Opet grijesis.....jesi li ti naucio da citasleškarenje wrote:Nisi rekao,ali vidim da rjesavas ove slucajeve ko iz picke....odmah ti to po kratkom postupku osudis ko je kriv....zajebo si Djuru Palicuhrasno38 wrote:hehehehe opet pokazivanje polupismenosti jer gdje sam ja rekoa da sam murjakleškarenje wrote:Murjak,jesi rijesio onaj slucaj bacanja bombe na djecije igraliste u Zenici ?e lesko lesko........nikada ti neces doci...
Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#951 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
- hrasno38
#952 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
hahahaah izvinjavam se vidjet cu sa moderacijom da li posotoji mogucnost crtanja. Nije pucao ali je takve kao sto ste vi valjao ko bekane po citavom gradu.il dottore wrote:Nisam znao da je Jozo u svojoj karijeri pucao u nenaoruzane ljudehrasno38 wrote:Ne sine nego da ste vi jedan veliki problem ovoga drustva sa ostalim navijackim skupinama i da vam treba svakosedmicna vaspitna tortura u stilu nekadasnje policije i Joze Andjica pa bi vi umjesto pritki na utakmice dolazili sa buketima cvijeca!il dottore wrote:Satra se Hrasno da opravda promicatelje europskih vrijednosti u nekaznjenom ubijanju i skrivanju ubica
Sto junace
Ili ti znas nesto vise
- shbc
#953 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Opet on o desavanjima na Kosevu. Pismeni, to ni na koji nacin ne govori sta se desavalo u Listici. Odvoji pojmove u toj svojoj glavesini.
Last edited by shbc on 16/09/2017 23:47, edited 1 time in total.
- hrasno38
#954 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Semso nije dosao dole i uvodio novi kucni redBlueBlood wrote:hrasno, po tebi je i Semso dole dosao da pravi nerede?
http://sportsport.ba/tifo/nista-me-nece ... bav/212339
- Edin H.
#955 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Semso ide svugdje bez ogranicenja, sam izgleda, on ko moj jaran koji na jednom gostovanju rece, ako ti njih ne diras, nece ni oni tebe diratiBlueBlood wrote:hrasno, po tebi je i Semso dole dosao da pravi nerede?
http://sportsport.ba/tifo/nista-me-nece ... bav/212339
- hrasno38
#956 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
desavanja na Kosevu su samo potvrda nekih stvari koje su se dogodile u SB! ali dobro dosta zao mi je ako niste shvatili poentu i ako opet ode neki mladi zivot!!!shbc wrote:Opet on o desavanjima na Kosevu. Pismeni, to ni na koji nacin ne govori sta se desavalo u Listici. Odvoji pojmove u toj svojoj glavesini.
- shbc
#957 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Nisu. Dva potpuno odvojena slucaja. U jednom (na Kosevu) krive Horde, u drugom krivi zitelji Listice i policija. Ali to je takvim kao ti previse tesko shvatiti. Ne ide ti u percepciju koju ti ostavi poskok u glavi.hrasno38 wrote:desavanja na Kosevu su samo potvrda nekih stvari koje su se dogodile u SB! ali dobro dosta zao mi je ako niste shvatili poentu i ako opet ode neki mladi zivot!!!shbc wrote:Opet on o desavanjima na Kosevu. Pismeni, to ni na koji nacin ne govori sta se desavalo u Listici. Odvoji pojmove u toj svojoj glavesini.
-
il dottore
#958 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Vidim ja da je tebi isto "valjati ko bekane" kao i "pucati u ljude i sakrivati ubicu"hrasno38 wrote:hahahaah izvinjavam se vidjet cu sa moderacijom da li posotoji mogucnost crtanja. Nije pucao ali je takve kao sto ste vi valjao ko bekane po citavom gradu.il dottore wrote:Nisam znao da je Jozo u svojoj karijeri pucao u nenaoruzane ljudehrasno38 wrote:
Ne sine nego da ste vi jedan veliki problem ovoga drustva sa ostalim navijackim skupinama i da vam treba svakosedmicna vaspitna tortura u stilu nekadasnje policije i Joze Andjica pa bi vi umjesto pritki na utakmice dolazili sa buketima cvijeca!
Ili ti znas nesto vise
Samo opleti junace
- Edin H.
#959 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Zar je tesko shvatiti @hrasno da su Jozo Andjic i slicni policajci prije rata prelazili granice sluzbenih ovlastenja, te su kao takvi trebali izgubiti posao ili biti cak krivicno gonjeni.
- hrasno38
#960 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
aha demokratija...hahahahha...zato i imamo ovo danas sto imamoEdin H. wrote:Zar je tesko shvatiti @hrasno da su Jozo Andjic i slicni policajci prije rata prelazili granice sluzbenih ovlastenja, te su kao takvi trebali izgubiti posao ili biti cak krivicno gonjeni.
-
il dottore
#961 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Jozo Andjic i slicni policajci su marisali kriminalce i jalijaseEdin H. wrote:Zar je tesko shvatiti @hrasno da su Jozo Andjic i slicni policajci prije rata prelazili granice sluzbenih ovlastenja, te su kao takvi trebali izgubiti posao ili biti cak krivicno gonjeni.
Ovi o kojima je rijec na ovoj temi su upucali na mrtvo jednog i pokusali ubiti jos 5-6 navijaca koji su pravili nerede...
Ne znam kako se mogu povezivati ove dvije stvari
Izuzev ako to zelis opravdati kao Hrasno i pojedinci
- Edin H.
#962 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Problem je kada policija radi van okvira svojih ovlastenja desi se Listica. Svaki policijac koji je u Listici koristio vatreno oruzje na nenaoruzane navijace je morao biti suspendovan. Sjecas se da su zato i pokusali isfolirati da je neko imao oruzje i pucao sa strane HZ,hrasno38 wrote:aha demokratija...hahahahha...zato i imamo ovo danas sto imamoEdin H. wrote:Zar je tesko shvatiti @hrasno da su Jozo Andjic i slicni policajci prije rata prelazili granice sluzbenih ovlastenja, te su kao takvi trebali izgubiti posao ili biti cak krivicno gonjeni.sve dok se ovi indijanci ne budu bojali policije u ovoj zemlji neces moci mirno hodati ulicama. Vise nego ikad su na sada takvi potrebni i ovlastenja veca nego sto su ih imali.
- hrasno38
#963 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Član 29.Edin H. wrote:Problem je kada policija radi van okvira svojih ovlastenja desi se Listica. Svaki policijac koji je u Listici koristio vatreno oruzje na nenaoruzane navijace je morao biti suspendovan. Sjecas se da su zato i pokusali isfolirati da je neko imao oruzje i pucao sa strane HZ,hrasno38 wrote:aha demokratija...hahahahha...zato i imamo ovo danas sto imamoEdin H. wrote:Zar je tesko shvatiti @hrasno da su Jozo Andjic i slicni policajci prije rata prelazili granice sluzbenih ovlastenja, te su kao takvi trebali izgubiti posao ili biti cak krivicno gonjeni.sve dok se ovi indijanci ne budu bojali policije u ovoj zemlji neces moci mirno hodati ulicama. Vise nego ikad su na sada takvi potrebni i ovlastenja veca nego sto su ih imali.
(Upotreba vatrenog oružja)
(1) Primjenjujući član 8. ovog zakona policijski službenik može upotrijebiti vatreno oružje ako su već upotrijebljena sredstva prisile bila neefikasna, ili ako upotreba drugih sredstava sile ne garantira uspjeh.
(2) Policijski službenik može upotrijebiti vatreno oružje ako nema drugog načina da:
a) zaštiti sebe ili druge od izravno prijeteće smrtne opasnosti ili ozbiljne ozljede,
b) spriječi učinjenje krivičnog djela koje predstavlja ozbiljnu prijetnju životu ili integritetu lica, liši slobode lice koje predstavlja takvu opasnost i opire se policijskom službeniku.
(3) Policijski službenik dat će dovoljno vremena da se postupi po njegovom upozorenju, osim ako bi time nastao rizik za njega samoga ili rizik nanošenja ozbiljnih ili smrtonosnih ozljeda drugim licima, a okolnosti nalažu potrebu za trenutačnom akcijom.
(4) Upozorenje iz stava (3) ovog člana neće se uputiti ako bi to ugrozilo izvršenje policijskog zadatka.
Medjutim ovdje nije poenta da li je pucala policija jer je imala razloga da puca kao i na Kosevu nego je poenta da je pucao civil kome je izgleda sluzbeno lice dalo pistolj a to je onda sucesnistvo u ubistvu. Ovo su inace ti mirni i dobri djecaci iz HZ-a...

a ovo je ocito ta majmuncina sto je pucala cim kao civili u ovom sranju mase pistoljem i ide sa uperenim pistoljem prema policajcu a ovaj ne reaguje sto znaci da su u sprezi....

-
nema me tamo
#964 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Eto Hrasno....
A ja sam ti jedan od ovih upravo sa slike...
Tako da vidiš moju pricu, i što je najgore policija ima snimke i sve kako mu predaje pistolj bas u ovom momentu ja ih još vidio nisam..
Poslije toga ide moja prica kad smo se okrenuli da ganjamo gore i vidim predaje mu...
I da dodam za kraj da istina je što kazes da sam isao gledati utakmicu, i na pocetku belaja kad se probio kordon ja sam cak ostao gdje smo i izasli iz busa..
Tek poslije toga kad sam vidio da se ne smiruje sam i krenuo par minuta kasnije..
I na kraju svega sam ja vidio na vrijeme kad upadaju s maricama i na vrijeme sam se povukao gore kod buseva da ne bi pao u muriju..
A ja sam ti jedan od ovih upravo sa slike...
Tako da vidiš moju pricu, i što je najgore policija ima snimke i sve kako mu predaje pistolj bas u ovom momentu ja ih još vidio nisam..
Poslije toga ide moja prica kad smo se okrenuli da ganjamo gore i vidim predaje mu...
I da dodam za kraj da istina je što kazes da sam isao gledati utakmicu, i na pocetku belaja kad se probio kordon ja sam cak ostao gdje smo i izasli iz busa..
Tek poslije toga kad sam vidio da se ne smiruje sam i krenuo par minuta kasnije..
I na kraju svega sam ja vidio na vrijeme kad upadaju s maricama i na vrijeme sam se povukao gore kod buseva da ne bi pao u muriju..
-
enkoo83
#965 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Licno sam u sirokom dozivio da mi jedna lokalna baja jebe mater balijsku i prijeti da ce me zaklati i to sve gleda drot i imenom mu govori da se smiri nepokusavajuci nista uraditi jer nesmije.Ovdje ko god pokusava okriviti horde i amnestirati policiju je debil na kvadrat.Glavni i jedini krivac je policija i losa organizacija.Isti propust policije u Sirokom desio se i nama(robijasi) u bugojnu samo bez upotrebe vatrenog oruzja od strane malobrojne policije i domaceg stanovnistva.Ubjedjen sam da su ultrasi bili umjesto HZ da nebi bilo upotrebe oruzja nego dosle bosnje iz Sarajeva pa daj da nastavimo raditi sto se radilo 92-95 uz izgovor da su nam zivoti ugrozeni.
-
nema me tamo
#966 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Dobro naravno da su ultrasi bili da ne bi bilo upotrebe..
A da se razumijemo ne bi ni bilo potrebe jer oni sigurno ne bi upali u restoran i ne bi demolirali objekte u sklopu stadiona.
Isto kao što ne bi ništa bilo da smo se vratili na isto mjesto..kad smo probili kordon i kad sam vidio da idu desno prvo gore znao sam da ode sve u pičku materinu..
I zbog toga sam stao..
Kasnije kad je policija suzavac bacala i kad sam vidio Vedrana da leži bio sam spreman na linc nekog, al' nisam nikog uhvatio punih sat jer su bjezali ko zečevi..
A da se razumijemo ne bi ni bilo potrebe jer oni sigurno ne bi upali u restoran i ne bi demolirali objekte u sklopu stadiona.
Isto kao što ne bi ništa bilo da smo se vratili na isto mjesto..kad smo probili kordon i kad sam vidio da idu desno prvo gore znao sam da ode sve u pičku materinu..
I zbog toga sam stao..
Kasnije kad je policija suzavac bacala i kad sam vidio Vedrana da leži bio sam spreman na linc nekog, al' nisam nikog uhvatio punih sat jer su bjezali ko zečevi..
-
enkoo83
#967 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Da je organizacija bila na nivou nit bi vi upali u objekte nit bi sta demolirali.Bezveze trazis opravdanje gdje ga nemanema me tamo wrote:Dobro naravno da su ultrasi bili da ne bi bilo upotrebe..
I zbog toga sam stao..
- hrasno38
#968 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Mislim da si ovo napisao na pogresnu adresu jer ovaj covjek je vise nego objektivan i korektan te u potpunosti razumije sta se tamo desilo za razliku od mnogih.enkoo83 wrote:Da je organizacija bila na nivou nit bi vi upali u objekte nit bi sta demolirali.Bezveze trazis opravdanje gdje ga nemanema me tamo wrote:Dobro naravno da su ultrasi bili da ne bi bilo upotrebe..
I zbog toga sam stao..
- leškarenje
#969 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Ima jos ljudi koji pisu a bili dole....ali tebi to ne odgovara jer se ne poklapa sa tvojom foteljaskom pandurskom vizijom i onda ti je samo on relevantan 
-
nema me tamo
#970 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Pa da naravno, da je organizacija bila na nivou ništa se ne bi desilo..
I spomenuo sam 4, 5 puta dosad da je bilo 40tak policajaca 20 mozda u pravoj opremi i ostalo prašinari..
I ponavljam isto pitanje je koji put da je rođendan grupe bio i da nas je trebalo biti 500 sigurno..
od toga 90 posto pjanih i pripitih..
A isto ti mogu reci i da je bio dovoljan broj policije da bi bilo pendrecenja i udaranja s obje strane dok se ne bi zaustavilo, al' fazon je sto bi se zaustavilo i to bez problema..
Jednostavno splet okolnosti s derbijem u Mostaru i naravno sjebavanje policije kad su nas vidjeli koliko nas je..
Nema više potrebe ni za pricom rekao sam sve kako je, a kao sto vidite s dozom realnosti..
Na kraju krajeva drotovi su pucali u zrak, a jedan od njih majku mu usta nabijem je dao pistolj oliveru i eto..
Tužan, jeben dan koji je i nas grupu kao grupu udaljio od toga da budemo duplo bolji nego sto smo bili u tim godinama..
I spomenuo sam 4, 5 puta dosad da je bilo 40tak policajaca 20 mozda u pravoj opremi i ostalo prašinari..
I ponavljam isto pitanje je koji put da je rođendan grupe bio i da nas je trebalo biti 500 sigurno..
od toga 90 posto pjanih i pripitih..
A isto ti mogu reci i da je bio dovoljan broj policije da bi bilo pendrecenja i udaranja s obje strane dok se ne bi zaustavilo, al' fazon je sto bi se zaustavilo i to bez problema..
Jednostavno splet okolnosti s derbijem u Mostaru i naravno sjebavanje policije kad su nas vidjeli koliko nas je..
Nema više potrebe ni za pricom rekao sam sve kako je, a kao sto vidite s dozom realnosti..
Na kraju krajeva drotovi su pucali u zrak, a jedan od njih majku mu usta nabijem je dao pistolj oliveru i eto..
Tužan, jeben dan koji je i nas grupu kao grupu udaljio od toga da budemo duplo bolji nego sto smo bili u tim godinama..
- supercali
#971 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
2 odvojena slucaja al akteri u oba su horde sto znaci samo potvrda kakvih navijaca ima medju hordamashbc wrote:Nisu. Dva potpuno odvojena slucaja. U jednom (na Kosevu) krive Horde, u drugom krivi zitelji Listice i policija. Ali to je takvim kao ti previse tesko shvatiti. Ne ide ti u percepciju koju ti ostavi poskok u glavi.hrasno38 wrote:desavanja na Kosevu su samo potvrda nekih stvari koje su se dogodile u SB! ali dobro dosta zao mi je ako niste shvatili poentu i ako opet ode neki mladi zivot!!!shbc wrote:Opet on o desavanjima na Kosevu. Pismeni, to ni na koji nacin ne govori sta se desavalo u Listici. Odvoji pojmove u toj svojoj glavesini.
Naravno da od 5000 hordi nisu svi huligani klosari i sl
Al medju 5000 dovoljno je njih 20 da naprave ogorman belaj za svih 4980 navijaca ostalih koji mogu biti svi akademici
- animals
#972 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Meni nije jasna psiha, danasnji navijacki hordi..
kakav moras biti, da ides na gostovanja i urlas na tribinama i tuces se sa
protivnickim navijacima..
-
nema me tamo
#973 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
A kakav si ti ovako u privatnom zivotu šta te zanima kako provodis vrijeme?animals wrote:Meni nije jasna psiha, danasnji navijacki hordi..
- animals
#974 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Volim nogomet, igram ga i rado gledam..nema me tamo wrote:A kakav si ti ovako u privatnom zivotu šta te zanima kako provodis vrijeme?animals wrote:Meni nije jasna psiha, danasnji navijacki hordi..
ali nikad se ne tucem niti urlam..
niti idem u grupi od desetak, pa kad vidimo jednog odmah ga isutamo..
-
nema me tamo
#975 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Dobro igramo i mi taj tvoj nogomet pitam tebe licno kakav si ides li u biblioteku i to?