Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nema me tamo

#601 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by nema me tamo »

Ma debil klasicni bas
ZonFon

#602 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by ZonFon »

Anestezija wrote:pretresi su haos,imas li sta kod sebe,neam nista bgt ? bgm

:D
Muhamed Đakmić

#603 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Muhamed Đakmić »

Zato meni, Velkoskom i drugima kompletnu torbu prevrnu od A do Ž :D

Jedan doktor je jednom za stativ pitao "Šta je ovo?" i kad je dobio odgovor da je stativ, pitao je "A što je 'vako tvrdo?"

Zaštitari su na utakmicama prije svega obični miševi koji ne smiju da prerove navijača, pa onda to nadoknađuju roveći ljude na kojima na prvu možeš reći da nisu došli da prave belaj na stadionu :D
Logovan

#604 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Logovan »

Muhamed Đakmić wrote: Jedan doktor je jednom za stativ pitao "Šta je ovo?" i kad je dobio odgovor da je stativ, pitao je "A što je 'vako tvrdo?"
:lol: :lol: :lol: :lol: Znači ne vjerujem :lol: :lol: :lol: :lol:
MOSALJOZE

#605 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by MOSALJOZE »

Muhamed Đakmić wrote:Zato meni, Velkoskom i drugima kompletnu torbu prevrnu od A do Ž :D

Jedan doktor je jednom za stativ pitao "Šta je ovo?" i kad je dobio odgovor da je stativ, pitao je "A što je 'vako tvrdo?"

Zaštitari su na utakmicama prije svega obični miševi koji ne smiju da prerove navijača, pa onda to nadoknađuju roveći ljude na kojima na prvu možeš reći da nisu došli da prave belaj na stadionu :D
Vas dvojicu kad covjek vidi,sažali se.

Kakvi vi :izet:
SpecialOffer

#606 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by SpecialOffer »

Grupa koja ima vodje koji rasturaju drogu i bave se kriminalom na samoj tribini ne moze biti zdrava grupa. Mene bi bilo sramota da budem pripadnik takve grupe, i ove scene ne trebaju iznenaditi nikoga. Davno sam ja rekao samo po bubrezima.
MOSALJOZE

#607 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by MOSALJOZE »

SpecialOffer wrote:Grupa koja ima vodje koji rasturaju drogu i bave se kriminalom na samoj tribini ne moze biti zdrava grupa. Mene bi bilo sramota da budem pripadnik takve grupe, i ove scene ne trebaju iznenaditi nikoga. Davno sam ja rekao samo po bubrezima.
Ja ga ne znam,da se ne bavi.
strong69

#608 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by strong69 »

SpecialOffer wrote:Grupa koja ima vodje koji rasturaju drogu i bave se kriminalom na samoj tribini ne moze biti zdrava grupa. Mene bi bilo sramota da budem pripadnik takve grupe, i ove scene ne trebaju iznenaditi nikoga. Davno sam ja rekao samo po bubrezima.
Nema vece grupe u kojoj nema na desetine takvih likova. Oni preko navijaca dolaze do skolskih dvorista, ulica i tako otvaraju i sire svoje dilersko trziste. Danasnji navijaci su postali svrha sami sebi i na utakmice idu radi sebe a ne radi svojih klubova. Ocekujem da dostignemo nivo koji imaju srpski navijaci a koji se vise i ne trude sakriti da im je tribina samo paravan za teske kriminalne radnje.
cyprus

#609 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by cyprus »

Ja mislim da i klubovi moraju zauzet čvršći stav... Umjesto dosadašnje mlakog 'de, molimo vas nemoje bacati', treba ovakvoj bagri poručiti 'vi niste naši navijači, vi ste maloumna debilna stoka... Odjebite od kluba'... I poduzeti mjere u tom pravcu... Nije da se ništa ne može uraditi po tom pitanju...
SmokingMan

#610 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by SmokingMan »

Koliko se samo onaj kop na sjeveru sjebao zbog takvih likova.Ona se omladina baš ne zna dorigirati. :D
Steph

#611 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Steph »

Bh. društvo je frustrirano, generalno nam je država kurac, sve se prenijelo i na tribine i na sva dešavanja oko klubova. Ovo je čak najbesmislenija sezona ikada, sve je u fokusu osim fudbala.

A ja sam se nekad pitao što ljudi vatreno navijaju za United, Real, Barcu, Liverpool, Milan itd.
Nadzorna_ploca

#612 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Nadzorna_ploca »

Moze se za klubove navijati i sa zapada Koseva i BP, istoka Grbavice i sjevera Tusnja koji je ogromna tribina uglavnom prazna. To sto ljudi nece na utakmice nema krucijalne veze sa organizovanim grupama. Njih je svakako sve manje u posljednje vrijeme. OK, ako neces gledati nasu ligu reci ne gleda mi se a ne da se vadis na saku huligana a Kosevo i svi ostali stadioni zjape uglavnom prazni i toliko je mjesta gdje mozes fino kospe grickati i sokic piti.
Steph

#613 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Steph »

Ko priča o huliganima? Navijači na sjevernoj i južnoj tribini su emancipovaniji od ovih na ostalim tribinama.
Company85

#614 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Company85 »

Steph wrote:Ko priča o huliganima? Navijači na sjevernoj i južnoj tribini su emancipovaniji od ovih na ostalim tribinama.
Nekad da, danas ni blizu
Logovan

#615 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Logovan »

Nadzorna_ploca wrote:Moze se za klubove navijati i sa zapada Koseva i BP, istoka Grbavice i sjevera Tusnja koji je ogromna tribina uglavnom prazna. To sto ljudi nece na utakmice nema krucijalne veze sa organizovanim grupama. Njih je svakako sve manje u posljednje vrijeme. OK, ako neces gledati nasu ligu reci ne gleda mi se a ne da se vadis na saku huligana a Kosevo i svi ostali stadioni zjape uglavnom prazni i toliko je mjesta gdje mozes fino kospe grickati i sokic piti.
Ovo sam ja vazda govorio. :thumbup:

Izvlakuša obična.
Charuga
Globalni moderator

#616 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Charuga »

Tako se to radi u Americi: jedna tribina za stajanje, druga tribina za navijače s pirotehnikom

http://www.slobodnadalmacija.hr/sport/s ... otehnikom8
ultima_palabra

#617 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by ultima_palabra »

I onda se pitaju sto nam ne date na Grbavicu... treba na neku zenu ili dijete da bace ovo, pa da se krvne osvete ganjaju po gradu...
Tomahawk11
Globalni moderator

#618 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Tomahawk11 »

Bogami sam ja detonacije slusao i na Grbavici tokom prenosa, a nije bilo pitara.
rage_guy

#619 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by rage_guy »

Ma toga ima kod svih ovih ultrasa. Svi su isti
Logovan

#620 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Logovan »

ultima_palabra wrote:I onda se pitaju sto nam ne date na Grbavicu... treba na neku zenu ili dijete da bace ovo, pa da se krvne osvete ganjaju po gradu...
Pa po ovom postu ti Grbavicu nisi očima vidio ni 10 puta.

Ili ako si redovan, onda ne znam u šta gledaš. :?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#621 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by mali_milojica »

Charuga wrote:Tako se to radi u Americi: jedna tribina za stajanje, druga tribina za navijače s pirotehnikom

http://www.slobodnadalmacija.hr/sport/s ... otehnikom8
To je ta tribina
Image
lakilaka

#622 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by lakilaka »

ultima_palabra wrote:I onda se pitaju sto nam ne date na Grbavicu... treba na neku zenu ili dijete da bace ovo, pa da se krvne osvete ganjaju po gradu...
svaka cast na komentaru. u pravu si 100%.
nema me tamo

#623 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by nema me tamo »

Šta ti dedo znaš nisi bio na utakmici 25 godina.
ZonFon

#624 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by ZonFon »

lakilaka wrote:
svaka cast na komentaru. u pravu si 100%.
Mali up-date :roll:
Povrijeđeno sedam policajaca i tri mladića
Armin Mujkić, Samir Šišić

06.08.2007 20:46

ZENICA - Zeničani Pero Čolić, Damir Mlivić i još jedan mladić preksinoć su povrijeđeni kada je Jasmin Đ. (25), navijač Željezničara, vraćajući se sa utakmice iz Žepča, a prolazeći kroz Zenicu, bacio bombu na teren za mali fudbal.

Na terenu je u tom trenutku bilo dvadesetak mladića, a geleri su lakše povrijedili Čolića i Mlivića, koji su nakon ukazane pomoći u zeničkoj bolnici otpušteni na kućno liječenje, dok identitet trećeg lica, koje je takođe lakše povrijeđeno, nije poznat.

"Sve se odigralo vrlo brzo. Čuli smo zvuke auto-sirena i galamu, nešto su psovali. Bilo je više vozila, među kojim i taj bijeli golf. Shvatili smo da se radi o navijačima 'Želje', međutim nismo očekivali da će uraditi takvo što. Eksplozija se dogodila pola metra od terena. Tako da je prava sreća da više ljudi nije povrijeđeno i da se sve završilo sa lakšim povredama", kaže Senad Mušinović, koji je u trenutku eksplozije sa tribina gledao drugove kako igraju fudbal.

Bomba je bačena iz bijelog golfa (053–M-660), koji se kretao u pravcu Sarajeva i koji se na kratko zaustavio na magistralnom putu. Svjedoci tvrde da su iz vozila istrčala dva mladića, od kojih je jedan bacio bombu.

U saradnji sa kolegama iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, zenička policija kod Kiseljaka je otkrila počinioce ovog nedjela. Potvrđeno je da se radi o navijačima sarajevskog kluba koji su išli sa utakmice Žepče - Željezničar. Uhapšeni su Emil V. (23), Jasmin Đ. (25), Mirnes T. (25), Adnan P.(52) i Kenan B. (19), svi iz Sarajeva.

Tokom kriminalističke obrade policijski službenici otkrili su da je bombu bacio Jasmin Đ, a protiv kojeg će biti pokrenut krivični postupak. Među grupom mladića koji su ludom srećom prošli nepovrijeđeni je i Jasmin Duvnjak, zastupnik u parlamentu FBiH, koji nam je potvrdio da je od siline eksplozije na kontejnerima koji se nalaze uz igralište, pričinjena velika materijalna šteta.

Svoj izliv bijesa navijači Željezničara počeli su neposredno pred fudbalsku utakmicu u Žepču, gdje su uoči, kao i na kraju utakmice, lakše povrijedili četiri policajca. Policajac Mato Antunović je završio na Urgentnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica s povredama oka. Željezničarovi "manijaci" utrčavali su na teren, jedan je udario i domaćeg golmana zbog čega je utakmica prekinuta, a na travnjak je bačen i jedan nož. I fudbaleri Željezničara su, prema policijskom saopštenju, sprečavali ovlaštene službenike u vršenju dužnosti.

Policija je saopštila, da su igrači Omer Joldić, Amir Spahić i Semir Štilić, tom prilikom povrijedili trojicu pripadnika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Amir Spahić, međutim, tvrdi suprotno.

"Policajac je krenuo da me udari udari u glavu, ali me spasio saigrač Samir Bekrić. Povukao me prema sebi i umjesto u glavu, dobio sam udarac u ruku. Oni bi trebalo da love kriminalce, a ne da tuku fudbalere. Nije istina da sam udario policajca i nanio mu tjelesne povrede. To se lako može provjeriti. Kamere su snimale sve što se dešavalo na terenu i može se vidjeti ko je koga udario", decidan je Spahić, dodavši da je do gužve došlo u trenutku kada su on i saigrači zamolili policajce da navijača koji je ušao na teren vrate na tribine.

Opljačkali prodavnicu
Zenička policija imala je pune ruke posla i s pijanim navijačima Željezničara, koji su takođe pri povratku sa utakmice iz Žepča, u naselju Donja Vraca, upali u trgovačku radnju "Sena".

Oni su od prodavačice oteli veću količinu alkoholnih pića i prehrambenih artikala, nakon čega su se uputili u pravcu Zenice, odnosno Sarajeva.

"Policija je uhapsila Ernada B, Seada Č, Damira M, Damira A, Mirzu Š, Željka M, Mirsada K, Mateja P. i Mirzu M, sve iz Sarajeva", rekao je Senaid Hasić, portparol MUP-a ZDK.
SmokingMan

#625 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by SmokingMan »

Fina jeca,ubili se za IDIL.a
Post Reply