nisam ni ja da se mole igrači,pogotovo smetljari,kao halilović i slični,ali treba zvati one koji vrijede a hoće da igraju za nas.zar je bio problem đurića zovnuti i dati mu priliku i kaparisati ga kao što je meša uradio protiv andore?luckylaka wrote:Pisaj igraca kojeg moras na koljenima moliti da igra za svoju svetinju.Nije se molio Dzeko,Vedo ,Mire,SEO...da se moli supcic koji ni odabranoj selekciji nece naskoro docekati sansu.Cuj moliti nekoga da igra za reprezentaciju
Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- and
#1776 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
- Šibicar
#1777 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Kad si ljenguz,sve je problem...
- cvrčak_na_hedonizmu
#1778 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Otmar Hitcfild, Del Boske i hrvatski NS ( to znam sigurno ) su IŠLI NA NOGE igračima tipa Mičua
Hajrovića, Seferovića, Rakitića ( dok je ovaj bio negdje, nikakav klub, edit: ispravka, igrao je u Bazelu ) jal da ih smuntaju da igraju za reprezentaciju, jal da ih ohrabre. Hrvati to uredno rade, redovno ( sjećam se delegacije koja je otišla u Argentinu da munta nakog napadača ). Sad, ako pogledamo gdje su svi navedeni, a gdje smo mi, prilično sam ubijeđen da neko debelo griješi u procjeni. Moje mišljenje je da su @lucky i @and u pravu, a da su Del Boske, Otmar i NS Hr neznalice.
- and
#1779 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
eto ovaj je samo seferovića premuntao,mada ja ne vjerujem u te bajke.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Otmar Hitcfild, Del Boske i hrvatski NS ( to znam sigurno ) su IŠLI NA NOGE igračima tipa MičuaHajrovića, Seferovića, Rakitića ( dok je ovaj bio negdje, nikakav klub, edit: ispravka, igrao je u Bazelu ) jal da ih smuntaju da igraju za reprezentaciju, jal da ih ohrabre. Hrvati to uredno rade, redovno ( sjećam se delegacije koja je otišla u Argentinu da munta nakog napadača ). Sad, ako pogledamo gdje su svi navedeni, a gdje smo mi, prilično sam ubijeđen da neko debelo griješi u procjeni. Moje mišljenje je da su @lucky i @and u pravu, a da su Del Boske, Otmar i NS Hr neznalice.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1780 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Premuntao je on i I. Hajrovića
Jest, baš je relevantno u šta ti vjeruješ
Vidim da si baš upućen 
Jest, baš je relevantno u šta ti vjeruješ
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1781 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ako smijem da upitam, sto je to lose da se selektor zanima za nekog potencijalnog reprezentativca i da radi na tome da isti igra za reprezentaciju? Ima pametnijeg posla izmedju pauza nastupa reprezentacije?
Poceli smo kukati za Misimovicem, kako cemo tek kukati za Dzekom, Spahicem, Begovicem?
Poceli smo kukati za Misimovicem, kako cemo tek kukati za Dzekom, Spahicem, Begovicem?
-
LSD
#1782 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Zapravo, Hajrovića je bio premuntao onaj entuzijasta Juka ili kako se vec zove....zaboravlja se izgleda da je Izet prakticno trebao zaigrati za Švicu.
Sjecam se dobro, Safet izjavo u stilu Neka Hailović odluci sam gdje ce igrati
pa yebem ti tu pricu
....ima da izvršiš strahovit pritisak na oca (nekadašnjeg reprezentativca BiH), svežu mu medije da ga prozivaju, prebaci mu lopticu odgovonosti, zaigraj na neku patriotski folušku, dosađuj svaki dan, smisli nešto, improvizuj, bori se za svakog igraca....ukratko, natovari mu se na kosti - sve dok otac ne natjera malog da igra za nas....šta balavac od 17 godina ima nešto sam odlucivati
Jok, najlakše je Nek mali odluci sam
Za Seferovića ista prica...ma bježi... ne treba ga ni pominjati više, bivši selektor i vozdra
Sjecam se dobro, Safet izjavo u stilu Neka Hailović odluci sam gdje ce igrati
Jok, najlakše je Nek mali odluci sam
Za Seferovića ista prica...ma bježi... ne treba ga ni pominjati više, bivši selektor i vozdra
-
SSemir
#1783 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
pun mi je....te price o svetinji. kakav patriotizan, svetinja?sta ba? kad bi imao priliku da biram, izabrao bi onu koja bi meni najvise pomogla u karijeri.luckylaka wrote:Pisaj igraca kojeg moras na koljenima moliti da igra za svoju svetinju.Nije se molio Dzeko,Vedo ,Mire,SEO...da se moli supcic koji ni odabranoj selekciji nece naskoro docekati sansu.Cuj moliti nekoga da igra za reprezentaciju
zamisli situaciju: momak igra u svicarskoj, mlad, pocetak karijere, pojma nema u kojem ce smjeru ici karijera, trenutno samo sanja o uspjehu i pojavi se jedan Hitzfeld i kaze: mali, igraj za reprezentaciju svicarske, dobit ces dobru novcanu naknadu, imamo uslove dobre, imamo plan da napredujemo sa reprezentacijom na svjetskom nivou, moj autoritet ce ti pomoci kod trenera u tvom klubu da te forsira vise...bla bla bla. i onda se pojavi bosnjo koji kaze:ima da igras za svetinju, ako se neckas izdajica si, ko te jebe. pravi patriota stavlja drzavu na prvo mjesto!!! pisam i patriotizam i tu svetinju ba.
momke potpuno razumijem kad izaberu ostale reprezentacije
-
5 0 5
#1784 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
pogotovo ako ti kaze, ako hoces da igras za svetinju, dodji pjeske iz njemacke. pa cemo vidjeti.
motivator par exsalonce. 
- SaNsEo
#1785 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
LSD wrote:Zapravo, Hajrovića je bio premuntao onaj entuzijasta Juka ili kako se vec zove....zaboravlja se izgleda da je Izet prakticno trebao zaigrati za Švicu.
Sjecam se dobro, Safet izjavo u stilu Neka Hailović odluci sam gdje ce igratipa yebem ti tu pricu
....ima da izvršiš strahovit pritisak na oca (nekadašnjeg reprezentativca BiH), svežu mu medije da ga prozivaju, prebaci mu lopticu odgovonosti, zaigraj na neku patriotski folušku, dosađuj svaki dan, smisli nešto, improvizuj, bori se za svakog igraca....ukratko, natovari mu se na kosti - sve dok otac ne natjera malog da igra za nas....šta balavac od 17 godina ima nešto sam odlucivati
![]()
Jok, najlakše je Nek mali odluci sam![]()
- and
#1786 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
pa dobro možda nisam baš kao ticvrčak_na_hedonizmu wrote:Premuntao je on i I. Hajrovića![]()
Jest, baš je relevantno u šta ti vjeruješVidim da si baš upućen
otmar je bio selektor jedne reprezentacije čiji se građani bave bobom,skijanjem,skokovima,pa je što bi doktor arsla rekao bio prinuđen da po izbjegličkim kampovima ganja djecu koja znaju lopte da bi igrali za njih.ti ljudi nisu švajcarci,
švajcarci su na tribinama,kao sinoć austrijanci.
mi smo imali takvu istoriju,da nam je igraču koji je htio da igra za nas prijećeno da će mu pobiti porodicu.čovjek i pored svega izabere da igra za nas.
e zbog takvih veličina ja ne volim futavce kao halilović,seferović,tanković i sl.tom haliloviću je otac bio reprezentativac bih,nažalost,i sad bi njemu neko trebao objašnjavati da je on bosanac.nemam ja ništa ni protiv hajrovića,koji je prvo izabrao švicu,pa se predomislio.sad je vidio da nije pogriješio,jer nikad ga švica ne bi zvala u ovakvoj formi.
sretniji sam što je u reprezentaciji Milan Đurić,koji je igrao za mlade i koji zna za koga će igrati,nego ovi što razmišljaju koja je ponuda bolja.
to je moje mišljenje.
-
Dead Man Walking
#1787 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Svi razmisljaji koja je ponuda bolja, osim onih koji imaju samo jednu ponudu.
- Charuga
- Globalni moderator
#1788 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ubuduće samo bez tog boldiranog.cassius wrote:Dobar je forum. A pola vas ste papci obicni, jer vas je pola isto prognoziralo 4-1 za austriju.
Ekipa je bila na psihickom dnu, plus sto ih je vecina van forma a sinoc su se borili momacki , sto ce nam i trebat u kvalifikacijama.
Sudite o igracima nakon pola sata igre u prijateljskoj utakmici![]()
da se razumijemo, Tino ima neki potencijal, Avdija, Hadzic su tarabe zesce.
- Point.
#1789 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa valjda reprezentacija nije klub pa da biras ko ponudi vise love, igram za njih. Jebo takvo misljenje. Pa ja kad bi zabio gol za reprezentaciju BiH, cini mi se srce bi mi puklo od srece i kad vidis nase navijace, nego za zabijem za neku Svicu, Austriju koji ti zapljescu na pet sekundi a ti mrtav hladan. Reprezentacija je ipak vise od ko mi ponudi bolje uslove. Valjda bi trebalo tako biti.SSemir wrote:pun mi je....te price o svetinji. kakav patriotizan, svetinja?sta ba? kad bi imao priliku da biram, izabrao bi onu koja bi meni najvise pomogla u karijeri.luckylaka wrote:Pisaj igraca kojeg moras na koljenima moliti da igra za svoju svetinju.Nije se molio Dzeko,Vedo ,Mire,SEO...da se moli supcic koji ni odabranoj selekciji nece naskoro docekati sansu.Cuj moliti nekoga da igra za reprezentaciju
zamisli situaciju: momak igra u svicarskoj, mlad, pocetak karijere, pojma nema u kojem ce smjeru ici karijera, trenutno samo sanja o uspjehu i pojavi se jedan Hitzfeld i kaze: mali, igraj za reprezentaciju svicarske, dobit ces dobru novcanu naknadu, imamo uslove dobre, imamo plan da napredujemo sa reprezentacijom na svjetskom nivou, moj autoritet ce ti pomoci kod trenera u tvom klubu da te forsira vise...bla bla bla. i onda se pojavi bosnjo koji kaze:ima da igras za svetinju, ako se neckas izdajica si, ko te jebe. pravi patriota stavlja drzavu na prvo mjesto!!! pisam i patriotizam i tu svetinju ba.
-
detroit-mercy
#1790 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
A sto bi mali Halilovic igrao za BiH, nako, otac mu iz BiH, mati iz Hrvatske. Prve nogometne korake prohodao u Hrvatskoj, nastupao za hrvatske klubove/reprezentacije, rodio se tamo, zivio tamo i sta jos ne. I onda dodje Sajo i iako se mali i dvoumio izmedju nastupa kaze, sta nas briga, logicno je da igra za Hrvatskuand wrote:pa dobro možda nisam baš kao ticvrčak_na_hedonizmu wrote:Premuntao je on i I. Hajrovića![]()
i možda ne znam o fudbalu sve kao ti,samo iznosim svoje mišljenje.
![]()
otmar je bio selektor jedne reprezentacije čiji se građani bave bobom,skijanjem,skokovima,pa je što bi doktor arsla rekao bio prinuđen da po izbjegličkim kampovima ganja djecu koja znaju lopte da bi igrali za njih.ti ljudi nisu švajcarci,
mi smo imali takvu istoriju,da nam je igraču koji je htio da igra za nas prijećeno da će mu pobiti porodicu.čovjek i pored svega izabere da igra za nas.
e zbog takvih veličina ja ne volim futavce kao halilović,seferović,tanković i sl.tom haliloviću je otac bio reprezentativac bih,nažalost,i sad bi njemu neko trebao objašnjavati da je on bosanac.nemam ja ništa ni protiv hajrovića,koji je prvo izabrao švicu,pa se predomislio.sad je vidio da nije pogriješio,jer nikad ga švica ne bi zvala u ovakvoj formi.
sretniji sam što je u reprezentaciji Milan Đurić,koji je igrao za mlade i koji zna za koga će igrati,nego ovi što razmišljaju koja je ponuda bolja.
to je moje mišljenje.
Jebaji ga, sta nas je bilo briga i za Ibrahimovica, logicno je da igra za Svecku
Fudbalska karijera je kratka i dosta mladih igraca zna da je vrijeme u kome ce napraviti nesto limitirano, zato ne treba se cuditi kada se vaga za koga ce se nastupati, posebno kod onih koji BiH znaju iz posjete jednom u dvije-tri godine.
Jebaji ga, pola foruma bi sad sljustio u Svabiju da im Svabo kaze evo ti papiri i posao u struci, ostavili bi svetinju za cas
-
detroit-mercy
#1791 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mozda tebi ali nekom ko je rodjen u Svici, koji je prohodao tamo, kome je taj jezik blizi od jezika majke i babe, ko je prvi puta proguzio tamoPoint. wrote:Pa valjda reprezentacija nije klub pa da biras ko ponudi vise love, igram za njih. Jebo takvo misljenje. Pa ja kad bi zabio gol za reprezentaciju BiH, cini mi se srce bi mi puklo od srece i kad vidis nase navijace, nego za zabijem za neku Svicu, Austriju koji ti zapljescu na pet sekundi a ti mrtav hladan. Reprezentacija je ipak vise od ko mi ponudi bolje uslove. Valjda bi trebalo tako biti.SSemir wrote:pun mi je....te price o svetinji. kakav patriotizan, svetinja?sta ba? kad bi imao priliku da biram, izabrao bi onu koja bi meni najvise pomogla u karijeri.luckylaka wrote:Pisaj igraca kojeg moras na koljenima moliti da igra za svoju svetinju.Nije se molio Dzeko,Vedo ,Mire,SEO...da se moli supcic koji ni odabranoj selekciji nece naskoro docekati sansu.Cuj moliti nekoga da igra za reprezentaciju
-
__Phoenix__
#1792 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Meša ima određeni kvalitet ali mu je glavni igrač u banani, dok Pjanić ne uđe u formu se može samo sanjati o tim nekim prvenstvima.
-
Dead Man Walking
#1793 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
I, sto je najbitnije, nekom kome karijera moze itekako zavisiti od toga za kakvu reprezentaciju igra. Lahko je nama pricati, ja bi ovo, ja bi ono..
- and
#1794 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
ibrahimović je naša greška i ne smije nam se dešavati da ljudi koji vrijede i žele igrati za nas budu otjerani.detroit-mercy wrote:A sto bi mali Halilovic igrao za BiH, nako, otac mu iz BiH, mati iz Hrvatske. Prve nogometne korake prohodao u Hrvatskoj, nastupao za hrvatske klubove/reprezentacije, rodio se tamo, zivio tamo i sta jos ne. I onda dodje Sajo i iako se mali i dvoumio izmedju nastupa kaze, sta nas briga, logicno je da igra za Hrvatskuand wrote:pa dobro možda nisam baš kao ticvrčak_na_hedonizmu wrote:Premuntao je on i I. Hajrovića![]()
i možda ne znam o fudbalu sve kao ti,samo iznosim svoje mišljenje.
![]()
to je moje mišljenje..
Jebaji ga, sta nas je bilo briga i za Ibrahimovica, logicno je da igra za Svecku.
Fudbalska karijera je kratka i dosta mladih igraca zna da je vrijeme u kome ce napraviti nesto limitirano, zato ne treba se cuditi kada se vaga za koga ce se nastupati, posebno kod onih koji BiH znaju iz posjete jednom u dvije-tri godine.
Jebaji ga, pola foruma bi sad sljustio u Svabiju da im Svabo kaze evo ti papiri i posao u struci, ostavili bi svetinju za caskao sto i ostavljaju svaki dan.
a ovi što biraju i što misle da su švicarci,sveđani hrvati nek igraju za koga hoće.to je smeće i ne bi njih niko ni mogao premuntati da igra za nas.
oni imaju posao u struci,ovdje se radi o reprezentaciji
- ganjeta
#1795 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Danas malo sa Švabom proćaskam oko tekme
, jako je zadovoljan i kaže da se već vidi Mešinih ruku djelo. I njega najviše brine što Pjana nema danfa, što reče nije to više ni forma, nego jednostavno nema pluća.
Svašta bi još pisao o Safetu, Vedi, Mujdži ali neću da ispadnem zloban i mahalac.
Kontam da prodam priču u neki tariguz, bolje je to
. I da, smijem se zakleti da Asima zna više o fudbalu nego 80 % forumaša
.
Ali dobro ne čudi, ima ovdje "kritičara" koji ne znaju par puta pimplati, o nekim drugim stvarima da ne govorim. Tastatura sve trpi
.
Svašta bi još pisao o Safetu, Vedi, Mujdži ali neću da ispadnem zloban i mahalac.
Kontam da prodam priču u neki tariguz, bolje je to
Ali dobro ne čudi, ima ovdje "kritičara" koji ne znaju par puta pimplati, o nekim drugim stvarima da ne govorim. Tastatura sve trpi
- KPNCTNJAH
#1796 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ti bas udario po kolegama strumfovima, sto si takI 
- ganjeta
#1797 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Aha
....znas se ko su bil najveći Safetovi puškurci....
- KPNCTNJAH
#1798 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Je l' te drz'o Osim senior u krilu dok je supljirao o taktikama...
on vidio Mesinih ruku djelo 
Imao priliku da bude selektor, asistent, savjetnik, sta vec... dok je bilo rezultata, vrtio se oko Safeta, njegova zasluga za dobre rezultate, po vasoj prici... kad je sve krenulo u pm, on se hinjski povukao i po medijima supljirao nakon svakog poraza... lako je reci poslije tekme grijesili smo tu, tu i tu... sto nisi pomogao prije nje, ako vec neces, onda zadrzi misljenje za sebe... et' ostalo mu je sad da prica po sjelima kako on vidi Mesinih ruku djelo...
Lik post'o k'o Ciro 
Nemoj zezati da i njega brine sto je Pjana los
Imao priliku da bude selektor, asistent, savjetnik, sta vec... dok je bilo rezultata, vrtio se oko Safeta, njegova zasluga za dobre rezultate, po vasoj prici... kad je sve krenulo u pm, on se hinjski povukao i po medijima supljirao nakon svakog poraza... lako je reci poslije tekme grijesili smo tu, tu i tu... sto nisi pomogao prije nje, ako vec neces, onda zadrzi misljenje za sebe... et' ostalo mu je sad da prica po sjelima kako on vidi Mesinih ruku djelo...
Nemoj zezati da i njega brine sto je Pjana los
- jeza u ledja
#1799 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Evo i ja citam i bas to kontam.Velkoski wrote:6-7 godina istih rasprava kada god repka igra..
Samo su se malo uloge obrnule
Tek sad vidim koliko su neki ljudi optereceni sa Zeljeznicarom/Sarajevom sto se tice reprezentacije. Ok je da gajis neke simpatije, ali ocigledno neki ljudi samo na osnovu toga donose zakljucke. Za neke sam znao i prije, ali sad vidim da je broj takvih mnogo veci. Samo se uloge obrnule.
Ja sam optimistican. Mehmed je pokrenuo neke stvari iz mrtve tacke. Vidi se drukciji pristup radu. Doduse i za ocekivat je da ce se ekipa malo trznuti. Svidja mi se sto je napokon pozvan Cocalic, sto je pozvan Djuric, sto su vraceni Zukanovic i Spahic. Nadam se da ce se tako i nastaviti.
Sto se tice Germanije (konkretno Hadzica i Vrsajevica, ne TSSa koji ja mislim jeste uvijek bio kalibar za reprezentaciju), ja ove pozive njima gledam kao zelju da se isprobaju jos jednom i definitivno utvrdi da li su kalibar za repku. Sto se tice Hadziceve pozicije, sad sa Besicem i Cocalicem, plus Cimirotom ako zatreba, mislim da je bespotreban. Sto se tice Vrska, ne znam....Definitivno je s loptom na ti, ali igra na pozicijama na kojim smo deficitarni i sto je vrlo bitno s obzirom da nam je ekipa izuzetno spora, trci ko navijen. Mislim iz tog nekog razloga shvatam njegov poziv, mada razumijem da je taj argument vrlo vrlo nategnut. Volio bih da se jos malo poradi na potencijalnim igracima na toj poziciji. Uglavnom generalno ne vidim buducnost sa Vrskom i Hadzicem.
Sto se tice Stilica, opet razocarenje. Ne vidim ni po cemu da pokazuje vise od TSSa, naprotiv.
Jedan jos minus, ali opet je rano za to, je nedavanje sansi igracima iz PLBiH. Ok, neki su pozvani, ali ubaci ih brate u igru. Prijateljska je. Tu mozda vise od svega bih volio vidjeti neki sistematican pomak.
Sve u svemu, kazem optimistican sam, ali pravu ocjenu samo mozemo dati nakon Izraela. Nazalost nasa reprezentacija je u silaznoj putanji, ne zbog selektora, vec zbog samog fonda igraca. Jbg dostigli smo vrhunac i sad je lagano padanje. Na Bazdarevicu je da iz ovog sto imamo izvuce maksimum, a to je bar baraz iz ovih kvalifikacija. Znaci 4 pobjede, Izraela i Velsa kuci, Kipra na strani, plus Andora. To def mozemo.
- luckylaka
#1800 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
I ja se sjecam da su jednom nasi isli da smuntaju jednog kad poslije ispade da su smuntali Kolasinca,Bicakcica,Besica,Hajrovica...I ne znam kako vam vise ne dosadi spominjati najuspjesnijeg do sad.Eno onaj jedan u svakom postu,,necu vise o Safetu,necu vise o Safetu,,...pa nemoj bratecvrčak_na_hedonizmu wrote:Otmar Hitcfild, Del Boske i hrvatski NS ( to znam sigurno ) su IŠLI NA NOGE igračima tipa MičuaHajrovića, Seferovića, Rakitića ( dok je ovaj bio negdje, nikakav klub, edit: ispravka, igrao je u Bazelu ) jal da ih smuntaju da igraju za reprezentaciju, jal da ih ohrabre. Hrvati to uredno rade, redovno ( sjećam se delegacije koja je otišla u Argentinu da munta nakog napadača ). Sad, ako pogledamo gdje su svi navedeni, a gdje smo mi, prilično sam ubijeđen da neko debelo griješi u procjeni. Moje mišljenje je da su @lucky i @and u pravu, a da su Del Boske, Otmar i NS Hr neznalice.