N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Gandalf

#2201 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

splend wrote:puric, hadzic, avdija u napadu. u vezi martinovic, damjanovic, babala. bekovi su solidni, samo golmana i stopere promijeniti, i eto nas konacno u vrhu. izgleda da se ova nova uprava ne šali. dobro su krenuli :thumbup:
Ovaj Damjanović je bio igračina u našoj ligi - ako je i u približnoj formi kao nekad, onda smo dobili extra pojačanje :thumbup:
Gandalf

#2202 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Joj još samo makar jednog dobrog stopera da je dovest', bila bi to baš čvrsta ekipa.
veliki_ah

#2203 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by veliki_ah »

Da se vrate milos i kuduz, to je to..
Eborg

#2204 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Fina imena, postavlja se samo pitanje na koliko su potpisali. Da se opet ne krene sa zezancijama po probama usred sezone a mi ostanemo kratkih rukava.
Gandalf

#2205 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

veliki_ah wrote:Da se vrate milos i kuduz, to je to..
eh :roll: kud ih oni majmuni i pustiše
Co0l

#2206 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Co0l »

Evo ga:

Veliko pojačanje

Dario Damjanović do kraja sezone nogometaš Čelika

Bivši nogometni reprezentativac BiH, Dario Damjanović (30) od jutros je član NK Čelik.

Nogometaš koji je posljednjih mjeseci bio bez angažmana, a u karijeri je nastupao za Modriču, Hajduk, Luch Energie i Kaiserslautern, na Bilinom polju ostat će najmanje do kraja ove sezone.

Prvi trening u "crveno-crnom“ dresu ovaj će vezni nogometaš imati već danas.

"Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo. Dario je igrač koji može unaprijediti našu igru, a svakako da i Čelik njemu ovakav kvalitetan i dobro organizovan, može koristiti da se vrati u vrhunsku formu", kaže Nihad Perčo, potpredsjednik zeničkog premijerligaša.

Od kako je prije 20 dana dobio novu upravu, a za šefa stručnog štaba imenovan Elvedin Beganović, Čelik u pet odigranih utakmica nije poražen, a upisao je četiri pobjede i jedan remi.

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110930020
sadmire

#2207 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

Co0l wrote:Evo ga:

Veliko pojačanje

Dario Damjanović do kraja sezone nogometaš Čelika

Bivši nogometni reprezentativac BiH, Dario Damjanović (30) od jutros je član NK Čelik.

Nogometaš koji je posljednjih mjeseci bio bez angažmana, a u karijeri je nastupao za Modriču, Hajduk, Luch Energie i Kaiserslautern, na Bilinom polju ostat će najmanje do kraja ove sezone.

Prvi trening u "crveno-crnom“ dresu ovaj će vezni nogometaš imati već danas.

"Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo. Dario je igrač koji može unaprijediti našu igru, a svakako da i Čelik njemu ovakav kvalitetan i dobro organizovan, može koristiti da se vrati u vrhunsku formu", kaže Nihad Perčo, potpredsjednik zeničkog premijerligaša.

Od kako je prije 20 dana dobio novu upravu, a za šefa stručnog štaba imenovan Elvedin Beganović, Čelik u pet odigranih utakmica nije poražen, a upisao je četiri pobjede i jedan remi.

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110930020
uopce nije star, tako da bi mogao predstavljati pravo pojacanje, pogotovo zato sto skripi na poziciji zadnjeg veznog koji bi imao i napadackih sklonosti, odnosno znao opstruirati igru protivnika, povezati redove i usto jos mogao ponekad i zabiti koji gol.
Sve u svemu, ekipa je u zadnjih par utakmica ostvarila dobre rezultate, uopce se ne sjecam kad smo zadnji put imali seriju od pet utakmica bez poraza!?
sadmire

#2208 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

ah, jos nesto: zna li ko da li je rukomet veceras i kada tacno igraju? Nisam vidio plakate a koliko znam trebaju igrati danas protiv Vogosce.
Dobro igraju i trebalo bi podrzati te momke, konacno Celik u jednom kolektivnom sportu ima ekipu koja se moze boriti za vrh, tj. za plasman medju tri ekipe koje idu u drugi krug.
Hvala unaprijed za informaciju i izvinjavam se na nefudbalskom pitanju.
Gandalf

#2209 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Damjanović potpisao ugovor, debituje protiv Borca

Nekadašnji reprezentativac BiH potpisao je ugovor sa ekipom Čelika i odmah se stavio na raspolaganje treneru Elvedinu Beganoviću.

Kako je SCsport.ba i najavio, Dario Damjanović, nekadašnji reprezentativac BiH potpisao je ugovor sa ekipom Čelika i odmah se stavio na raspolaganje treneru Elvedinu Beganoviću.

O njegovim igračkim kvalitetima suvišno je trošiti riječi i nema sumnje da će Zeničani u nastavku sezone biti mnogo jači. Damjanovićev debi za novi klub očekuje se tek u 10. kolu protiv Borca, budući da je nemoguće u roku od 24 sata (sutra na programu meč devete runde u Trebinju protiv Leotara) završiti kompletnu registraciju i prijavu za takmičenje.

Meč sa Borcem uslijedit će nakon prvenstvene pauze tokom koje će naša reprezentacija odigrati posljednja dva kvalifikaciona meča za odlazaka na “Euro 2012”, protiv Luksemburga i Francuske.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Taman će mu pauza dobro doći da se malo uigra s ekipom - sredina sa Martinovićem, Damjanovićem, Babalom je čvrsta i zna igrati lopte - Vršajević, Hadžić i Tosunović mogu puno napraviti u napadu - za sada je odbrana klimava, nadati se u Januaru nekom stoperskom pojačanju.
samo_ti

#2210 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

sadmire wrote:ah, jos nesto: zna li ko da li je rukomet veceras i kada tacno igraju? Nisam vidio plakate a koliko znam trebaju igrati danas protiv Vogosce.
Dobro igraju i trebalo bi podrzati te momke, konacno Celik u jednom kolektivnom sportu ima ekipu koja se moze boriti za vrh, tj. za plasman medju tri ekipe koje idu u drugi krug.
Utakmica je u 20:00 h ! :)
Distortion

#2211 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Distortion »

Nije valjda da nam na gostovanju opet sudi Midhat Arnautovic? Opet pijacar iz Tuzle...
kamen spoticanja

#2212 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by kamen spoticanja »

sadmire wrote:ah, jos nesto: zna li ko da li je rukomet veceras i kada tacno igraju? Nisam vidio plakate a koliko znam trebaju igrati danas protiv Vogosce.
dobio Celik 16 razlike :)
Co0l

#2213 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Co0l »

Niz bez poraza se nastavlja :-D
Partijaner

#2214 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Partijaner »

Celik-Leotar 0:0. Pa ovo ne moze bolje, svaka cast momci za pruzenu igru u Trebinju jer odatle je tesko odnijet bodove. Ne pamtim kad sam ovako bio radostan. Bolji dani idu za nas klub i sad ih trebamo maksimalno podrzat protiv Borca, abd da nas dodje najmanje 6-7 milja jer ovi momci u nova uprava su to zasluzili. :thumbup: Image
splend

#2215 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by splend »

jos ako dodje, ovaj o kome se prica, titula je nasa :mrgreen:
Co0l

#2216 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Co0l »

splend wrote:jos ako dodje, ovaj o kome se prica, titula je nasa :mrgreen:
Koji?
Gandalf

#2217 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

I mene interesuje, ko to još treba doći :?:
Co0l

#2218 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Co0l »

Da nije Tevez? :D :D
splend

#2219 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by splend »

kazu sadasnji reprezentativac, zapelo malo oko finansija :shock: :?
Ajatolah_

#2220 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Ne znaš ni ti ime? U ovom trenutku svakako imamo vrlo solidnu ekipu, izuzev odbrane, i ja vjerujem da ćemo biti među prvih osam. Doduše, ima ovih igrača sa ugovorom do zime, tako da nam ništa nije sigurno.
Last edited by Ajatolah_ on 01/10/2011 18:16, edited 1 time in total.
Shmeker

#2221 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Shmeker »

Maletic ili Muslimovic???
splend

#2222 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by splend »

EdoI wrote:Ne znaš ni ti ime?
evo sta sam ja procitao:
Kako smo saznali iz prve ruke,vode se pregovori oko dovođenja možda najvećeg poslijeratnog pojačanja u Premier ligi u redove našeg Čelika...Riječ je o sadašnjem BH reprezentativcu...Najveći problem su finansije,ako se uspije završiti,biće to bum u čitavoj državi...O kome je riječ,nećemo reći,saznaćete na vrijeme...VOLIM TE ČELIK...
Ajatolah_

#2223 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Da, Muslimović bi mogao biti! Maletiću bi to bilo s konja na magarca, Azerbejdžanci ga plaćaju masno.

Ma za mene je ovo sve neki trenutni bljesak, dok god imamo 9 miliona KM duga. Ne znam ni čime su doveli ove nove.
Co0l

#2224 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Co0l »

splend wrote:
EdoI wrote:Ne znaš ni ti ime?
evo sta sam ja procitao:
Kako smo saznali iz prve ruke,vode se pregovori oko dovođenja možda najvećeg poslijeratnog pojačanja u Premier ligi u redove našeg Čelika...Riječ je o sadašnjem BH reprezentativcu...Najveći problem su finansije,ako se uspije završiti,biće to bum u čitavoj državi...O kome je riječ,nećemo reći,saznaćete na vrijeme...VOLIM TE ČELIK...
Ma ja ipak mislim da je Perčo poslo Manciniju za Teveza ponudu koju nije mogo odbit :D

De ba reci nam bar koliko je para u pitanju,mozda se raja skucka izmedju sebe :-D
Last edited by Co0l on 01/10/2011 18:20, edited 1 time in total.
Gandalf

#2225 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Shmeker wrote:Maletic ili Muslimovic???
Ko god iz reprezentacije bi došao u Čelik bio bi nam ogromno pojačanje - prošli vikend sam skužio Bekima Pašalića u Colegiumu - moguće da je došao i lično srediti neki za naše lige extra transfer.
Post Reply