Pozvani Coca i Stila. Jos Ara i bice posla za ljude uposlene na KCUS. Ostalo nista, dali smo jadnoj Andori 3, ali smo zato pod Sajom primili 3 od strasnog Izraela, tako da je to isto.Fudo387 wrote:Mrzi me da pocinjemo tu pricu, ali sta da se radi...Billy The Pljuc wrote:jebiga, ko ovdje ne vidi pomak od safeta onda i ne treba da se oglasava na forumu..
O kakvom pomaku je rijec?
Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dead Man Walking
#1676 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
-
Fudo387
#1677 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Aha, ja mislio da pricate o nasoj igri i to...dobro, ako je poziv lokalnim ljubimcima pomak, onda ok.
nista.
nista.
-
Korisničkoime
#1678 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Problem prvi:
desni bek, Mujdža jbg vidi se da čovjek ne igra da počne igrati bilo bi to puno bolje, to povlači Vršajevića koji danas nije igrao beka nego krilo ali bez Mujdže bez utakmica u nogama Vršajević nam ostaje kao alternativa pri čemu se vidi da se čovjek trudi, grize, trči, hoće, želi sve to za desetku kao kuća ali čovjek nije nivo ostalih i to debelo. Jbg ne može uštopati visoku loptu dva puta za redom odskoči mukraj noge, ista ona paralela od Spahića prema desno koju smo vidili kod Andore koje su dolazile Višći, zatim stigne loptu iskontroliše je i doda protivniku u noge ili odigra u aut, jbg ne ide to iako velika pohvala za zalaganje.
Problem drugi:
desno krilo, Hajrović kada je u formi i kada igra je naše desno krilo za prvih 11, međutim evo ga već u drugom klubu u kojem nešto zapinje, Galata pa Werder tendencija je da će tako nastaviti ostaje nam Višća koji nije loš ali je u svim segmentima ispod Hajrovića, ubačaji, šut, preglednost, jedino def.bolje radi od njega ali kako god brz igrač na krilu koji nije top ali nije ni truba svakako može biti od pomoći.
Problem treći:
organizator igre + napadač + formcija, Pjanić je naš organizator kreativac koji i kada je u top formi nije za mjesta klasnične desetke iza dva špica nego je za povučenog organizatora u ravni sa def.veznim, to voli tu je najbolji, eh to nas dovodi do drugog problema ako igramo tu formaciju gdje možemo iskoristiti Pjanića maksimalno moramo igrati u formaciji sa jednim špicem koja opet ne odgovara našem najboljem napadaču Džeki. Džeko je pola igrača bez drugog napadača. Trudi se on, gradi se, spušta lopte, dijeli ali nije to to. Znači možemo li naći formaciju koja odgovara obojici naših najboljih igrača i Pjaniću i Džeki, ne znam, teško, veoma teško.
Ovo je po meni puno važnije od nekih drugi stvari koji se ovdje provlače ali brate dragi ne mogu a da ne kažem jebo te Meša i Hadžić i Vršajević, hajd nekako i TSS sa klupe progutao bi ali ova dvojica koji ti je qurac čovječe.
P.S.:
Ili se meni čini ili su ovi naši igrači postali nešto pravo agresivni, ne znam stav je kao da se idu potući a ne fudbala igrati.
desni bek, Mujdža jbg vidi se da čovjek ne igra da počne igrati bilo bi to puno bolje, to povlači Vršajevića koji danas nije igrao beka nego krilo ali bez Mujdže bez utakmica u nogama Vršajević nam ostaje kao alternativa pri čemu se vidi da se čovjek trudi, grize, trči, hoće, želi sve to za desetku kao kuća ali čovjek nije nivo ostalih i to debelo. Jbg ne može uštopati visoku loptu dva puta za redom odskoči mukraj noge, ista ona paralela od Spahića prema desno koju smo vidili kod Andore koje su dolazile Višći, zatim stigne loptu iskontroliše je i doda protivniku u noge ili odigra u aut, jbg ne ide to iako velika pohvala za zalaganje.
Problem drugi:
desno krilo, Hajrović kada je u formi i kada igra je naše desno krilo za prvih 11, međutim evo ga već u drugom klubu u kojem nešto zapinje, Galata pa Werder tendencija je da će tako nastaviti ostaje nam Višća koji nije loš ali je u svim segmentima ispod Hajrovića, ubačaji, šut, preglednost, jedino def.bolje radi od njega ali kako god brz igrač na krilu koji nije top ali nije ni truba svakako može biti od pomoći.
Problem treći:
organizator igre + napadač + formcija, Pjanić je naš organizator kreativac koji i kada je u top formi nije za mjesta klasnične desetke iza dva špica nego je za povučenog organizatora u ravni sa def.veznim, to voli tu je najbolji, eh to nas dovodi do drugog problema ako igramo tu formaciju gdje možemo iskoristiti Pjanića maksimalno moramo igrati u formaciji sa jednim špicem koja opet ne odgovara našem najboljem napadaču Džeki. Džeko je pola igrača bez drugog napadača. Trudi se on, gradi se, spušta lopte, dijeli ali nije to to. Znači možemo li naći formaciju koja odgovara obojici naših najboljih igrača i Pjaniću i Džeki, ne znam, teško, veoma teško.
Ovo je po meni puno važnije od nekih drugi stvari koji se ovdje provlače ali brate dragi ne mogu a da ne kažem jebo te Meša i Hadžić i Vršajević, hajd nekako i TSS sa klupe progutao bi ali ova dvojica koji ti je qurac čovječe.
P.S.:
Ili se meni čini ili su ovi naši igrači postali nešto pravo agresivni, ne znam stav je kao da se idu potući a ne fudbala igrati.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1679 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Dead Man Walking wrote:Pozvani Coca i Stila. Jos Ara i bice posla za ljude uposlene na KCUS. Ostalo nista, dali smo jadnoj Andori 3, ali smo zato pod Sajom primili 3 od strasnog Izraela, tako da je to isto.Fudo387 wrote:Mrzi me da pocinjemo tu pricu, ali sta da se radi...Billy The Pljuc wrote:jebiga, ko ovdje ne vidi pomak od safeta onda i ne treba da se oglasava na forumu..
.....a gdje ti je Rijad Bajic, prvi strijelac nase lige:)!!!!!!
- Logovan
#1680 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ma frajer ne zna šta da odgovori, pa spominje ko je pozvan i tako to. Ni ne možeš dobiti ozbiljan odgovor od ovakvih likova.Fudo387 wrote:Aha, ja mislio da pricate o nasoj igri i to...dobro, ako je poziv lokalnim ljubimcima pomak, onda ok.
nista.
-
Dead Man Walking
#1681 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
U cemu je problem? Safet je sve radio kako treba, ali smo ga pljuvalji samo zbog Coce, Stile, Are. Sad su momci tu, znaci sve 5, pomak je tu.Logovan wrote:Ma frajer ne zna šta da odgovori, pa spominje ko je pozvan i tako to. Ni ne možeš dobiti ozbiljan odgovor od ovakvih likova.Fudo387 wrote:Aha, ja mislio da pricate o nasoj igri i to...dobro, ako je poziv lokalnim ljubimcima pomak, onda ok.
nista.
- Logovan
#1682 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Nauči dati normalan odgovor.Dead Man Walking wrote:U cemu je problem? Safet je sve radio kako treba, ali smo ga pljuvalji samo zbog Coce, Stile, Are. Sad su momci tu, znaci sve 5, pomak je tu.Logovan wrote:Ma frajer ne zna šta da odgovori, pa spominje ko je pozvan i tako to. Ni ne možeš dobiti ozbiljan odgovor od ovakvih likova.Fudo387 wrote:Aha, ja mislio da pricate o nasoj igri i to...dobro, ako je poziv lokalnim ljubimcima pomak, onda ok.
nista.
- and
#1683 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
pa eto ne pokušavamo igrati bez napadača,damo andori 3 u gostima,a kipar nas kući odere,pa recimo primjer koji do sada nisam vidio-ne ide te,loše igraš ideš napolje,pa makar bio i naš ponajbolji igrač....Fudo387 wrote:Mrzi me da pocinjemo tu pricu, ali sta da se radi...Billy The Pljuc wrote:jebiga, ko ovdje ne vidi pomak od safeta onda i ne treba da se oglasava na forumu..
-
Dead Man Walking
#1684 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Haj dobro, kad si navalio, i Zuka je tu, a i Rijad se nazire.Logovan wrote: Nauči dati normalan odgovor.
- Logovan
#1685 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Kao prvo, ne znam što me koji klinac pokušavaš učiniti ljubomornim sa bivšim i sadašnjim igračima Želje, ne dopire to do mene.Dead Man Walking wrote:Haj dobro, kad si navalio, i Zuka je tu, a i Rijad se nazire.Logovan wrote: Nauči dati normalan odgovor.
A kao drugo, mislim da se taj momak zove Riad, a ne Rijad, ako ne griješim.
I kao treće, ti si jedan od onih koji sve gleda kroz prizmu Sarajevo - Željo, tako da ne znam što se uopšte javljam.
Last edited by Logovan on 01/04/2015 00:50, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#1686 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
To su sve neke trivijalne stvari, istina Safet je zadnjih mjeseci svog selektiranja uradio sve naopako.and wrote:pa eto ne pokušavamo igrati bez napadača,damo andori 3 u gostima,a kipar nas kući odere,pa recimo primjer koji do sada nisam vidio-ne ide te,loše igraš ideš napolje,pa makar bio i naš ponajbolji igrač....Fudo387 wrote:Mrzi me da pocinjemo tu pricu, ali sta da se radi...Billy The Pljuc wrote:jebiga, ko ovdje ne vidi pomak od safeta onda i ne treba da se oglasava na forumu..
Medjutim, ovo sto sad gledamo i ono sto je reprezentacija igrala u Safetovom zenitu su dva razlicita svijeta.
Utakmice kao sto je ova danas smo rutinski rjesavali, s pola snage.
Nemamo vise tu igru, metiljamo nesta na vrat na nos, trazimo se...ja tu pomaka ne vidim.
Doduse, kad je u pitanju Mesa ovo je sve jos rano, tako da ja njemu nista i ne zamjerim.
Tesko ce se i on nositi sa pritiscima javnosti, jedan kiks i eto onih likova kao sto je onaj blento sa indexa da mu krv na slamku piju.
Uglavnom, sretno mu.
-
Dead Man Walking
#1687 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
U pravu si, halali. A i Sehu sam zaboravio.Logovan wrote:Kao prvo, ne znam što me koji klinac pokušavaš učiniti ljubomornim sa bivšim i sadašnjim igračima Želje, ne dopire to do mene.Dead Man Walking wrote:Haj dobro, kad si navalio, i Zuka je tu, a i Rijad se nazire.Logovan wrote: Nauči dati normalan odgovor.![]()
A kao drugo, mislim da se taj momak zove Riad, a ne Rijad, ako ne griješim.
Evo sad ozbiljno. Covjek je fino napisao, ko ne vidi pomak nek se ne oglasava. Onaj se nakacio, ti uletio da ga branis fol nesto, sto li? O pomaku se vec pricalo, naravno ko hoce da vidi. Prvo, igrali smo dvije utakmice i ostvarili zacrtano. Uzeli prve bodove, nismo izgubili, isprobali skoro sve igrace. Mnogo novih igraca doiblo priliku cak i od starta da se vidi koliko mogu, za razliku od Safeta koji je nove igrace vidio ko nuzno zlo, ono bas kad mora, pa se desavalo da nam stoper debituje u najvaznijoj utakmici kvalifikacija, ili da se prijateljske igraju na rezultat pa novi igraci pocnu ulaziti 6 minuta do kraja, ili ih gurne sve odjednom u vatru ko protiv Amera. Koliko puta su nam istrcali kontru u ove dvije utakmice? Nula! Andoru ne racunam (mada nas je cak i Kipar ubio kontrama, a znali smo ga i od Latvije tako primiti, da ne raucnam Slovacku i ozbiljnije ekipe), ali Asutrija je ekipa u ekspanziji dok smo mi na putu ka provaliji (bili, ne vise, hvala Bogu) i nije nam napravila sanse kako treba. Da se Medo nije zayebavo ne bi nam dali gol nikad. Propuha nije bilo po krilima, jedino je sredina podbaicla ali to je zbog Pjaniceve ocajne forme a ne postavke igre. Itd, itd. I naravno, Stila, Coca, Seha.
- Logovan
#1688 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Čuj što li...Dead Man Walking wrote: Evo sad ozbiljno. Covjek je fino napisao, ko ne vidi pomak nek se ne oglasava. Onaj se nakacio, ti uletio da ga branis fol nesto, sto li? O pomaku se vec pricalo, naravno ko hoce da vidi. Prvo, igrali smo dvije utakmice i ostvarili zacrtano. Uzeli prve bodove, nismo izgubili, isprobali skoro sve igrace. Mnogo novih igraca doiblo priliku cak i od starta da se vidi koliko mogu, za razliku od Safeta koji je nove igrace vidio ko nuzno zlo, ono bas kad mora, pa se desavalo da nam stoper debituje u najvaznijoj utakmici kvalifikacija, ili da se prijateljske igraju na rezultat pa novi igraci pocnu ulaziti 6 minuta do kraja, ili ih gurne sve odjednom u vatru ko protiv Amera. Koliko puta su nam istrcali kontru u ove dvije utakmice? Nula! Andoru ne racunam (mada nas je cak i Kipar ubio kontrama, a znali smo ga i od Latvije tako primiti, da ne raucnam Slovacku i ozbiljnije ekipe), ali Asutrija je ekipa u ekspanziji dok smo mi na putu ka provaliji (bili, ne vise, hvala Bogu) i nije nam napravila sanse kako treba. Da se Medo nije zayebavo ne bi nam dali gol nikad. Propuha nije bilo po krilima, jedino je sredina podbaicla ali to je zbog Pjaniceve ocajne forme a ne postavke igre. Itd, itd. I naravno, Stila, Coca, Seha.
Pomak "uzeli bodove kod Andore, ostvarili prvu pobjedu" i "isprobali mnoge igrače" nije nikakav vauuu pomak, sad da budemo s tim oduševljeni. Ako smo spali na to da smatramo pomacima ovo dvoje što smo uradili, onda smo fakat dno dna. Sasvim normalna stvar se uradila. Nije ništa specijalno.
-
Dead Man Walking
#1689 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Sta bi za tebe bio pomak? Sta je trebalo da se desi da kazes da je napravljen pomak?
-
LSD
#1690 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Ovo je zadnje sranje koje je iza sebe ostavio bivši selektor
Novi nam je donio više bodova u jednoj utakmici, nego bivši u 4 (slovima četiri)
Uz to treba dodati cinjenicu da Austrija ne zna za poraz više od godinu dana i da su ispred nas 7 mjesta na FIFA rankingu, a i ubjedljivo prvi u svojoj grupi.
ali eto, ublehaši ne vide neki woow napredak
- luckylaka
#1691 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pomaka kod Meshe ima ali se za sada ne vide. 
-
Fudo387
#1692 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
A ko je to napisao, trazio i ocekivao od Mese?LSD wrote:pa da, treba Meša nabaviti čarobni štapić od Hari Potera i da preko noci pocenemo igrati ko Njemačka i trpati svima petarde.
-
Dead Man Walking
#1693 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa napisi sta ocekujes, sta je za tebe pomak? I onda se cude kad im se odgovori na njihovom nivou Arama i Stilama.Fudo387 wrote:A ko je to napisao, trazio i ocekivao od Mese?LSD wrote:pa da, treba Meša nabaviti čarobni štapić od Hari Potera i da preko noci pocenemo igrati ko Njemačka i trpati svima petarde.
- Logovan
#1694 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ne kažem da sam od Baždarevića očekivao velike pomake. Realno nije se ni moglo desiti ništa spektakularno u ove dvije utakmice, od kojih je jedna protiv 200 i neke reprezentacije svijeta. Samo ovo dvoje gore što si spomenuo, po meni ne mogu biti neki pomaci, jer to je bilo i logično da se desi, odnosno pobjeda protiv kuhara i isprobavanje drugih igrača, a ne forsiranje jednih te istih.
-
Dead Man Walking
#1695 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
dupli
Last edited by Dead Man Walking on 01/04/2015 01:27, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#1696 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ja sam napisao da je jos rano, covjek je tek dosao i bilo bi smijesno ocekivati neki aman zeman pomak u kvaliteti tima, samo mi je josDead Man Walking wrote:Pa napisi sta ocekujes, sta je za tebe pomak? I onda se cude kad im se odgovori na njihovom nivou Arama i Stilama.Fudo387 wrote:A ko je to napisao, trazio i ocekivao od Mese?LSD wrote:pa da, treba Meša nabaviti čarobni štapić od Hari Potera i da preko noci pocenemo igrati ko Njemačka i trpati svima petarde.
gluplje kad neko napise, "ako ne vidis pomak ne javljaj se na forum"...jer ga u biti stvarno nema. Igramo lose.
-
Dead Man Walking
#1697 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Dobro majku mu, ne pitam te sta nisi ocekivao, nego sta jesi. I prije su te stvari bile logicne pa se nisu desavale, znaci da je i to pomak. A u igri je ocit pomak da nema propuha, veoma bitan napredak.Logovan wrote:Ne kažem da sam od Baždarevića očekivao velike pomake. Realno nije se ni moglo desiti ništa spektakularno u ove dvije utakmice, od kojih je jedna protiv 200 i neke reprezentacije svijeta. Samo ovo dvoje gore što si spomenuo, po meni ne mogu biti neki pomaci, jer to je bilo i logično da se desi, odnosno pobjeda protiv kuhara i isprobavanje drugih igrača, a ne forsiranje jednih te istih.
Last edited by Dead Man Walking on 01/04/2015 01:27, edited 1 time in total.
- soccerfan88
#1698 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ko god je od ove dvije tekme ocekivao vise, treba se zapitati u kojem to svijetu zivi. Nasa repka je bila na dnu. Znaci i da smo htjeli, nize pasti nismo mogli. Ove dvije tekme su sluzile cisto da selektor vidi kako igraci koji su trenutno u repki funkcionisu kao tim. Nista vise. Mislim moze on pogledati Dzekinih, Muhamedovih, Izetovih 100 utakmica sa klubom al to nije to dok se ne okupe i ne zaigraju zajedno. Ovdje je najbitnije bilo vratiti pozitivnu atmosferu i zajednistvo u svlacionicu i sudeci po intervjuima igraca a bome i borbenosti i zalaganju na terenu, to je i uradeno.
Sad predstoji za Mesu ogroman posao da vidi na koga moze racunati, da "zakrpi" ostale pozicije (desni bek prijeko potreban i playmaker al mislim da ce Vrancic taj dio odraditi) i moli Boga zajedno sa nama da igraci makar malo poprave formu u klubovima. Smatram da su ove dvije tekme dobro odradene imajuci u vidu da Mesa tek pocinje raditi sa ovim momima i u kakvoj formi se igraci trenutno nalaze. Bice ovo dobro. Imam neki osjecaj. Ako nista bar uvijek na terenu vidim 11 igraca kojima je stalo do repke i koji ostavljaju srce na terenu. A vidim i selektora koji je po 90 minuta tik uz aut liniju i konstantno galami na igrace i djeli im upute. Veceras sam se slatko nasmijao njegovim uputama. Kad ude Vedad, cujem Mesu: Dzeko majstore ti si sad 10--ka. Ja sam samo
Dobro je krenulo, samo da nastavimo!!!
Sad predstoji za Mesu ogroman posao da vidi na koga moze racunati, da "zakrpi" ostale pozicije (desni bek prijeko potreban i playmaker al mislim da ce Vrancic taj dio odraditi) i moli Boga zajedno sa nama da igraci makar malo poprave formu u klubovima. Smatram da su ove dvije tekme dobro odradene imajuci u vidu da Mesa tek pocinje raditi sa ovim momima i u kakvoj formi se igraci trenutno nalaze. Bice ovo dobro. Imam neki osjecaj. Ako nista bar uvijek na terenu vidim 11 igraca kojima je stalo do repke i koji ostavljaju srce na terenu. A vidim i selektora koji je po 90 minuta tik uz aut liniju i konstantno galami na igrace i djeli im upute. Veceras sam se slatko nasmijao njegovim uputama. Kad ude Vedad, cujem Mesu: Dzeko majstore ti si sad 10--ka. Ja sam samo
- KPNCTNJAH
#1699 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
I odigrao si nerijeseno sa velikim favoritom Belgijom, u nikad losijoj atmosferi... vidjecemo hoce li novi selektor izvuci bolji rezultat u uzvratnoj utakmiciDead Man Walking wrote:
Pozvani Coca i Stila. Jos Ara i bice posla za ljude uposlene na KCUS. Ostalo nista, dali smo jadnoj Andori 3, ali smo zato pod Sajom primili 3 od strasnog Izraela, tako da je to isto.
Ako je ovo iz ove dvije tekme pomak, onda me slobodno citirajte ako na isti nacin odigramo protiv njih, jer ishod vec znam
-
Dead Man Walking
#1700 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ne samo odigrao, nego proslavio taj bod pred TV kamerama sa kezom na kojem bi i Hanka pozavidila. A sve to nakon citavog boda iz prve dvije utakmice.KPNCTNJAH wrote:I odigrao si nerijeseno sa velikim favoritom Belgijom, u nikad losijoj atmosferi... vidjecemo hoce li novi selektor izvuci bolji rezultat u uzvratnoj utakmiciDead Man Walking wrote:
Pozvani Coca i Stila. Jos Ara i bice posla za ljude uposlene na KCUS. Ostalo nista, dali smo jadnoj Andori 3, ali smo zato pod Sajom primili 3 od strasnog Izraela, tako da je to isto.![]()