Tomahawk11 wrote:hrasno38 wrote:Ma da se dzaba ne prepucavamo Edin je obicna karina od igraca iako je trenutno medju prvima u Evropi, ubjedljivo prvi u reprezentaciji, ikao je na njemu napravljen prekrsaj kod slobodnog udarca kada je "slon okrenuo dvojicu igraca itd itd.....to kazu VELIKI" strucnjaci i navijaci sarajevskih velikana. U pravu je @lesko u jednom......koji cu kurac ja objasnjavati nekome ko jednostavno ne da ne moze nego nece da shvati!!!
Jbg, sad si ti taj koji samo vidi situaciju prije Pjanicevog slobodnjaka, a ne vidi situacije kad njega Pjanic proigrava, a on ne zna je li posao ili dosao.
Nije to nikakva strucnost, ali gledali smo svi utakmicu i vidjeli i jedno i drugo.
Niko nece umanjiti Edinu zasluge za izboreni slobodnjak, za borbenost i za makljazu sa zadnjom linijom Grcke.
Ali, ono sto nije valjalo - nije valjalo. Ne moze nazor valjati. I on bi volio da je sve to bilo bolje. Sportista koji nije samokritican - ne valja. A siguran sam da to nije slucaj kad je Edin u pitanju.
Ama ja to covjece apsolutno ne sporim i rekao sam da je bio los tu utakmicu ali kada sve saberes i oduzmes ima velike zasluge za taj bod. Na kraju krajeva sta god da mislili kada su izasli Spaha i Dzeko dobio crveni to vise nije bila ta reprezentacija. Sve dok je Edin bio u igri Grci se sekunde nisu smjeli opsutiti i krenuti prema nasem golu kada je on izasao zans koliko ih je Djuric nasekirao?
17' - Velika šansa! Pjanić je sjajnim pasom pronašao Džeku koji je izbjegao ofsajd zamku, ali je loše primio loptu iako je bio sam ispred Karnezisa.
18' - Izborili smo prekršaj na oko 18 metara na desnoj ivici šesnaesteca. Pjanić pogađa živi zid, a u nastavku akcije Grci ispucavaju loptu. (isto prekrsaj nad Edinom i kada je nakon udarca Pjanica odbrambeni igrac Grcke ruko loptu skrenuo)
22' - Šansa! Džeko je dobio loptu na vrhu šesnaesterca, ali njegov prizeman udarac brani Karnezis.
24' - Šansa! Ponovo Džeko. Hajrović je dodao Dijamantu loptu koji sa oko 18 metara šutira preko gola.
30' - Izborili smo prvi korner na utakmici. Izvest će ga Pjanić. Spasili su se Grci. U nastavku akcije dolazimo do lopte i Džeko je na oko 25 metara izborio slobodan udarac. Čekamo Pjanića.NAKON CEGA SMO DALI GOL!
62' - Džeko je bio u prilici! Izašao je jedan na jedan protiv Karnezisa, pokušao ga predriblati, ali na kraju samo korner. Naši su tražili penal. Potom Pjanić izvodi korner, a Grci ponovo izbijaju loptu.
67' - Šansa! Ponovo je Džeko u prilici, ali Karnezis brani. Novi korner za naš tim.
Koliko to puta pise da je lose primio loptu??? Mislim stvarno nasa ocekivanja od Edina su postala bezobrazna...uvijek je on jebena stranka jer to forsiraju navijaci kluba za kojeg i ti navijas. Nakon ovih 1:1 prica se samo o supku Mesi i klocu Dzeki a kao svi ostali su bili na nivou zadatka.