Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7301 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

leškarenje

#7302 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by leškarenje »

Ma ovo ga je neko nacepio da ih pozove :oops:
Muhamed Đakmić

#7303 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Muhamed Đakmić »

Point. wrote:
Logovan wrote:
Point. wrote:Ko nije zasluzio i nema ga na spisku. Sad fakat trazite dlaku u jajetu. Kmecali ste za Kodrom, Hodzicem, Bajicem. Sad kad su tu a gdje Duljevic. E jebiga sad.
Napisane su sve greške otprilike, a ti se uhvatio jednog igrača. :D :-)
Kakve jos greske? Sto je zvao Ibisevica?
Pozvao je Toni Šunjića, koji je relevantan koliko i ja u ovom trenutku. Pa pratiš Seriju A, Palermo je žestoko smeće od ekipe, ali on i tu ne može da dobije jednu minutu. Edina Cocalića nosimo na teretu već godinama. Neću reći da je ubleha, ali za njeg neće biti mjesta ni ako se desi kakva kriza sa povredama, kamo li bez njih. Hajde, Cocalić kao Cocalić nije sporan, ali zvati i njega i Šunjića je apsolutno nepotrebno. Ne treba ni napominjati koliko je loše pozivati njih obojicu, a na rezervni spisak trpati Samira Memiševića, koji ima potencijal da postigne karijeru jednog Spahića, samo mu naravno trebaju nastupi za reprezentaciju. Koje mu oduzimaju oni koji su već sad lošiji igrači od njega.

Daniel Pavlović se vraća poslije povrede, no da li nam je zaista bio potreban? Lijevi je bek, puni ubrzo 29 godina, kreće pad u karijeri a nije ništa veliko nikad ni dostigao. Realno ne može biti ni druga opcija na svojoj poziciji, a ne prva. Bolje je pokušati afirmisati mlađeg lijevog beka.

Kao teret nosimo i Marija Vrančića koji je već u nekoliko navrata pokazao da ničim ne doprinosi ekipi. Igra u Bundesligi još dva mjeseca i onda ide nepovratno u Zweitu. Nije sporan poziv njemu, ali je sporan kad imaš na spisku i Amera Gojaka, a ti ćeš vjerovatno htjeti da zadovoljiš sujete pa ćeš dati minute Vrančiću, a Gojaka si pozvao da "osjeti atmosferu".

Podmlađivanje ekipe se ne vrši samo na način da podmladiš spisak igrača, nego da mladim igračima daš relevantnu šansu za dokazivanje. Mi naravno sa tim žestoko kasnimo.

Da se nisu preuranjeno oprostili Barbarez i Bolić, možda bi Džeko sa debijem čekao još nekoliko godina. Pozvan je kad nije imao ko drugi igrati. A vidiš, tvoj rezon koji koristiš već neko vrijeme za pojedine igrače sugeriše da Džeko nije trebao dobiti šansu u reprezentaciji kao član Teplica sve dok su tu bili Barbarez i Bolić.
spree

#7304 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by spree »

ja ne vjerujem da nije pozvao memisevica :shock: . nije dobar sekunde :-)
jeza u ledja

#7305 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

spree wrote:ja ne vjerujem da nije pozvao memisevica :shock: . nije dobar sekunde :-)
Pozvao ga je na rezervni spisak.

A sta je zajednicko Pavlovicu, Vrancicu i Sunjicu? :oops: :wink: :skoljka: :roll:
:run:
spree

#7306 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by spree »

prvo je usrao uopste sto ga je stavio na rezervni spisak, pa sad pozvati ovu dvojicu domacih pored njega :roll: . al' ono i plavog i crvenog da se niko ne ljuti :-) . jedino "logicno" objasnjenje je da je skuplja karta nego za ovu dvojicu :run:
Point.

#7307 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

Muhamed Đakmić wrote:
Pozvao je Toni Šunjića, koji je relevantan koliko i ja u ovom trenutku. Pa pratiš Seriju A, Palermo je žestoko smeće od ekipe, ali on i tu ne može da dobije jednu minutu. Edina Cocalića nosimo na teretu već godinama. Neću reći da je ubleha, ali za njeg neće biti mjesta ni ako se desi kakva kriza sa povredama, kamo li bez njih. Hajde, Cocalić kao Cocalić nije sporan, ali zvati i njega i Šunjića je apsolutno nepotrebno. Ne treba ni napominjati koliko je loše pozivati njih obojicu, a na rezervni spisak trpati Samira Memiševića, koji ima potencijal da postigne karijeru jednog Spahića, samo mu naravno trebaju nastupi za reprezentaciju. Koje mu oduzimaju oni koji su već sad lošiji igrači od njega.

Daniel Pavlović se vraća poslije povrede, no da li nam je zaista bio potreban? Lijevi je bek, puni ubrzo 29 godina, kreće pad u karijeri a nije ništa veliko nikad ni dostigao. Realno ne može biti ni druga opcija na svojoj poziciji, a ne prva. Bolje je pokušati afirmisati mlađeg lijevog beka.

Kao teret nosimo i Marija Vrančića koji je već u nekoliko navrata pokazao da ničim ne doprinosi ekipi. Igra u Bundesligi još dva mjeseca i onda ide nepovratno u Zweitu. Nije sporan poziv njemu, ali je sporan kad imaš na spisku i Amera Gojaka, a ti ćeš vjerovatno htjeti da zadovoljiš sujete pa ćeš dati minute Vrančiću, a Gojaka si pozvao da "osjeti atmosferu".

Podmlađivanje ekipe se ne vrši samo na način da podmladiš spisak igrača, nego da mladim igračima daš relevantnu šansu za dokazivanje. Mi naravno sa tim žestoko kasnimo.

Da se nisu preuranjeno oprostili Barbarez i Bolić, možda bi Džeko sa debijem čekao još nekoliko godina. Pozvan je kad nije imao ko drugi igrati. A vidiš, tvoj rezon koji koristiš već neko vrijeme za pojedine igrače sugeriše da Džeko nije trebao dobiti šansu u reprezentaciji kao član Teplica sve dok su tu bili Barbarez i Bolić.
opet kazem da mi nismo Brazil da imamo roster od 190 igraca panda biramo. However, slozio bih se u vezi Sunjica i da je Memisevic trebao dobiti vec davno pravi poziv, medjutim misljenja sam da je Sunjic tu samo zato sto nema Spahica. Zasto smatras da je moj rezon takav u vezi Dzeke, pa ja sam se jos prije par godina pitao zasto niko nikad nije pozvao onoga Mahmutovica dok je tresao mreze u dresu tih istih Teplica.
jeza u ledja

#7308 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

I opet ostajem pri tome, da ako se vec poziva neko iz lige, da se pozivaju U23 igraci, a ne oni koji su vec davno trebali biti formirani.
Ajatolah_

#7309 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Ajatolah_ »

Već to napisah na nekoj od prethodnih stranica, ali kad su Memišević i Cimirot u pitanju, ne mogu se oteti utisku da ih Meša naročito slabo cijeni.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7310 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

Hehehehe kako se neke stvari ponavljaju to je cudo.......nekada se pricalo ne "pa ne mogu da vjerujem da nije pozvao Prcica".....pozove ga Pape i karina ili u prevodu prosjecan igarc.....pa onda ne mogu da vjerujem za ovog pa ne mogu da vjerujem za onog i jebaji ga sve selektor do selktora kao stosam i sam jer sam pisao sto nije pozvao Duljevica i Stevanovica. Ali posteno receno mesi se nema sta zamjeriti jer za svim ovim igracima koji su novi pozvani smo kukali...pa evo ih. Ne moze pozvati sve jebi ga....a i os Memisevica se pravi zvijezda kao da igra u Realu a ne u jebenom Groningenu.
Logovan

#7311 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

spree wrote:ja ne vjerujem da nije pozvao memisevica :shock: . nije dobar sekunde :-)
Da mi je znati razlog zašto mu nije na spisku. :? A Boga pitaj kada će upisati svoj prvi nastup, ne računajući ulaženje na teren posljednjih 10-tak minuta. :-)
Njegov odnos prema Memiševiću me podsjeća pomalo na odnos prema Cimirotu.
Bosanski_kralj

#7312 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

Je li Meša glup ili je bandit?
jeza u ledja

#7313 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

Logovan wrote:
Da mi je znati razlog zašto mu nije na spisku. :? A Boga pitaj kada će upisati svoj prvi nastup, ne računajući ulaženje na teren posljednjih 10-tak minuta. :-)
Njegov odnos prema Memiševiću me podsjeća pomalo na odnos prema Cimirotu.
Ama na spisku je, samo ovom dodatnom.
al-em

#7314 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by al-em »

Bosanski_kralj wrote:Je li Meša glup ili je bandit?
Kroz vodjenje utakmice vidis da je glup, a kroz ove spiskove vidis da je i ovo drugo.
Logovan

#7315 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote: Ama na spisku je, samo ovom dodatnom.
Znam to, ali nije on za dodatni spisak. Treba biti na pravom spisku.
jeza u ledja

#7316 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

Logovan wrote:
Iskreno ja ne znam koja je tacno razlika? :-?
Valjda svi budu zajedno, ne? :-?
thekupus

#7317 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by thekupus »

jeza u ledja wrote:
Logovan wrote:
Koliko ja znam, ne, ovi ne dolaze ako ih se ne pozove
Ajatolah_

#7318 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Ajatolah_ »

jeza u ledja wrote:
Logovan wrote:
Koliko znam, spisak sadrži (do?) 25 igrača. Ti neki "dodatni" spiskovi su neoficijelni, mogu eventualno prisustvovati treninzima ali neko od njih neće biti ni na klupi.
jeza u ledja

#7319 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

thekupus wrote: Koliko ja znam, ne, ovi ne dolaze ako ih se ne pozove
Kako mislis ne dolaze ako ih se ne pozove? :?
Jel dobijaju poziv ili ne majka mu stara?
thekupus

#7320 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by thekupus »

jeza u ledja wrote:
thekupus wrote: Koliko ja znam, ne, ovi ne dolaze ako ih se ne pozove
Kako mislis ne dolaze ako ih se ne pozove? :?
Jel dobijaju poziv ili ne majka mu stara?
Pricuve, rezervni su spisak
jeza u ledja

#7321 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

Ajatolah_ wrote: Koliko znam, spisak sadrži (do?) 25 igrača. Ti neki "dodatni" spiskovi su neoficijelni, mogu eventualno prisustvovati treninzima ali neko od njih neće biti ni na klupi.
Aha, pa tako nekako i ja shvatam. Svi su tu, ali ne mogu svi u prvih 11+klupa. Nekoliko ce ih morati na tribine.

Po meni, ovo je jedan od boljih Meshinih spisaka ( :D ). Medjutim, jedno je ko je pozvan, sasvim drugo to ko ce igrati.

Igramo li mi jos kakvu prijateljsku ovaj termin ili samo Dzibraltar?
Logovan

#7322 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote:Svi su tu, ali ne mogu svi u prvih 11+klupa. Nekoliko ce ih morati na tribine.

Igramo li mi jos kakvu prijateljsku ovaj termin ili samo Dzibraltar?
Pa vidiš, neko će na tribine, a nema razloga da završi na tribinama neko ko ne bi trebao.

Igrat će se prijateljska utakmica 28. marta protiv Albanije u gostima.
jeza u ledja

#7323 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

Ma znam, ali ja mislim da ovaj "dodatni spisak" ne predstavlja nikakvu prepreku Memisevicu da zaigra.
Eto, vidjecemo.

Problem je znas sto si ponikao u Premijer ligi. Moras prvo provest bar jedno 5 godina vani da bi imao sanse da zaigras u prvoj postavi. :roll: Ono, a ako nikad nisi ovdje igrao to jos bolje. Onda mozes direkt u prvi tim. Ovi drugi prvo moraju par godina na dodatne spiskove.
thekupus

#7324 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by thekupus »

Garantujem da ovi sa dodatnog spiska nece dolaziti na okupljanje, niti ce trenirati sa ostalima. Oni su tu ako se neko povrijedi u iducih par dana, da budu spremni da dolete odmah i prikljuce se
jeza u ledja

#7325 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

Bili su i ranije ti dodatni spiskovi i ako se ne varam ti momci bi dosli na okupljanje. Mozda se varam, ali ima ovih sa boljim pamcenjem.
Locked