Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- animals
#876 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Ovi danasnji tkzv. navijaci nemaju veze sa nogometom..
to su samo huligani, koji mogu to nesmetano ispoljiti na tribinama stadiona..
jer znaju da ih se nece tamo kaznjavati..
to su samo huligani, koji mogu to nesmetano ispoljiti na tribinama stadiona..
jer znaju da ih se nece tamo kaznjavati..
-
il dottore
#877 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Molio bih odgovor strucnjaka hrasno38:
- U skladu s njegovim jutrosnjim "pojasnjenjem" ubistva Vedrana Puljica i jos 5-6 pokusaja ubistava toga dana, da li to znaci da su npr. gradjani i policija Londona trebali pobiti 15-20 i izranjavati 50-60 navijaca Kelna sada u srijedu u Londonu?
- U skladu s njegovim jutrosnjim "pojasnjenjem" ubistva Vedrana Puljica i jos 5-6 pokusaja ubistava toga dana, da li to znaci da su npr. gradjani i policija Londona trebali pobiti 15-20 i izranjavati 50-60 navijaca Kelna sada u srijedu u Londonu?
-
nema me tamo
#878 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
To se nije moglo desiti jer su imali imali sve pod kontrolom u gradu drotovi jedino od nereda sto si vidio je kako udaraju ogradu izvan stadiona i to ti je to..S druge strane si morao biti u Sirokom da bi vidio na sta je sve to licilo i koliko je drotova bilo uopšte
- leškarenje
#879 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Znaci po tebi je ovo opravdano to sto nije bilo drotova da se puca po ljudima ?nema me tamo wrote:To se nije moglo desiti jer su imali imali sve pod kontrolom u gradu drotovi jedino od nereda sto si vidio je kako udaraju ogradu izvan stadiona i to ti je to..S druge strane si morao biti u Sirokom da bi vidio na sta je sve to licilo i koliko je drotova bilo uopšte
-
nema me tamo
#880 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Pa mi dok smo gazili par sekundi jednog od rijetkih sto su stali na liniju u sirokom drot je prisao i pucao u zrak..
Vidio sam ih još nekoliko koji su pucali u zrak..
Jedini koji je pucao u nas je knezovic znaci pricam iz mog ugla..
Eh sad da odgovorim direktno na tvoj odgovor mozgom koji mi je u lobanji da opravdano je šta god da su radili...
Naši ukljucujuci mene su imali dosta vremena da se smirimo i vratimo u ulicu iz koje smo izašli i to se nije desilo..
Pojedinci su isli okolo i razvaljivali radnje, dakle pricam o vremenu prije nego je Vedran upucan.
Stavi se u njihovu poziciju..
Vidio sam ih još nekoliko koji su pucali u zrak..
Jedini koji je pucao u nas je knezovic znaci pricam iz mog ugla..
Eh sad da odgovorim direktno na tvoj odgovor mozgom koji mi je u lobanji da opravdano je šta god da su radili...
Naši ukljucujuci mene su imali dosta vremena da se smirimo i vratimo u ulicu iz koje smo izašli i to se nije desilo..
Pojedinci su isli okolo i razvaljivali radnje, dakle pricam o vremenu prije nego je Vedran upucan.
Stavi se u njihovu poziciju..
- leškarenje
#881 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Nemam se sta stavljati
u redu je.
- Edin H.
#882 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Kako ce ih pobiti kada ne nose vatreno oruzje?il dottore wrote:Molio bih odgovor strucnjaka hrasno38:
-
nema me tamo
#883 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
leškarenje wrote:Nemam se sta stavljatiu redu je.
Znaci gledati širu sliku dakle svaki ugao..
Reci mi samo zbog cega taj smajli?
Znaci živo me zanima šta mi ti imaš reci nakon mojih ovih postova?
Edine šta ti to znaci s utokama?
Da smo ih mi imali?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#884 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
NE i ocito da nisi dobro procitao sta sam ja napisao. Divljanje navijaca Sarajeva je uzrok a pucanje po ljudima nije opravdanje. Zar je toliko to tesko skontati da je Vedran poginuo sa jedne strane zahvaljujuci divljackom pohodu HZ-a a sa druge strane ubilackim porivima i vjerovatno nacionalnoj netrpljeivosti i avetima ustastva da li Olivera da li nekoga drugog iz SB. Ali nikako za smrt Vedrana Puljica i Anera Kasapovica se ne smije izozstaviti i krivica samih navijaca koji su u oba slucaja svojim ponasanjem doveli do nemilih scena. Ja sam uvijek u glavi imao ono sto mi je moj otac govorio "akko hoces da se kurcis onda snosi i posljedice".il dottore wrote:Molio bih odgovor strucnjaka hrasno38:
Last edited by hrasno38 on 16/09/2017 14:54, edited 1 time in total.
-
nema me tamo
#885 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Al' se ovo nikad ne bi desilo Hrasno da su debilcine iz Sirokog imale normalan broj drotova..
Znaci podrška iz širokog je otisla za Mostar gdje je bio derbi isti taj dan ista satnica još cini mi se...
Sveukupno je bilo 30-40 policajaca u sirokom taj dan ja mislim na nas sigurno 500-600 i taj dan smo slavili rođendan grupe..
Znaci podrška iz širokog je otisla za Mostar gdje je bio derbi isti taj dan ista satnica još cini mi se...
Sveukupno je bilo 30-40 policajaca u sirokom taj dan ja mislim na nas sigurno 500-600 i taj dan smo slavili rođendan grupe..
- Edin H.
#886 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Policija u Engleskoj nema pravo da nosi vatreno oruzje. Imaju samo tzv. tejzere (ono spuca te strujom)nema me tamo wrote: Edine šta ti to znaci s utokama?
Da smo ih mi imali?
Pravo vatreno oruzje imaju samode nazovimo ih, interventne jedinice, u gepeku.
Narvoucenije: policija na utakmicama nema apsolutno nikakvog razloga da nosi vatreno oruzje.
- hrasno38
#887 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Vidi u svakoj situaciji u zivotu polazis od ppocetka pa tako mozes reci da nisu dosle HZ ili da HZ nisu zapocele sranje onda bi bilo dosta i 10 policajaca. Problem u svima nama je sto nikada ne krecemo od uzroka nego iskljucivo od rezultata. Zamisli ja sa dva jarana dodjem kod tebe kuci i ova dva jarana pocnu da ti divljaju po kuci i fizicki te ugrozavaju i ti uzmes pistolji opalis metak i roknes mene. Sta je uzrok tome metku nitko nece pricati ali ce svi pricati kako si ti ubica sto i jesi i vjerovatno se stvar mogla rijesiti i bez pistolja ali bi najljepse bilo da smo sva cetvorica sjeli popili pice i razisli se kao ljudi.nema me tamo wrote:Al' se ovo nikad ne bi desilo Hrasno da su debilcine iz Sirokog imale normalan broj drotova..
Ovdje svi progresnio misle da ja branim ubicu sto nije aposlutno tacno jer ne postoji vjerovatno niti jedan razlog da je neko morao da ubije nekoga ali isto tako postoje ljudi koji jedva cekaju takve situacije pa da naprave sranje. Jedan se takav na zalost nasao u SB ali ni HZ-ovo maslo nije za Ramazana jer su probali zapaliti bezninsku pumpu i pitaj boga koliko bi onda ljudi zaplatilo.
-
nema me tamo
#888 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Sve je ok s napisanim osim sto me nisi skontao za brojku drotova..
Kad bi bilo 10 drotova kao sto kazes na svakoj utakmici mrtvih bi bilo svaku drugu..
Zna se što su tu, eh sad ces ti meni reci pa da se ponašate navijaci ko navijaci civilizirano ne bi trebalo biti uopšte..
Al' znamo obojica šta je realnost..
Jebiga na kraju dana covjek i shvati zbog cega kasne po 15 minuta pa te puste na stadion..
Sto provedu toliko vremena pretresajuci te..
Staviš se u drotovsku poziciju isto i bude ti jasno..
Citam na drugom forumu pretresali nas kaze 3 puta..
A mi od strane drotova zaustavljeni mozda 1 i to ovi u Širokom pojma nisu imali da dolazimo u toj brojci..
Još kao sto rekoh taj dan bio derbi u Mostaru i samim tim rekao bih kao da ih 70 posto bilo kao podrška tamo..
Jer su dosli tek nakon sat u par marica i zaustavilo se sve..
Inace sve debili koji nisu vidjeli gostovanja kako treba pisu po raznoraznim forumima i izmisljaju neke price govorim opcenito ne govorim za ovaj forum..
Uvijek ce biti miševa koji ce pisati samo da izvuku reakcije, a što je najgore od svega pišu oni koji nemaju pojma niti su bili u bilo kakvoj situaciji.
Kad bi bilo 10 drotova kao sto kazes na svakoj utakmici mrtvih bi bilo svaku drugu..
Zna se što su tu, eh sad ces ti meni reci pa da se ponašate navijaci ko navijaci civilizirano ne bi trebalo biti uopšte..
Al' znamo obojica šta je realnost..
Jebiga na kraju dana covjek i shvati zbog cega kasne po 15 minuta pa te puste na stadion..
Sto provedu toliko vremena pretresajuci te..
Staviš se u drotovsku poziciju isto i bude ti jasno..
Citam na drugom forumu pretresali nas kaze 3 puta..
A mi od strane drotova zaustavljeni mozda 1 i to ovi u Širokom pojma nisu imali da dolazimo u toj brojci..
Još kao sto rekoh taj dan bio derbi u Mostaru i samim tim rekao bih kao da ih 70 posto bilo kao podrška tamo..
Jer su dosli tek nakon sat u par marica i zaustavilo se sve..
Inace sve debili koji nisu vidjeli gostovanja kako treba pisu po raznoraznim forumima i izmisljaju neke price govorim opcenito ne govorim za ovaj forum..
Uvijek ce biti miševa koji ce pisati samo da izvuku reakcije, a što je najgore od svega pišu oni koji nemaju pojma niti su bili u bilo kakvoj situaciji.
- Logovan
#889 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Hrasno, zamolio bih te da se ostaviš ove priče. Ne znaš, shvati, lupaš.
- supercali
#890 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Koliko god nama to paralo usi hrasno je upravu bar malo
Nisu ni hz dole otisli kao kulturno umjetnicko drustvo ili kao mazoretkinje
Koliko kretena znate da na utakmice idu da divljaju da prebije neke tamo i sl posebno na gostovanja
Dovoljan je jedan da se sitnica pretvori u sranje
A ja kao vlasnik svog lokala prodavnice necu dati da mi neki kreten unistava ono sto sam krvavo stekao
Koliko kretena znate da na utakmice idu da divljaju da prebije neke tamo i sl posebno na gostovanja
A ja kao vlasnik svog lokala prodavnice necu dati da mi neki kreten unistava ono sto sam krvavo stekao
-
Bazinga1234
-
nema me tamo
#892 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
supercali wrote:Koliko god nama to paralo usi hrasno je upravu bar malo
Hrasno je skroz u pravu osim u nekim sitnicama ja sam davno shvatio s kim si takav si...
Ima u HZ mnogo, mnogo dobrih momaka s završenim fakultetima ili bar oni u pokušaju..
Bar je takva ranije situacija bila zato su nas manijaci i zvali mamini sinovi datira to jos kad se borilo za sjever..
Dok su manijaci u tim danima imali likove u redovima koji su bacali bombe na lokalna igralista u zenici nakon povratka s nekog gostovanja...
Kasnije je sve to otislo u pm, a taj dan je posebno koban kao sto sam vec i rekao bio je rođendan grupe + derbi u Mostaru..
A među nama je euforija bila takva da je80 posto ljudi pijano bilo taj dan su 2 koreografije trebale biti nove zastave i oko 100 baklji to ti je znaci ukratko kakvo je ludilo bilo..
Naravno mnogo opremljenija policija bi imala probleme s nama taj dan..
Ma samo da su imali štand s kartama kako treba proslo bi sve bez problema..
- supercali
#893 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Ma znam ja da je on upravu vise nego sto sam rekao nego govorim generalno ne samo za taj dan i dogadjajnema me tamo wrote:supercali wrote:Koliko god nama to paralo usi hrasno je upravu bar malo
Hrasno je skroz u pravu osim u nekim sitnicama ja sam davno shvatio s kim si takav si...
Ima u HZ mnogo, mnogo dobrih momaka s završenim fakultetima ili bar oni u pokušaju..
Bar je takva ranije situacija bila zato su nas manijaci i zvali mamini sinovi datira to jos kad se borilo za sjever..
Dok su manijaci u tim danima imali likove u redovima koji su bacali bombe na lokalna igralista u zenici nakon povratka s nekog gostovanja...
Kasnije je sve to otislo u pm, a taj dan je posebno koban kao sto sam vec i rekao bio je rođendan grupe + derbi u Mostaru..
A među nama je euforija bila takva da je80 posto ljudi pijano bilo taj dan su 2 koreografije trebale biti nove zastave i oko 100 baklji to ti je znaci ukratko kakvo je ludilo bilo..
Naravno mnogo opremljenija policija bi imala probleme s nama taj dan..
Ma samo da su imali štand s kartama kako treba proslo bi sve bez problema..
Ja sam malo starija generacija pa sam na gostovanja isao 90-ih i pocetak 00-ih pa sam vidio da nije to to i ostavio to skroz
- hrasno38
#894 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Ja zaista kada je u pitanju nasilna smrt nekog mladog covjeka ne gledam da li je plav ili bordo da li je crn ili bijel ali iszgleda da mnogi imaju slabo pamcenje i da su zaboravili Kosevo kad su bjesomucnio pojedinci tukli policajce a nije bilo upotrebljeno oruzje mada po svim zakonima je trebalo da bude. E pa mozda, kazem zaista mozda taj policajac iz SB nije htio da se nadje ispod cipela i tena par ili nekolicine adrenalski nabijenih navijaca Sarajeva i pucao je opet kazem mozda u masu ne gledajuci koga ce pogoditi. Sve ima svoj uzrok i opet kazem ko god da mi dodje u goste dobro je dosao sve dok ne pocne da pravi sranja.
Naravno nikako ne smije da ostane ovaj slucaj bez krivca i ubica mora dobiti svoju kaznu ma ko da je u pitanju!
Naravno nikako ne smije da ostane ovaj slucaj bez krivca i ubica mora dobiti svoju kaznu ma ko da je u pitanju!
-
nema me tamo
#895 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Drotovi su samo pucali u zrak, znaci koliko ja znam a vidio sam ih bruku..
Jedan od njih je dao pistolj oliveru nakon sto mu je ovaj i rekao daj i eto..
Pucao u masu dole na ulici Vedran poginuo i jos 5, 6 ranjeno..
- hrasno38
#896 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
E taj sto je dao pistolj je krivlji po meni nego ovaj sto je pucao jer je ovaj hajvan a ovaj sluzbeno lice i obojca su zasluzili po jedno 20 godina.nema me tamo wrote:Drotovi su samo pucali u zrak, znaci koliko ja znam a vidio sam ih bruku..
-
nema me tamo
#897 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Zato je nastala zbrka znaš i svi drotovi govore da su pucali u zrak, dok je jedan od njih dao..
Slušaj ja sam znaci gledao 15-20 metara od mene gledao kako prilazi i vraca drotu utoku, licno sam isto vidio Knezovica...
Al' najgore sto ja nisam cuo uopšte zvuk pistolja samo sam vidio kako se namješta u tom momentu smo bukvalno trcali prema pistolju i njima on kad je ispraznio tek je dosao do ovog da mu vrati u tom momentu kad sam i smo vidjeli to krenuli smo da lincujemo drota međutim druga dvojica su izvukli i poceli pucat u zrak dok je ovaj bukvalno pobjego drot i nisam ga vidio više nikako..
Slušaj ja sam znaci gledao 15-20 metara od mene gledao kako prilazi i vraca drotu utoku, licno sam isto vidio Knezovica...
Al' najgore sto ja nisam cuo uopšte zvuk pistolja samo sam vidio kako se namješta u tom momentu smo bukvalno trcali prema pistolju i njima on kad je ispraznio tek je dosao do ovog da mu vrati u tom momentu kad sam i smo vidjeli to krenuli smo da lincujemo drota međutim druga dvojica su izvukli i poceli pucat u zrak dok je ovaj bukvalno pobjego drot i nisam ga vidio više nikako..
- hrasno38
#898 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Nema razloga da ti ne vjerujem i jako postujem ljude koji su uvijek objektivninema me tamo wrote:Zato je nastala zbrka znaš i svi drotovi govore da su pucali u zrak, dok je jedan od njih to dao..
Al' najgore sto ja nisam cuo uopšte zvuk pistolja samo sam vidio kako se namješta u tom momentu smo bukvalno trcali prema pistolju i njima on kad je ispraznio tek je dosao do ovog da mu vrati u tom momentu kad sam sam i smo vidjeli to krenuli smo da ga lincujemo međutim druga dvojica su izvukli i poceli pucat u zrak dok je ovaj bukvalno pobjego drot i nisam ga vidio više nikako..
-
nema me tamo
#899 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Zato sto sam ja brate jedini koji sam i bio i mogu ti reci, ovo ostalo kao što i sam vidiš ne zna detalj 1 iz širokog..
osim gluposti iz medija
osim gluposti iz medija
- Edin H.
#900 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine
Da li to znaci da za tebe nema dileme da je Knezovic ubio Vedrana?nema me tamo wrote:Drotovi su samo pucali u zrak, znaci koliko ja znam a vidio sam ih bruku..