Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Anestezija

#626 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Anestezija »

nigdje vise onog klipa kad su manijaci unazad kola vozili na gostovanje :lol: :lol: :lol: :lol:
MensurM

#627 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by MensurM »

Anestezija wrote:nigdje vise onog klipa kad su manijaci unazad kola vozili na gostovanje :lol: :lol: :lol: :lol:
O cemu ti?
Anestezija

#628 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Anestezija »

MensurM wrote:
Anestezija wrote:nigdje vise onog klipa kad su manijaci unazad kola vozili na gostovanje :lol: :lol: :lol: :lol:
O cemu ti?
Bio je snimak idu za Zenicu mescini i u rikverc voze namjerno
Bambino Blu

#629 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Bambino Blu »

ZonFon wrote:
lakilaka wrote:
ultima_palabra wrote:I onda se pitaju sto nam ne date na Grbavicu... treba na neku zenu ili dijete da bace ovo, pa da se krvne osvete ganjaju po gradu...
svaka cast na komentaru. u pravu si 100%.
Mali up-date :roll:
Povrijeđeno sedam policajaca i tri mladića
Armin Mujkić, Samir Šišić

06.08.2007 20:46

ZENICA - Zeničani Pero Čolić, Damir Mlivić i još jedan mladić preksinoć su povrijeđeni kada je Jasmin Đ. (25), navijač Željezničara, vraćajući se sa utakmice iz Žepča, a prolazeći kroz Zenicu, bacio bombu na teren za mali fudbal.

Na terenu je u tom trenutku bilo dvadesetak mladića, a geleri su lakše povrijedili Čolića i Mlivića, koji su nakon ukazane pomoći u zeničkoj bolnici otpušteni na kućno liječenje, dok identitet trećeg lica, koje je takođe lakše povrijeđeno, nije poznat.

"Sve se odigralo vrlo brzo. Čuli smo zvuke auto-sirena i galamu, nešto su psovali. Bilo je više vozila, među kojim i taj bijeli golf. Shvatili smo da se radi o navijačima 'Želje', međutim nismo očekivali da će uraditi takvo što. Eksplozija se dogodila pola metra od terena. Tako da je prava sreća da više ljudi nije povrijeđeno i da se sve završilo sa lakšim povredama", kaže Senad Mušinović, koji je u trenutku eksplozije sa tribina gledao drugove kako igraju fudbal.

Bomba je bačena iz bijelog golfa (053–M-660), koji se kretao u pravcu Sarajeva i koji se na kratko zaustavio na magistralnom putu. Svjedoci tvrde da su iz vozila istrčala dva mladića, od kojih je jedan bacio bombu.

U saradnji sa kolegama iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, zenička policija kod Kiseljaka je otkrila počinioce ovog nedjela. Potvrđeno je da se radi o navijačima sarajevskog kluba koji su išli sa utakmice Žepče - Željezničar. Uhapšeni su Emil V. (23), Jasmin Đ. (25), Mirnes T. (25), Adnan P.(52) i Kenan B. (19), svi iz Sarajeva.

Tokom kriminalističke obrade policijski službenici otkrili su da je bombu bacio Jasmin Đ, a protiv kojeg će biti pokrenut krivični postupak. Među grupom mladića koji su ludom srećom prošli nepovrijeđeni je i Jasmin Duvnjak, zastupnik u parlamentu FBiH, koji nam je potvrdio da je od siline eksplozije na kontejnerima koji se nalaze uz igralište, pričinjena velika materijalna šteta.

Svoj izliv bijesa navijači Željezničara počeli su neposredno pred fudbalsku utakmicu u Žepču, gdje su uoči, kao i na kraju utakmice, lakše povrijedili četiri policajca. Policajac Mato Antunović je završio na Urgentnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica s povredama oka. Željezničarovi "manijaci" utrčavali su na teren, jedan je udario i domaćeg golmana zbog čega je utakmica prekinuta, a na travnjak je bačen i jedan nož. I fudbaleri Željezničara su, prema policijskom saopštenju, sprečavali ovlaštene službenike u vršenju dužnosti.

Policija je saopštila, da su igrači Omer Joldić, Amir Spahić i Semir Štilić, tom prilikom povrijedili trojicu pripadnika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Amir Spahić, međutim, tvrdi suprotno.

"Policajac je krenuo da me udari udari u glavu, ali me spasio saigrač Samir Bekrić. Povukao me prema sebi i umjesto u glavu, dobio sam udarac u ruku. Oni bi trebalo da love kriminalce, a ne da tuku fudbalere. Nije istina da sam udario policajca i nanio mu tjelesne povrede. To se lako može provjeriti. Kamere su snimale sve što se dešavalo na terenu i može se vidjeti ko je koga udario", decidan je Spahić, dodavši da je do gužve došlo u trenutku kada su on i saigrači zamolili policajce da navijača koji je ušao na teren vrate na tribine.

Opljačkali prodavnicu
Zenička policija imala je pune ruke posla i s pijanim navijačima Željezničara, koji su takođe pri povratku sa utakmice iz Žepča, u naselju Donja Vraca, upali u trgovačku radnju "Sena".

Oni su od prodavačice oteli veću količinu alkoholnih pića i prehrambenih artikala, nakon čega su se uputili u pravcu Zenice, odnosno Sarajeva.

"Policija je uhapsila Ernada B, Seada Č, Damira M, Damira A, Mirzu Š, Željka M, Mirsada K, Mateja P. i Mirzu M, sve iz Sarajeva", rekao je Senaid Hasić, portparol MUP-a ZDK.
Ako ja vama pocnem vaditi clanke iz 2007 dusa ce ti na nos skociti. Use i u svoje kljuse komsijaaaa, kad ne mozete da kmecite kako sudije silje za nas onda serete o manijacima. :thumbup:
ZonFon

#630 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by ZonFon »

Bambino Blu wrote:Ako ja vama pocnem vaditi clanke iz 2007 dusa ce ti na nos skociti. Use i u svoje kljuse komsijaaaa, kad ne mozete da kmecite kako sudije silje za nas onda serete o manijacima. :thumbup:
Najlakse biti dvolican ko vi, pa kao iznosti pravdu i istinu a niste nista bolji po ponasanju na tribini ;-)
Logovan

#631 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Logovan »

Bambino Blu wrote: Ako ja vama pocnem vaditi clanke iz 2007 dusa ce ti na nos skociti. Use i u svoje kljuse komsijaaaa, kad ne mozete da kmecite kako sudije silje za nas onda serete o manijacima. :thumbup:
Pa majka mu stara nije poenta ko je više belaja pravio i šta ja znam, ne trebaš ti vaditi članke, znamo mi sve.

Vadi jarane članke o vašim sranjima, pa dokazuj svojima da nema razlike između nas. Razumiješ li, pokušaj shvatiti, nije teško.

Use i u svoje kljuse komšija. :wink:
Bambino Blu

#632 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Bambino Blu »

Logovan wrote:
Bambino Blu wrote: Ako ja vama pocnem vaditi clanke iz 2007 dusa ce ti na nos skociti. Use i u svoje kljuse komsijaaaa, kad ne mozete da kmecite kako sudije silje za nas onda serete o manijacima. :thumbup:
Pa majka mu stara nije poenta ko je više belaja pravio i šta ja znam, ne trebaš ti vaditi članke, znamo mi sve.

Vadi jarane članke o vašim sranjima, pa dokazuj svojima da nema razlike između nas. Razumiješ li, pokušaj shvatiti, nije teško.

Use i u svoje kljuse komšija. :wink:
Mi znamo svoja sranja i svijesni smo ih ali vi ocigledno niste svojih cim se bavite nama...
Logovan

#633 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Logovan »

Bambino Blu wrote: Mi znamo svoja sranja i svijesni smo ih ali vi ocigledno niste svojih cim se bavite nama...
Ne znam onda čemu ovakvi postovi, ako ste svjesni. Ova dvojica što sam ih citirao očito misle da ste vi zlatni, da vi ne pravite belaje, itd. Ako hoćeš, mogu ti naći još ovakvih postova. Možda negdje nađem i tvoj post kako ste vi fini, zlatni, itd. :oops:
lakilaka wrote:
ultima_palabra wrote:I onda se pitaju sto nam ne date na Grbavicu... treba na neku zenu ili dijete da bace ovo, pa da se krvne osvete ganjaju po gradu...
svaka cast na komentaru. u pravu si 100%.
Nađi mi par sličnih komentara od naših. :wink: Sumnjam da ćeš naći.

Ne bavimo se vama, nego vašim lažima (iako se džaba zamaramo), odnosno postovima tipa od ovog ultime, što sam ga i citirao.
shbc

#634 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by shbc »

Steph wrote:Ko priča o huliganima? Navijači na sjevernoj i južnoj tribini su emancipovaniji od ovih na ostalim tribinama.
Jasta. Sve sa svojih 16 godina. Plus sto vjerovatno mi sa ostalih tribina gubimo emancipaciju odlaskom sa sjevera i juga. I to odlaskom vecinom zbog ovakvih i slicnih sranja.

A ova skupina, ultima, laki, bambino sto se prave ludi. Jeste, vasi su navijaci cvjecke. Sve sa kafom i kockom secera idete na Kosevo i ostale stadione sirom BiH. A na Grbavici docekujete goste rostiljem i baklavama.

Isto sranje sa svih strana vec godinama. Belaja i gluposti 1 za 1 imaju i jedni i drugi, stadione "pune" samo za derbi i eventualno ako je kakva euforija. Ali jok, vama k'o da je 14 godina, tek poceli hodati po utakmicama (neki vjerovatno i jesu) pa nesto fol prebacujete jedni drugima, kao ne znate da je apsolutno ista situacija na drugoj strani po tim pitanjima.
ultima_palabra

#635 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by ultima_palabra »

Ne kazem ja da smo mi zlatni, ali vi svaki put dolazite na Grbavicu sa ciljem da razvalite i porusite sto vise, a i sama arhitektura tribina vam to olaksava. Razvaliti 803 stolice nije spontano ni i revolta, nego planski.

Ne znam kakva je to psihologija i patologija, ali dok god je tako imat cete rampu. Jucer par stotina nultrasa doslo i otislo bez ijednog incidenta.
Nadzorna_ploca

#636 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Nadzorna_ploca »

Rahmetli Mirza Rascic.
Pametnom je i isaret dosta.
Logovan

#637 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Logovan »

ultima_palabra wrote:Ne kazem ja da smo mi zlatni, ali vi svaki put dolazite na Grbavicu sa ciljem da razvalite i porusite sto vise, a i sama arhitektura tribina vam to olaksava. Razvaliti 803 stolice nije spontano ni i revolta, nego planski.

Ne znam kakva je to psihologija i patologija, ali dok god je tako imat cete rampu. Jucer par stotina nultrasa doslo i otislo bez ijednog incidenta.
Džaba govoriti. Ti ili ne kontaš ili si bezobrazan.

Rampa i vama mora biti uvijek, logično. Ipak ste uništili na stotine stolice, itd.
pirmin

#638 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by pirmin »

Ima li gdje slika onog transa "Fina gradska raja"?
lakilaka

#639 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by lakilaka »

ultima_palabra wrote:Ne kazem ja da smo mi zlatni, ali vi svaki put dolazite na Grbavicu sa ciljem da razvalite i porusite sto vise, a i sama arhitektura tribina vam to olaksava. Razvaliti 803 stolice nije spontano ni i revolta, nego planski.

ne mogu to oni shvatiti ili ne zele. a u pravu si i za ovaj a i prethodni post.
ultima_palabra

#640 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by ultima_palabra »

Logovan wrote:

Džaba govoriti. Ti ili ne kontaš ili si bezobrazan.

Rampa i vama mora biti uvijek, logično. Ipak ste uništili na stotine stolice, itd.
Bas sega da ti nekom govoris da ne konta.
jeza u ledja

#641 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by jeza u ledja »

ultima, ako mozes pojasni posto nisam siguran - je li to sada zelis uci u diskusiju u kojoj dokazujes da je jedna sarajevska grupa gora od druge sto se tice problema na tribini, huliganizma, divljastva? :?:
Logovan

#642 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Logovan »

ultima_palabra wrote: Bas sega da ti nekom govoris da ne konta.
Poklopi se života ti. Za jednu grupu govoriš da stalno uništava, a za drugu da je mirnija. Mislim daj jebo te. :-) Nemoj da moram govoriti po kojim gradovima su tvoji mirni i normalni razbijali i pravili probleme. :wink:
jeza u ledja wrote:ultima, ako mozes pojasni posto nisam siguran - je li to sada zelis uci u diskusiju u kojoj dokazujes da je jedna sarajevska grupa gora od druge sto se tice problema na tribini, huliganizma, divljastva? :?:
Da, upravo to želi dokazati, ali mu laž ne prolazi.
ultima_palabra

#643 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:ultima, ako mozes pojasni posto nisam siguran - je li to sada zelis uci u diskusiju u kojoj dokazujes da je jedna sarajevska grupa gora od druge sto se tice problema na tribini, huliganizma, divljastva? :?:
Debila ima u obje grupe naravno. Jedan debil je dovoljan da napravi sranje.

Ono sto ja govorim je da Horde svaki put na Grbavicu dolaze da naprave belaj, i to je zadnjih godina vise u fokusu nego bodrenje kluba.
rage_guy

#644 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by rage_guy »

Potpuno su isti i jedni i drugi. Za svaku glupost koju su jedni napravili, drugi vjerovatno imaju ekvivalentan podvig. :D
jeza u ledja

#645 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:

Ono sto ja govorim je da Horde svaki put na Grbavicu dolaze da naprave belaj, i to je zadnjih godina vise u fokusu nego bodrenje kluba.
I time sasvim svjesno zapocinjes raspravu oko toga ko je gori, pricu o Zdenki, broju mjesta za gostujuce igrace itd, umjesto da se raspravlja o generalnom problemu nasilja i sigurnosti na stadionima. To jeste povezano, ali nece se ni dokle stici upiranjem prsta jedni u druge.
Nadzorna_ploca

#646 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Nadzorna_ploca »

Nasi su u zadnje vrijeme izgubili kompas totalno, ali nikad nismo bacali bombe i ubijali jedni druge i prodavali transparente. Mislim, da ti Manijaci nesto spocitavaju presmijesno.
lakilaka

#647 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by lakilaka »

ultima_palabra wrote:

svaki put, osim kada ne dodju. tu si u pravu 100%.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#648 Re: Premijer liga BiH

Post by Slo Burner »

S obzirom na dešavanja na prethodnoj utakmici FK Sarajevo i gnusne natpise u medijima koji su iskoristili priliku da maksimalno osude upotrebu pirotehnike na tribini, te povodom povrede našeg brata sa Sjevera, UNFKS ovom prilikom želi da se obrati javnosti u vezi nemilog događaja. Pirotehnika je uvijek bila i biće dio podrške koju smo Vam nesebično pružali i pružat ćemo sve ove godine. Sami je plaćamo, sami ćemo plaćati posljedice iste, na ovaj ili onaj način.

Kakvi bilmezi :?
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#649 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Slo Burner wrote:S obzirom na dešavanja na prethodnoj utakmici FK Sarajevo i gnusne natpise u medijima koji su iskoristili priliku da maksimalno osude upotrebu pirotehnike na tribini, te povodom povrede našeg brata sa Sjevera, UNFKS ovom prilikom želi da se obrati javnosti u vezi nemilog događaja. Pirotehnika je uvijek bila i biće dio podrške koju smo Vam nesebično pružali i pružat ćemo sve ove godine. Sami je plaćamo, sami ćemo plaćati posljedice iste, na ovaj ili onaj način.

Pa citiraj sve .....
... UNFKS preuzima svu odgovornost zbog nemilog događaja te ovom prilikom obavještavamo javnost u BiH da ćemo učiniti sve da se slične greške ne ponavljaju, odnosno iskorijene. Ništa nije i ne smije biti ispred jednog mladog života...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#650 Re: Premijer liga BiH

Post by Slo Burner »

Pitar sa Kariba wrote:
Slo Burner wrote:S obzirom na dešavanja na prethodnoj utakmici FK Sarajevo i gnusne natpise u medijima koji su iskoristili priliku da maksimalno osude upotrebu pirotehnike na tribini, te povodom povrede našeg brata sa Sjevera, UNFKS ovom prilikom želi da se obrati javnosti u vezi nemilog događaja. Pirotehnika je uvijek bila i biće dio podrške koju smo Vam nesebično pružali i pružat ćemo sve ove godine. Sami je plaćamo, sami ćemo plaćati posljedice iste, na ovaj ili onaj način.

Pa citiraj sve .....
... UNFKS preuzima svu odgovornost zbog nemilog događaja te ovom prilikom obavještavamo javnost u BiH da ćemo učiniti sve da se slične greške ne ponavljaju, odnosno iskorijene. Ništa nije i ne smije biti ispred jednog mladog života...
Kakvo bolan preuzimanje odgovornosti, ko ce to platiti frajeru nogu, dijetetu oko ako se povrijedi, klubovi grcaju u problemima i placaju kazne a degeni pricaju o ultrasima. Ne mislim ja na Horde Zla nego na sve ukupno a vidim cekacemo mrtvu glavu dok nekom ne dodje iz dupeta u glavu i kazne napravi individualnim. Eh onda preuzmi odgovornost i kazi Ja castim, do mene je
Post Reply