Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ridjobrki

#15276 Re: Manchester United FC

Post by Ridjobrki »

LEDTEJEBO...................
Teufik

#15277 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Image
skafiskafsnjak

#15278 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Cudio bih se da ne zakomplikuju ...

Dobar gol
Logovan

#15279 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

Sad će 2:2. :oops:
Teufik

#15280 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Mogli bi ovo usrat :lol:
Logovan

#15281 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

Vidi Rooney promašio penal. :shock:
Teufik

#15282 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Logovan wrote:Vidi Rooney promašio penal. :shock:

Uvijek lose igra u gostima protiv Liverpula i Evertona.
Logovan

#15283 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

Teufik wrote:
Logovan wrote:Vidi Rooney promašio penal. :shock:

Uvijek lose igra u gostima protiv Liverpula i Evertona.
Znam, ali čudno mi je da on propusti šansu za postiganje gola sa bijele tačke.

Sjeća li se neko kada je zadnji put fulio penal?
Teufik

#15284 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Nemam pojma. Mogao je Mata pucat. Radi hattricka.
skafiskafsnjak

#15285 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Ili Radamel , da malo popravi golgetersku sliku :D
missko

#15286 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Dobro ovo ispade sad je bitno uzet jos Cty i Arsenal pa nece biti zime.
Onaj Di Maria ko da je nagraiso pa ne zna nista frajer. Runi los De Gea nije nista odbranio al ukupno moze prolazna ekipno
skenderija04

#15287 Re: Manchester United FC

Post by skenderija04 »

Samo se vi drzite Van Gaala i nema zime. Prvih pola sata je bilo fantasticno. Utisak ekipe koja ima autoritet, i zna sta hoce. Problem je sto jos nije u stanju da taj autoritet sprovodi 90 minuta. Ipak, vidjela se ideja i kuda Van Gaal zeli da ide. Ja sam neutralan, ne navijam za United, ali ovo prvo poluvrijeme je bilo fino za pogledati.
skafiskafsnjak

#15288 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

A gledajuci statistiku, ne igraju lose protiv jacih timova... puno bodova su prosuli pored slabijih. Valjda uracunaju bodove unaprijed... Siguran sam da ce dobro proci protiv Citija...
Logovan

#15289 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

https://vine.co/v/OYj2gDY665h

Gdje si pošao? Gdje?
skafiskafsnjak

#15290 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Logovan wrote:https://vine.co/v/OYj2gDY665h

Gdje si pošao? Gdje?

Koji su luzeri ovi iz Liverpoola da covjek ne moze vjerovati :P

Al pazi naslova, Daley Bling :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vaučer

#15291 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Čestitke na pobjedi, više nego zasluženo.
Mislim da je Van Gaal održao solidnu lekciju Rodgersu jučer. Bilo je mučno gledati kako Manchester United precizno i pravovremeno vrši presing na najslabije dijelove Liverpoolove ekipe i tjera svaki napad Liverpoola na potpuno beskorisnu lijevu stranu gdje je Moreno bio izgubljen u prostoru, vremenu i bez ikakve ideje. Potpuna kontrola tijeka utakmice kroz pravilan presing na određena mjesta a ne stihijski po cijelom terenu. Fellaini je odrađivao posao a Mata je bio nedodirljiv cijelu utakmicu. Liverpool je imao priliku u pravom trenutku (promašaj Lallane) da se trzne, ali nije išlo. Sudija je bio očekivano loš ali nije nikog značajno oštetio (Jones je trebao dobiti dva žuta, Di Maria žuti za igranje rukom i Balotelli crveni za start na Jonesu). Sve u svemu nisam očekivao poraz ali mora se priznati da je bio potpuno zaslužen i da je bolji pobjedio.
skafiskafsnjak

#15292 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

vaučer wrote:Čestitke na pobjedi, više nego zasluženo.
Mislim da je Van Gaal održao solidnu lekciju Rodgersu jučer. Bilo je mučno gledati kako Manchester United precizno i pravovremeno vrši presing na najslabije dijelove Liverpoolove ekipe i tjera svaki napad Liverpoola na potpuno beskorisnu lijevu stranu gdje je Moreno bio izgubljen u prostoru, vremenu i bez ikakve ideje. Potpuna kontrola tijeka utakmice kroz pravilan presing na određena mjesta a ne stihijski po cijelom terenu. Fellaini je odrađivao posao a Mata je bio nedodirljiv cijelu utakmicu. Liverpool je imao priliku u pravom trenutku (promašaj Lallane) da se trzne, ali nije išlo. Sudija je bio očekivano loš ali nije nikog značajno oštetio (Jones je trebao dobiti dva žuta, Di Maria žuti za igranje rukom i Balotelli crveni za start na Jonesu). Sve u svemu nisam očekivao poraz ali mora se priznati da je bio potpuno zaslužen i da je bolji pobjedio.
Samo dodati da je i Mario mozda trebao fasovati drugi zuti ...
Generalno, sudija je mogao bolji biti, ali eto mozemo reci da su obje strane "ostecene" podjednako.

Ti i Teufik ste jedini realni na ovim temama :D
:thumbup:
vaučer

#15293 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Balotelli je uspio u pola sata na terenu uraditi dovoljno za dva isključenja - defnitivno nije igrač za utakmice u kojima 'kipti'. Također neki govore da je Rooney zaslužio žuti na start na Mignoletu - ali ono je teško procjeniti i na usporenom snimku a ne u gužvi peterca. Sudija je bio najmanji problem jučer - zapravo je derbi bio relativno miran kad se usporedi s nekim prijašnjima (onaj kad je Kyrgiakos isključen i Nani plakao mi je posebno ostao u sjećanju kao prljav).
Riddle

#15294 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Moram reci da dugo nisam vidio ovakvu predstavu Uniteda na Anfieldu. Cak i u najboljim danima, ovo je bilo mjesto gdje su se uvijek mucili, sto zbog agresivnosti Liverpoola, sto zbog atmosfere i ko zna cega jos. Ali cim sam vidio prvih 10 minuta juce, vise nisam bio zabrinut i znao sam da nece izgubiti. Potpuno su ugusili Liverpool presingom, a izbjegavali isti vrlo dobrim kretanjem i pasovima, te skroz utisali stadion u prvih pola sata. Ne znam zasto ova postava nije ranije izvedena na teren, ali bolje je ikad nego nikad i konacno stvari funkcionisu kako treba. Posjed ima svoju svrhu za razliku od mnogih utakmica ove sezone. Nekoliko poboljsanja za narednu sezonu bi ovaj tim moglo uciniti vrhunskim timom. Trebalo im je dugo da nauce igrati onako kako sef zeli. Sve u svemu, vrlo dobar nastup, fantastican u prvih pola sata.

Mata je predivan igrac i jako mi je drago sto je bio zvijezda juce. Nadam se da ce zadrzati ovu poziciju. Di Maria moze uzeti drugu stranu. Young zasluzuje da igra, ali jebi ga, Angel je sposoban sve promijeniti u sekundi.

Divan oprostaj Gerrarda btw. U zadnjih godinu dana je covjek cista komedija.
skafiskafsnjak

#15295 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

vaučer wrote:Balotelli je uspio u pola sata na terenu uraditi dovoljno za dva isključenja - defnitivno nije igrač za utakmice u kojima 'kipti'. Također neki govore da je Rooney zaslužio žuti na start na Mignoletu - ali ono je teško procjeniti i na usporenom snimku a ne u gužvi peterca. Sudija je bio najmanji problem jučer - zapravo je derbi bio relativno miran kad se usporedi s nekim prijašnjima (onaj kad je Kyrgiakos isključen i Nani plakao mi je posebno ostao u sjećanju kao prljav).
Znajuci Ruznog, rekao bih da je ono namjerno tj. za crveni. Ali to je moje misljenje...i drugacije je kada se pogleda snimak . Sudija mora na licu mjesta odrediti, zato i nije dao karton.

Kazem, da nije bilo navijaca kod one scene jedno, Baloteli bi zaradio drugi zuti ...
AmiĐa_Idriz

#15297 Re: Manchester United FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Van Gaal definitivno opalio Brendanu šljagu poštenu, čestitke (iako malo kasnim :D ) i u svakom slučaju bi više volio vidjet ManU u LP nego one Ćumezare iz Londona :D
Teufik

#15299 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

vs Aston Villa

Image
Riddle

#15300 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Malo sam iznenađen sto nema Di Marie. Ostalo ocekivano.
Post Reply