-LIBERO- wrote:koliko god neko navijao za Njemacku ,mora se priznati da je tu Argentina,i PORED ZASLUZENOG PORAZA,bila bolja.
Evo ja priznajem, Argentina je pocijepala Nijemce ko siroče napolitanku.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-LIBERO- wrote:koliko god neko navijao za Njemacku ,mora se priznati da je tu Argentina,i PORED ZASLUZENOG PORAZA,bila bolja.

ultima_palabra wrote:Vazda sam navijao protiv Švaba u svim sportovima, a Diega sam gotivio...ali ono je strašno kakve gluposti izlaze iz usta tog čovjekaZato bih volio da Švabe sutra dobiju, i da Maradonu više nikad ne vidimo na trenerskoj klupi, bruka uspomenu na sebe kao igrača

1946 wrote:-LIBERO- wrote:koliko god neko navijao za Njemacku ,mora se priznati da je tu Argentina,i PORED ZASLUZENOG PORAZA,bila bolja.![]()
![]()
![]()
Evo ja priznajem, Argentina je pocijepala Nijemce ko siroče napolitanku.
Pa to je poznati stil Argentine, uvijek su tako igrali. Ali ja ne znam gdje je Njemacka takticki nadigrala Argentinu. Ja mislim da su ih mentalno unistili, uz pomoc Argentinaca koji su i sami sebe mentalno unistili. Naravno, Argentina je oduvijek bila puna big-game-flop igraca koji su i sad imali ocito svoj dan-LIBERO- wrote:Dribling,primanje lopte,dodavanje,kontrola lopte,dupli pas ali onaj lucidni...znaci tehnicki pojedinacno bolji.
Kao ekipa Njemci su ih pregazili ali svojim oruzijem,i zasluzeno pobjedili.
To su dva stila igre,i dva razlicita stila fudbala. Plus,sto Argentina ima jako loseg trenera na klupi,taktika 0 bodova.
I opet stojim iza toga da ako uporedis pojedinacno jednu i drugu ekipu,kao individualni kvaliteti Argentina je jaca,ali "na papiru",i sa igrama i spremljenoscu taktike i koncepcije u njihovim klubovima.
Ali kao dvije cjeline,koje su se suocile danas,NJEMACKA ZASLUZENO PROSLA DALJE,i to je to.
Ali dobro hajd' sta se uopste raspravljam sa ostrascenim navijacima...
Ne daj mi Božefosil wrote:Nemoj te se izmedju se pljuvat', niste s golubane.
Pa gdje si ti danas vidio taj dribling, dodavanje,kontrolu lopte ili taj famozni lucidni pas kod Argentine??-LIBERO- wrote:Dribling,primanje lopte,dodavanje,kontrola lopte,dupli pas ali onaj lucidni...znaci tehnicki pojedinacno bolji.
To su dva stila igre,i dva razlicita stila fudbala. Plus,sto Argentina ima jako loseg trenera na klupi,taktika 0 bodova.
I opet stojim iza toga da ako uporedis pojedinacno jednu i drugu ekipu,kao individualni kvaliteti Argentina je jaca,ali "na papiru",i sa igrama i spremljenoscu taktike i koncepcije u njihovim klubovima.
Ali kao dvije cjeline,koje su se suocile danas,NJEMACKA ZASLUZENO PROSLA DALJE,i to je to.
Da su ih ismijali, to i ptice na grani sada već znaju.HarnagaHarnaga wrote: Ne znam sta su za tebe otkaceni driblinzi, ali Ozil, Miller, Svajntanger, Lam...su im kroz usi loptu provlacili.

Fakat je bilo k`o na maleand wrote:pika li se ovo,kad ušetaš u gol?
![]()
Ja sam siguran da ti nisi gledao utakmicu vec diskutujes onako "po sjecanju", kako bi trebalo biti i kako je bilo ranije. Njemacka je odrzala pravu leckciju Argentini iz SVIH elemenata fudbalske igre. Koji crni pasovo Argentinaca su bilo bolji od Njemackih? Koje primanje lopte, pa ona se pocesto odbijala od Argentinaca kao od drvata (narocito onih iz odbrane) i da su ih malo jace zaganjali Nijemci u odbrani, uzeli bi par lopti i uvalili jos koju golcinu.-LIBERO- wrote:Dribling,primanje lopte,dodavanje,kontrola lopte,dupli pas ali onaj lucidni...znaci tehnicki pojedinacno bolji.
svaka čast,čvrsto na zemlji i respekt za protivnika.od ovakvih se treba učiti.mogu misliti izjava da smo mi u 2 utakmice englezima i argentincima uvalili 8 komada.Bastian Schweinsteiger asistirao je sjajno za prvi, a pogotovo za treći gol Nijemaca:
"Pokazali smo iznimno kvalitetnu igru. Također smo se pokazali korektnima u igri. Srećom pa su se i Argentinci, kod kojih samo njihov selektor zaslužuje žuti karton. Ponosan sam na ekipu. Taktički smo odigrali vrlo dobro. Dovoljno smo jaki da bismo otišli još korak dalje. Ekipa je dobra. Nismo iskusni, ali imamo mnogo igrača koji su dovoljno zreli i odgovorni. Mislim da će nam u polufinalu protivnici biti Španci. Radi se o najboljoj ekipi na svijetu.
Sasvim opravdano bi izjavljivali " jesmo im se ...ebali majke", k`o da smo mi krivi sto su svabovi svaboviand wrote:svaka čast,čvrsto na zemlji i respekt za protivnika.od ovakvih se treba učiti.mogu misliti izjava da smo mi u 2 utakmice englezima i argentincima uvalili 8 komada.
Ma gubitnički mentalitetBastian Schweinsteiger asistirao je sjajno za prvi, a pogotovo za treći gol Nijemaca:
"Pokazali smo iznimno kvalitetnu igru. Također smo se pokazali korektnima u igri. Srećom pa su se i Argentinci, kod kojih samo njihov selektor zaslužuje žuti karton. Ponosan sam na ekipu. Taktički smo odigrali vrlo dobro. Dovoljno smo jaki da bismo otišli još korak dalje. Ekipa je dobra. Nismo iskusni, ali imamo mnogo igrača koji su dovoljno zreli i odgovorni. Mislim da će nam u polufinalu protivnici biti Španci. Radi se o najboljoj ekipi na svijetu.
Zato ce dobiti po usimaand wrote:izjava igrača utakmice:svaka čast,čvrsto na zemlji i respekt za protivnika.od ovakvih se treba učiti.mogu misliti izjava da smo mi u 2 utakmice englezima i argentincima uvalili 8 komada.Bastian Schweinsteiger asistirao je sjajno za prvi, a pogotovo za treći gol Nijemaca:
bitno je da su ispali ovi što su istim pružali utočišteEdin H. wrote:Zato ce dobiti po usimaand wrote:izjava igrača utakmice:svaka čast,čvrsto na zemlji i respekt za protivnika.od ovakvih se treba učiti.mogu misliti izjava da smo mi u 2 utakmice englezima i argentincima uvalili 8 komada.Bastian Schweinsteiger asistirao je sjajno za prvi, a pogotovo za treći gol Nijemaca:
"Pokazali smo iznimno kvalitetnu igru. Također smo se pokazali korektnima u igri. Srećom pa su se i Argentinci, kod kojih samo njihov selektor zaslužuje žuti karton. Ponosan sam na ekipu. Taktički smo odigrali vrlo dobro. Dovoljno smo jaki da bismo otišli još korak dalje. Ekipa je dobra. Nismo iskusni, ali imamo mnogo igrača koji su dovoljno zreli i odgovorni. Mislim da će nam u polufinalu protivnici biti Španci. Radi se o najboljoj ekipi na svijetu.![]()
![]()
Premda u ovom sudaru zemalja ne bas svijetlih antifasistickih tradicija se iskreno nadam da ce ispasti jedni i drugi - npr. dobro se pomarisu
and wrote:[bitno je da su ispali ovi što su istim pružali utočište
limeni wrote:Better Man wrote:Daj im dovoljno nesrece i da prime minimum petaka za sve pobjede na guzove u istoriji nogometa.pirmin wrote:Sanse su minimalne ali postoje.![]()
Fubalski boze, budi jaran i daj Svabama dovoljno srece da izbace arogantne indijance.
ne postoji sreca, jednostavno ljudi sve gaze pred sobom i ne predaju se nikada..to ti je stvar mentaliteta, od 70min ce se argentinci vuci po terenu dok njemci mogu trcati 3 utakmice bez prestanka...
u produzetcima pada maradona "takticar"
germany-argentina 2-1