Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
supercali

#551 Re: Premijer liga BiH

Post by supercali »

Baklje ajde ok ima mi smisla nekog crveni bijeli plavi ovakav onakav dim al topovski udari mi niked nece biti jasni cak i na utakmicama protiv sirokog i sl a kamoli protiv zelje slobode i ajd da kazemo "bosnjackih" klubova

Sta j3 cilj da rokne sto jace?
jeza u ledja

#552 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

rage_guy wrote:Glavni krivci su oni koji to unose na stadion, dakle navijaci. Poslije njih, kriv je i savez i policija sto ih ne zna sprijecit da unesu topovski udar.
Tako je. Ali to su pojedinci sa imenom i prezimenom, ne svi navijaci.

Danas, lagana :D tri boda.
Anestezija

#553 Re: Premijer liga BiH

Post by Anestezija »

Nikad se mi opametit zbog ovih topovskih,puko mi je na Grbavici po metra od glave ,zamal bez sluha ost'o,sad ovom momku otislo stopalo,haman nema pomoci :(
emigrazione

#554 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Ovo neka grupa rascisti izmedju sebe kao i sve ostalo, i u dobru i u zlu :roll: ...ko zna koji extremitet zauvijek izgubljen na kosevskom sjeveru zbog tvrdoglavosti i zatucanosti trenutnih "autoriteta" na toj tribini, neka neka...sad neka prave debilske transove "izdrzi brate", " pravda za tog i tog" itd....
Sada se konacno odluciti za hapsenje i procesuiranje ovih debila koji ovoliko hajcaju ovu pirotehniku, ili reci sam pao sam se ubio i ko mu jebe mater, trece ne postoji....
pirmin

#555 Re: Premijer liga BiH

Post by pirmin »

supercali wrote:Baklje ajde ok ima mi smisla nekog crveni bijeli plavi ovakav onakav dim al topovski udari mi niked nece biti jasni cak i na utakmicama protiv sirokog i sl a kamoli protiv zelje slobode i ajd da kazemo "bosnjackih" klubova

Kad imas 18 godina i manje gledas da na svaki moguci nacin privuces paznju.
Sto glasnije, to bolje jbg. :-?

Nadam se da ce momak proci bez tezih posljedica :!:
supercali

#556 Re: Premijer liga BiH

Post by supercali »

pirmin wrote:
supercali wrote:Baklje ajde ok ima mi smisla nekog crveni bijeli plavi ovakav onakav dim al topovski udari mi niked nece biti jasni cak i na utakmicama protiv sirokog i sl a kamoli protiv zelje slobode i ajd da kazemo "bosnjackih" klubova

Kad imas 18 godina i manje gledas da na svaki moguci nacin privuces paznju.
Sto glasnije, to bolje jbg. :-?

Nadam se da ce momak proci bez tezih posljedica :!:
Ma svjestan sam ja toga al protiv slobode jbt?
Rekoh da je siroki pa ajde zbog vedrana zbog hrvati vs bosnjaci i sl
Sta je ovdje azmir punac uscuplic pape klinac palac?
Vala i sa 18 ne kontam kako o tome ne misli al eto

Valjda ce ovaj decko kao sto se svi ovdje slazemo proci bez vecih posljedica al tesko jer kako kazu stopalo je vec izgubljeno nazalost ako je istina
rage_guy

#557 Re: Premijer liga BiH

Post by rage_guy »

jeza u ledja wrote:
rage_guy wrote:Glavni krivci su oni koji to unose na stadion, dakle navijaci. Poslije njih, kriv je i savez i policija sto ih ne zna sprijecit da unesu topovski udar.
Tako je. Ali to su pojedinci sa imenom i prezimenom, ne svi navijaci.

Danas, lagana :D tri boda.
Pa jeste. Pojedinci unesu. Ali vecina ovih glavnih ultrasa iz HZ to podrzava, jer im je to furka. A to vrijedi i za navijace drugi ekipa naravno.
Anestezija

#558 Re: Premijer liga BiH

Post by Anestezija »

kako kazu samo zglob otis'o
ZonFon

#559 Re: Premijer liga BiH

Post by ZonFon »

Glavni krivac je drzava i policija. Drzava nema kontrolu nad prodajom protehnike, nema zakone ko smije kupovati i prodavati pirotehniku, ne vrse se kontrole ispravnosti pirotehnickih sredstava itd.

Za danasnji incident odma poslije drzave i policije odgovoran je organitator FK Sarajevo i osiguranje koje je dozvolilo unosenje pirotehnike. Pa tak onda je odgovoran onaj navijac koji je to zapalio i bacio na tribinu među druge navijace.
gold'n'brown

#560 Re: Premijer liga BiH

Post by gold'n'brown »

ZonFon wrote:
Glavni krivac je drzava i policija. Drzava nema kontrolu nad prodajom protehnike, nema zakone ko smije kupovati i prodavati pirotehniku, ne vrse se kontrole ispravnosti pirotehnickih sredstava itd.

Za danasnji incident odma poslije drzave i policije odgovoran je organitator FK Sarajevo i osiguranje koje je dozvolilo unosenje pirotehnike. Pa tak onda je odgovoran onaj navijac koji je to zapalio i bacio na tribinu među druge navijace.
Slazem se, ja ne znam kakve aranzmane imaju klubovi sa ovim sigurnosnim agencijama, ali pored njih jedino tenk ne mozes unijeti.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#561 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

ZonFon wrote:

Treba Titina policija da ubije Boga u navijacu koji to pokusa unijeti, da mu vise nikad ne naumpadne. Ali danas su kriminalci zasticeni ko medjedi
emigrazione

#562 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

ZonFon wrote:

Decko nije nikome naudio nego samo sebi, ja evo ispruzio noge gledam kosarku i boli me kurac, sve prstima landaram...ako mu treba drzava i klub da kazu kako ce najebati zbog toga, onda neka najebe ko ga jebe, nikome osim njemu i njegovoj porodici to nece biti nesto posebno vazno...
Anestezija

#563 Re: Premijer liga BiH

Post by Anestezija »

treba na ulaze ono sto deminerii imaju pa jedno po sata pregled
rage_guy

#564 Re: Premijer liga BiH

Post by rage_guy »

ZonFon wrote:

Glavni krivac je onaj ko nabavi to sranje i unese u stadion i iskoristi ga. Drzava, policija, savez, klub i ostali su sekundarni krivci jer nisu sposobni da sprijece debila da kupi i unese to na stadion i raznese sebi ili nekom drugom nogu.

Nije policija glavni krivac kad navijaci Zelje ili Sarajeva razvaljuju stolice na stadionima, kad gadjaju bakljama, krivi su sto sto ne znaju to sprijecit, ali glavni krivac je onaj ko baci jebenu baklju. Valjda je to logicno.
armin071

#565 Re: Premijer liga BiH

Post by armin071 »

I onda nam cudo sto tribine zjape prazne. Mora se napraviti rez dok nije kasno, ako vec nije i prekasno. Ovi huligani ce otjerati i ovo malo normalnih ljudi sto hoce da pogledaju u miru utakmicu. Grupa mora naci novi nacin podrske jer ovo prelazi u tragediju.
GandalfSivi

#566 Re: Premijer liga BiH

Post by GandalfSivi »

Ono ba nije ni topovski udar, dvije stolice izvalilo, ono je punjenje kasikare ili tako nesta. Grob te jebo, koji bolid moras biti da bacis to bilo gdje a pogotovo na svoju tribinu...

Btw, kakve nebuloze onaj lik prica, nesta bosnjaci, hrvati? Promjeni pilule majstore...
jeza u ledja

#567 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

rage_guy wrote: Nisam ni rekao da je iskljucivi krivac, nego da je glavni krivac onaj koji je to iskoristio. To sto je drzava nesposobna za nesto ne opravdava pojedince koji ovo rade. Sto ti ne donosis topovske udare, sto ne razvljajujes stolice, sto ne gadjas protivnicke navijace bakljama kad mozes?
Normalno da je onaj ko je bacio glavni krivac. Da ga jebes ne moze bit drukcije.
rage_guy

#568 Re: Premijer liga BiH

Post by rage_guy »

jeza u ledja wrote:
rage_guy wrote: Nisam ni rekao da je iskljucivi krivac, nego da je glavni krivac onaj koji je to iskoristio. To sto je drzava nesposobna za nesto ne opravdava pojedince koji ovo rade. Sto ti ne donosis topovske udare, sto ne razvljajujes stolice, sto ne gadjas protivnicke navijace bakljama kad mozes?
Normalno da je onaj ko je bacio glavni krivac. Da ga jebes ne moze bit drukcije.
Objasni to ovom ZonFon
jeza u ledja

#569 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

To hocu da kazem, svi se ba kriju iza nekog plurala. Grupa kriva, policija kriva, drzava kriva. Mislim moze to sve, ali tek kad prvo tebe okrivimo jer si ti glavni krivac.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#570 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Ako neko sazna u kakvom je stanju momak,nek javi. Brz oporavak mu zelim :thumbup:
rage_guy

#571 Re: Premijer liga BiH

Post by rage_guy »

jeza u ledja wrote:To hocu da kazem, svi se ba kriju iza nekog plurala. Grupa kriva, policija kriva, drzava kriva. Mislim moze to sve, ali tek kad prvo tebe okrivimo jer si ti glavni krivac.
A jedina grupa koju nece da krivi je navijacka grupa.
ZonFon

#572 Re: Premijer liga BiH

Post by ZonFon »

Zato sto sam svjestan da mogu nekoga povrijediti. Međutim nismo svi isti, nismo u istoj dobi i nismo svi dovoljno "sazrili" a zbog toga postoji sistem, zakon, drzava da sprijeci ove stvari ili znatno umanji.

Opet cu ti navesti primjer, ukucaj na piku pojam "tenk" i pojam "pirotehnika". Onda mi reci sta drzava i policija cini da zastiti mene i tebe jer se ovo moze desiti i na Ferhadiji dok setamo i neki bolesnik fikne topovski među nas.
rage_guy

#573 Re: Premijer liga BiH

Post by rage_guy »

ZonFon wrote:
Zato sto sam svjestan da mogu nekoga povrijediti. Međutim nismo svi isti, nismo u istoj dobi i nismo svi dovoljno "sazrili" a zbog toga postoji sistem, zakon, drzava da sprijeci ove stvari ili znatno umanji.

Opet cu ti navesti primjer, ukucaj na piku pojam "tenk" i pojam "pirotehnika". Onda mi reci sta drzava i policija cini da zastiti mene i tebe jer se ovo moze desiti i na Ferhadiji dok setamo i neki bolesnik fikne topovski među nas.
Nista od toga ne opravdava pojedinca koji radi te stvari. Tj. to ne znaci da on nije glavni krivac.
supercali

#574 Re: Premijer liga BiH

Post by supercali »

On je prvi krivac pa ostali redom
SmokingMan

#575 Re: Premijer liga BiH

Post by SmokingMan »

mali_milojica wrote:Ako neko sazna u kakvom je stanju momak,nek javi. Brz oporavak mu zelim :thumbup:
Jebo te kako je odjeknuko,mislio sam da je bomba.U quratz više sa kurčevom pirotehnikom,večeras je momak osto bez tri prsta,sutra će neko ostati bež vlastitog života.Treba do gole kože pretresati raju na ulazu na stadion i vozdra....Koliko sam razumio,drugi lik je ostao bez sluha (trajno?, :? :? )jebi ga u trenutku eksplozije sam bio skroz kod semafora,malo sam toga mogao vidjeti,još mi se i vid sjebao u zadnjih mjesec dana.
Post Reply