Mozda Entropio zeli da kaze na nacin kako Aguero, Silva, Nasri igraju sa takvom igrom izbace Dzeku napolje. Dzeko je statican ne zna dobro kao oni da driblaju da se probija kroz obranu, a to je sve sto Silva, Aguero i Nasri sile. U toj citavoj slici Dzeko stoji u centru i gleda za loptom dok ide sa ljeve na desnu stranu i nazad sa desne na ljevu.splend wrote:ne lupajEntropio wrote:Razumijem ja da ti voliš Džeku (kao i većina nas), ali treba biti realan. Aguero, Silva i Nasri su igrači koji sami mogu napraviti nešto i zabiti gol u trenutku. Dašak inspiracije i gotovo. Zato su i ostali na terenu. Džeko nije takav igrač. On ne zna sam sebi napraviti priliku za gol. Mora mu neko dodati i napraviti sve da on zabije. Naravno, to nije nešto loše, ali sinoć City-u nije trebao takav igrač. Bio je neefektivan jer nije imao iskoristivih lopti.Ponosan wrote:Dzeko je dozivio veliko ponizenje u Minhenu od svog trenera,jednostavno ga nije smio izvesti pri onakvom rezultatu,plus sto je bilo puno losijih igraca od njega,prije svih Aguero i Silva,Nasri.... obzirom da je Tevez vec bivsi igrac gradjana,Dzeko ce biti i ostati njihov glavni i najbolji napadac
U svakom slučaju, Džeko nije najbolji napadač City-a... To je Aguero. Svako ko kaže drugačije nije objektivan.![]()
cuj dzeko sebi ne zna sansu napraviti, a agero zna![]()
pogledaj malo njegove golove, pa vidi kako se sanse prave. on za razliku od agera vecinu sansi pretvara u golove. i da, jest najbolji napadac sitija. i da, uz runija i suareza je i najbolji napadac u ligi.
Manchester City FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Jack Be Nimble
#6001 Re: Manchester City FC
-
kotace
#6002 Re: Manchester City FC
:Entropio wrote:Razumijem ja da ti voliš Džeku (kao i većina nas), ali treba biti realan. Aguero, Silva i Nasri su igrači koji sami mogu napraviti nešto i zabiti gol u trenutku. Dašak inspiracije i gotovo. Zato su i ostali na terenu. Džeko nije takav igrač. On ne zna sam sebi napraviti priliku za gol. Mora mu neko dodati i napraviti sve da on zabije. Naravno, to nije nešto loše, ali sinoć City-u nije trebao takav igrač. Bio je neefektivan jer nije imao iskoristivih lopti.Ponosan wrote:Dzeko je dozivio veliko ponizenje u Minhenu od svog trenera,jednostavno ga nije smio izvesti pri onakvom rezultatu,plus sto je bilo puno losijih igraca od njega,prije svih Aguero i Silva,Nasri.... obzirom da je Tevez vec bivsi igrac gradjana,Dzeko ce biti i ostati njihov glavni i najbolji napadac
U svakom slučaju, Džeko nije najbolji napadač City-a... To je Aguero. Svako ko kaže drugačije nije objektivan.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#6003 Re: Manchester City FC
Otvorite oči ba.
Aguero, Silva i Nasri će izbaciti ili proći 2-3 igrača i zabiti gol, Džeko neće. Završena priča. Zato je on izašao iz igre, a ne jedan od ta tri igrača.
Aguero, Silva i Nasri će izbaciti ili proći 2-3 igrača i zabiti gol, Džeko neće. Završena priča. Zato je on izašao iz igre, a ne jedan od ta tri igrača.
-
Corola
#6004 Re: Manchester City FC
Jok ti ces.Nisi ti Dzeku pratio ni par tekmi kad tako valjas.Entropio wrote:Otvorite oči ba.
I jos nesto,sto to jucer nisu uradili kad vec pises o tome.Imali su priliku ili se to samo cini.
- Entropio
#6005 Re: Manchester City FC
Pa nisu jer je Bayern bio odličan, ali je postojala veća vjerovatnoća da će oni nešto uraditi nego Džeko. "Edin had a poor game", reče Mancini sinoć. Slažem se.Corola wrote: I jos nesto,sto to jucer nisu uradili kad vec pises o tome.Imali su priliku ili se to samo cini.
- and
#6006 Re: Manchester City FC
da je to pogrešna procjena vidjelo se nakon što je edin izašao nisu centra prešli.Entropio wrote:Otvorite oči ba.
manćini kaže da je edin bio loš.ko je bio dobar u sitiju sinoć,osim harta?
taktički ga je jup rasturio i to je njegova odgovornost i nesposobnost.isto kao što ga je ubio ferguson i na 0:2 izveo 2 najbolja odbrambena igrača na svijetu i rasturio ga u 2 poluvremenu.kloc je isto taktičkim izmjenama prosuo 2 boda protiv fulhama.
-
Corola
#6007 Re: Manchester City FC
Ama nisu ni protiv Evertona,sad je i Everton jak kao i Bayern.Kun je imao jos goru tekmu a Silva se bukvalno vidio.Sto mu i navijaci M.C prigovaraju jer kako rekose imao je jako puno vise igraca koji su bili'' pooriji'' od Dzeke.A zamjena sa De Yangom je definitivno krkanska.Cuva poraz od 0-2 nigdje veze.Jel se i sa tim slazes.Entropio wrote:Pa nisu jer je Bayern bio odličan, ali je postojala veća vjerovatnoća da će oni nešto uraditi nego Džeko. "Edin had a poor game", reče Mancini sinoć. Slažem se.Corola wrote: I jos nesto,sto to jucer nisu uradili kad vec pises o tome.Imali su priliku ili se to samo cini.
A sto se tice ovog sto navede za Dzeku,ocito da ne pratis Dzeku duze.ne da nisi u pravu,nego totalno nije tacno.
Itekako Dzeko zna da prodze dva tri igraca i zabije gol i to u jako puno navrata.
- Entropio
#6008 Re: Manchester City FC
Ne slažem se sa defanzivnom taktikom Mancinija i čuvanjem 2:0, naravno. Ali se slažem da je Džeko igrao loše i da ga je opravdano izveo (a opravdano nije izveo Aguera, Nasrija ili Silvu). To što je ubacio De Jonga umjesto njega je druga priča... Također, Džeko nije smio ni trebao reagovati onako kad ga je Mancini izveo. Moraš poštovati volju tvog menadžera.
- BHF_Manijak
#6009 Re: Manchester City FC
Gdje ce bolan ne bio Aguero onakav prcast ili Silva ili Nasri izaci na kraj sa van uytenom i Boatengom, ondje se ubila taktika da igraju u 16m na Dzeku, ali sbb-kbb!
- quasar
#6010 Re: Manchester City FC
A od onih nekoliko suteva na gol Bajerna, koliko je bilo Dzekinih, a koliko ove trojice?Entropio wrote:Pa nisu jer je Bayern bio odličan, ali je postojala veća vjerovatnoća da će oni nešto uraditi nego Džeko. "Edin had a poor game", reče Mancini sinoć. Slažem se.Corola wrote: I jos nesto,sto to jucer nisu uradili kad vec pises o tome.Imali su priliku ili se to samo cini.
Ne volim drugima govoriti ovako, ali lupas brate.
- Entropio
#6011 Re: Manchester City FC
Pa upravo o tome govorim... Mancinijeva taktika NIJE bila da igraju u 16 na Džeku. Prema tome, Džeko je bio suvišan. Izveo ga je opravdano jer se nije vidio na terenu i ispadao iz pozicije stalno u toj nekoj Mancinijevoj taktici. A zašto Mancini nije prilagodio taktiku protivniku, to samo on zna.BHF_Manijak wrote:Gdje ce bolan ne bio Aguero onakav prcast ili Silva ili Nasri izaci na kraj sa van uytenom i Boatengom, ondje se ubila taktika da igraju u 16m na Dzeku, ali sbb-kbb!
- quasar
#6012 Re: Manchester City FC
Svako je mogao vidjeti da se samo jos ponekad Edin nadje u nekoj sansi, polusansi.
Ako je mislio ista drugo osim predaje u 55' sa izvodjenjem Dzeke i ostavljanjem u igri potpuno ustopanog Aguera, onda ha hebi. Ja ga ne kontam.
Nisam ja strucnjak, ali sam se nadao zamjeni Aguera i Nasrija (koji su potpuno ustopani i beskorisni) sa Tevezom i Milnerom.
Evo sad znamo da Tevez nije htio, ali svi mi to zdravo za gotovo, a ja bih stvarno volio znati kako je doslo do toga. Pa nije frajer bezveze rekao necu ja. Nesto je bilo. Uostalom, kad gubis -2 pa reci ces i bekovima da idu u napad, jbg. a on se zabetonirao oko svog boxa.
Ako je mislio ista drugo osim predaje u 55' sa izvodjenjem Dzeke i ostavljanjem u igri potpuno ustopanog Aguera, onda ha hebi. Ja ga ne kontam.
Nisam ja strucnjak, ali sam se nadao zamjeni Aguera i Nasrija (koji su potpuno ustopani i beskorisni) sa Tevezom i Milnerom.
Evo sad znamo da Tevez nije htio, ali svi mi to zdravo za gotovo, a ja bih stvarno volio znati kako je doslo do toga. Pa nije frajer bezveze rekao necu ja. Nesto je bilo. Uostalom, kad gubis -2 pa reci ces i bekovima da idu u napad, jbg. a on se zabetonirao oko svog boxa.
- al_akhisari
#6013 Re: Manchester City FC
...hm, imas "zanimljiva" zapazanjem; iako dijelim tvoje misljenje o neslaganju s taktikom vrlog treneraEntropio wrote:Ne slažem se sa defanzivnom taktikom Mancinija i čuvanjem 2:0, naravno. Ali se slažem da je Džeko igrao loše i da ga je opravdano izveo (a opravdano nije izveo Aguera, Nasrija ili Silvu). To što je ubacio De Jonga umjesto njega je druga priča... Također, Džeko nije smio ni trebao reagovati onako kad ga je Mancini izveo. Moraš poštovati volju tvog menadžera.
-
vernes81
#6014 Re: Manchester City FC
http://www.youtube.com/watch?v=ohpMorXw_S0Corola wrote:Entropio wrote:Otvorite oči ba.
Sine da ti ciro tvoj kaze pogledaj pa pricaj.
- Jack Be Nimble
#6015 Re: Manchester City FC
Dobio loptu bio sam i opalio. To nije problem, on prica o tome kada dobije loptu i ima 2-3 igraca ispred sebe obicno se nezna snaci.vernes81 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=ohpMorXw_S0Corola wrote:Entropio wrote:Otvorite oči ba.
- Entropio
#6016 Re: Manchester City FC
City nema širine u napadu. Sinoć su previše pokušavali kroz sredinu i to nije išlo, jer je Bayern jednostavno zatvorio sve prilaze. Kad Mancini kaže da mu treba još igrača, razumijem ga, jer nema klasična krila koja bi raširila igru i napravila prostor za neke druge igrače u sredini. Isto tako, da ima klasične wingere, mogao bi igrati i gore spomenutu "na Džeku u 16" taktiku.
- madtv
#6017 Re: Manchester City FC
O kakvoj ofanzivnoj ili defanzivnoj taktici Mancinija govorimo ovdje?
Najveca im je greska sto su cijelo vrijeme govorili idemo u Minhen po pobjedu. Rijetko ko je odnio bodove od Bavaraca. Kad su ovi drugi pokazali zube, igra Man City-a se raspala, totalno.
Jednostavno nisu imali ideje ni sta ni kako dalje a uz to se i "ekipa" raspala.
Pametnije im je da drugi put manje pricaju a vise rade.
Najveca im je greska sto su cijelo vrijeme govorili idemo u Minhen po pobjedu. Rijetko ko je odnio bodove od Bavaraca. Kad su ovi drugi pokazali zube, igra Man City-a se raspala, totalno.
Jednostavno nisu imali ideje ni sta ni kako dalje a uz to se i "ekipa" raspala.
Pametnije im je da drugi put manje pricaju a vise rade.
- ultima_palabra
#6018 Re: Manchester City FC
To.quasar wrote:Ima li gdje clip tog "primitivizma" na netu? Ono sto sam ja vidio, a malo sam vidio, je samo jedan ogorcen igrac koji ne shvata zasto ga trener vadi iz igre. Neko ce reci i s pravom ljut, sto je i tacno ako se pogleda rezultat, minuta, njegov ucinak, i ucinak drugih iz tima.
Da je bio najgori, osudio bih ga. Da ga je mijenjao napadac, osudio bih ga. Da je kraj tekme i da se osvjezava ekipa za finish, osudio bih ga. Ali ovo je frustrirajuce bilo za igraca, da ga vadis 10 minuta nakon poluvremena i ubacujes defanzivca kod -2. Pa ako su ista pricali na pauzi, onda znaci da ja Mancini sve promijenio nakon 10 minuta igre. Sta se sve Edinu u tom casu vrtilo po glavi? Sigurno je da je bio zbunjen, razocaran, ljut i uvrijedjen. Pa jbg. nije sala da te pred 70k ljudi + TV tako ponizi trener, a dan prije te dovukao na presicu da dajes bombasticne izjave...
I ja bih bio ljut i ne bi mu se izvinuo, ko ga hebe. Moze ako i on prihvati dio krivnje. A igrati mora, jer RM nema opcija.
I to.lerdi wrote:Džeko sinoć više loš nego dobar, ali u odnosu na Aguera je fantastičan bio. Iskreno i mene je iznenadila izmjena sinoć no ako uzmemo u obzir da je Manćini trener ništa nas ne treba iznenaditi.
Objektivno ono što se City pokazao prvih pola sata je bilo odlično, da im je sudija svirao penal u 2.minuti koji je bio kao Trebević sad bi bila druga priča. Kasnije su se raspali jer nemaju iskustva kao tim u ovakvim situacijama... kad imaš trenera bez vizije i autoriteta to pogotovo ne pomaže
Aguero opet pokazao da nije igrač za velike utakmice, Tevez da je retardirani egoista.
- ultima_palabra
#6019 Re: Manchester City FC
ona dva patuljka sivla i aguero,ne daju lopte nema pi.c.ke, vrte se u krug isto kurdi na svadbi
- Jack Be Nimble
#6020 Re: Manchester City FC
svi su oni retardirane egoisteultima_palabra wrote:Tevez da je retardirani egoista.
- elixiaboy
#6021 Re: Manchester City FC
http://www.youtube.com/watch?v=t966OTGG ... age#t=148s
dzeko sljedecu na klupi... eto bar ne morate nagadjati do vikenda...
dzeko sljedecu na klupi... eto bar ne morate nagadjati do vikenda...
-
vernes81
#6022 Re: Manchester City FC
http://www.youtube.com/watch?v=ohpMorXw_S0
Sine da ti ciro tvoj kaze pogledaj pa pricaj.[/quote]
Dobio loptu bio sam i opalio. To nije problem, on prica o tome kada dobije loptu i ima 2-3 igraca ispred sebe obicno se nezna snaci.[/quote]
Pa imao je 2-3 igraca ispred sebe i bogami dobro se snasao
Sine da ti ciro tvoj kaze pogledaj pa pricaj.[/quote]
Dobio loptu bio sam i opalio. To nije problem, on prica o tome kada dobije loptu i ima 2-3 igraca ispred sebe obicno se nezna snaci.[/quote]
- Jack Be Nimble
#6023 Re: Manchester City FC
Dobio loptu bio sam i opalio. To nije problem, on prica o tome kada dobije loptu i ima 2-3 igraca ispred sebe obicno se nezna snaci.[/quote]vernes81 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=ohpMorXw_S0
Nije ih nosio na ledjima, nije isao 1 na 1 sa njima, na to mislim.
-
Corola
#6024 Re: Manchester City FC
Pa imao je 2-3 igraca ispred sebe i bogami dobro se snasaoJack Be Nimble wrote:Dobio loptu bio sam i opalio. To nije problem, on prica o tome kada dobije loptu i ima 2-3 igraca ispred sebe obicno se nezna snaci.vernes81 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=ohpMorXw_S0
Nije ih nosio na ledjima, nije isao 1 na 1 sa njima, na to mislim.[/quote]
Ma imas, i to je ucinio u BL.Isao 1 na 3 i nanos'o, iznos,o prenos,o i zabio.
Proguglaj budes nasao.
- Jack Be Nimble
#6025 Re: Manchester City FC
Mozda je to radio u Teplicama, u Zelji, mozda ispred svoje zgrade sa svojih 14 godina. To mene ne interesuje, ja samo gledam ovaj cjelokupni tim Man City i ove sezone vrhunac im je bio Tottenham. Ne zato sto je Dzeko dao 4 gola, mene briga koliko on daje golova, ali tada su igrali ko tim. Tada su igrali jedan za drugog, od Harta pa do zadnjeg napadaca. Tog dana imali su ikrali, imali su igru. Od te utakmice pojavile su se usijane glave i (po mom misljenju) nasri, aguero, silva zele da srede stvari sami. Everton je bio najbolji primjer gdje vise nisu igrali kao ekipa nego par pojedinaca, koji se zele pokazati. Ako cemo gledati Dzeku kao pojedinca, najbolje mu je kada je na strani i ima priliku da ulazi sa boka u 16terac, ako je u sredini nece vidjeti puno lopte. Ako je i vidi, trojica su tu da mu uzmu loptu, moze on nesto odraditi i opaliti po golu, ali obicno je tu odbrana da zaustavi loptu. Tako je bilo sinoc.
Tevez je u tom timu bio tata i to je njegov tim bio. Sada je taj tim bez pravog vodje, sto je OK mogu svi biti kolektivno vodje, medjutim vidi se po Silvi, Agueru i Nasriju da to nije slucaj.
Tevez je u tom timu bio tata i to je njegov tim bio. Sada je taj tim bez pravog vodje, sto je OK mogu svi biti kolektivno vodje, medjutim vidi se po Silvi, Agueru i Nasriju da to nije slucaj.