Miralem Pjanić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
grep

#426 Re: Miralem Pjanić

Post by grep »

Vaso wrote:
bosn.om wrote:Izvini Vaso, ali ti slabo pojma imas, sprdaj se s kakvom forumskom djecurlijom, ko ti brani, pusti pametne da korisno raspravljaju. Nema se sta s tobom dalje pricati ako nalazis smijesnu izjavu da Pjanic trenutno nema vise od 40 min fizicke spremnosti tokom kojih drzi svoj nivo, pa zatim lagano tone do kraja. Da si gledao ijednu utakmicu njegovu, znao bi to.
A za ostale "argumente" nemam ti sta odgovarati, na istom su nivou ko i ovaj gore, ispisao si se dobro, eto kolko ti vrijede.

I da, in33 je sasvim u pravu, izveze se iz Fra lige 30ak igraca svake godine, jako potencijalnihu domacem prvenstvu, ali ih samo 5 do 8 uspije na ocekivnom nivou, sta se smijes k'o ovca kad pojma nemas. Nabrojis 15ak igraca na neku stotinu izvezenih i pravis se mustra, da ti sad nabrojim 20 neuspjeha, vidices da nisi nikad ni cuo za njih, eto kolko pojma imas. Zjanio si dobru priliku da usutis, to je jedino sto ti se ima reci na kraju.
dje si belosvetski skaute.

pajdo :oops: ti si ovdje izjavio da je decko netalentovan, los, karina. :wink: ne sasvim direktno, ali to podrazumjeva izjava u stilu "treba radit jos (vjerovatno bar 10 dina :) ) da bi bio tek prosjecan. zakljucak: decko je ispodprosjecan. :D ( ne pjeni ccc )
eh, samo to jos dokazi, placenickim francuskim i engleskim medijima, koji ga dovode u vezu s lyonom, arsenalom , bayernom i td. ( makar i kao jednog od 50 koje promatraju)

paralela sa pixijem me zasmijala pravo. :lol: ..to dokazuje o kako jadnom skautu, menadzeru, neznalici, se radi...kad ne moze razlikovat dva potpuno razlicita playa. ovim ne podrazumjevam komparaciju - ko je talentovaniji od njih dvojice.

a ne treba biti genij, da bi se zakljucilo kako pjanic moze propast u lyonu. moze propast i u metzu, ako sagori od rane slave i protraci talenat koji nema :dance: ; jer da ima, bio bi makar "prosjecan", ali avaj, jos nije na tom nivou :mrgreen:

i ja ne vidjeh, da momci s plaza brazila, i s klipova youtubea, dobijaju poziv medju elitu. dobijaju?? :roll: ... bice da je opet babo fahrudin podmazo. :mrgreen:

jos ovo - itekako sam svjestan da mnogi igraci iz fra ne uspjevaju (svjez primjer s utakom najvise govori)
heh, u engleskoj, italiji, spaniji i td., trenira i igra na stotine hiljada djecaka i igraca, pa samo rijetki dosegnu klasu: henrya, tottia, lamparda, fabregasa i td.
ali fakat , da se najvise igraca u englesku, "uvozi" upravo iz francuske 8) - mada su zesce karine- govori samo o dobrom lobbyu i PR-u koji francuzi imaju... niposto o necem drugom. lolčina

PS.siguran da s bosnom nemas veze , bas kao ni s fudbalom. :wink: ..tuknes mi na nekog zapadnog susjeda. moze jedno eliminaciono pitanje? sta mislis o l. modricu? stignes li kad pogledat i HNL, ili tracis vrijeme i pare, iskljucivo na saban-francusku ligu.

LM, mnogo se umisljas...idi beri baje :oops:
Oderacina, Taslacina, Tarabljnje.... :mrgreen:
Vaso :thumbup:

@Boz.om ili kako vec

Tululalala je igrao u toj utakmici protiv Pjanica gdje je ovaj ponio epitet najboljeg igraca i redovno mu donosio Cevape. :mrgreen: Al Yebiga, ti nepratis kupove... :lol:
Pogledaj isjecke ako ne boli.
dva.morica

#427 Re: Miralem Pjanić

Post by dva.morica »

bosn.om idi ga izdrkaj svega ti,udavi nas analizama,a bacas suplju izvanredno,cjeli svjet govori jedno a ti drugo i jos se slomi da nas ubjedis da si u pravu.sta mislis ti o zidanu matereti :-D
in33sa

#428 Re: Miralem Pjanić

Post by in33sa »

bosn.om, znas ti onu, "ko s djecom lijeze, popisan se budi" :wink:

Pusti kraju.
Vaso

#429 Re: Miralem Pjanić

Post by Vaso »

bosn.om wrote:I da sam Hrvat, u cemu bi bio problem stoko? I da, jel to nemam pravo da mislim da je Modric pristojan igrac ako ne zelim da postanem bosanska izdajica?!? Jesi li ti svjestan sta pricas mamlaze nepismeni? Idi, procitaj sta korisno, obrazuj se malo, ubaci koju dasku u taj nekorisni mozak, a dotad zacepi, jer u tolikom tvom zbiru teksta, nista osim gluposti, prezira, ismijavanja i brljotina, ne sluzis nicemu, ne traci tudje vrijeme uzalud!
:lol: popij apaurin, kuca casti.

u skladu sa uvazenim pravilnikom, ovo je ban. i nadam se da ce ovaj gospodin sa psihosomatskim smetnjama biti uklonjen s ovog mjesta. hvala.
mada, ustvari i ne mora. ja nisam ckepi, ni placipicka, milostiv je Fazlija. :evil: . (ali pravila su pravila)

fakat, ne mogu ni zamislit sta se desava pod haubom lika, koji ulaze toliko vremena, da bi udrobio tovar nestrucnih, nidje-veze komentara, sve u cilju da maximalno unizi bosansku zvijezdu u usponu. nova paralela sa stojkovicem je jos gora i nemogucnija, izmislja nekakakve nebulozne klasifikacije, potom nepoznavanje pozicija koju igraci, tipa k.kallstrom, igraju i td.

ja ne znam u cijem interesu ti radis skauting, za koju menadzersku kucu i sl; ali je posve sigurno - tvoji poslodavci placaju kompletnog idiota. ( ne vrijedjam, samo kosntatujem, a ne dao mu Bog da pocnem vrijedjat :-) )

hihi, ne znam sta se ima raspravljat sa covjekom koji kaze da je pjanic ispodprosjecan, pa onda skonta da se zajebunio, i velikodusno dodaje talenat i potencijal. :mrgreen:

ipak ovaj biser-pasus najbolje oslikava o kakvom se diletantu radi 8) :
smijem se kladiti da su za jedno deriste na koje mi licis C. Ronaldovi stosovi pojam fudbala
secera i vode :shock: :lol:

C.Ronaldo, kojeg ja licno (ni osobno) ne simpatisem :oops: -iako vatreni navijac Man. Utd-a- je po s svim kriterijima, trenutno najbolji igrac na svijetu. a ti , supljator kakav jesi, pokusaj preko kanta i kritike cistog uma, i cega vec, objasni vascijelom svijetu da je u krivu.

izreknes gomilu recencia, a nista sustinski ne kazes - jesi siguran da nisi politicar?
samo zloba moze biti motiv, bjednog pokusaja ukaljavanja mladica koji je vanserijski talenat (sto svakako ne garantuje da ce se i realizirati taj talenat). i dobro sam pretpostavio, ti si bosanac-katolik, i neka si, ali taj nam je podatak mnogo bitan glede ovog silnog poduzetnistva (trkeljanja) i motiva. :)

da, lyon ima 8 igraca ( samo u veznom redu) koji su trenutno bolji od pjanica. treb'o si uracunat i juniore, vozace,cistacice, i td. ..ma cemu ista vise, ono s ronaldom je vrh :-D ...sad ce opet vadiona, pogresna interpretacija :lol: :D

drugi put (kojeg po pravilniku nece biti) popiji apurin i saberi se malo.:wink:

no offense, nemas pojma.
grep

#430 Re: Miralem Pjanić

Post by grep »

Vaso wrote:
bosn.om wrote:I da sam Hrvat, u cemu bi bio problem stoko? I da, jel to nemam pravo da mislim da je Modric pristojan igrac ako ne zelim da postanem bosanska izdajica?!? Jesi li ti svjestan sta pricas mamlaze nepismeni? Idi, procitaj sta korisno, obrazuj se malo, ubaci koju dasku u taj nekorisni mozak, a dotad zacepi, jer u tolikom tvom zbiru teksta, nista osim gluposti, prezira, ismijavanja i brljotina, ne sluzis nicemu, ne traci tudje vrijeme uzalud!
:lol: popij apaurin, kuca casti.

u skladu sa uvazenim pravilnikom, ovo je ban. i nadam se da ce ovaj gospodin sa psihosomatskim smetnjama biti uklonjen s ovog mjesta. hvala.
mada, ustvari i ne mora. ja nisam ckepi, ni placipicka, milostiv je Fazlija. :evil: . (ali pravila su pravila)

fakat, ne mogu ni zamislit sta se desava pod haubom lika, koji ulaze toliko vremena, da bi udrobio tovar nestrucnih, nidje-veze komentara, sve u cilju da maximalno unizi bosansku zvijezdu u usponu. nova paralela sa stojkovicem je jos gora i nemogucnija, izmislja nekakakve nebulozne klasifikacije, potom nepoznavanje pozicija koju igraci, tipa k.kallstrom, igraju i td.

ja ne znam u cijem interesu ti radis skauting, za koju menadzersku kucu i sl; ali je posve sigurno - tvoji poslodavci placaju kompletnog idiota. ( ne vrijedjam, samo kosntatujem, a ne dao mu Bog da pocnem vrijedjat :-) )

hihi, ne znam sta se ima raspravljat sa covjekom koji kaze da je pjanic ispodprosjecan, pa onda skonta da se zajebunio, i velikodusno dodaje talenat i potencijal. :mrgreen:

ipak ovaj biser-pasus najbolje oslikava o kakvom se diletantu radi 8) :
smijem se kladiti da su za jedno deriste na koje mi licis C. Ronaldovi stosovi pojam fudbala
secera i vode :shock: :lol:

C.Ronaldo, kojeg ja licno (ni osobno) ne simpatisem :oops: -iako vatreni navijac Man. Utd-a- je po s svim kriterijima, trenutno najbolji igrac na svijetu. a ti , supljator kakav jesi, pokusaj preko kanta i kritike cistog uma, i cega vec, objasni vascijelom svijetu da je u krivu.

izreknes gomilu recencia, a nista sustinski ne kazes - jesi siguran da nisi politicar?
samo zloba moze biti motiv, bjednog pokusaja ukaljavanja mladica koji je vanserijski talenat (sto svakako ne garantuje da ce se i realizirati taj talenat). i dobro sam pretpostavio, ti si bosanac-katolik, i neka si, ali taj nam je podatak mnogo bitan glede ovog silnog poduzetnistva (trkeljanja) i motiva. :)

da, lyon ima 8 igraca ( samo u veznom redu) koji su trenutno bolji od pjanica. treb'o si uracunat i juniore, vozace,cistacice, i td. ..ma cemu ista vise, ono s ronaldom je vrh :-D ...sad ce opet vadiona, pogresna interpretacija :lol: :D

drugi put (kojeg po pravilniku nece biti) popiji apurin i saberi se malo.:wink:

no offense, nemas pojma.
Izvinjavam se za kopiranje cijelog teksta, ali jednostavno moram.

:dance: :lol:
max_power

#431 Re: Miralem Pjanić

Post by max_power »

bosn.om wrote:
max_power wrote:
bosn.om wrote:Grep, imas par postova mojih u kojim je sve jasno receno, procitaj prvo, pa ako sta ne shvatis, onda imas pravo da pitas za pojasnjenje.
A ne razumijem pitanje u vezi boldiranog.

S druge strane, da, gledao sam utakmicu iz sampionata Lyon - Metz, u direktu, i slomih si mozak trenutno, a nikako da se sjetim da je neko drugi bio proglasen najboljim igracem sem Freda iz Lyona, cak ga se sjecam kako dobija trofej od uglednog sportskog lista L'Equipe. Da ne pricas o nekoj drugoj utakmici, jer Pjanic je bio sasvim prosjecan u ovoj, nije cak ni bio najbolji u svom timu (Renouard je to bio cini mi se).
A isto tako sam gledao i Metz - Marseille, gdje su ga zgazili M'Bami - Kabore - Cana u sredini, nista posebno nije pokazao tada. A gledao sam jos dosta njegovih utakmica, igrao je dobro protiv Strasburg, Nice, Nancya, a protiv St Etienna u pretproslo kolo bolje da nije ni izasao na teren, na primjer. Uglavnom, ima dosta posla da bi razvio svoj prilicno velik potencijal, sta vam nije jasno u ovoj recenici i gdje pise da kazem da je los?!?

Kad se igrala ta utakmica? Mislis na ligasku utakmicu ili kup?
U Kup utakmici Lyon-Metz Pjanic je dobio osmicu i bio proglasen igracem utakmice od L´Equipe. Fred je dobio peticu.
http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-1194.htm
jer Gledao sam utakmicu i od tada sam siguran da glasine o Pjanicu nisu izmisljene vec da je momak ogromni talenat.
Ne, ne, sampionat, kao sto sam napisao, kupove ne pratim sem derbija. A moguce je da je tu bolje igrao, slab je interes za kupove, pa veliki klubovi salju miks A-B ekipa, a Kallstrom, buduci da je ofanzivni vezni nikad nece moci cuvati direktnog protivnika kao sto to radi Toulalan recimo. Sto ne znaci da se nije valjalo pokazati najboljim na terenu. Nek izabere klub koji mu pristoji i nastavi razvoj s mirom, bice sasvim dobar igrac za nas. A ipakse bojim da je Lyon malo prevelik komad za njega trenutno, ali jebiga, osigurace se finansijski, to je za sigurno.
To je bilo cetvrtfinale kupa, igrali su i jedni i drugi sa najjacim sastavom. Ali nebitno. Lyon je odlican klub za Pjanica.
Metz ima dobru omladinsku skolu ali on je to prevazisao, treba da napravi sljedeci korak u karijeri. A to je da igra sa dobrim igracima oko sebe, da igra ligu sampiona i u reprezentaciji. Sto ranije pocne igrati na visokom nivou to bolje za njega i pomoci ce mu u napretku. A nije ga Lyon kupio da bi ga drzao na klupi, jer cujem da ce ga platiti izmedju 8-10 M.
klixober

#432 Re: Miralem Pjanić

Post by klixober »

Izgleda da je stvarno sve dogovoreno.Danas na Lyon-ovom forumu navijaci govore da je sve gotovo i da Pjanic za 10 mil prelazi u Lyon.Evo i jedan tekst o tome na engleskom koji se takodje tice Pjanicevog prelaska u Lyon i dotice velikog broja veznjaka trenutno u Lyon-u,iako ja mislim da ce neki od njih biti prodati jer Lyon sigurno ne placa 10 mil. da Pjanic trune na klupi.
Miralem Pjanic is Coming to Lyon

Posted By Inara On May 9, 2008 @ 9:00 am In Hatem Ben Arfa, Transfers, Player News and Rumors | No Comments

I’ve been waiting a while to report this because all I’ve been seeing so far are whispered rumors, but now all the newspapers are reporting it, and the player himself was seen at Lyon last Wednesday. But neither the player nor the respective clubs have made a formal announcement, so don’t get too excited yet.

I’ve mentioned Miralem Pjanic on this blog before, but only in pass, so here are some deets (I’ll write up a more detailed background if when there is a press conference).

He’s an 18 year old attacking midfielder playing for FC Metz, who will be relegated back to Ligue 2 at the end of this season. But despite the poor performance of his club, Pjanic has been klix and was often the sole bright light coming out of an otherwise doomed Saint-Symphorien.

Though it’s his breakout year, his quality is so obvious that the biggest clubs in the world have been watching him week in and week out - Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Inter, Milan, etc. And two weeks ago, Barcelona made a formal offer.

However, Pjanic is too young to leave France, and with his development at such a critical stage, he knows it would be best if he stayed near home for another few years. So he’s decided to pick Lyon, where he’ll get the best of both worlds - exposure, top level experience, the opportunity to play with many talented players, and a higher salary - all within a comfortable environment.

The financial and technical details of this transaction haven’t been announced yet, though the transfer fee will probably be around €8m (perhaps rising to €10m - Aulas is always generous with domestic clubs when it comes to transfer fees). No word either on the length of this contract, though some sources say it would be for 5 years. There is a persistent rumor that Pjanic will have the option to leave after three years, though I have a hard time believing it because that weakens Lyon’s position, and Aulas would never allow that. I guess we’ll find out soon though.

It’s always great news when your club buys the hottest (and genuine) talents available, especially when they beat bigger clubs to their signature, but I’m having a hard time getting excited. We have such a stacked midfield that it’s making me cross eyed. Let’s take a look at who we will have next year:

Mathieu Bodmer, Juninho, Ederson, Kim Kallstrom, Miralem Pjanic, Clement Grenier, Jeremy Toulalan, Fabio Santos, Marc Crosas

We can’t assume Kallstrom is leaving (though it seems likely). Grenier will probably spend his first year in the reserves, but given the level of hype, I’m sure he’ll get some time in cup matches. Toulalan and Fabio Santos are DMs, though when played together, one of them turns into a CM. As for Crosas, he’s supposed to be returning to Barca this summer, but Lyon have formally contacted Barca about keeping him (plus Crosas really wants to stay). So who knows how that will turn out.

Image
Pjanic has embarrassed Lyon on more than one occasion.

Of course, there is the option of playing Pjanic as a winger (he’s like Ribery and Nasri in this regard), but Lyon have a lot of wingers as well. Pjanic coming to Lyon might finally force Hatem Ben Arfa to leave, which would be very bad news. Ben Arfa said recently that he wants to stay at Lyon, but only if he gets to play. Who can blame him? Lyon’s wingers:

Hatem Ben Arfa, Kader Keita, Sidney Govou, Cesar Delgado, Loic Remy, Anthony Mounier, Karim Benzema

Remy’s loan ends this June, and with Lens about to be relegated, there seems to be no chance that he’ll be staying there. Mounier will probably be in the reserves again this year, which is too bad because he’s a good player. And Benzema has on too many occasions played on the flank as well.

I’m glad that Pjanic is coming to Lyon. Really, I am. But I’m absolutely confused as to how all these players will be accommodated.
http://lyon.theoffside.com/people/hatem ... -lyon.html
max_power

#433 Re: Miralem Pjanić

Post by max_power »

A evo i pitanje za koju ce reprezentaciju igrati Pjanic je rijeseno.
"Nisam luksemburzanin, nisam francuz, ja sam bosanac" :bih:
Ako ste propustili emisiju na Hayatu evo snimak intervjua
cyprus

#434 Re: Miralem Pjanić

Post by cyprus »

max_power wrote:A evo i pitanje za koju ce reprezentaciju igrati Pjanic je rijeseno.
"Nisam luksemburzanin, nisam francuz, ja sam bosanac" :bih:
Ako ste propustili emisiju na Hayatu evo snimak intervjua
Da, ali je rekao po meni nepotrebnu rečenicu, parafraziram: Luksemburg je slaba reprezentacija koja se ne može boriti za plasman na veliko takmičenje, a BiH može."
campa_xxx

#435 Re: Miralem Pjanić

Post by campa_xxx »

Ovaj snimak je star 2 mjeseca :-) Snimali ga ovi sa Hayata kad je bio u Sarajevu tako da znate....
klixober

#436 Re: Miralem Pjanić

Post by klixober »

Kao sto sam i pretpostavio,Ben Arfa je proglasen za najveceg mladog talenta francuske prve lige
http://www.unfp.org/site/page.php?id_ru ... =0&arDate=

Ali svejedno,velika je stvar sto se Pjanic nasao u izboru sa ovim velikim imenima i sto je nominovan uz ostala 3 igraca.Ipak je on najmladi od ova 4 igraca i cak 3 godine je mladi od Ben Arfe.Znaci da je najveci talenat svojih godina u francuskoj ligi,a jedan od 4 najveca uopste,tj do 21 godine.
Ono sto zamjeram sa-x portalu je da su objavili da je Benzema izabran za najboljeg igraca francuske lige,a nisu uopste spomenuli da je Pjanic bio nominovan za najveceg talenta.
klixober

#437 Re: Miralem Pjanić

Post by klixober »

Ovdje pise da ce sve biti oficijelno ove sedmice.
Trophées UNFP: Pjanic cité parmi les grands
Nominé dans la catégorie espoirs de Ligue 1 aux trophées UNFP, Miralem Pjanic a été devancé par Hatem Ben Arfa.

Le Schifflangeois Miralem Pjanic était dimanche soir à l'espace Cardin à Paris pour assister à la remise des trophées UNFP qui récompensent les meilleurs joueurs et entraîneurs de Ligue 1 et de Ligue 2.

Choisi par ses pairs pour figurer parmi les quatre nominés au titre de meilleur espoir de L1 (avec Hatem Ben Arfa, Yohan Cabaye et Mevlut Erding), Pjanic n'a pas eu la chance de rejoindre au palmarès Zidane, Henry, Trezeguet ou encore Ribéry. Le Lyonnais Ben Arfa lui ayant été préféré. Pourtant, cette nomination vient couronner l'ascension exceptionnelle, cette saison, du Messin de 18 ans.

Propulsé meneur de jeu d'un FC Metz en pleine déroute, Pjanic a pris ses responsabilités, éclairant à de nombreuses occasions un jeu mosellan plus que moribond. «Je suis déjà content d'avoir été élu parmi les quatre meilleurs espoirs. Je ne suis pas déçu. Il ne faut pas oublier que c'est ma première année», a-t-il déclaré à L'essentiel à la sortie de la cérémonie.

Ce moment restera en tout cas gravé dans sa mémoire tout comme son «premier match de Ligue 1 face au Paris Saint-Germain le 17 août dernier». «C'est comme un rêve d'être là aux côtés de Zidane et tous les autres» (NDLR: récompensés pour les dix ans du titre mondial de 1998), ajoute le jeune Messin. Appelé à partir vers d'autres cieux cet été, Pjanic devrait rejoindre à Lyon Karim Benzema, élu meilleur joueur de Ligue 1. Son transfert devrait être définitivement entériné en début de semaine prochaine.
De notre envoyé spécial
Nicolas Martin
http://www.lessentiel.lu/sports/sports/story/20731257
amarpitar

#438 Re: Miralem Pjanić

Post by amarpitar »

Muštuluk. Pjanić za 7 miliona eura prelazi u Lion, potpisuje petogodišnji ugovor!

http://equipe.fr/Football/breves2008/20 ... n_Dev.html
http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-2328.htm
Crvena Tifoza

#439 Re: Miralem Pjanić

Post by Crvena Tifoza »

amarpitar wrote:Muštuluk. Pjanić za 7 miliona eura prelazi u Lion, potpisuje petogodišnji ugovor!

http://equipe.fr/Football/breves2008/20 ... n_Dev.html
http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-2328.htm
Još uvijek su to nagadjanja. :-)
klixober

#440 Re: Miralem Pjanić

Post by klixober »

Sasvim je izvjesno da se blizi objava Pjanicevog novog kluba.Na stranici Metz-a je izasao tekst "Pjanic viden ocima svojih trenera".Nazalost ne znam dovoljno francuski da prevedem cijeli tekst,ali mogu samo reci da treneri pisu hvalospjeve o Pjanicu kao velikom igracu.
Pjanic vu par ses coaches
15/05/2008 | P.G.

Miralem Pjanic refuse rarement une interview. Mais s’il est déjà très ‘pro’, le jeune milieu n’est pas encore très loquace. Finalement, ce sont donc ses observateurs les plus réguliers qui sont les mieux placés pour le décrire. En voici quatre.

Philippe Gaillot (responsable du recrutement au Centre de Formation) : « Mon premier souvenir avec Miré, c’était lors d’un match avec les 16 ans, à Delaître (Marly). Je ne le connaissais pas bien et ne l’avais vu évoluer qu’à l’entraînement. Il se trouvait sur le côté gauche, le long de la ligne de touche, à trente mètres des buts et dos à eux, lorsqu’il a reçu le ballon. J’ai alors vu Thibault Bourgeois lancer un appel à l’opposé du terrain, côté droit, hors de l’angle de vue de Miré. Pour moi, ça faisait une solution de moins, mais au même moment, Pjanic a envoyé le ballon d’un extérieur du pied sur Bourgeois – qu’il ne pouvait pas voir – et celui-ci s’est retrouvé seul pour marquer. C’est la première action que j’ai vue de Miré. Elle résume parfaitement le garçon : une passe aveugle, imprévisible et impossible à imaginer vu de l’extérieur. Il est l’un des rares joueurs à pouvoir faire de telles passes. Il est hors norme par rapport aux autres. De plus, sa maturité précoce est impressionnante : il peut continuer de vivre au Centre de Formation tout en jouant avec les pros. Voilà pour moi ce qui rend Miré différent des autres. »

Olivier Perrin (entraîneur des 18 ans) : « Il est le seul joueur qui a réussi à me surprendre tous les jours. Il peut faire des passes là où personne ne les sent arriver. Sa rapidité d’exécution et sa capacité de lecture sont exceptionnelles, presque anormales, comme chez les grands joueurs. Mais avant d’être une star, Miré est un footballeur, un vrai : tous les théâtres de jeu sont pour lui des champs d’expression. Que ce soit à l’entraînement, en match pro, ou dans la rue. Il a ce quelque chose en plus qui sera une de ses principales forces plus tard. Il est également le coéquipier modèle, le mec qui rend les autres meilleurs. Je dis souvent qu’on ne l’entraine pas… c’est lui qui entraine les autres. De plus, il ne se laisse pas marcher sur les pieds et cherche toujours le côté positif des choses. Ses qualités humaines sont également étonnantes : il gère aussi bien son terrain que sa vie. Il écoute et absorbe tout ce qu’on lui dit, c’est pourquoi je le compare souvent à une éponge. J’ajouterai aussi que le formateur n’a pas de véritable emprise sur le football d’un tel joueur, car tout est inné chez lui, il serait donc ridicule d’affirmer être le père de Miré. »

Jean-Robert Faucher (entraîneur des 16 ans) : « La première chose qui m’a marqué chez Miré, c’est sa capacité à vivre avec le ballon. Je pense que cette gestuelle et cette malice qui le caractérisent lui viennent de ses origines, de son histoire. Les moments difficiles qui ont, j’imagine, suivi son départ de Bosnie, ont pu lui donner cet état d’esprit de gagneur, de compétiteur. Il est sans cesse à la recherche de la performance et il met tout en œuvre pour arriver à ses fins. Au cours de son enfance, il s’est formé une sorte de carapace autour de lui, qui lui empêche d’avoir trop d’états d’âme. Mais malgré cela, il sait être à l’écoute et se rendre disponible. Il peut recevoir un grand nombre de consignes, mais en même temps réaliser un geste non demandé au bon moment. Il est capable de prendre ses responsabilités. Il se fixe également des objectifs, individuels bien sûr, mais aussi collectifs, car il n’est pas individualiste. Il est un as du déséquilibre individuel* mais ne nuit pas à l’équilibre collectif, ce qui est plutôt rare. Miralem est avant tout un professionnel. Je me souviens d’un match Lyon-Auxerre en moins de 16 ans, que j’avais filmé pour préparer les phases finales… Il m’a tout de suite après demandé la cassette afin de la regarder. A même pas 16 ans, il avait déjà une conscience professionnelle ! »

Denis Schaeffer (entraîneur des 14 ans quand Pjanic y évoluait) : « ‘Miré’ et Thibault Bourgeois se trouvaient très facilement sur le terrain. Ils avaient cette capacité de marquer à tout moment, même lorsque l’équipe souffrait. Au fur et à mesure, on savait que même si nous faisions un mauvais match, il allait se passer quelque chose avec ces deux-là. Si je dois conserver de Miralem une action, je choisirais un but qu’il a inscrit, ou plutôt qu’il a permis d’inscrire, sans toucher le ballon ! C’était lors de la finale du tournoi international de Croix face à Lille. Un ballon lui a été donné en profondeur plein axe. Il a, d’un passement de jambes, éliminé un premier défenseur, d’une feinte de corps un second, et le gardien de la même façon ! Ce but ressemble un peu à celui qu’il a marqué avec les pros contre Strasbourg cette saison. »
http://www.fcmetz.com/voir.php?id=4954
samvan

#441 Re: Miralem Pjanić

Post by samvan »

evo, i sportsport.ba potvrdio da je Miralem potpisao za Lyon:

Piše: Predator
Četvrtak, 15.05.08. 17:08.

Jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope čini se da je konačno riješio pitanje nastavka karijere. Iako su ga tražili Barcelona, Fiorentina, Marseille, Liverpool, Arsenal..., prema pisanju francuskih medija Miralem Pjanić postao je novi igrač Lyona.

Visina transfera, kako pišu Francuzi, procjenjuje se na 7 miliona eura, a naš internacionalac trebao bi potpisati petogodišnji ugovor.

Francuski dnevnik Le Parisien, objavio je da je Pjanić, Metzov vezni igrač danas postigao dogovor sa Lyonom.

„Osamnaestogodišnji Pjanić je eksplodirao ove sezone i uprkos lošim rezultatima njegove ekipe pokazao je velike mogućnosti. Šestorostruki, a uskoro sedmostruki, šampion Francuske je osigurao dolazak Pjanića koji je potpisao petogodišnji ugovor, a visina transfera procjenjuje se na 7 miliona eura“, piše La Parisien.

Ukoliko je pisanje francuskih medija istinito, Pjanić će postati drugi najskuplji bh. igrač, a veći transfer ostvario je samo Elvir Baljić, čiji se transfer u Real Madrid 1999. godine procijenio na oko 26 miliona KM, kada je postao najskuplji igrač Kraljeva u istoriji kluba.
klixober

#442 Re: Miralem Pjanić

Post by klixober »

Evo zasto jos nista nije javno! Metz trazi 10 miliona Eura,Lyon je ponudio 8,5 mil. Pise da je Pjanicev otac bio u nedjelju u Barceloni na pregovorima sa sportskim direktorom Barcelone Txiki Begiristain-om.Sada je sve do para,ko ponudi vise Metz-u.
La dernière de Pjanic en grenat
C'est désormais certain, Pjanic jouera son dernier match sous le maillot du FC Metz, samedi, face au Mans.

Comme nous vous l'annoncions dans notre édition du 9 mai, Miralem Pjanic a donné son accord à Lyon, où il est en passe de signer un contrat de cinq ans et ce malgré une nouvelle tentative du club catalan, le grand FC Barcelone.

En effet, Ferhudin Pjanic, le père de Miralem, s'est rendu à Barcelone, dimanche soir, pour discuter avec Txiki Begiristain, le secrétaire technique du club.

Une rencontre qui ne devrait cependant pas compromettre l'arrivée de Pjanic cet été à Lyon. Le transfert est évalué pour le moment à 8,5 millions d'euros, mais Molinari en espère 10. La négociation touchera à son terme dans les jours prochains et une annonce officielle est prévue pour le début de semaine prochaine. Miralem Pjanic s'apprête donc à livrer son dernier match sous les couleurs messines, samedi soir, face au Mans. Il ne pouvait en être autrement.
http://www.lessentiel.lu/sports/sports/story/10416307
klixober

#443 Re: Miralem Pjanić

Post by klixober »

Na Eurosportu opet kazu da Pjanic prelazi u Lyon.Metz dobija 8 mil. Eura odmah i jos bonuse nakon nekog vremena tj. odredenog broja odigranih utakmica.Ukupna vrijednost transfera ce na kraju vjerovatno iznositi oko 10 mil. koliko i trazi Metz.
PJANIC SERA LYONNAIS

Quand Lyon veut réellement un joueur, il sait y mettre les moyens. Moyennant 8 millions d'euros en comptant de nombreux bonus liés aux performances du joueur, Miralem Pjanic (Metz) jouera dans le Rhône la saison prochaine. Le Bosniaque s'est engagé pour une durée de cinq ans. Il s'agit de la deuxième recrue lyonnaise après celle d'Ederson (Nice).

http://www.eurosport.fr/football/ligue- ... 3644.shtml
zalizani

#444 Re: Miralem Pjanić

Post by zalizani »

Image

pozz za sve vas..gdje god da ste :-D
klixober

#445 Re: Miralem Pjanić

Post by klixober »

Danas potvrdeno da su u Metz-u za Pjanica stigle ponude iz Lyon-a,Reala i Barcelone i jos jednog spanskog kluba.Svi imaju jednake sanse,mada je Pjanic rekao da bi mu najlakse bilo da ostane u Francuskoj.
Agent admits Spanish offers for Real Madrid, Barcelona target Pjanic
tribalfooball.com - May 16, 2008

The agent of Metz starlet Miralem Pjanic admits the youngster is the subject of big interest from Spain.
Barcelona and Real Madrid have been linked with Pjanic and his agent, Karlheinz Forster, told calciomercato.com: "Today the boy has an offer from Lyon and three from Spain. No one has the advantage, although Miralem has confided to me that for him it would be easier to stay in France."

http://www.tribalfootball.com/article.php?id=93141
uvala_borova

#446 Re: Miralem Pjanić

Post by uvala_borova »

Uhh..priznajem da sam malo s rezervom uzim'o te priče kako je veliki talenat, al sad kad sam pogledo neki video na netu sa utakmice Lyon-Metz mogu samo reci..lik je kralj 8)
uvjek dobar gost

#447 Re: Miralem Pjanić

Post by uvjek dobar gost »

... Jel momak igra sad protiv Rusije, na slijedećoj utakmici mlade repke?
klixober

#448 Re: Miralem Pjanić

Post by klixober »

uvjek dobar gost wrote:... Jel momak igra sad protiv Rusije, na slijedećoj utakmici mlade repke?
Mislim da ne igra jer jos nije dobio dozvolu od FIFE,ali igra na prijateljskoj utakmici koju organizuje Figo.
LSD

#449 Re: Miralem Pjanić

Post by LSD »

Izgleda da je potpisao za Lyon na 5 godina...cifra-7 miliona eura.
Murat Sabanovic

#450 Re: Miralem Pjanić

Post by Murat Sabanovic »

komeba wrote:
uvjek dobar gost wrote:... Jel momak igra sad protiv Rusije, na slijedećoj utakmici mlade repke?
Mislim da ne igra jer jos nije dobio dozvolu od FIFE,ali igra na prijateljskoj utakmici koju organizuje Figo.
sto se tice naseg fudbala veliki sam pesimista.tako da ne vjerujem da ce miralem ikad obuci dres bh repke...
ne ,jer on to ne zeli,vec zato sto nam je savez takav kakav jeste.
Post Reply