andr0id wrote:Ljudi ja koliko vidim da ste vi manje upoznati sa ovim problemom.. Kakve veze ima sa tribinom, jedno demoliranje kafica, paljenje kombija, demoliranje voza.. ???
Mislim da su to problemi policije, a ne saveza!
Zasto da se zabrani jednom red armyu, koji nije pravio nikakve barem do sada probleme.. robijasima odlazak u gradacac, koji takodjer nisu imali problema do sada, i ne znam koje jos skupine nisu imale incidente do sada..,
Ovo mi vise lici na jednu bacenu bombu nekog iz saveza ili cak politicke stranke, federacije ili rs-a.. ovo su pojedinci sve uradili.. paljenje kombija.. manje vise, ovo nije problem saveza, jer na stadiona je atmosfera uvijek bila uredu.. svako ima svoj sektor i obezbjedjenje.. a sto se desava na ulicama, tu savez ne treba petljati prste, nego policija.
Uhapsi ga, kazni ga i gotova prica. I nece vise.
U srbiji koliko puta ili rusiji ili bilo gdje poljska.. navijaci se dogovore, pa se pobiju na ulicama, parkovima.. i onda idu na stadion i navijaju. Kako kod njih nema zabrane? Ovo je totalna glupost koju Ivica Osim radi.. Mjesa se u posao policije. Zasto da ispastaju sad mnogi, koji su zeljni utakmica, zbog jedne grupice indijanaca da ih nazovem.
Od 1996 godine sam na kosevu, grbavici, tusnju, banja luci itd.. bilo je svega to se zna, ali sam uvijek primjeran bio po tom pitanju,. Jednostavno ne zelim kazne, nista drugo.. ma da sam ih se nadobijao na mnogim drugim stvarima.. I sad, ne mogu otici u to sarajevo gdje je uvijek obezbjedjenje na nivou..
Muci me samo ovo sto Osim se pravi pametan..
NA TRIBINAMA SE NIJE NISTA DOGODILO. OVO JE SVE VAN STADIONA BILO! I CEMU ZABRANA?
I da dodam, kamere na bp rade i sve su okrenute na tribine. I kazu da se sve odlicno vidi. To sam i ja vidio pred utakmicu sa latvijom, u emisiji federacija danas, kamere su snimale i vidi se da pokriva extra svakog covjeka na tribini. Ali problemi nisu na stadionima kod nas.. to je nekada bilo kad je policija bila nemocna fakticki.. sada toga nema na stadionima.. Normalno da moras postaviti svu policiju kada ti dolaze gostujuci navijaci pijani i nadrogirani.. Kad navijaci vide da su opkoljeni, onda sigurno nece. A ne ja odem na gostovanje ne znam ti gdje, 2 policajca nas prate... zalosno.
sve je to u redu sto ti govoris, ali da bi sprijecio to sto se desava van stadiona, zabranis im organizovani dolazak. jer ako ne dođu, nece ni napraviti belaja. takva je situacija da se ne može selektivno birati, nego ili svi ili nikako.
opet ponavljam, naravno da je to ružno, ali šta drugo uraditi. ocvikajte vi pravi navijaci ko je to uradio, odite u policiju pa imenom i prezimenom prijavite ko je demolirao kafic, ko je zapalio kombi ili ko je polupao vagon. odite, svjedocite na sudu protiv tih huligana i ljudi ce vas drugacije dozivljavati.
ja nisam clan niti jedne navijacke grupe i volim da odem pogledati utakmice i zelje i sarajeva i olimpika kad igraju, bez puno srkleta sam na stadionu i gledam utakmicu, ali na kosevskom sjeveru ili grbavickom jugu ja ne prepoznajem ko je demolirao. meni su svi u toj grupi potencijalni razbijaci. ja znam da vas 95% podrzava svoje klubove, ali je dosla situacija da morate da se rijesite 5% budala da bi meni - obicnom gledaocu kakvih je dosta ne samo u sarajevu nego na svim stadionima u bih dosta, bilo lijepo na utakmici.
dakle, uprite prstom prema njima kod policije i rijesite se gamadi isto onako ko sto su u lihtenštajnu navijaači predali policiji onog delegata sto je bacio onu petardu na stadion.