Nisi rekao da je los,rekao si da ga ne racunas sto je potpuno pogresno.Ako mislis na tekmu protiv Stoke ne kontam sto na srecu,svejedno oni su ga osvojili, jeli United zasluzio Ligu Sampiona 1999? O tome se ne prica oni su osvojili.ganjeta wrote:Niko nije rekao da je loš trofej zar ne? Da je osvojen na sreću, definitvno jeste, ako si gledao tekmu znaš o čemu pričam.
Manchester City FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- El_Di@blo
#5576 Re: Manchester City FC
-
other side of coin
#5577 Re: Manchester City FC
quasar wrote:Mene bi bilo stid traziti vise igraca i nista onda ne osvojiti, a cini mi se da ove godine mogu mozda Carling kup uzeti jer ce sve ostalo izgleda poklopiti Utd. Siti je jak, ali sta je ovo sa komsijama, ne znam. Kao da su na steroidima. Mislim da ce ova dva kluba na kraju da se odmaknu od treceg na tabeli sa 7-10 bodova razlike.
Kupit će šeik Fergusona kao pomoćnika Manciniju... jer njemu treba samo neko da pomogne oko rasporeda u ekipi, taktike i uputa igračima...možda malo oko pobjedničkog mentaliteta...par igrača iz italije i to je to...zasada...možda...
- art vandeley
#5578 Re: Manchester City FC
United je gledajuci cijelu sezonu apsolutno zasluzio trofej CLEl_Di@blo wrote:Nisi rekao da je los,rekao si da ga ne racunas sto je potpuno pogresno.Ako mislis na tekmu protiv Stoke ne kontam sto na srecu,svejedno oni su ga osvojili, jeli United zasluzio Ligu Sampiona 1999? O tome se ne prica oni su osvojili.ganjeta wrote:Niko nije rekao da je loš trofej zar ne? Da je osvojen na sreću, definitvno jeste, ako si gledao tekmu znaš o čemu pričam.
U finalnoj ut. Bayern je bio bolji al˙ je ipak izgubio od jaceg
- El_Di@blo
#5579 Re: Manchester City FC
Sad to je vec diskutabilno,jos nisi napisao da si fun Uniteda i da nisi objektivanart vandeley wrote:United je gledajuci cijelu sezonu apsolutno zasluzio trofej CLEl_Di@blo wrote:Nisi rekao da je los,rekao si da ga ne racunas sto je potpuno pogresno.Ako mislis na tekmu protiv Stoke ne kontam sto na srecu,svejedno oni su ga osvojili, jeli United zasluzio Ligu Sampiona 1999? O tome se ne prica oni su osvojili.ganjeta wrote:Niko nije rekao da je loš trofej zar ne? Da je osvojen na sreću, definitvno jeste, ako si gledao tekmu znaš o čemu pričam.![]()
U finalnoj ut. Bayern je bio bolji al˙ je ipak izgubio od jaceg
- quasar
#5580 Re: Manchester City FC
Ne znam, nisam strucnjak, ali cini mi se da je zadnje dvije tekme (Napoli, Fulham), a i finale Community Shieldsa presudila bolja taktika i pojedinačne greške. Jucer je recimo Micah djelimicno kriv za prvi gol jer je stajao sam 3 metra iza Zamore i pokrivao - zrak. 5 sekundi prije Kompany mu pokazuje rukom na njega da ga pokrije i onda se odmice da izadje na loptu.
Ostade Zamora sam da ga zaĆera... Gledajuci snimak vidi se da je Fulham tu stvorio visak igraca, tj. tri igraca su u istom casu bili u dobroj poziciji za sut, sve da je i Micah pokrivao svog. Drugi gol je stvar sportske srece. Medjutim neshvatljivo je da se tolika terenska inicijativa (prvo poluvrijeme igrali viktorije) ne oplodi. I onda nakon 2:0 odmah na odmor otisli, ko biva ovi su je*ani, hajmo sad na pivu.... a ostalo jos 45 minuta.
Ostade Zamora sam da ga zaĆera... Gledajuci snimak vidi se da je Fulham tu stvorio visak igraca, tj. tri igraca su u istom casu bili u dobroj poziciji za sut, sve da je i Micah pokrivao svog. Drugi gol je stvar sportske srece. Medjutim neshvatljivo je da se tolika terenska inicijativa (prvo poluvrijeme igrali viktorije) ne oplodi. I onda nakon 2:0 odmah na odmor otisli, ko biva ovi su je*ani, hajmo sad na pivu.... a ostalo jos 45 minuta.
- lord blackadder
#5581 Re: Manchester City FC
Nemaju klasicnih krilnih igraca ali to je iskljucivo greska Mancinia. Mogao je cijelo ljeto provesti u razmisljanju koji je to prvoklasni krilni igrac, koji bi se uklopio u njegov tim. (ne samo igracki, vec i karakterno) Cak bi im jedan Joaquin dosao kao raketa. Da ne navodim neke mladje. (Alvarez, Sanchez, Guarin, Downing itd)
Doveo je Nasria, ali on nije winger, robbenovskog profila. Nasri ne moze igrati 1 na 1; on moze samo nabrati nekog viska, ulascima u sredinu; dati lucidan zadnji pas... Majstor je sheve, tj sitne kombinatorike na malom prostoru. Ali opet..on nije Taj.
Povredom de Jonga, nema predaha ni za Yayu. Silvinu ulogu moze samo Nasri preuzet, a opet logicno je da igraju samo zajedno. (poput Inieste i Xavija) Barry igra poziciju koja nikom nije jasna. Sto se tice odbrane, imaju Kolo Tourea kao rezervnu opciju za stopera, a i Savic moze posluzit kao ispomoc za dva engleska kupa. Tako da tu dize graju bez razloga. (ima 4 solidna beka)
Kao sto veli, ima viska dobrih napdaca. Ali to je mac s dvije ostrice. Vec je poremetio Dzekin ritam protiv Wigana - sve zbog 'mira u kuci'. Psihicki je u stanju svakog narusit. Jer, drugo je kad Feguson drzi na klupi Owena (predpenzija), Welbecka (jos nedokazan i mlad) Berbatova (ne grize dovoljno) a drugo je kad ti sjedi na klupi proslogodisnji heroj i prvi strijelac, procijenjen na 50 mil.; i tempirana bomba, u vidu mladog Talijana.
Helem; znao sam da ce se na City odraziti nastupi u LP, ali ovo se desilo brze i od mojih najoptimisticnijih ocekivanja. Jos jedna potvrda koliko je Mancini ogranicen trener. Ne zna mjesati karte (otkud izvuce Zabaletu u onakvom trenutku? lol); ne zna dozirati minutazu, da bi zadrzao svjezinu vecine; ne zna obuzdati sujetu i tiho nezadovoljstvo rezervnih igraca...itd itd.
Dakle, gosn Menso, ako zelite sloziti sampionsku ekipu, budite slobodni pa me kontaktirajte na pp.
Cijena..prava sitnica.
A ja cu biti slobodan pa prognozirati da nece proci grupu. I ovakav Villareal ce ih sahraniti, sa sve tamicem.
Doveo je Nasria, ali on nije winger, robbenovskog profila. Nasri ne moze igrati 1 na 1; on moze samo nabrati nekog viska, ulascima u sredinu; dati lucidan zadnji pas... Majstor je sheve, tj sitne kombinatorike na malom prostoru. Ali opet..on nije Taj.
Povredom de Jonga, nema predaha ni za Yayu. Silvinu ulogu moze samo Nasri preuzet, a opet logicno je da igraju samo zajedno. (poput Inieste i Xavija) Barry igra poziciju koja nikom nije jasna. Sto se tice odbrane, imaju Kolo Tourea kao rezervnu opciju za stopera, a i Savic moze posluzit kao ispomoc za dva engleska kupa. Tako da tu dize graju bez razloga. (ima 4 solidna beka)
Kao sto veli, ima viska dobrih napdaca. Ali to je mac s dvije ostrice. Vec je poremetio Dzekin ritam protiv Wigana - sve zbog 'mira u kuci'. Psihicki je u stanju svakog narusit. Jer, drugo je kad Feguson drzi na klupi Owena (predpenzija), Welbecka (jos nedokazan i mlad) Berbatova (ne grize dovoljno) a drugo je kad ti sjedi na klupi proslogodisnji heroj i prvi strijelac, procijenjen na 50 mil.; i tempirana bomba, u vidu mladog Talijana.
Helem; znao sam da ce se na City odraziti nastupi u LP, ali ovo se desilo brze i od mojih najoptimisticnijih ocekivanja. Jos jedna potvrda koliko je Mancini ogranicen trener. Ne zna mjesati karte (otkud izvuce Zabaletu u onakvom trenutku? lol); ne zna dozirati minutazu, da bi zadrzao svjezinu vecine; ne zna obuzdati sujetu i tiho nezadovoljstvo rezervnih igraca...itd itd.
Dakle, gosn Menso, ako zelite sloziti sampionsku ekipu, budite slobodni pa me kontaktirajte na pp.
A ja cu biti slobodan pa prognozirati da nece proci grupu. I ovakav Villareal ce ih sahraniti, sa sve tamicem.
Last edited by lord blackadder on 19/09/2011 15:09, edited 2 times in total.
- Edin H.
#5582 Re: Manchester City FC
Mozda bi trebalo probati sa Balotelijem na poziciji centarfora?quasar wrote:Ne znam, nisam strucnjak, ali cini mi se da je zadnje dvije tekme (Napoli, Fulham), a i finale Community Shieldsa presudila bolja taktika i pojedinačne greške. Jucer je recimo Micah djelimicno kriv za prvi gol jer je stajao sam 3 metra iza Zamore i pokrivao - zrak. 5 sekundi prije Kompany mu pokazuje rukom na njega da ga pokrije i onda se odmice da izadje na loptu.
- BHF_Manijak
#5583 Re: Manchester City FC
Ma neka, vele forumasi dobar je on...L00d wrote:Prosto nevjerovatno ... sta ovaj lik hoce, da ima 50 igraca ? Najbolji potez bi bio njega otjerati ...
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110919015
Kakav on i kvalitet ba, da ima imalo obraza sam bi otiso...
- skafiskafsnjak
#5584 Re: Manchester City FC
Bezobrazluk na djelu ... 
- Edin H.
#5585 Re: Manchester City FC
Jest' se vala nesto stisnuo u zadnje vrijeme Seik Masoud 
- jeza u ledja
#5586 Re: Manchester City FC
Adam Johnson je upravo tip igraca o kakvom govoris.lord blackadder wrote:Nemaju klasicnih krilnih igraca ali to je iskljucivo greska Mancinia. Mogao je cijelo ljeto provesti u razmisljanju koji je to prvoklasni krilni igrac, koji bi se uklopio u njegov tim. (ne samo igracki, vec i karakterno) Cak bi im jedan Joaquin dosao kao raketa. Da ne navodim neke mladje. (Alvarez, Sanchez, Guarin, Downing itd)
Drugog takvog su prodali nedavno u QPR.
Mada eto i Nasri i Silva i Milner i Richards znaju igrati te pozicije ali recimo da oni nisu takav tip igraca. No Johnson je upravo igrac "robbenovskog profila". Tacno igra kao Robben, ljevak koji igra na desnom krilu, neda loptu nikome i umjesto da ubacuje on ulazi u sredinu i puca lijevom. Samo sto naravno nije ni blizu Robbenovoj kvaliteti.
I ne kontam kako je Nasri majstor seve a ne moze igrati 1 na 1? Valjda se 1 na 1 igra sevanjem?
- skafiskafsnjak
#5587 Re: Manchester City FC
Mozda oni hoce 1 na 2jeza u ledja wrote:Adam Johnson je upravo tip igraca o kakvom govoris.lord blackadder wrote:Nemaju klasicnih krilnih igraca ali to je iskljucivo greska Mancinia. Mogao je cijelo ljeto provesti u razmisljanju koji je to prvoklasni krilni igrac, koji bi se uklopio u njegov tim. (ne samo igracki, vec i karakterno) Cak bi im jedan Joaquin dosao kao raketa. Da ne navodim neke mladje. (Alvarez, Sanchez, Guarin, Downing itd)
Mada eto i Nasri i Silva i Milner i Richards znaju igrati te pozicije ali recimo da oni nisu takav tip igraca. No Johnson je upravo igrac "robbenovskog profila". Tacno igra kao Robben, ljevak koji igra na desnom krilu, neda loptu nikome i umjesto da ubacuje on ulazi u sredinu i puca lijevom. Samo sto naravno nije ni blizu Robbenovoj kvaliteti.
I ne kontam kako je Nasri majstor seve a ne moze igrati 1 na 1? Valjda se 1 na 1 igra sevanjem?
- lord blackadder
#5588 Re: Manchester City FC
Jesam li ja govorio o 'prvoklasnim krilima' ili o adamima johnsonima?Jel Johnson makar zabija, ako vec ne dodaje?! Robben je od drveta Kezmana napravio prvog strijelca Evrope.jeza u ledja wrote:Adam Johnson je upravo tip igraca o kakvom govoris.lord blackadder wrote:Nemaju klasicnih krilnih igraca ali to je iskljucivo greska Mancinia. Mogao je cijelo ljeto provesti u razmisljanju koji je to prvoklasni krilni igrac, koji bi se uklopio u njegov tim. (ne samo igracki, vec i karakterno) Cak bi im jedan Joaquin dosao kao raketa. Da ne navodim neke mladje. (Alvarez, Sanchez, Guarin, Downing itd)
Ševa je kad shevas levata; pas na prvu; sakrijes loptu i ubacis protivika u masinu. Igra se tako sto moras imat jednog ili dvojicu saigraca oko sebe.
Milner je isuvise limitiran igarc.
Richards kao krilo? Tu si nesto debelo zajebo.
- jeza u ledja
#5589 Re: Manchester City FC
Govorio si o klasicnim krilnim igracima tipa Robben. A. Johnson je klasicni krilni igrac tipa Robben.lord blackadder wrote: Jesam li ja govorio o 'prvoklasnim krilima' ili o adamima johnsonima?Jel Johnson makar zabija, ako vec ne dodaje?! Robben je od drveta Kezmana napravio prvog strijelca Evrope.
Seva je kad sevas, driblas, lacas drugog igraca. Sevanje je jedno, dodavanje je drugo.Ševa je kad shevas levata; pas na prvu; sakrijes loptu i ubacis protivika u masinu. Igra se tako sto moras imat jednog ili dvojicu saigraca oko sebe.
Pa i Johnson je limitiran igrac. I neki drugi su limitirani, ali to je to sto imaju.Milner je isuvise limitiran igarc.
Nisam nista zajebo. Ja sam ga vidio u toj poziciji vise puta. Uostalom, ako ekipa igra viktorije bek prakticno postaje krilo zar ne?Richards kao krilo? Tu si nesto debelo zajebo.
- lord blackadder
#5590 Re: Manchester City FC
Zar sve trebam crtati?
Toliko malo daje klubu, da ga i ne uzimam u ozbiljno razmatranje.
E svasta. Ono june moze igrat samo stopera, ako vec nije bek. Tehnika - nula. Ne moze se postat krilo tako sto predjes centar i ponekad centriras.
Elem, ja ne znam sta si ti meni uopste htio stavit do znanja.
City ima vrhunske krilne igrace u prvih 11, a dobre su i njihove rezervne opcije? Ta nebriga nije greska Mancinia? Zasto onda kuka sada? Jasno je na sta aludira da mu fali.
Nasri je vrhunski igrac i pojacanje, sto smo vec u prvoj utakmici vidjeli, ali nije igrac koji daje novu dimenziju u Cityevoj igri, u smislu nekakvih prodora po krilu 1 na 1.
On je inteligentan pa moze prezivat i na krilu. Ali barem je druga strana morala biti pokrpljena svjetskom klasom. (Hulkom npr.)
Jeste klasicni (po nekoj imaginarnoj definciji) ali nije world-class winger.Govorio si o klasicnim krilnim igracima tipa Robben. A. Johnson je klasicni krilni igrac tipa Robben.
Toliko malo daje klubu, da ga i ne uzimam u ozbiljno razmatranje.
Jesi li ti ikad igrao sheve? Znas li sta znaci 'ubacit u masinu'...kad se formira neki trokut na malom preostoru i sl? Zasto se hvatas za gluposti. Nije sheva samo proturit loptu kroz noge.Seva je kad sevas, driblas, lacas drugog igraca. Sevanje je jedno, dodavanje je drugo.
Pa neka imaju...samo sto to ne mogu imati u ekipi koja pretenduju na naslov prvaka. Nemaju klasu.Pa i Johnson je limitiran igrac. I neki drugi su limitirani, ali to je to sto imaju.
Nisam nista zajebo. Ja sam ga vidio u toj poziciji vise puta. Uostalom, ako ekipa igra viktorije bek prakticno postaje krilo zar ne?
E svasta. Ono june moze igrat samo stopera, ako vec nije bek. Tehnika - nula. Ne moze se postat krilo tako sto predjes centar i ponekad centriras.
Elem, ja ne znam sta si ti meni uopste htio stavit do znanja.
City ima vrhunske krilne igrace u prvih 11, a dobre su i njihove rezervne opcije? Ta nebriga nije greska Mancinia? Zasto onda kuka sada? Jasno je na sta aludira da mu fali.
Nasri je vrhunski igrac i pojacanje, sto smo vec u prvoj utakmici vidjeli, ali nije igrac koji daje novu dimenziju u Cityevoj igri, u smislu nekakvih prodora po krilu 1 na 1.
On je inteligentan pa moze prezivat i na krilu. Ali barem je druga strana morala biti pokrpljena svjetskom klasom. (Hulkom npr.)
- jeza u ledja
#5591 Re: Manchester City FC
Ma poenta je bila da imaju dovoljno igraca na svim pozicijama, ali da oni ili ne valjaju ili ih Mancini ne zna dobro iskoristiti.
-
Baudelaire
#5592 Re: Manchester City FC
Pa Mancini je bacio nevjerovatno puno para na prosječne igrače. Koliko je plaćen jedan Milner? Koliko je plaćen jedan Yaya Toure? Lescott? Kolarov? Balotelli? Jako, jako preplaćeni igrači, samo od para uloženih u njih Ferguson bi napravio ekipu koja pretenduje na tri trofeja. Ali nije ovaj mamlaz Ferguson. I neko reče da imaju bare bare sastav sa Unitedom. NIje tačno. Po imenima imaju sastav makar za klasu jači, ali United radi ko švicarski sat. Jednostavno, Ferguson je kroz sve ove godine zaboravio gubit, a ovaj mamlaz Mancini ionako nikad nije bio kadar ugroziti bilo kojeg ozbiljnijeg stručnjaka, izuzev Ancelottija.
- jeza u ledja
#5593 Re: Manchester City FC
This!Baudelaire wrote: I neko reče da imaju bare bare sastav sa Unitedom. NIje tačno. Po imenima imaju sastav makar za klasu jači,
-
savsvoj
#5594 Re: Manchester City FC
Yaya Toure im je najbolji investicija ikad i reci za njega da je prosjecan igrac je nevjerovatna glupost pogotovo ga porediti sa ovim fulama. A Mancini jeste mamlaz on i Anceloti su najveci ublehasi modernog fudbala.Baudelaire wrote:Pa Mancini je bacio nevjerovatno puno para na prosječne igrače. Koliko je plaćen jedan Milner? Koliko je plaćen jedan Yaya Toure? Lescott? Kolarov? Balotelli? Jako, jako preplaćeni igrači, samo od para uloženih u njih Ferguson bi napravio ekipu koja pretenduje na tri trofeja. Ali nije ovaj mamlaz Ferguson. I neko reče da imaju bare bare sastav sa Unitedom. NIje tačno. Po imenima imaju sastav makar za klasu jači, ali United radi ko švicarski sat. Jednostavno, Ferguson je kroz sve ove godine zaboravio gubit, a ovaj mamlaz Mancini ionako nikad nije bio kadar ugroziti bilo kojeg ozbiljnijeg stručnjaka, izuzev Ancelottija.
Zaboravih Beniteza on im je defitivno vodja
- fole13
#5595 Re: Manchester City FC
Postavite Edinu pitanje
http://www.mcfc.co.uk/Video/Interviews/Ask-Edin
Edit :: Jbg izgleda da se ne moze vise postavit pitanje
Last edited by fole13 on 19/09/2011 20:03, edited 1 time in total.
-
Baudelaire
#5596 Re: Manchester City FC
Yaya Toure jest najveća investicija, nikako najbolja. Vama ako se defanzivni vezni gura naprijed odmah dobro. A niđe veze. Osim što ostavlja rupu u vezi svaki put kad povuče naprijed, osim što šuta, šuta i šuta, malo toga korisnog uradi za ekipu. Uvijek je kritikovan zato što premalo trči, a na svojoj poziciji bi trebao da guta kilometre.
-
ajaca
#5597 Re: Manchester City FC
bingov buraz wrote:Da nije i Dzeko sinoc bio gdje na svadbi,ne moze maketi
"Maketi"....ima li goreg izmišljenog izraza u bosanskom jeziku
- bingov buraz
#5598 Re: Manchester City FC
More bit da ima...ne znam!ajaca wrote:
"Maketi"....ima li goreg izmišljenog izraza u bosanskom jeziku![]()
![]()
Promijeni nick u Hanibal lektor.
- burekodsira
#5599 Re: Manchester City FC
fole13 wrote:Postavite Edinu pitanjehttp://www.mcfc.co.uk/Video/Interviews/Ask-Edin
@1:10
ima li finih cura u manćester sitiju
- ganjeta
#5600 Re: Manchester City FC
Ovo je patentirao Ibraković koliko ja znamajaca wrote:
"Maketi"....ima li goreg izmišljenog izraza u bosanskom jeziku![]()
![]()