Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#9851 Re: Manchester United FC

Post by missko »

kisni indijanac wrote:toliko o uefaloni, real je jebeno nezasluženo prošao, zadnje im bilo, njihov sam novokomponovani hejter, fašistička, frankova ekipa....fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, dabogda im zadnja utakmica ovo bila u vodokotliću ih pronašli .....
Sta je Real kriv?
NIsu oni postavili kloca da sudi mec godine.
Mikady

#9852 Re: Manchester United FC

Post by Mikady »

kisni indijanac wrote:toliko o uefaloni, real je jebeno nezasluženo prošao, zadnje im bilo, njihov sam novokomponovani hejter, fašistička, frankova ekipa....fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, dabogda im zadnja utakmica ovo bila u vodokotliću ih pronašli .....
Ipak jedna je Uefalona :oops: izvuce UEFA jos jedan duel Barsa-Real da natrpa kasu..
polovka

#9853 Re: Manchester United FC

Post by polovka »

Dajte bolan, ispali su zbog pizdunske igre i taktiziranja a ne zbog sudije.
Ekipa takvog renomea se ne može vaditi na igrača manje i to pola sata, čak i kada igra protiv Reala.
Jazzy.ba

#9854 Re: Manchester United FC

Post by Jazzy.ba »

Pa gdje se ovo sudi kao crveni, samo mu je slezenu odnio i 3 rebra, nikave namjere tu nije bilo. Mogao mu je izvratiti i transverzalni kolon, ipak to nije za kartona. Nema malicioznosti u startu. Samo se malo odgurnuo od igrača Reala, čisto da fino prizemlji. E moj sudija.

Image
MyTao

#9855 Re: Manchester United FC

Post by MyTao »

Samo najjaca scena je bila kad je Nani ostao da lezi posle ovog starta :-D
Jazzy.ba

#9856 Re: Manchester United FC

Post by Jazzy.ba »

A pazi ovoga:

Image

E ovo je tek za kartona. :D
Mikady

#9857 Re: Manchester United FC

Post by Mikady »

Jazzy.ba wrote:Pa gdje se ovo sudi kao crveni, samo mu je slezenu odnio i 3 rebra, nikave namjere tu nije bilo. Mogao mu je izvratiti i transverzalni kolon, ipak to nije za kartona. Nema malicioznosti u startu. Samo se malo odgurnuo od igrača Reala, čisto da fino prizemlji. E moj sudija.

Image
Druze davao je Webb i za blaze startove crvene samo kad se sjetim kako je Torresu crveni ili je to bio neki drugi sudija..

Nani ko :x najveci kiks Fergusona sto ga stavio veceras i zadrzao u MU.
BHF_Manijak

#9858 Re: Manchester United FC

Post by BHF_Manijak »

missko wrote:
_terminaš_ wrote:
leet wrote:Image

ovo nije bio crveni a tri puta gora situacija, dakle smiješna odluka sudije večeras i hvala mu što je sjeb'o tekmu jebem mu oca brkatog 8-)
Znači ako sudija u ovoj situaciji nije dao crveni, onda nije bio ni večeras? :-) Sjajna logika.
Kao i logika rekao je neki papak na Sky da je crveni.
JEst, Hitzfeld je bas onako papak i veze nema o fudbalu! :lol: :oops:
Mikady

#9859 Re: Manchester United FC

Post by Mikady »

JEst, Hitzfeld je bas onako papak i veze nema o fudbalu!

Jeli to Hiclfed radio prijenos ? On jos ima traume od Fergy i MU :mrgreen:

Bas me intresuje sta ce Sasa Vugdalic reci jeli bilo za crvenog :lol: ako kaze jeste laze :lol: takodjer kontra.
Last edited by Mikady on 06/03/2013 01:12, edited 2 times in total.
p206

#9860 Re: Manchester United FC

Post by p206 »

BHF_Manijak wrote:
Jel to onaj što je izgubio od Manchestera već dobijenu utakmicu?
Mikady

#9861 Re: Manchester United FC

Post by Mikady »

p206 wrote:
BHF_Manijak wrote:
Jel to onaj što je izgubio od Manchestera već dobijenu utakmicu?
To je taj.

Image

Obrati paznju na grb :mrgreen:
nicaze_072

#9862 Re: Manchester United FC

Post by nicaze_072 »

Mike Phelan: "The fourth official was even shocked, and he told us he had no idea what happened!"
Unitedforever

#9863 Re: Manchester United FC

Post by Unitedforever »

Očigledno je sudija imao namjeru da vrati Real u ovu utakmicu jer do tad nisu napravili ama baš ništa vrijedno spomena. Bijedni sudija iz zemlje sulejmana retardiranog je već poznat kao mrzitelj engleza i večeras je to dokazao.

Viva Ronaldo, United forever!
Mikady

#9864 Re: Manchester United FC

Post by Mikady »

Očigledno je sudija imao namjeru da vrati Real u ovu utakmicu jer do tad nisu napravili ama baš ništa vrijedno
Zmalo da mu polomi rebra :oops:

Objektivno u prvoj utakmici vratimo film MU je dao gol nakon kornera kojeg nije bilo, ma nista kako ce sudija da vidi ili onaj kraj gola :roll: Di Maria srusen u 16m ma nista kakav penal vidio bi i sudija kraj gola.. :roll:

Jucer u drugoj utakmici domacin postize gol tj. autogol Ramosa a prije toga samo 4 sekunde bio je offs. RVP ma nista. Rafael vadi loptu iz gola ma nista, cist crveni i penal ma nije sudija vidio a nije ni onaj kraj gola :lol:
Samo se i dalje pitam zasta sluze ovi kraj gola... ?

Mogao je MU i Fergy da prodju dalje i trljaju ruke.

Siguran sam da bi prvi skakao i pljuvao zvake po sudijama da je obratno ovako sve bilo, znaci u prvoj utakmici Real dao gol iz kornera kojeg nije bilo, srusen neki igrac MU nije sviran penal. U drugoj utakmici Real daje gol tj. MU autogol a prije toga Ronaldo bio u offs. ili recimo Coentrao vadi loptu iz gola - crveni i penal.

A zamisli tek scene kako bi Ferguson skakao da je Arbeloa skocio na Nanija ( Nani stil) ma crveni sudija :oops: pljuckao bi zvake uletio bi u teren..

Ako je neko nekoga drzao u igri to su sudije MU..

Real je zasluzio objektivno 8)
vaučer

#9865 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Karton je promjenio utakmicu, mislim da bi ste prošli bez tog crvenog (zaslužen usput budi rečeno). Sudija je imao nekoliko muljavih odluka na obe stane, United nekoliko zlatnih prilika i ništa na kraju osim zabavne utakmice za neutralne posmatrače. C'est la foot.
hladan.preminger

#9866 Re: Manchester United FC

Post by hladan.preminger »

Haj ne lupaj gluposti.
Koje si ti utakmice gledao.

Jedna je stvar nesto ne vidjeti, a skroz druga vidjeti nesto cega nema.
vaučer

#9867 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

hladan.preminger wrote:Haj ne lupaj gluposti.

Meni govoriš?
Ne razumijem na šta misliš, malo pojasni.

PS - Fergusona treba početi kažnjavati što se ne pojavljuje pred medijima kad i svi ostali menadžeri, kako u Engleskoj tako sad i u Ligi Prvaka.
The Realist

#9868 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Mikady wrote: Objektivno u prvoj utakmici vratimo film MU je dao gol nakon kornera kojeg nije bilo, ma nista kako ce sudija da vidi ili onaj kraj gola :roll: Di Maria srusen u 16m ma nista kakav penal vidio bi i sudija kraj gola.. :roll:
A crveni za Real u prvoj utakmici? A imali smo i pokušaj šaketanja igrača Reala prilikom gola Welbecka.
Jucer u drugoj utakmici domacin postize gol tj. autogol Ramosa a prije toga samo 4 sekunde bio je offs. RVP ma nista. Rafael vadi loptu iz gola ma nista, cist crveni i penal ma nije sudija vidio a nije ni onaj kraj gola :lol:
Samo se i dalje pitam zasta sluze ovi kraj gola... ?
A dva penala za United sinoć? Plus, Rafaelovo ono nije crveni karton.
Ako je neko nekoga drzao u igri to su sudije MU..

Ako vadiš podatke, onda izvadi sve.
The Realist

#9869 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

vaučer wrote:
PS - Fergusona treba početi kažnjavati što se ne pojavljuje pred medijima kad i svi ostali menadžeri, kako u Engleskoj tako sad i u Ligi Prvaka.
Pa kažnjavaju ga :? . U Premu je redovno bio kažnjavan, ali se počeo pojavljivati, nakon što se dogovorio sa BBC-em.
The Realist

#9870 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

vaučer wrote:Karton je promjenio utakmicu, mislim da bi ste prošli bez tog crvenog (zaslužen usput budi rečeno). Sudija je imao nekoliko muljavih odluka na obe stane, United nekoliko zlatnih prilika i ništa na kraju osim zabavne utakmice za neutralne posmatrače. C'est la foot.
OK za crveni i ja ne kritikujem sudiju za tu situaciju, ali kako ti ovo može biti zaslužen crveni, a ona silna gaženja Suareza slučajnost i nenamjerno (a znamo njegovu istoriju još od ranije)? Hajd' nemoj zahebavati :D.
vaučer

#9871 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

The Realist wrote: OK za crveni i ja ne kritikujem sudiju za tu situaciju, ali kako ti ovo može biti zaslužen crveni, a ona silna gaženja Suareza slučajnost i nenamjerno (a znamo njegovu istoriju još od ranije)? Hajd' nemoj zahebavati :D.
Da je Suarez dobio crveni karton za bilo koji od slijedećih incidenata: gaženje po onom ruskom igraču, čupanje Rafaela za kosu (moj osobni favorit :D ) ili start (ne mogu se sjetiti koji je igrač ManU bio) kad je s leđa zgazio na zglob igraču ne bih se imao šta buniti. To što nije ne mjenja puno stvari, kao ni to što u nekoj od tih situacija on to možda nije mislio uraditi. Današnji standardi suđenja su takvi a sinoć ih se sudija držao kao pijan plota (bar gdje je vidio).

Koliko sam vidio bio je i solidan penal za ManU koji se nije svirao (Wellbeck čini mi se) kao i još nekoliko previda za kartone, ali općenito je solidno sudio utakmicu, možda malo prerevno. Bolje je pitanje gdje ide nogomet s ovakvim suđenjem, oslobođenim sudijskog razmišljanja i interpretacije.
Arteta

#9872 Re: Manchester United FC

Post by Arteta »

The Realist wrote:
nicaze_072 wrote:Image

Da se ovako izrazim! SUDIJA PENAL JE*** TI SVAK MATER!
Isto čisti faul.

Sudija u elementu danas, nema šta :D.

Dajte ljudi, toliko živaca ode, a ovi na slikama i videima svi za desetine hiljada funti će biti bogatiji na kraju sedmice. Neka se gone.

Gora mi je vijest što Pjanić neće protiv Grčke igrati, oni barem državu predstavljaju.
:thumbup:
The Realist

#9873 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

vaučer wrote: Da je Suarez dobio crveni karton za bilo koji od slijedećih incidenata: gaženje po onom ruskom igraču, čupanje Rafaela za kosu (moj osobni favorit :D ) ili start (ne mogu se sjetiti koji je igrač ManU bio) kad je s leđa zgazio na zglob igraču ne bih se imao šta buniti. To što nije ne mjenja puno stvari, kao ni to što u nekoj od tih situacija on to možda nije mislio uraditi. Današnji standardi suđenja su takvi a sinoć ih se sudija držao kao pijan plota (bar gdje je vidio).

Koliko sam vidio bio je i solidan penal za ManU koji se nije svirao (Wellbeck čini mi se) kao i još nekoliko previda za kartone, ali općenito je solidno sudio utakmicu, možda malo prerevno. Bolje je pitanje gdje ide nogomet s ovakvim suđenjem, oslobođenim sudijskog razmišljanja i interpretacije.
Ja se i ne bunim za ovo. Općenito, ja se za puno crvenih ne slažem, čak i one koje sam branio, ali istina je da su kriteriji sada takvi, da je sve otišlo u pm. Zato i ovdje "ne napadam" sudiju, jer argumente za crveni je imao i tu može pričati ko šta hoće (ovdje je više "boli" to što je United taktički nadigrao Real i pitanje je da li bi Real išta do kraja napravio, a da ne primi gol, da nije tog crvenog bilo - barem ono što sam ja odgledao poslije, ne cijeli meč). Na kraju, za Torresa smo rekli da je trebao biti crveni (iako je start bio oštriji, ali je isto išao na loptu, kao i Clev, nije bilo namjere da udari), bilo bi licemjerno govoriti da ovdje nije bilo argumenata za isti.

Ovo pravilo sa visokom nogom, pa uletanja sa dvije noge i slična su problem što ih se ne pridržavaju svi, jer pravilo je takvo da moraš procijeniti neke faktore, ali veći problem je što ti "potezi" nisu zabranjeni pravilima, nego ovise o situaciji (dok rukom namjerno ne smiješ igrati, bio tu neko, ili ne) i onda ti se desi kao jučer, ne vidiš igrača, ne ideš na njega, čak ne ideš ni jako i ovaj naleti, "malo" ga zakačiš i dobiješ crveni.

Ono što se meni ne sviđa je to što u LP-u kada igraju Real vs. Barca, sudije uzimaju u obzir da je velika utakmica i pod nabojem i onda dopuštaju gaženja, udaranja, simuliranja, galamu, guranja i daju jedan crveni u utakmici koja je zaslužila barem po 3-4 sa obje strane. OK je to što je utakmica visokih emocija i onda sudije to uzimaju u obzir, ali ne možeš tako visoko podići letvicu i tolike stvari opraštati i ne može to pravilo vrijediti samo za njih, a za ostale ne (govorim o tome koliko se njima dopusti, jer to je prelazilo sve granice "dobrog ukusa").
Last edited by The Realist on 06/03/2013 08:26, edited 1 time in total.
hladan.preminger

#9874 Re: Manchester United FC

Post by hladan.preminger »

vaučer wrote:
hladan.preminger wrote:Haj ne lupaj gluposti.

Meni govoriš?
Ne razumijem na šta misliš, malo pojasni.

Nije tebi namjenjeno nego @ Mikady.

Pa nije se ni Mourinho uvijek pojavljivao. Znao i on poslati pomoćnike.

Sta bi uostalom i mogao reci a da ga srce ne strefi. :D
Charuga
Globalni moderator

#9875 Re: Manchester United FC

Post by Charuga »

bahate wrote:MA JEBEM TI JA MATER I TEBI I BAJERNU!
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma, vrijedjanje”
» bahate

Trajno
Post Reply