Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#9876 Re: Manchester United FC

Post by ultima_palabra »

United me pozitivno iznenadio, odlično su odigrali obje utakmice :thumbup:

Uz par dobrih pojačanja (CB, DM, možda će trebati i LB ubrzo) biće konkurentni za LP u narednih 5-6 godina.
trustm3

#9877 Re: Manchester United FC

Post by trustm3 »

Sad treba hladno privesti prevenstvo kraju, nadam se da ova kradja nece imati utjecaja na psihu igraca :x
Artest

#9878 Re: Manchester United FC

Post by Artest »

Stjece se dojam da je kod drugog gola Rafael mogao intervenisati.

Zbog firgosa i nesimpaticnih igraca poput Nania, Younga, Andersona i Chicharita...meni je opao entuzijazam za Unitedom. Sinoc sam navijao po inerciji.

Ferguson ce imat kad razmisljati o katastrofalnoj odluci da ubaci igraca kojeg nema nigdje citavu sezonu. Kagawa i Rooney su morali startati. Da je Jones bio na raspolaganju, izdrzali bi i sa 10 igraca. Ovako je zbog kratera u vezi, cak i skocimis izgledao kao neko ko zna organizovat napad.

Ne znam zasto se Keane - najveci kapiten ikad, prejebava s klubom potvrdjujuci nepostojeci crveni karton.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9879 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Što Chicharita ba, legenda je mali 8-)
Artest

#9880 Re: Manchester United FC

Post by Artest »

Ima neku hinjavu facu. Nije skroman ko Ole.
Infaze Studio

#9881 Re: Manchester United FC

Post by Infaze Studio »

Crveni karton je pokazan nakon konsultacije sa pomocnim sucem, ne zbog inicijalnog podizanja noge, nego zbog sekundarnog trzaja iste te noge, sa ciljem udaranja protivnickog igraca.
To barem nije bilo tesko za vidjeti na usporenoj snimci, a ocigledno je da je pomocnik to vidio uzivo.
Slicni incidenti prolaze nekaznjeni i moze se pretpostaviti da su suci radili na tome da se nadje nesto za svirati sto bi bilo u korist Reala, ali prekrsaj za crveni je postojao...
udrch

#9882 Re: Manchester United FC

Post by udrch »

crveni karton je čist kao suza..
PrtiBeeGee

#9883 Re: Manchester United FC

Post by PrtiBeeGee »

Crveni karton čist kao suza, Cakir je odlično pročitao nesportsku namjeru Nanija

Image

GOTOVO uvijek nakon scena kakve smo gledali u 55. minuti utakmice na Old Traffordu slijede iste teze. "To je bilo najviše za žuti karton, nikako crveni. Kako nekoga možeš isključit u osmini finala Lige prvaka radi takvog starta? Sudac je uništio susret i tako dalje...". Najlakše je reći Cuneyt Cakir je pogriješio, ali pozabavimo malo tim trenutkom. Što se zapravo dogodilo u toj 55. minuti, piše Foxsports.

Evra je ispucavanjem otklonio opasnost pred golom. Nani je trenutak ranije preko ramena vidio gdje se nalazi najbliži protivnički igrač. Kratke ponovljene snimke prekršaja to ne pokazuju. Nani je znao da mu Arbeloa dolazi u susret. Prateći cijelo vrijeme putanju lopte skočio je s ispruženom nogom i dok se lopta približavala shvatio kako je izgubio duel, jer je Arbeloa bio bolje postavljen. Prsima će s lakoćom iskontrolirati loptu.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... IiGDXGM88s

Dolazimo do presudnog trenutka, koji je odvio u djeliću sekundi, vremenskom periodu s kojom se vrhunski nogometaš ipak susreću svakodnevno. Nani je pred odlukom, da li povući nogu iz duela ili se sudariti s protivnikom, da ovaj na težak način zaradi loptu. Nažalost, Nani se odlučio za ovo drugo. Sve je vrlo jasno, sudac Cakir bio je odlično postavljen i izvrsno je pročitao cijelu situaciju. Onima koji vjeruju u namjernu sudačku grešku valja postaviti pitanje.

Zašto se Nani, nakon duela u kojem je jedino imao ispruženu nogu i nije zaradio nikakav udarac, bacio na travu i ostao ležati glumeći ozljedu? Zašto je htio fintirati da se radi nehotičnom sudaru u kojem su oboje nastradali, ako je njegov start bio sasvim slučajan i nije vidio Arbelou? Da, Nani je znao što slijedi, zato je tako dugo i ostao na travi...

Čak i da se sve gorepomenuto zanemari, ostaje činjenica koju je nakon susreta iskreno objasnio legendarni igrač Crvenih vragova Roy Keane: "Možemo se mi sad svađati i raspravljati cijeli dan, ali to se zove opasna igra. I uopće nije bitno jeli Nani imao namjeru ili ne. "Sudac je donio ispravnu odluku. "

U ostalom evo i clanak za one koji ce reci odakle ti ovo :)

http://bhsupersport.com/nogomet-arhiv/7 ... anija.html
Last edited by PrtiBeeGee on 06/03/2013 18:39, edited 1 time in total.
semirizsvemira

#9884 Re: Manchester United FC

Post by semirizsvemira »

Mikady wrote:
Očigledno je sudija imao namjeru da vrati Real u ovu utakmicu jer do tad nisu napravili ama baš ništa vrijedno
Zmalo da mu polomi rebra :oops:

Objektivno u prvoj utakmici vratimo film MU je dao gol nakon kornera kojeg nije bilo, ma nista kako ce sudija da vidi ili onaj kraj gola :roll: Di Maria srusen u 16m ma nista kakav penal vidio bi i sudija kraj gola.. :roll:

Jucer u drugoj utakmici domacin postize gol tj. autogol Ramosa a prije toga samo 4 sekunde bio je offs. RVP ma nista. Rafael vadi loptu iz gola ma nista, cist crveni i penal ma nije sudija vidio a nije ni onaj kraj gola :lol:
Samo se i dalje pitam zasta sluze ovi kraj gola... ?

Mogao je MU i Fergy da prodju dalje i trljaju ruke.

Siguran sam da bi prvi skakao i pljuvao zvake po sudijama da je obratno ovako sve bilo, znaci u prvoj utakmici Real dao gol iz kornera kojeg nije bilo, srusen neki igrac MU nije sviran penal. U drugoj utakmici Real daje gol tj. MU autogol a prije toga Ronaldo bio u offs. ili recimo Coentrao vadi loptu iz gola - crveni i penal.

A zamisli tek scene kako bi Ferguson skakao da je Arbeloa skocio na Nanija ( Nani stil) ma crveni sudija :oops: pljuckao bi zvake uletio bi u teren..

Ako je neko nekoga drzao u igri to su sudije MU..

Real je zasluzio objektivno 8)
Najbolji post do sada o utakmici :thumbup: Sudije su ih itekako podrzavale u obje utakmice . Da je svirao onaj penal jucer i automatski crveni Rafaelu bilo bi 5-6 golova razlike . Ovako ih je sudija spasio debakla . Da tacno , u prvoj utakmici penal i korner kojeg je samo sudija vidio iz kojeg daju gol . Jucer cist penal i crveni Rafaelu , gol iz ofsajda i to je to . I sudija ih ostetio . Ko je ovdje lud . Englezi po obicaju vazda placu kad gube , sjetimo se samo kada je Chelsea ispao od Barce . U drugoj utakmici daje Iniesta gol u zadnjoj minuti a trebo je , prema englezima sudija svirati deset penala za Chelsea :lol: . Na stranu to sto sudije nisu svirale dva cista penala za Barcu u prvoj utakmici . Ili prosle godine kada je Chelsea igro cetvrtfinale protiv Benfike . Dva penala za domacina Benfiku sudija ne svira a u uzvratnoj utakmici izmislja penal za Chelsea a sudija daje 10 kartona i crveni u prvih pola sata . Tada se niko nije bunio . I sa deset igraca Benfika bila bolja od Chelsea i samo izbijali loptu zadnjih pola sata a sudija odradio posao za Chelsea
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9885 Re: Manchester United FC

Post by un1ted »

Mislim da 10.000 post na temi zasluzuje prikladnu poruku svima:

The Realist

#9886 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

PrtiBeeGee wrote:Crveni karton čist kao suza, Cakir je odlično pročitao nesportsku namjeru Nanija

Image

GOTOVO uvijek nakon scena kakve smo gledali u 55. minuti utakmice na Old Traffordu slijede iste teze. "To je bilo najviše za žuti karton, nikako crveni. Kako nekoga možeš isključit u osmini finala Lige prvaka radi takvog starta? Sudac je uništio susret i tako dalje...". Najlakše je reći Cuneyt Cakir je pogriješio, ali pozabavimo malo tim trenutkom. Što se zapravo dogodilo u toj 55. minuti, piše Foxsports.

Evra je ispucavanjem otklonio opasnost pred golom. Nani je trenutak ranije preko ramena vidio gdje se nalazi najbliži protivnički igrač. Kratke ponovljene snimke prekršaja to ne pokazuju. Nani je znao da mu Arbeloa dolazi u susret. Prateći cijelo vrijeme putanju lopte skočio je s ispruženom nogom i dok se lopta približavala shvatio kako je izgubio duel, jer je Arbeloa bio bolje postavljen. Prsima će s lakoćom iskontrolirati loptu.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... IiGDXGM88s

Dolazimo do presudnog trenutka, koji je odvio u djeliću sekundi, vremenskom periodu s kojom se vrhunski nogometaš ipak susreću svakodnevno. Nani je pred odlukom, da li povući nogu iz duela ili se sudariti s protivnikom, da ovaj na težak način zaradi loptu. Nažalost, Nani se odlučio za ovo drugo. Sve je vrlo jasno, sudac Cakir bio je odlično postavljen i izvrsno je pročitao cijelu situaciju. Onima koji vjeruju u namjernu sudačku grešku valja postaviti pitanje.

Zašto se Nani, nakon duela u kojem je jedino imao ispruženu nogu i nije zaradio nikakav udarac, bacio na travu i ostao ležati glumeći ozljedu? Zašto je htio fintirati da se radi nehotičnom sudaru u kojem su oboje nastradali, ako je njegov start bio sasvim slučajan i nije vidio Arbelou? Da, Nani je znao što slijedi, zato je tako dugo i ostao na travi...

Čak i da se sve gorepomenuto zanemari, ostaje činjenica koju je nakon susreta iskreno objasnio legendarni igrač Crvenih vragova Roy Keane: "Možemo se mi sad svađati i raspravljati cijeli dan, ali to se zove opasna igra. I uopće nije bitno jeli Nani imao namjeru ili ne. "Sudac je donio ispravnu odluku. "

U ostalom evo i clanak za one koji ce reci odakle ti ovo :)

http://bhsupersport.com/nogomet-arhiv/7 ... anija.html
E tebe sam čekao. Živiš od toga da dođeš na ovu temu da bi nešto kontra Uniteda rekao. Ti si baš jedan od onih koji smatra da United sve zahvaljujući sudijama ostvaruje. Baš onaj specifičan profil. Suarez ti sve nenamjerno radi i tu je to bitno i samo čekaš da ljudima sa teme kažeš da odu ako ukazuju na njegovo ponašanje, ali ovdje nije bitna namjera....

Kada su igrali Liverpool vs. United, tada uopšte nije bilo bitno ovo isto pravilo, jer tada je Shelvey dobio karton (sve ostalo što smo poslije vidjeli nema veze sa ovim, jer to se tada nije vidjelo bilo, nego na poluvremenu i kraju utakmice, gdje se vidjelo da je Evans isto uradio), isto tako i sa Kompanyem i njegovim crvenim. Hebiga, ili prihvatite ovo pravilo, ili nemojte (iako ono nije striktno definisano, jer sudija mora odrediti da li smatra da je start opasan, ili ne).

Uzeo si komentar Keanea, koji mrzi SAF-a i koristi svaku priliku da se obračunava sa Unitedom, mogao si uzeti komentare Kompanya i sličnih, koji su rekli obrnuto.

Ako već hoćeš o suđenju, sve spomeni, a tu je United oštećen.

Ja jedino nisam sklon teorijama zavjere, jer kada počnem u to vjerovati, neću ni gledati ovaj sport više, jer ne vidim poentu.
Last edited by The Realist on 06/03/2013 20:09, edited 1 time in total.
The Realist

#9887 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

semirizsvemira wrote:
Najbolji post do sada o utakmici :thumbup: Sudije su ih itekako podrzavale u obje utakmice . Da je svirao onaj penal jucer i automatski crveni Rafaelu bilo bi 5-6 golova razlike . Ovako ih je sudija spasio debakla . Da tacno , u prvoj utakmici penal i korner kojeg je samo sudija vidio iz kojeg daju gol . Jucer cist penal i crveni Rafaelu , gol iz ofsajda i to je to . I sudija ih ostetio . Ko je ovdje lud . Englezi po obicaju vazda placu kad gube , sjetimo se samo kada je Chelsea ispao od Barce . U drugoj utakmici daje Iniesta gol u zadnjoj minuti a trebo je , prema englezima sudija svirati deset penala za Chelsea :lol: . Na stranu to sto sudije nisu svirale dva cista penala za Barcu u prvoj utakmici . Ili prosle godine kada je Chelsea igro cetvrtfinale protiv Benfike . Dva penala za domacina Benfiku sudija ne svira a u uzvratnoj utakmici izmislja penal za Chelsea a sudija daje 10 kartona i crveni u prvih pola sata . Tada se niko nije bunio . I sa deset igraca Benfika bila bolja od Chelsea i samo izbijali loptu zadnjih pola sata a sudija odradio posao za Chelsea
A crveni za Real u prvoj utakmici, kada zadnji igrač ruši igrača Uniteda? A šaketanje prilikom gola Welbecka? Ovo je za prvu.

Šta je sa šaketanjem Vidića od strane golmana u sinoćnoj utakmici, sa nesviranim penalom nad Welbeckom, te ona sitaucija na samom kraju utakmice?

Image

Image

Sve tri situacije su gore i neko će mi reći da nisu penali (samo ono sa golmanom može proći možda, ali ne po jučerašnjem kriteriju za crveni)

Evo i ovaj start? Po jučerašnjem kriteriju je ovo crveni, jer džonom udario visoko i to je vidio igrača da dolazi i namjerno ga džonom kači (naravno, ja nikada ne bih dao crveni ovdje, nigdje veze, niti je jako, niti opasno, ali eto, ako mu je to kriterij, neka bude onda cijeli meč, jer ni Nani nije nešto jako udario Arbeolu, a svi koji prate United, znaju da Nani uvijek onako štopa loptu, pa i ovdje je došao do lopte).

Evo i video, i sam Arbeola se bojao da gore ne prođe (
http://www.metatube.com/en/videos/17427 ... al-Madrid/).

Image

Rafael za ono nikada ne bi dobio crveni, jer je bio u skoku i blizu loptu, mogao je maksimalno žuti dobiti.

United je jučer taktički uništio Real i sve je to trajalo do crvenog.

Evo i sa prve utakmice:

Šta Ramos pokušava šakom ovdje:

Image

Ovdje je Evra krenuo sam, ali ovo nije kao faul svirano (izbrisan je vidio koji sam koristio):

Image

Ako već spominješ ranije utakmice, zašto onda u utakmicama Real vs. Barca nije bilo po 4-5 crvenih, jer je i više nego dovoljno elemenata bilo za to. Simuliranja na pretek, gaženja, grubih startova, vikanja na sudije, ali njima se to ne svira. Koji klinac taj duel vrijedi više, nego ostali u LP?

Što se tiče Barca vs. Chelsea, bio je jedan penal za Barcu koji nije sviran, ali zato mislim 2 crvena koja nisu svirana. U drugoj utakmici mediji nisu spominjali 10 penala, nego puno manje i izolovano je to vjerovatno utakmica sa najviše grešaka u ovom takmičenju. Čak je i crveni za Barcu bio neopravdan.

Kao što rekoh, nisam pobornik teorija zavjere (iako Engleski mediji jesu, ali zar su Španjolski bolji, Marca namjerno izbriše igrača da bi pokazala off-side Barce i to ode u štampanje....), jer inače ne bih pratio ovaj sport, ali ako je neko više oštećen, onda to treba reći. United jeste više oštećen u ovim mečevima sa Realom, što se možda i ne bi nešto spominjalo, da sinoć nisu onako dobro igrali (ne znam koji me vrag natjera da nakon što sam sve saznao, uzmem pregledati utakmicu :roll: ). Sudijskih grešaka je bilo na obje strane u obje utakmice (nisam postavio greške u korist Uniteda, jer ih ti navodiš, ali ništa ne navodiš u korist Reala, pa eto ih), ali ipak je na kraju kriterij bio na strani Reala, a vi ovdje pravite kao da je njih sudija oštetio.

Hebiga, desi se i nije prvi puta da se ovo dešava Unitedu (šta god neki govorili), ali nije da nikada i nisu bili pogurani. Takav je sport i treba se pomiriti s tim, ili uopšte ne gledati.
lethalthreat

#9888 Re: Manchester United FC

Post by lethalthreat »

Image
The Realist

#9889 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

E hebiga, UEFA svake godine nekog drugog gura :D.
Riddle

#9890 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

United odlican sinoc. Takticki, fizicki, mentalno... Bez greske su igrali. Mislim da bi bez crvenog kartona presjedili citavu noc cekajuci da Real zabije gol. Ono sto mi se najvise svidjelo je kako je Welbeck unistio Alonsa. Inace od njega sve krece, a sinoc je demonstrirano kako mu treba noge potkratiti. Ozil i Kedira se takođe nisu vidjeli, pa se onda naravno namece pitanje - kako tako los vezni red moze da razbije po ocjenama jednog od najboljih koji nastupaju u ovo danasnje vrijeme? Eh, pitaj uciteljicu. Giggs je vecinu vremena ove nekakve zvijezde pravio budalama i opet pokazao da je primjer savrsenog fudbalera. Rafael... Koliko se samo godina ova pozicija smatrala kao jedinom slaboscu tima? Ne vise. Kunem se da ce ovaj decko do 25. godine biti najbolji bek na svijetu. Vidic i Ferdinand su klasa za sebe. Toliko dugo nisu igrali zajedno i opet katanac stavljaju jednom od najboljih napada u Evropi. Cak sam i nakon crvenog kartona pomislio da bi mogli izgurati United do kraja. Nani je bio vrlo dobar, cak je namjestio gol i uvijek nudio onu opciju za kontru. Nekoliko puta mu je to i uspjelo. Van Persie je trebao dati bar jedan gol, ali iz nekog razloga mu je sve stalo. U sustini radi sve kao i dosad, samo sto lopta ne ide u gol.

Ronaldo je bio los. Sto zbog izvrsne igre Uniteda, sto zbog atmosfere na stadionu. Donja usna mu je cini mi se drhtala na pocetku utakmice. Na kraju je ipak uradio ono sto inace radi i donio prolaz Realu.

Kad vec spomenuh atmosferu... Ko se sjeca onakvog pakla? Barcelona 2008.godine? Ne bih rekao, jer je ono sinoc bilo bas strasno. Ma grmilo je sve svih 90 minuta. Pogotovo kad Fergie pozva na podrsku nakon crvenog kartona. Ljudi su zasluzili vidjeti pozitivan ishod. Sumnjam da cemo do kraja ove sezone nesto slicno vidjeti.

Realu cestitke i puno srece u nastavku. A ovim njihovim fanovima bih preporucio da budu malo tisi i manje lupaju gluposti. Uredu je, Real ide dalje i otici ce vrlo daleko, ali bar imajte obraza i ne pokusavajte opravdavati ono sto se desilo ili govoriti da je Real bio bolji i slicne stvari. I sam menadzer tog kluba je bio skroman i rekao kako stvari stoje, pa bi bio red da i vi krenete slicnim putem. Naravno ovdje ne mislim na klaune koji su prizeljkivali ovaj susret i prognozirali 5-0 za Real, gazenja kao preko plitkog potoka, rutinsku igru Reala... Jebe mi se za njih. Nego na one koji malo ozbiljnije gledaju na stvari.

Ono sto naravno ne smijem zaboraviti je da iskreno jebem mater onom Turcinu (ne zasluzuje da mu se sjecam imena), onom Nijemcu iz prvog meca, kao i Keanu koji se sinoc jos jednom posrao na klub.

Laku noc.
fixer

#9891 Re: Manchester United FC

Post by fixer »

Real nije bio bolji. Prvi priznajem. Zasluzeno bi bilo da ste prosli, ali greskom vaseg igraca niste :)
sistematski pregled

#9892 Re: Manchester United FC

Post by sistematski pregled »

greška u koracima
Last edited by sistematski pregled on 06/03/2013 23:43, edited 1 time in total.
sistematski pregled

#9893 Re: Manchester United FC

Post by sistematski pregled »

The Realist wrote:
semirizsvemira wrote:
A crveni za Real u prvoj utakmici, kada zadnji igrač ruši igrača Uniteda? A šaketanje prilikom gola Welbecka? Ovo je za prvu.

Šta je sa šaketanjem Vidića od strane golmana u sinoćnoj utakmici, sa nesviranim penalom nad Welbeckom, te ona sitaucija na samom kraju utakmice?

Image

Image

Sve tri situacije su gore i neko će mi reći da nisu penali (samo ono sa golmanom može proći možda, ali ne po jučerašnjem kriteriju za crveni)

Evo i ovaj start? Po jučerašnjem kriteriju je ovo crveni, jer džonom udario visoko i to je vidio igrača da dolazi i namjerno ga džonom kači (naravno, ja nikada ne bih dao crveni ovdje, nigdje veze, niti je jako, niti opasno, ali eto, ako mu je to kriterij, neka bude onda cijeli meč, jer ni Nani nije nešto jako udario Arbeolu, a svi koji prate United, znaju da Nani uvijek onako štopa loptu, pa i ovdje je došao do lopte).

Evo i video, i sam Arbeola se bojao da gore ne prođe (
http://www.metatube.com/en/videos/17427 ... al-Madrid/).

Image

Rafael za ono nikada ne bi dobio crveni, jer je bio u skoku i blizu loptu, mogao je maksimalno žuti dobiti.

United je jučer taktički uništio Real i sve je to trajalo do crvenog.

Evo i sa prve utakmice:

Šta Ramos pokušava šakom ovdje:

Image

Ovdje je Evra krenuo sam, ali ovo nije kao faul svirano (izbrisan je vidio koji sam koristio):

Image

Ako već spominješ ranije utakmice, zašto onda u utakmicama Real vs. Barca nije bilo po 4-5 crvenih, jer je i više nego dovoljno elemenata bilo za to. Simuliranja na pretek, gaženja, grubih startova, vikanja na sudije, ali njima se to ne svira. Koji klinac taj duel vrijedi više, nego ostali u LP?

Što se tiče Barca vs. Chelsea, bio je jedan penal za Barcu koji nije sviran, ali zato mislim 2 crvena koja nisu svirana. U drugoj utakmici mediji nisu spominjali 10 penala, nego puno manje i izolovano je to vjerovatno utakmica sa najviše grešaka u ovom takmičenju. Čak je i crveni za Barcu bio neopravdan.

Kao što rekoh, nisam pobornik teorija zavjere (iako Engleski mediji jesu, ali zar su Španjolski bolji, Marca namjerno izbriše igrača da bi pokazala off-side Barce i to ode u štampanje....), jer inače ne bih pratio ovaj sport, ali ako je neko više oštećen, onda to treba reći. United jeste više oštećen u ovim mečevima sa Realom, što se možda i ne bi nešto spominjalo, da sinoć nisu onako dobro igrali (ne znam koji me vrag natjera da nakon što sam sve saznao, uzmem pregledati utakmicu :roll: ). Sudijskih grešaka je bilo na obje strane u obje utakmice (nisam postavio greške u korist Uniteda, jer ih ti navodiš, ali ništa ne navodiš u korist Reala, pa eto ih), ali ipak je na kraju kriterij bio na strani Reala, a vi ovdje pravite kao da je njih sudija oštetio.

Hebiga, desi se i nije prvi puta da se ovo dešava Unitedu (šta god neki govorili), ali nije da nikada i nisu bili pogurani. Takav je sport i treba se pomiriti s tim, ili uopšte ne gledati.
Prva slika je ofsajd nakon pogođene stative. Treća slika penal. Četvrta slika, hm, ako je Nani zaslužio crveni onda je i ovo morao biti. S tim što bi tada madridisti pričali da je sudija upropastio utakmicu. I da, druga slika,penal i crveni :mrgreen:
Logovan

#9894 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

The Realist wrote:E hebiga, UEFA svake godine nekog drugog gura :D.
Tako je najbolje, pošteno što jest jest. :D
ultima_palabra

#9895 Re: Manchester United FC

Post by ultima_palabra »

@Riddle, stoji dosta što kažeš, ali da su svi bili tako dobri pobijedili bi 5-0 :) Na ovom nivou se ne može dozvoliti da se ekipa potpuno isključi na 15 minuta.

Utakmica nije bila spektakl kao prethodna gostovanja Madrida na OT, ali ono što jeste zajedničko je autogol, spektakularan gol Madrida, puno šansi za United, sjajna predstava golmana Madrida i glavna zvijezda Uniteda na klupi :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9896 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Svi jedu kajmak samo Ferguson Sir.
Bosanski_kralj

#9897 Re: Manchester United FC

Post by Bosanski_kralj »

The Realist wrote: Image
Je li ovo ona situacija kada je Vidić pogodio stativu nakon kornera, a Welbeck šutao u golmana? Ako je to ta, penal nije mogao biti sviran jer je prije toga sviran, sasvim opravdano, ofsajd welbecku.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9898 Re: Manchester United FC

Post by un1ted »

Nije to ta situacija.
Logovan

#9899 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

leet wrote:Svi jedu kajmak samo Ferguson Sir.
Svi igrači kad postignu gol trče publici, samo Luis Nani. :D
Riddle

#9900 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

ultima_palabra wrote:@Riddle, stoji dosta što kažeš, ali da su svi bili tako dobri pobijedili bi 5-0 :) Na ovom nivou se ne može dozvoliti da se ekipa potpuno isključi na 15 minuta.

Utakmica nije bila spektakl kao prethodna gostovanja Madrida na OT, ali ono što jeste zajedničko je autogol, spektakularan gol Madrida, puno šansi za United, sjajna predstava golmana Madrida i glavna zvijezda Uniteda na klupi :D
Tako to ja vidim i to je istina. Osvrnuo sam se pozitivno samo na igrace Uniteda (oni koji su vrlo dobro igrali), ali nije da na suprotnoj strani nemas ljude koji su manje-vise isto tako dobri i nekih koji su imali dobre nastupe. Zato kad se susretnu, nije bas da mozes ocekivati 5-0. Ovo su timovi iz top 5 u Evropi (mozda cak i bolje od toga) bez obzira na FM rejtinge koje ljudi bezumno primjenjuju na stvarni zivot. One koje jesam spomenuo iz Reala su stvarno bili losi, odnosno ne na svom nivou iz raznoraznih razloga.

Nije se ekipa iskljucila. Da, bio je sok. Na svima nivoima. Ali to nije razlog poraza. Razlog je to sto je pod tim okolnostima Welbeck morao napustiti Alonsa i sto je Mourinho odmah uveo Modrica. Racunaj. Real se takođe rijesio Nania i potencijalne opasnosti od kontre, te su znatno hrabrije mogli krenuti naprijed. I naravno da ce se United instinktivno poceti povlaciti. Nije bas da ih napadaju nekakvi hahari. United bi protiv mnogo timova gotovo bez problema sacuvao vodstvo, ali ovo sinoc je bio neki sasvim drugi nivo i igrac vise je ogromna prednost. Poenta igre je u vecini slucajeva stvaranje viska, a Real ga je ovako imao u svakoj situaciji. Igraci takve kvalitete ce to iskoristiti i zato nije fer reci da se United iskljucio.

Usuđujem se reci da prije tog crvenog kartona nisi vidio Real u 1/4 finala. Priznas ili ne, svejedno mi je. Ali imam taj osjecaj zbog citanja foruma sinoc i generalnog viđenja utakmice od mnogo ljudi, slusajuci analize i slicno. Naravno, historija ce se mijenjati sa svakom narednom pricom i ko zna na sta ce to liciti za nekoliko godina, ali igra Reala je prije katastrofe sudije vodila u sve pravce osim u narednu fazu takmicenja.

Off... Ustadoh da pisam i sad nikad necu zaspati. :lol:
Post Reply