano i rutinskiSvaka im čast što su ponizili dvije nafurane kvaziekipe...ali sad im dolazi pravo iskušenje...moćna furija koja ih je izdominirala u finalu prije dvije godine...finale prije finala
pa gdje ćeš njemu davati išta da vodi... ni granap, a ne reprezentaciju
![]()
mentalitet i trener su odradili svoje jbg... imati igrača poput Messija a ne iskoristiti ga za ekipu, pa to stvarno može ili lud ili glup čovjek... fuj![]()
Španija je nešto drugo... vodi je trener pod kojim je R. Madrid imao rezultate... a vala, ima i bolje igrače pojedinačno od Argentine...
Kaže Ćorsović danas (jest da je glupan, ali valjda ima čulo vida) da Messi, Higuain i Tevez stoje na centru kad Nijemci imaju loptu, a u svojim klubovima preoraše teren od presinga na odbrambene igrače...toliko o Diegovoj motivaciji
- Suti i trpi
#410 Re: Njemačka - Argentina
Jeste se nakacili da me citirate, dosta mi je moja muka, jos mi samo treba vase ismijavanje
.
Kao sto rekoh, Argentina je daleko od kvalitetne reprezentacije u svim linijama, ali je napad zaista ubitacan. Ne mogu vjerovat kakvu je formaciju postavio Maradona
. Tri napadaca bez ikakvih zadataka u odbrani, te sa 'veznjacima' Rodrigezom i Di Mariom
. Ispada da su imali samo jednog pravog veznjaka koji pomaze u defanzivi, Maskerana. Maradona sa sobom nosi puno adrenalina koji sigurno umije prenjet na igrace, ali to ne moze pomoc ako postavis totalno promasenu taktiku. Niko si ne moze dozvolit da u fazi odbrane bude bez (prave) pomoci 5 igraca. Argentina je mislila da moze i to ih je skupo kostalo. Kao sto sam reko, Njemacka se fantasticno transformise iz odbrane u napad, sto je bilo kobno po Argentinu. Jednostavno, umjesto Di Marije i Rodrigeza su morali igrat dva veznjaka koja su dobra u defanzivi (Gutijerez, Pastor, Bolati, Veron). Njemci su imali previse prostora u kontra napadima. Sam Maskerano to nije mogo zaustavit. Ovu Maradoninu 'zamisao' bih NEKAKO shvatio da Argentina ima super jaku odbranu, pa da se nada da ce odbrana pokupit sve sto 3 napadaca i dva losa defanzivna veznjaka propuste. Argentina ima katastrofalnu odbranu, a Maradona ju je prepustio na milost i nemilost njemacki kontra napada. On je mislio da ce se Njemacka povuc i da ce ih oni lagano samljet. Moram priznat da sam i ja to ocekivo, ali Njemci su mislii drugacije, napali su, sto im se itekako isplatilo. Jos jednom se potvrdilo da je napad najbolja odbrana.
Kao sto rekoh, Argentina je daleko od kvalitetne reprezentacije u svim linijama, ali je napad zaista ubitacan. Ne mogu vjerovat kakvu je formaciju postavio Maradona
- macan prvi
#411 Re: Njemačka - Argentina
Cetiri laka, rutinska komada..

- plejka2
#412 Re: Njemačka - Argentina
Messi se vraca kuci
Gadne su mi svabe oduvijek da ih hoce spanija oduvat
Gadne su mi svabe oduvijek da ih hoce spanija oduvat
- Jack Be Nimble
#413 Re: Njemačka - Argentina
Postujem sto si se vratio nazad i priznao da si se provalioSuti i trpi wrote:Jeste se nakacili da me citirate, dosta mi je moja muka, jos mi samo treba vase ismijavanje.
Kao sto rekoh, Argentina je daleko od kvalitetne reprezentacije u svim linijama, ali je napad zaista ubitacan. Ne mogu vjerovat kakvu je formaciju postavio Maradona. Tri napadaca bez ikakvih zadataka u odbrani, te sa 'veznjacima' Rodrigezom i Di Mariom
. Ispada da su imali samo jednog pravog veznjaka koji pomaze u defanzivi, Maskerana. Maradona sa sobom nosi puno adrenalina koji sigurno umije prenjet na igrace, ali to ne moze pomoc ako postavis totalno promasenu taktiku. Niko si ne moze dozvolit da u fazi odbrane bude bez (prave) pomoci 5 igraca. Argentina je mislila da moze i to ih je skupo kostalo. Kao sto sam reko, Njemacka se fantasticno transformise iz odbrane u napad, sto je bilo kobno po Argentinu. Jednostavno, umjesto Di Marije i Rodrigeza su morali igrat dva veznjaka koja su dobra u defanzivi (Gutijerez, Pastor, Bolati, Veron). Njemci su imali previse prostora u kontra napadima. Sam Maskerano to nije mogo zaustavit. Ovu Maradoninu 'zamisao' bih NEKAKO shvatio da Argentina ima super jaku odbranu, pa da se nada da ce odbrana pokupit sve sto 3 napadaca i dva losa defanzivna veznjaka propuste. Argentina ima katastrofalnu odbranu, a Maradona ju je prepustio na milost i nemilost njemacki kontra napada. On je mislio da ce se Njemacka povuc i da ce ih oni lagano samljet. Moram priznat da sam i ja to ocekivo, ali Njemci su mislii drugacije, napali su, sto im se itekako isplatilo. Jos jednom se potvrdilo da je napad najbolja odbrana.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#414 Re: Njemačka - Argentina
Vidi likova
Vadite mi iz konteksta po jednu,dvije recenice,i pokusavte reci da sam rekao da je Argentina bila bolja od Njemacke,opusteno ba sta vam je,nije BIH igrala,pa da se toliko navijacki primate u diskusiju
Hajd' po 17. put,pa vi opet vadite iz konteksta.
Argentina,cak i u ovoj utakmici koju je zasluzeno izgubila,je pokazala ono sto im niko na svijetu ne moze osporiti,a to je veliki individualni talenat,tehnicka potkovanost...ali isto tako i ocajnu odgovornost u igri,igru gdje se taktika totalno raspala(ako je i bilo) sto u najvecoj mjeri je kriv sam selektorali i pojedinci koji su olako shvatili i svoju ulogu i obaveze koje su trebali da ispostuju u ekipi.
Bas to sto je Argentincima nedostajalo Njemci su imali na ovoj utakmici. tacno su odradjivali ,koncepcijski i takticki ,ono sto im je trener postavio,uz veliku borbenost,fizicku spremnost i ODGOVORNOST na terenu.
Tos to mi,neki,pokusavaju spocitati iz moje jedne recenice,da sma rekao da je Argentina bila bolja ,kompletno kao protivnik,je smijesno,jer ko moze biti bolji a primiti 4,a ne dati ni jedan jedini gol???
Ono sto sam nabrojao kao prednosti jednih u odnosu na prednosti i nedostatke drugih,ne znaci da kada se sve skupi u dvije ekipe koje su se susrele,da ce znaciti bilo sta.
logicno,veca odgovornost,stabilnija formacija,bez pucanja u nekim situacijama (a narocito pred kraj utakmice,sto se desilo Argentincima) je i donjela zasluzenu pobjedu Njemackoj.
U nekoj rezultatskoj euforiji,pod dojmom rezultata od 4:0 ,izjaviti da niko,nista od Argentinaca nije dobro,ni tehnicki ni kvalitativno,uradio na ovoj utakmici je smijesna izjava.
Al' dobro nebitno,bolji je prosao i to je to. I da dodam jos,naravno da sam gledao utakmicu,kao i 90% ovoga dosadasnjeg toka prventsva (nisam one utakmice ili poluvremena gdje bas nisam mogao izbjeci obaveze),al' ok znam da ce i iz ovoga posta se izvuci neke dvije recenice,i onda ce se razvlaciti i secirati da se ,navijacki
,dokaze nesto sto licno odgovara tom pojedincu
Hajd' zdra'ooo
Vadite mi iz konteksta po jednu,dvije recenice,i pokusavte reci da sam rekao da je Argentina bila bolja od Njemacke,opusteno ba sta vam je,nije BIH igrala,pa da se toliko navijacki primate u diskusiju
Hajd' po 17. put,pa vi opet vadite iz konteksta.
Argentina,cak i u ovoj utakmici koju je zasluzeno izgubila,je pokazala ono sto im niko na svijetu ne moze osporiti,a to je veliki individualni talenat,tehnicka potkovanost...ali isto tako i ocajnu odgovornost u igri,igru gdje se taktika totalno raspala(ako je i bilo) sto u najvecoj mjeri je kriv sam selektorali i pojedinci koji su olako shvatili i svoju ulogu i obaveze koje su trebali da ispostuju u ekipi.
Bas to sto je Argentincima nedostajalo Njemci su imali na ovoj utakmici. tacno su odradjivali ,koncepcijski i takticki ,ono sto im je trener postavio,uz veliku borbenost,fizicku spremnost i ODGOVORNOST na terenu.
Tos to mi,neki,pokusavaju spocitati iz moje jedne recenice,da sma rekao da je Argentina bila bolja ,kompletno kao protivnik,je smijesno,jer ko moze biti bolji a primiti 4,a ne dati ni jedan jedini gol???
Ono sto sam nabrojao kao prednosti jednih u odnosu na prednosti i nedostatke drugih,ne znaci da kada se sve skupi u dvije ekipe koje su se susrele,da ce znaciti bilo sta.
logicno,veca odgovornost,stabilnija formacija,bez pucanja u nekim situacijama (a narocito pred kraj utakmice,sto se desilo Argentincima) je i donjela zasluzenu pobjedu Njemackoj.
U nekoj rezultatskoj euforiji,pod dojmom rezultata od 4:0 ,izjaviti da niko,nista od Argentinaca nije dobro,ni tehnicki ni kvalitativno,uradio na ovoj utakmici je smijesna izjava.
Al' dobro nebitno,bolji je prosao i to je to. I da dodam jos,naravno da sam gledao utakmicu,kao i 90% ovoga dosadasnjeg toka prventsva (nisam one utakmice ili poluvremena gdje bas nisam mogao izbjeci obaveze),al' ok znam da ce i iz ovoga posta se izvuci neke dvije recenice,i onda ce se razvlaciti i secirati da se ,navijacki
Hajd' zdra'ooo
-
todd_smith
#415 Re: Njemačka - Argentina
vidi se da nisi gledao istu utakmicu 
- burek_in_space
#416 Re: Njemačka - Argentina
Don't cry for me Argentina! 
- jeza u ledja
#417 Re: Njemačka - Argentina
Ja rijetko kad pokusavam predvidjeti ishod utakmice na ovom SP, ali ovaj put mi se jednostavno cinilo kao da je Argentina sa ovim sarlatanom "disaster waiting to happen" (btw, drago mi je da je moj epitet za Maradonu - 'sarlatan' preuzet od strane mnogih forumasa nakon ove utakmice danas), zato sam i napisao ovo juce:
Cini mi se da su i forumasi vecinom navijali za Argentinu i djelimicno zbog toga sto su vjerovali da prosti talenat igraca moze prevazici bilo kakvu taktiku koju im protivnik postavi, a da je to sto ih vodi jedan od najboljih igraca u povijesti dovoljno da se oni psihicki i takticki spreme za takvo nesto. E danas se vidjelo da to nije tako (kao sto se vidjelo i juce u utakmici Brazil - Holandija). Rad, red i disciplina!
I juce sam "iz aviona" vidio i znao da Argentina nema mentalitet da se snadje u situaciji kada gube. Najgore sto im se moglo desiti je taj gol u 3 minuti. Vec tada je njima nesto krvcnulo u glavi, a Maradona se ufatio za svoju, ono ko u stilu "o ne, sta sad da radimo???". To jeste stvar mentaliteta samih igraca, ali vala to je ponajvise do selektora. Ne mozes ti psihicki pripremiti ekipu sa "najbolji smo, razvalicemo ih".
Ovo danas je bila katastrofa. Ovako dobar izbor igraca kakvu ima Argentina i ovako ispadnu sa SP. Za sve krivim iskljucivo ovog sarlatana, narkomana, debelguzu i covjeka koji je odavno izgubio bilo kakav smisao za fudbal i neka univerzalna nacela sportskog duha i timskog zalaganja. A ako cemo iskreno, on je uvijek i bio individualac i za njega je tim postojao samo kao ostalih 10 igraca na terenu. Maradonu porede cesto s Messijem, ta dva igraca su svjetlosne godine razliciti.
Sve u svemu, Njemcima svaka cast.
Evropa dominira!!
Ako je bila ijedna utakmica gdje se cinilo da se desiti neciji potop onda je to bila ova utakmica. Ne moze jedan bivsi narkoman koji vodi trening sa cigarom u ustima, pa poslije igraju 'napucave' i 'kamare' voditi jednu sampionsku ekipu. I na koga goreg da nalete nego bas na ovu mladu, razigranu i izrazito disciplinovanu ekipu Njemacke. Mislim da su neke ekipe u medjusobnom srazmjeru izrazito nepovoljne za ovu drugu. Recimo, mislim da je Spanija blagi favorit u odnosu na Njemacku (i dalje), a opet tesko bi Spanci uzeli ovakvu Argentinu. Gaucosi imaju toliko talenta i individualnih kvaliteta da su samim time u stanju pobjediti i najvece reprezentacije, ali ne i one koje su u stanju ovako brzo prenjeti igru u protivnicku polovinu kao sto je Njemacka.jeza u ledja wrote:Meni se sve cini da ce Argentinci na kraju otici kuci placuci. Ne mogu zamisliti da ce ih ovaj sarlatan dovesti do titule.
Cini mi se da su i forumasi vecinom navijali za Argentinu i djelimicno zbog toga sto su vjerovali da prosti talenat igraca moze prevazici bilo kakvu taktiku koju im protivnik postavi, a da je to sto ih vodi jedan od najboljih igraca u povijesti dovoljno da se oni psihicki i takticki spreme za takvo nesto. E danas se vidjelo da to nije tako (kao sto se vidjelo i juce u utakmici Brazil - Holandija). Rad, red i disciplina!
I juce sam "iz aviona" vidio i znao da Argentina nema mentalitet da se snadje u situaciji kada gube. Najgore sto im se moglo desiti je taj gol u 3 minuti. Vec tada je njima nesto krvcnulo u glavi, a Maradona se ufatio za svoju, ono ko u stilu "o ne, sta sad da radimo???". To jeste stvar mentaliteta samih igraca, ali vala to je ponajvise do selektora. Ne mozes ti psihicki pripremiti ekipu sa "najbolji smo, razvalicemo ih".
Ovo danas je bila katastrofa. Ovako dobar izbor igraca kakvu ima Argentina i ovako ispadnu sa SP. Za sve krivim iskljucivo ovog sarlatana, narkomana, debelguzu i covjeka koji je odavno izgubio bilo kakav smisao za fudbal i neka univerzalna nacela sportskog duha i timskog zalaganja. A ako cemo iskreno, on je uvijek i bio individualac i za njega je tim postojao samo kao ostalih 10 igraca na terenu. Maradonu porede cesto s Messijem, ta dva igraca su svjetlosne godine razliciti.
Sve u svemu, Njemcima svaka cast.
Evropa dominira!!
- pirmin
#418 Re: Njemačka - Argentina
Ova utakmica ce uci u spisak obavezne video-lektire za svakog iole ozbiljnijeg trenera...tekma sa mali milion pouka na kojima se bazira danasnja fudbalska filozofija.
Koliko god navijao za Piefken i koliko god da su oni u 4 utakmice(Aus, Gha, Eng, Arg) pokazali da bi bili dostojni da se okite epitetom svjetskih prvaka ipak mislim da preko Spanaca nece moci koji sigurno ni priblizne greske nece praviti kao sto su to cinile ostale protivnicke ekipe.
Nadam se da grijesim i opet prozivam fudbalskog boga sa rijecima:"..budi jaran...zasluzili su!"

Koliko god navijao za Piefken i koliko god da su oni u 4 utakmice(Aus, Gha, Eng, Arg) pokazali da bi bili dostojni da se okite epitetom svjetskih prvaka ipak mislim da preko Spanaca nece moci koji sigurno ni priblizne greske nece praviti kao sto su to cinile ostale protivnicke ekipe.
Nadam se da grijesim i opet prozivam fudbalskog boga sa rijecima:"..budi jaran...zasluzili su!"
- amar007
#419 Re: Njemačka - Argentina
Moj najdrazi momenat ove utakmice:

KAKO OFSAJD?!?

KAKO OFSAJD?!?
-
SOMA
#420 Re: Njemačka - Argentina
amar007 wrote:Moj najdrazi momenat ove utakmice:
KAKO OFSAJD?!?
kod nas se cijela kafana prosula od smijeha.
- Šibicar
#421 Re: Njemačka - Argentina
Ovo sam rekao prije utakmice,a budući da ne mogu čitati sve komentare,samo ću reći da je Njemačka zasluženo izbušila Argentinu,koja u 90 minuta nije napravila ni jednu 100% šansu...malo li je za reprezentaciju koja je,po mnogima,bila glavni kandidat za osvajanje SP.Šibicar wrote:Švabe nisu uvijek u redu favorita zbog kvaliteta igrača,već zbog svog čuvenog pristupa igri,mada ni Argentina na ovom SP ne kaska puno za njima u tom segmentu,ipak blagu prednost dajem Njemcima.
- chengaba
#422 Re: Njemačka - Argentina
Sjo teksta
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://g.sports.yahoo.com/soccer/world- ... 70310.html

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- k3ngur
#423 Re: Njemačka - Argentina
chengaba wrote:Sjo teksta
- jeza u ledja
#424 Re: Njemačka - Argentina
Cijelo vrijeme hocu da pitam....jel ko primjetio ona dva odvratna lika na klupi Maradone, valjda njegovi pomocnici sta li? Pretpostavljam da su i oni nekad bili fudbaleri. Obojica imaju malo duzu zalizanu kosu i mafijaske face.
- simonese
#425 Re: Njemačka - Argentina
i za kraj
MESSI,MESSI,k.... MESSI
Schwabe dominiraju
a Spanci,ako pokazu istu igru kao protiv Parasa
onda Gute Nacht Espania
MESSI,MESSI,k.... MESSI
Schwabe dominiraju
a Spanci,ako pokazu istu igru kao protiv Parasa
onda Gute Nacht Espania