Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
AmiĐa_Idriz

#10476 Re: Manchester United FC

Post by AmiĐa_Idriz »

The Realist wrote:Hebiga, ne gleda u njega :D.
možda mu krivo stajat' sa strane rad' ljubomore :D
Riddle

#10477 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Riddle

#10478 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

missko wrote:Imal gdje da se pogleda snimak ulaska u teren prije tekme danasnje oanj spalir i odavanje pocasti od strane Arsenala.?
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/22332151

Iako je Arsenal dominirao prvo poluvrijeme, realnost je da su ga trebali izgubiti. Nisu stvorili nista osim tog gola, nasuprot nekoliko odlicnih sansi koje je imao United. Mislio sam da ce se kasnije desiti ono sto obicno biva, a to je da Arsenal klone i da United lagano zavrsi posao, ali zavrsnica nije isla. Nista od rekorda.

Nani je vrlo dobro igrao i ja ne sumnjam da je ugovor razlog sto inace ne nastupa. Nemoguce je da Valencia dobija toliko sansi, a on ne, na osnovu prikazanog. Stvarno bih zelio da momak ostane u klubu. Stvarno je tragicno sta mu se desava. Od moguce najboljeg igraca lige 2011. do klupe... Tragicno.
The Realist

#10479 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Image
Image
The Realist

#10480 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Izašli rezultati za treći kvartal, ništa neočekivano, osim da ako plate budu ovakve i za četvrti kvartal (ne znam šta je sa bonusima i slično), oko 36mio funti će biti veće, nego u odnosu na sljedeću godinu.

Razlog tome su novi igrači (RVP i Kagawa prvenstveno, a otišli su Berba i Park od onih koji su nešto više zarađivali), povećanje plata igrača koji su od ranije tu (prati inflaciju), te velikog povećanja broja zaposlenih u komercijalnom sektoru.

Povelik rast u komercijalnom sektoru, tj. u primanju od istog, ali nema vijesti o vrijednosti novog ugovora sa AON-om, koji stupa na snagu sljedeće godine (mislim sljedeće).

Bruto dug iznosi 367mio, rezerve su 36mio funti.

U četvrtom se kvartalu očekuje veliko povećanje rezervi, jer tada dolazi veliki dio novca od TV prava, te od sezonskih karata.

I ono najbitnije za navijače:
Woodward says "top priority" is strengthening squad for next season.
Uglavnom, sve jako dobro izgleda, hvala Bogu, a od sljedeće godine se očekuju baš dobri rezultati.

Općenito, Englezi su si dosta pomogli ovim novim pravilom o ograničenju povećanja plata, a vezanih za povećanje primanja od TV prava, jer to će svim klubovima ostaviti jedan dobar viša (ca. 20mio funti godišnje), što će uveliko olakšati stvari sa FFP-om, a i općenito sa funkcionisanjem klubova.
Teufik

#10481 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Solidna prijateljska utakmica zasad. :zjev:
Edin H.

#10482 Re: Manchester United FC

Post by Edin H. »

Prejak Chelsea za sudijske ljubimce :oops:
Teufik

#10483 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

United ne treba ih ni gledat do avgusta....pocnem se nervirat a onda skontam da nema potrebe :lol:
todd_smith

#10484 Re: Manchester United FC

Post by todd_smith »

Edin H.

#10485 Re: Manchester United FC

Post by Edin H. »

Zavali ga laktom dva puta, onda ga levat pokupi :lol:

Jos obadvojica iz Brazila :lol:

Sto bi ja volio da Spaha onako negdje Pjanica izlevati :D
Logovan

#10486 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

Nešto sam malo gledao ali vjerovatno je cijela utakmica bila bezveze, što sam i po pregledu vidio. :-) United osigurao titulu pa mu se ne igra, sve nekako preko kurca... :-)

http://bhfudbal.ba/ino-fudbal/europa-sv ... nsfer.html
:-) :-)
semirizsvemira

#10487 Re: Manchester United FC

Post by semirizsvemira »

_terminaš_ wrote:Nešto sam malo gledao ali vjerovatno je cijela utakmica bila bezveze, što sam i po pregledu vidio. :-) United osigurao titulu pa mu se ne igra, sve nekako preko kurca... :-)

Ma ja inace bi im dali dvadeset golova da je trebalo :D
Logovan

#10488 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

semirizsvemira wrote:
_terminaš_ wrote:Nešto sam malo gledao ali vjerovatno je cijela utakmica bila bezveze, što sam i po pregledu vidio. :-) United osigurao titulu pa mu se ne igra, sve nekako preko kurca... :-)

Ma ja inace bi im dali dvadeset golova da je trebalo :D
Nisam sad mislio da bi ih United razvalio ali sigurno bi puno bolje odigrali.
skenderija04

#10489 Re: Manchester United FC

Post by skenderija04 »

http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... -week.html

Vijest koja je u zadnjih 60 minuta izazvala buru reakcija

Koliko je ovo ozbiljan medij?
todd_smith

#10490 Re: Manchester United FC

Post by todd_smith »

Telegraph nije sapunica od novina kao Daily Mail i slicna sranja, ali naglaseno je da je samo glasina.

Jedino sto je bacilo ulje na vatru je to da je klub rekao da nemaju komentara i da ce se sutra odrzati presica.
skafiskafsnjak

#10491 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Ma ne bih se nista iznenadio... vrijeme mu je davno bilo. Ali eto vidjet cemo :-)
BadBoy

#10492 Re: Manchester United FC

Post by BadBoy »

skenderija04 wrote:http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... -week.html

Imam informacije da i Guradian i The Times objavljuju istu informaciju. Pored toga, obzirom daje United jedan od najbogatijih i najprofitabilnijih timova na svijetu, te da se njegovim dionicama trguje na Njujorškoj berzi, postoje striktna pravila šta se smije i ne smije objavljivati tako lako da se ne bi obarale cijene dionica. Dakle, ovdje izgleda ima nekog osnovanog dima :-)
MyTao

#10493 Re: Manchester United FC

Post by MyTao »

BadBoy wrote:
skenderija04 wrote:http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... -week.html

Imam informacije da i Guradian i The Times objavljuju istu informaciju. Pored toga, obzirom daje United jedan od najbogatijih i najprofitabilnijih timova na svijetu, te da se njegovim dionicama trguje na Njujorškoj berzi, postoje striktna pravila šta se smije i ne smije objavljivati tako lako da se ne bi obarale cijene dionica. Dakle, ovdje izgleda ima nekog osnovanog dima :-)
Postoji nacin za gazde da zarade i kad dionice padnu:)
ultima_palabra

#10494 Re: Manchester United FC

Post by ultima_palabra »

Možda Jose zapravo ne pakuje kofere za London, nego za Manchester :shock:
Infaze Studio

#10495 Re: Manchester United FC

Post by Infaze Studio »

Tacno je...Alex ide u penziju.
snaga_znanja

#10496 Re: Manchester United FC

Post by snaga_znanja »

Zvanicno...

“The decision to retire is one that I have thought a great deal about and one that I have not taken lightly. It is the right time.

“It was important to me to leave an organisation in the strongest possible shape and I believe I have done so. The quality of this league winning squad, and the balance of ages within it, bodes well for continued success at the highest level whilst the structure of the youth set-up will ensure that the long-term future of the club remains a bright one.

“Our training facilities are amongst the finest in global sport and our home Old Trafford is rightfully regarded as one of the leading venues in the world.

“Going forward, I am delighted to take on the roles of both Director and Ambassador for the club. With these activities, along with my many other interests, I am looking forward to the future.

“I must pay tribute to my family, their love and support has been essential. My wife Cathy has been the key figure throughout my career, providing a bedrock of both stability and encouragement. Words are not enough to express what this has meant to me.

“As for my players and staff, past and present, I would like to thank them all for a staggering level of professional conduct and dedication that has helped to deliver so many memorable triumphs. Without their contribution the history of this great club would not be as rich.

“In my early years, the backing of the board, and Sir Bobby Charlton in particular, gave me the confidence and time to build a football club, rather than just a football team.

“Over the past decade, the Glazer family have provided me with the platform to manage Manchester United to the best of my ability and I have been extremely fortunate to have worked with a talented and trustworthy Chief Executive in David Gill. I am truly grateful to all of them.

“To the fans, thank you. The support you have provided over the years has been truly humbling. It has been an honour and an enormous privilege to have had the opportunity to lead your club and I have treasured my time as manager of Manchester United.”
swarley_s

#10497 Re: Manchester United FC

Post by swarley_s »

ode djed :/

Aaa, ko bi rek'o...
Herr Flick

#10498 Re: Manchester United FC

Post by Herr Flick »

David Moyes je jedina prava zamjena za Fergusona :D
skafiskafsnjak

#10499 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

A sad addiooo aa sadddd adiooo ...

MOyes je odlicna zamjena, cuda pravi s Evertonom ...
Baltazar_khan

#10500 Re: Manchester United FC

Post by Baltazar_khan »

auuu kakva trenerska gromada odlazi... najveći svih vremena!
Post Reply