Manchester City FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ripicipi

#5151 Re: Manchester City FC

Post by Ripicipi »

Mislim da je i samom Dzeki bitnije da City nesto osvoji, a da on npr. bude drugi strijalc ekipe, nego da ne osvoje nista, a da on bude prvi strijelac.
Pojedinci se vise brinu o Dzeki nego on sam za sebe
Koolin1

#5152 Re: Manchester City FC

Post by Koolin1 »

:-) :-) :-) :-) :-) :-)

Nije ni Dzeko masina koja je tu da igra za vas kad to vi pozelite... Momak je imao dvije teske utakmice sa reprezentacijom, vec je se ucvrstio u prvu postavu i dokazao svoje sposobnosti, ovo je bila idealna sansa da se isporbaju i testiraju drugi igraci...

drugo, City-u slijedi nekoliko teskih utakmica sto je sigurno jos jedan od razloga zasto Dzeko nije igrao...

Morate svatiti da Mancinija ne zanima ko ce biti prvi strijelac lige, ko drugi a ko treci... Njemu je vazno da klub biljezi pobjede i osvaja trofeje, i sad za sad izgleda da radi svoj posao odlicno.

znaci zao mi je @Lord blackadder al svijet se ne vrti oko tebe, zaboli Mancinija za ono sto ti zelis, covjek radi sto je najbolje za njegov klub, navijace, vlasnike... to je puno vaznije i od Dzekinog personalngo recorda, i od tebe...
BHF_Manijak

#5153 Re: Manchester City FC

Post by BHF_Manijak »

Jah...A sto ga to prosle godine nije bolila cuna za rezultatima nego je Teveza trpo loptama ko je stigo da argentinski supak bude prvi strijelac Premier lige i svaku je tekmu bio u startnih 11! :oops:
Koolin1

#5154 Re: Manchester City FC

Post by Koolin1 »

BHF_Manijak wrote:Jah...A sto ga to prosle godine nije bolila cuna za rezultatima nego je Teveza trpo loptama ko je stigo da argentinski supak bude prvi strijelac Premier lige i svaku je tekmu bio u startnih 11! :oops:
Realno prosle sezone osim Teveza niko nije ni mogao igrati naprijed... trpali su ga loptama jer je covjek zabijao... sta su trebali da trpaju loptu svojoj odbrani? za sve sto je City postigao prosle sezone ponajvise je zasluzan Tevez, svidjalo se to vama ili ne.

Po vama jedan ozbiljan klub kao Man City je prosle sezone imao samo jedan cilj, a to je da Tevez bude prvi stijelac lige??? pitam se samo dali se vi uopste sluzite logikom dok mislite sta napisati??
veljaca

#5155 Re: Manchester City FC

Post by veljaca »

Ovaj Mancini je lud ....

Na klupi mu sjedi igrac koji je dao u prethodnoj utakmici 4 gola ..... :?

E ima svakakvih trenera ....
lord blackadder

#5156 Re: Manchester City FC

Post by lord blackadder »

Koolin1 wrote::-) :-) :-) :-) :-) :-)

znaci zao mi je @Lord blackadder al svijet se ne vrti oko tebe
:shock: No shit? Vrlo ste pronicljiva osoba.

Ako si slijep, da ti jos jednom ponovim: zaboli me habib za Mancinijevu logiku, koja govori da je vrijeme za odmor Dzeke.

Ponavljam, ne zanima me Cityeva logika i racunica. Svakako navijam za njihovog gradskog rivala.

Kazem da nije isto sjedit na klupu protiv Fulhama na strani i protiv Wigana kuci. Ovdje se radi o prognozama/nadama, na koliko ce se golova Dzeko zaustavit po okoncanju sezone. Jasno, te prognoze ne zanimaju ni Mancinia ni sejha Mensura. Ali eto, nekim cudom, zanimaju njegovog zemljaka. E hajmo sad sjesti i cudit se 'zasto je to tako', pronicljiva osobo.
Zgec Lezda

#5157 Re: Manchester City FC

Post by Zgec Lezda »

Ovo nije fer. Zasto bas Edin mora da dobije 0 minuta? Zar nisu isto Aguero, Rooney i puno drugih koji su igrali danas isto igrali utakmice sa njihovim zemljama tokom prosle sedmice?
BHF_Manijak

#5158 Re: Manchester City FC

Post by BHF_Manijak »

Ne, vec si ti reko "da nije bitno Manciniju ko ce biti prvi, ko drugi ko treci strijelac lige..." pa sam se na to osvrno i reko pa kad vec igra sistem rotacije svega i svakoga, zasto je Tevez to bio neprikosnoven u prosloj sezoni??? A ne mozes reci da je Tevezova prosla godina jaca od ove Dzekine, trpo je Tevez a evo sad i Dzeko trpa pa ga opet izbaci iz prve ekipe, dok je to prosle godine za Teveza bilo nepojmljivo, a sto, jer bi se ovaj supak odmah pobunio, nesto prijetio odlascima itd, a Mancini nije imao autoriteta nad njim! Zamjenit u timu lika koji ti u 4 utakmice zabije 7 golova je van svake pameti i taj gaf se jedinoo moze ovom zabaru desiti, ponavljam, sto to Ferguson ne odmara Rooneya(dva gola danas!) ili Mourinho Ronalda, Heynckes Gometa itd itd, jer je pocetak sezone, igraci svjezi, eto sto! Ferguson pocinje sa rotacijom u decembru, kad je gust raspored a Mancini... :roll: :oops: No eto, izgleda Tevez je Tevez i on kad zabija ne smije se zamenit, a Dzeko je Dzeko, sa njim mozes kako hoces... :zzzz:
fosil

#5159 Re: Manchester City FC

Post by fosil »

Zgec Lezda wrote:Ovo nije fer. Zasto bas Edin mora da dobije 0 minuta? Zar nisu isto Aguero, Rooney i puno drugih koji su igrali danas isto igrali utakmice sa njihovim zemljama tokom prosle sedmice?
Izgleda da je Tevezova zadnja, kako stvari stoje.
Koolin1

#5160 Re: Manchester City FC

Post by Koolin1 »

lord blackadder wrote:
Koolin1 wrote::-) :-) :-) :-) :-) :-)

znaci zao mi je @Lord blackadder al svijet se ne vrti oko tebe
:shock: No shit? Vrlo ste pronicljiva osoba.

Ako si slijep, da ti jos jednom ponovim: zaboli me habib za Mancinijevu logiku, koja govori da je vrijeme za odmor Dzeke.

Ponavljam, ne zanima me Cityeva logika i racunica. Svakako navijam za njihovog gradskog rivala.

Kazem da nije isto sjedit na klupu protiv Fulhama na strani i protiv Wigana kuci. Ovdje se radi o prognozama/nadama, na koliko ce se golova Dzeko zaustavit po okoncanju sezone. Jasno, te prognoze ne zanimaju ni Mancinia ni sejha Mensura. Ali eto, nekim cudom, zanimaju njegovog zemljaka. E hajmo sad sjesti i cudit se 'zasto je to tako', pronicljiva osobo.
eto vidis i ja sam Dzekin zemljak, i drago mi je sto je odmarao protiv tim kao Wigana... nema potrebe da ulazi i budi izlozen nekim povredama kad ga cekaju puno vaznije utakmice...

Ja licno bi vise volio da vidim Dzeku sa trofejom LS u rukama pa makar bio i 4. strijelac lige... Ti si jedan od onih "zemljaka" koji bi najvise voljeli da vide kako Dzeko zabija po 5 golova svaku utakmicu, al da City uvijek gubi sa nekih 6-5... Nevjerujem da je to ono sto je najbolje za Dzeku, ako mu stvarno i iskreno zelis dobro onda ces navijati da on i njegov tim postignu najbolji moguci rezultat. fudbal je ipak kolektivni sport, i samo trofeji cjelog tima mogu donijeti dobro pojedincima NIKAD licni rekordi.
kokuz_sa

#5161 Re: Manchester City FC

Post by kokuz_sa »

BHF_Manijak wrote:Ne, vec si ti reko "da nije bitno Manciniju ko ce biti prvi, ko drugi ko treci strijelac lige..." pa sam se na to osvrno i reko pa kad vec igra sistem rotacije svega i svakoga, zasto je Tevez to bio neprikosnoven u prosloj sezoni??? A ne mozes reci da je Tevezova prosla godina jaca od ove Dzekine, trpo je Tevez a evo sad i Dzeko trpa pa ga opet izbaci iz prve ekipe, dok je to prosle godine za Teveza bilo nepojmljivo, a sto, jer bi se ovaj supak odmah pobunio, nesto prijetio odlascima itd, a Mancini nije imao autoriteta nad njim! Zamjenit u timu lika koji ti u 4 utakmice zabije 7 golova je van svake pameti i taj gaf se jedinoo moze ovom zabaru desiti, ponavljam, sto to Ferguson ne odmara Rooneya(dva gola danas!) ili Mourinho Ronalda, Heynckes Gometa itd itd, jer je pocetak sezone, igraci svjezi, eto sto! Ferguson pocinje sa rotacijom u decembru, kad je gust raspored a Mancini... :roll: :oops: No eto, izgleda Tevez je Tevez i on kad zabija ne smije se zamenit, a Dzeko je Dzeko, sa njim mozes kako hoces... :zzzz:
prosle godine mancini nije imao ovakve zamjene u napadu
tj nije imao adekvatnog napadaca koji je dostojna zamjena za teveeza bio
Jack Be Nimble

#5162 Re: Manchester City FC

Post by Jack Be Nimble »

Nadam se da ce igrati protiv Napolija, ne zbog Dzeke, nego zbog Mancinija. Inace ce naci bombu ispred svoje kuce kako je krenulo.
Ja licno bi vise volio da vidim Dzeku sa trofejom LS u rukama pa makar bio i 4. strijelac lige... Ti si jedan od onih "zemljaka" koji bi najvise voljeli da vide kako Dzeko zabija po 5 golova svaku utakmicu, al da City uvijek gubi sa nekih 6-5... Nevjerujem da je to ono sto je najbolje za Dzeku, ako mu stvarno i iskreno zelis dobro onda ces navijati da on i njegov tim postignu najbolji moguci rezultat. fudbal je ipak kolektivni sport, i samo trofeji cjelog tima mogu donijeti dobro pojedincima NIKAD licni rekordi.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Nije Hasan davao golove svake utakmice, ali mi je bilo milina njega gledati da dize klempu. Neka Dzeki 15-20 ili vise golova ove sezone, samo kada dodje kraj Maja zelim ga vidjeti da nosa bosansku zastavu na ledjima.
Koolin1

#5163 Re: Manchester City FC

Post by Koolin1 »

BHF_Manijak wrote:Ne, vec si ti reko "da nije bitno Manciniju ko ce biti prvi, ko drugi ko treci strijelac lige..." pa sam se na to osvrno i reko pa kad vec igra sistem rotacije svega i svakoga, zasto je Tevez to bio neprikosnoven u prosloj sezoni??? A ne mozes reci da je Tevezova prosla godina jaca od ove Dzekine, trpo je Tevez a evo sad i Dzeko trpa pa ga opet izbaci iz prve ekipe, dok je to prosle godine za Teveza bilo nepojmljivo, a sto, jer bi se ovaj supak odmah pobunio, nesto prijetio odlascima itd, a Mancini nije imao autoriteta nad njim! Zamjenit u timu lika koji ti u 4 utakmice zabije 7 golova je van svake pameti i taj gaf se jedinoo moze ovom zabaru desiti, ponavljam, sto to Ferguson ne odmara Rooneya(dva gola danas!) ili Mourinho Ronalda, Heynckes Gometa itd itd, jer je pocetak sezone, igraci svjezi, eto sto! Ferguson pocinje sa rotacijom u decembru, kad je gust raspored a Mancini... :roll: :oops: No eto, izgleda Tevez je Tevez i on kad zabija ne smije se zamenit, a Dzeko je Dzeko, sa njim mozes kako hoces... :zzzz:
Znaci po tebe Mancini je doveo Dzeku u City cisto onako da ga drzi na klupi i da ga unisti? Mozda je iz nekog cudnog razloga bio ljubomoran na to sto je Dzeko bio prvi strijelac i BL i odlucio da ga dovede u Englesku i sad svoj najveci i najvazniji posao u karijeri koristi za to da unisti Dzeko kao pojedinca, sve ostalo mu je nevazno????

Razumijem ja da mi svi volimo kad Dzeko igra i zabija, i ja bi najvise volio da je igrao i zabio 10 golova... ali isto tako sam siguran da ni Mancini nije neki idiot koji je juce pao s kruske, covjek zna sta radi, nemoras meni vjerovati to rezultati njegovog tima govore... zato opustite se i navijajte da Dzeko sa City-em osvoji sve sto se moze osvojiti, to bi mu bio pravi uspjeh a ne koliko ce golova dati Wiganu...
Madrid

#5164 Re: Manchester City FC

Post by Madrid »

Džeko je igrao onu utamicu protiv Uniteda, pa zatim 3 kola EPL, pa avionom na okupljanje reprezentacije, put u BRusiju, teska utakmica, nazad u Sarajevo, pa u Zenici jos jedna utakmica, i vjerujte da je u Manchester dosao vec pomalo umoran ;-)
Naravno da je Džeko bio spreman da odigra i ovo, ali City ima jedan od najjacih timova u Europi i normalno da ce rotirat igrace, vidim spominjete Rooneya, Ronalda i price sto oni ne odmaraju, ja vas pitam iskreno, tko moze da zamjeni Rooneya ili Ronalda (koji realno spadaju u 5 najspremnijih igraca na svijetu) u njihovim klubovima?
Tevez je igracina i normalno je da ce ga koristiti Mancini, pomirite se sa time, ako Džeko ne starta i u LP e onda cu i ja reci da Mancini pravi sranja, ali do tad opustite se i uzivajte u igri Citya i Džeke :-D
jeza u ledja

#5165 Re: Manchester City FC

Post by jeza u ledja »

Steta sto Dzeko nije igrao, ali eto razumljivo je i zasto.

Barem je u ovoj utakmici dokazano da Tevez nije ono sto je bio. Aguero Dzeki svakako nije konkurencija.

Sto se tice prosle sezone i igranja Teveza. Paaa. Prosle godine nisu imali Aguera, a Dzeko je tek dosao. Takodje, nisu igrali ligu sampiona.
Madrid

#5166 Re: Manchester City FC

Post by Madrid »

Evo i Barca odmarala Messia, ma kako Guardiolu nije stid, koja karina od trenera, odmarat najboljeg na svijetu i to jos nije imao kvalifikacijske utakmice, to je za tjeranje iz kluba :oops:
Mada nesto mi plaho sto je 2-2 :D
CoCoJamBo

#5167 Re: Manchester City FC

Post by CoCoJamBo »

Reci cu vam sto Dzeko nije igrao!
Cuva ga Mancini za tekmu protiv Napolia ;)
jeza u ledja

#5168 Re: Manchester City FC

Post by jeza u ledja »

CoCoJamBo wrote:Reci cu vam sto Dzeko nije igrao!
eksi
CoCoJamBo

#5169 Re: Manchester City FC

Post by CoCoJamBo »

CTWD!!!!
Zgec Lezda

#5170 Re: Manchester City FC

Post by Zgec Lezda »

NEMOJ zezat, Sherlock.

Nije u tome poenta. Igra i United protiv Benfice. Zasto su i Rooney i Hernandez dobili 90 minuta protiv prilicno slabe ekipe? I oni su igrali za njihove zemlje prosle sedmice. U glavnom znam da Rooney jeste. I to plus United imaju vrlo vaznu utakmicu isto sljedece nedelje protiv Chelsea.

Da sam na Edinovom mjestu, izrazio bi se na nacin da se vidi da nisam zadovoljan sa tim sto nisam igrao nakon sto sam zabio 4 gola. Pa nek Mancinija boli glava i nek se brine oko toga sto nisam sretan. Totalno mu usra sada sanse da bude prvi strijelac. Mogo je zabit par komada lake sale protiv ovih levata. :x
hau jes no

#5171 Re: Manchester City FC

Post by hau jes no »

Zgec Lezda wrote:
NEMOJ zezat, Sherlock.

Nije u tome poenta. Igra i United protiv Benfice. Zasto su i Rooney i Hernandez dobili 90 minuta protiv prilicno slabe ekipe? I oni su igrali za njihove zemlje prosle sedmice. U glavnom znam da Rooney jeste. I to plus United imaju vrlo vaznu utakmicu isto sljedece nedelje protiv Chelsea.

Da sam na Edinovom mjestu, izrazio bi se na nacin da se vidi da nisam zadovoljan sa tim sto nisam igrao nakon sto sam zabio 4 gola. Pa nek Mancinija boli glava i nek se brine oko toga sto nisam sretan. Totalno mu usra sada sanse da bude prvi strijelac. Mogo je zabit par komada lake sale protiv ovih levata. :x
ja bi tebi i slicnima stavio džeku da igra protiv wigana i sunderlenda a protiv bayerna i manchestera bi mi grijo klupu a tevez bi igro
Edin H.

#5172 Re: Manchester City FC

Post by Edin H. »

CoCoJamBo wrote:CTWD!!!!
Ne treba ipak pretjerivati

City 'till we die :-)

Zar ne bi bilo logicnije

CTDZPITFEAS :D

City till Dzeko plays in the first eleven and scores :dance: :D
and

#5173 Re: Manchester City FC

Post by and »

Image

Uploaded with ImageShack.us
IlijaLadin

#5174 Re: Manchester City FC

Post by IlijaLadin »

Madrid wrote:Džeko je igrao onu utamicu protiv Uniteda, pa zatim 3 kola EPL, pa avionom na okupljanje reprezentacije, put u BRusiju, teska utakmica, nazad u Sarajevo, pa u Zenici jos jedna utakmica, i vjerujte da je u Manchester dosao vec pomalo umoran ;-)
Naravno da je Džeko bio spreman da odigra i ovo, ali City ima jedan od najjacih timova u Europi i normalno da ce rotirat igrace, vidim spominjete Rooneya, Ronalda i price sto oni ne odmaraju, ja vas pitam iskreno, tko moze da zamjeni Rooneya ili Ronalda (koji realno spadaju u 5 najspremnijih igraca na svijetu) u njihovim klubovima?
Tevez je igracina i normalno je da ce ga koristiti Mancini, pomirite se sa time, ako Džeko ne starta i u LP e onda cu i ja reci da Mancini pravi sranja, ali do tad opustite se i uzivajte u igri Citya i Džeke :-D
Svi volimo Džeku, svi bismo da konstanto igra, ali kad vidiš da čovjek odigra protiv Bjelorusa onako fizički zahtjevnu ulogu, onda uopće ne čudi što nije igrao.

Da sam ja na Maničinijevom mjestu, vjerovatno bih isto postupio. Odmorio ga za Napoli, jer imam koliko toliko adekvatne zamjene na klupi - Tevez i Baloteli. Pogotovo ako je riječ o Wiganu kao protivniku.
quasar

#5175 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Jucer sam jos rekao da bih isto ovako uradio. Nasri i Edin na klupu. Odmorite. Hebes Wigan, njega cu sa drugim timom nalupati. Forsiranje igraca samo ce dovesti do povreda, i onda svakako niko nece imati koristi. Edin i Nasri su preputovali cijelu Evropu u zadnjih 7 dana, igrajuci na oranicama i barama. Mislite da struka Sitija nije pregledala performanse svojih igraca u reprezentacijama? Naravno da su uocili potencijalnu opsanost za igrace i vjerovatno na treningu potvrdjen umor. I sta bi trebao sef da uradi? Imas jadni Wigan koji se samo nadao da ne primi 10. Potpisali bi prije tekme 3:0 samo da ih ne nakantaju. Normalno da ce Mancini da natjera i ove druge da zarade plate.
Post Reply