Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9526 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Daj ba, nemoj da tražim gifove kad' lik mrtav hladan pada u korner sa loptom umjesto da šuta i takve gluposti, lik je totalni levat sa puno kondicije. :D Ovo mu je bila utakmica života i ja mislim da su male šanse da mu se opet ovako posreći.

Ne pratiš Chicharita haman. :roll:
Riddle

#9527 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Joj leet sto i ti mozes srati. :lol:
Riddle

#9528 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

ultima_palabra wrote:Chicharitov učinak osim golova je debela nula.
Ovo takođe nije istina. A i da jeste, opet je komentar cudan. Sta drugo traziti od napadaca? Ja se kunem da on onu Robinovu sansu ne bi fulio.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#9529 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Riddle wrote:Joj leet sto i ti mozes srati. :lol:
Bježi ba, Welbeck nema pojma, tačka :mrgreen: :dance:
Logovan

#9530 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

Ma vala u neku ruku je u pravu. :-)
Riddle

#9531 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

leet wrote:
Bježi ba, Welbeck nema pojma, tačka :mrgreen: :dance:
Obojica cemo biti zivi i prisutni ovdje u narednih nekoliko godina. Ocam' kako cu ti se smijati kad svake hefte budes vrist'o DAAAAAAAAAAAANYYYYYY!!!! :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#9532 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Dao Bog da on postane najbolji napadač na svijetu al' male su šanse :mrgreen:
Riddle

#9533 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

To je ba novi Didier Drogba. :dance:
Riddle

#9534 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Samo puno brzi. :dance:
DonVito

#9535 Re: Manchester United FC

Post by DonVito »

leet wrote:Dao Bog da on postane najbolji napadač na svijetu al' male su šanse :mrgreen:
Image

U njegovim godinama RVP.
Bude li Fergy jos barem 5 g na klupi 8)
The Realist

#9536 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Riddle wrote: Nisam zivota mi na tebe mislio, niti na bilo koga konkretno s ovog foruma. Nego generalno na percepciju koju raja ima u vezi ovog igraca.
Ma i da jesi, neka si :D.
8 asistencija je fina cifra. Nije on play, vec drugi napadac i te asistencije su samo fin bonus na ono sto mu je glavni posao. U Unitedu su za asistencije pretezno zaduzena krila. Nesto manje ove sezone, sto zbog male promjene u stilu igre, sto zbog uzasne forme/povreda krilnih igraca.
Fina cifra, ali ne za playa. On jeste igrao playa prošle sezone. Pogledaj samo kako su napadi išli, uglavnom na njega, onda ih je on dalje slao. Previše se on izvlačio i predaleko od gola je primao lopte da bi se moglo reći da igra drugog napadača. Slično se igra i sada, samo što ove sezone Rooney puno bolje odluke donosi i puno raznovrsnija dodavanja ima. Zato i izgleda uglavnom dobro. Prošle sezone nije znao dodati na 10m, jednostavno nije, ove je tu puno, puno bolje. Također, nisu baš više krila glavni izvor asistencija, samo pogledaj sistem kojim igra United danas (tačnije, nisu u tolikom procentu bitna za asistencije, kako je to bilo ranije), puno više su to neki krilni napadači (Kagawa, Welbeck, pa čak i Nani, ako više bude igrao), iako ne ona vrsta kao što igra Barca, ali nisu ni klasična krila, kao što smo to navikli.
Znao je on dobro odigrati na krilu, na beku, u sredini terena i gdje god se Fergie sjetio da ga postavi, ali nigdje ne igra dobro kao na poziciji napadaca. Sasvim razumljivo. I ne moze mu niko uzimati za zlo ako nekad ne ide. Nije on kriv sto ga trener postavlja tamo, ali nikad se ne buni zbog toga i daje sve od sebe da izvrsi ono sto se trazi. Jedan superstar to rijetko radi. To je poenta price.
Ne govorim o Rooneyju od prije 5-6 godina, nego o onom nakon povrede u Minhenu. Slažem se da je SAF njega vjerovatno i usporio u razvoju, jer je ovaj morao igrati sve, ali svejedno bi on i danas bio vrhunski napadač, da nije bilo povreda. Ne znam kada je zadnju dobru utakmicu odigrao kao napadač, ne leži mu to i to nije čak ni bitno. Leži mu ova pozicija playa i to je bitno, iako mislim da kada Kagawa ojača, da će biti jači na toj poziciji ofanzivno, s tim da Rooney pokriva veći dio terena i obično radi fantastičan defanzivan posao.

Kada govorim o njegovoj lošoj utakmici, problem je što on baš katastrofalno odigra. Sjeti se protiv Swansea, ne može loptu uštopati, kamoli nešto drugo. S obzirom na poziciju koju igra, to se primjeti itekako. I takvih utakmica ima svake sezone i to ne jednu. Meni nije toliki problem ta loša utakmica, nego tako loša utakmica.

No svejedno, Rooney ove godine mi se stvarno sviđa i njegova igra ima puno više smisla. Nije više alibi igrač, kada su pasovi u pitanju, a i puno je aktivniji u cijeloj igri postao (izgleda da se riješio onog problem da bude letargičan tokom većeg dijela meča - uostalom, to su izjavili i on i SAF, tj. da to mora popraviti i eto, urodilo je plodom).
Teufik

#9537 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

leet wrote:Daj ba, nemoj da tražim gifove kad' lik mrtav hladan pada u korner sa loptom umjesto da šuta i takve gluposti, lik je totalni levat sa puno kondicije. :D Ovo mu je bila utakmica života i ja mislim da su male šanse da mu se opet ovako posreći.

Joj ako te SAFet cuje....na*ebo si :D

Ma dobar je Welbeck samo ga frizura *ebe.
missko

#9538 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Teufik wrote:
leet wrote:Daj ba, nemoj da tražim gifove kad' lik mrtav hladan pada u korner sa loptom umjesto da šuta i takve gluposti, lik je totalni levat sa puno kondicije. :D Ovo mu je bila utakmica života i ja mislim da su male šanse da mu se opet ovako posreći.

Pa kako ne kontate, igrac koji trci ko lud i obavlja veliku vecinu odbrabenih zadataka , ne moze sacuvati pribranost, koncentraciju i snagu za zavrsnicu kao oni klasicni centarfori sto se muljaju oko 16 i odmorni cekaju loptu .
Welbeck je super dobar a pogotovo jer igra ulogu koju trener od njega zahtijeva tj zrtvovao se za klub.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9539 Re: Manchester United FC

Post by un1ted »

Teufik wrote:

Usput neka postavi i sprint a ne samo zabijanje u korner, te u kojoj se minuti desio :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#9540 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

pa nije na tekmi protiv Reala okano
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9541 Re: Manchester United FC

Post by un1ted »

leet wrote:pa nije na tekmi protiv Reala okano
Postavi gif :) Ne pricam ni ja o LP vec o premijerligaskoj utakmici gdje u samom finishu odradi taj sprint kada je protivnik stisnuo United i sve je mirisalno na nerjesen rezultat.
Teufik

#9542 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

missko wrote: Pa kako ne kontate, igrac koji trci ko lud i obavlja veliku vecinu odbrabenih zadataka , ne moze sacuvati pribranost, koncentraciju i snagu za zavrsnicu kao oni klasicni centarfori sto se muljaju oko 16 i odmorni cekaju loptu .
Welbeck je super dobar a pogotovo jer igra ulogu koju trener od njega zahtijeva tj zrtvovao se za klub.
Ma salim se missko.
Itekako ga cijenim.
TheMule

#9543 Re: Manchester United FC

Post by TheMule »

Welbek je ko Bambi, ali dobro je odigro protiv Reala
duminjo

#9544 Re: Manchester United FC

Post by duminjo »

Image
Teufik

#9545 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

^^ :thumbup:

Logovan

#9546 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

duminjo wrote:Image
:thumbup: :thumbup: :dance: 8-)
Riddle

#9547 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

duminjo wrote:Image
Mmmmmmmmm...
Riddle

#9548 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Btw ako United prođe u narednu fazu kupa, Chelsea je moguci protivnik na OT.
snaga_znanja

#9549 Re: Manchester United FC

Post by snaga_znanja »

Riddle wrote:Btw ako United prođe u narednu fazu kupa, Chelsea je moguci protivnik na OT.
Jel se sljdeca faza igra na 2 utakmice ili opet na jednu sa mogucim ponavljanjem?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#9550 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

1 tekma kol'ko ja znOdem
Post Reply