Manchester City FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
quasar

#2601 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Moram nesto da primjetim: Mancini se nesto nervirao kod 3:0. Imao sam dojam da je govorio pomocnom treneru:
"Kazala im da brane di rezultato, catanacio, capisci?, njente atako, no no, mamma mia, ke kretino imbecile, defenca, defenca!!!"
dzeno123

#2602 Re: Manchester City FC

Post by dzeno123 »

Dzeko vec izgleda puno jaci u duelima nego pri samom dolasku u City, sa tim ce doci kontrola lopte, vise upotrebljivih lopti pa samim tim i golovi. Ohrabruje cinjenica da je vidljiv napredak na njemu iz utakmice u utakmicu. :bih:
simonese

#2603 Re: Manchester City FC

Post by simonese »

quasar wrote:Moram nesto da primjetim: Mancini se nesto nervirao kod 3:0. Imao sam dojam da je govorio pomocnom treneru:
"Kazala im da brane di rezultato, catanacio, capisci?, njente atako, no no, mamma mia, ke kretino imbecile, defenca, defenca!!!"
mozda sam ja malo(vise)dosadan ali Mancini je jedna obicna k.....
lider

#2604 Re: Manchester City FC

Post by lider »

Jel mancini kriv sto Đekson moze dati go samo treceligasu?
smak

#2605 Re: Manchester City FC

Post by smak »

simonese wrote:
quasar wrote:Moram nesto da primjetim: Mancini se nesto nervirao kod 3:0. Imao sam dojam da je govorio pomocnom treneru:
mozda sam ja malo(vise)dosadan ali Mancini je jedna obicna k.....
izvini brate al mancini nije obicna k....
on je brate k... mrtva :D
simonese

#2606 Re: Manchester City FC

Post by simonese »

ebo ga ja
nakupovao hrpu ofanzivnih igraca i igra talijanski
belafonte

#2607 Re: Manchester City FC

Post by belafonte »

Mancini je jedan obicni jad, biti onakav sjajan ofanzivni igrac tokom igracke karijere i ovakva fukara tokom trenerske, nerealno fakat, jad je prava rijec koja opisuje takvog lika...
smak

#2608 Re: Manchester City FC

Post by smak »

simonese wrote:ebo ga ja
toliko ofanzivaca i onda ubaci defanzivca kolarova u sredinu :?

yaya defanzivni vezni on ga gura u ofanzivnog veznog :?
extraordinary

#2609 Re: Manchester City FC

Post by extraordinary »

smak wrote:
simonese wrote:ebo ga ja
toliko ofanzivaca i onda ubaci defanzivca kolarova u sredinu :?

yaya defanzivni vezni on ga gura u ofanzivnog veznog :?
Yaya je čitavu karijeru bio ofanzivni vezni, tek kad je došao u Barcelonu počeo je igrati zadnjeg veznog.
Comrad

#2610 Re: Manchester City FC

Post by Comrad »

lider wrote:Jel mancini kriv sto Đekson moze dati go samo treceligasu?
Nije Mancini kriv, nego je glup sto nece da iskoristi jednog napadaca kakav je Dzeko. Meni je to jednostavno glupo...nemam druge rijeci. Snaci ce se Edin, ja ne sumnjam u to, snalazio se i u gorim situacijama. Doci na polusezoni u jednu veoma cudnu i neuigranu ekipu, pa ko bi se snasao.

Uostalom, vidjet cemo ko ce prije odletiti Dzeko il Mancini. Ja tipujem na ovog drugog.
Distortion

#2611 Re: Manchester City FC

Post by Distortion »

Gledao sam City - Notts C i Mancini postaje dosadan sa svojom postavkom igre, to smo svi zakljucili ali naravno ne sjedimo na klupi i nismo se skolovali da budemo treneri. On jednostavno ubija igru, pogotovo kada zajedno igraju Yaya i Viera kao sto je to sad bio slucaj, kakva sporost, nepreciznost, slab protok lopte, svaka peta lopta ide na stopera ili nazad golmanu. Fakat iritantno gledat ekipu u kojoj je ulozeno toliko novca. Vec sam par puta govorio o njihovoj igri kroz sredinu gdje jednostavno nista ne funkcionise. Da nije bilo onih golova iz prekida rezultat je mogao biti u korist gostiju koji su bolje igrali u prvom poluvremenu i trebali cak povesti. Cak mislim da su igrali povezanije i tecnije od noge do noge sto je bilo smijesno za neku ekipu koja igra u trecoj ligi.

Dzeko je odigrao sasvim solidno, otvarao se, ucestvovao u igri onoliko koliko su mu dozvoljavali njegovi saigrači pasovima koji su isli prema njemu. Nije puno meljao loptu, davao je tacne pasove na prvu u momentima kada je u trku imao igraca na ledjima i kada nije imao puno vremena da razmisli kome ce da uputi loptu a to je publika odmah nagradila aplauzima ili onim uzdasima koji se mogu osjetiti kada neko napravi dobar potez :D . Pokazao je da je timski igrac, asistirao Tevezu, pa eto dao je i taj gol a steta sto nije zabio onaj drugi no nema veze. Bitno je da zabija pa dat ce i u ligi koji gol samo da dodje do igre i da saigraci shvate kako razmislja i da jebeno :D moraju igrati i probijati po krilima i tim centarsutevima na Dzeku rjesavati akcije. Ono kad Silva pocne da melja loptu na sredini, pa doda do Barija a ovaj nazad pa opet se pokusa kroz sredinu gdje je najvise igraca, to jednostavno ne ide jer nemaju u ekipi Messija, Xavija, Iniestu koji zmireci mogu da izbace 4-5 igraca.

Ah i ja ga oduzi :mrgreen: :run:
Baron_Samedi

#2612 Re: Manchester City FC

Post by Baron_Samedi »

Jedini razlog zasto Mancini igra sa dva zadnja vezna, je samo zato sto je povredjen treci. Image (De Jong). Znaci, u normalnim okolnostima, strucnjak igra sa 3 DMC.
Imao sam dojam da je govorio pomocnom treneru:
This. Image

Inace, uvjek osjetim nelagodu kad vidim svoj nick na temi ove mizerije. Trudicu se da se to ne ponavlja.
headbanger

#2613 Re: Manchester City FC

Post by headbanger »

uh mancini
pa ne znam da li bi ga livorno za trenera uzeo
ma fura se na JoZea, znamo svi da je hose destruktivac, nije ni cudo da je sa interom dobio ligu sampiona, jer je italijanski fudbal destruktivan, pa kad na to dodas JoZu i eto ga dobitna kombinacija
fuj povraca mi se

samo da se ponovim po 10000 put mcfc treba promjeniti trenera, posamarati neke igrace i nabaviti dobrog playmakera
eno pjanc bi da ode iz lyona, sta mislite o pjanicu u mcfc-u
mavcs

#2614 Re: Manchester City FC

Post by mavcs »

kapitena teveza za playmaker-a :D zelen je pjanic... bolje bi bilo da ode u arsenal :D :dance:
headbanger

#2615 Re: Manchester City FC

Post by headbanger »

mavcs wrote:kapitena teveza za playmaker-a :D zelen je pjanic... bolje bi bilo da ode u arsenal :D :dance:
nekako kontam on i sliva na bokovima tAvez u sredini ili pjanic u sredini tevez i sliva na bokovima
ali dzaba kada bi macnini opet igrao 8-2
extraordinary

#2616 Re: Manchester City FC

Post by extraordinary »

Kakav Mourinho destruktivac, Mourinho je pobjednik. On igra onako kako mora da bi pobijedio, prilagođava igru tome. Ne znam po čemu je Inter bio destruktivan kad je bio najefikasnija ekipa u Seriji A i primio najmanje golova za vrijeme Mourinha. Mourinho igra totalno drugačiji fudbal od Mancinija. Interov Mourinho je rijetko imao i 50% posjeda lopte, Mancinijev City ima nekad i 60 i 70% protiv jakih ekipa. Zašto? Zato što je Inter imao prije svega brze igrače i dobre tehničare naprijed, i imao Sneijdera koji je za Silvu izmislio fudbal. Imao je Zanettija koji je za sve veznjake City-a klasa i po brzini i tehnici, i kilometraži koju pređe po utakmici. Ovamo imaš Kolarova i Richardsa na beku, veći doprinos je Interov napad imao od samog Maicona nego što ovi imaju od dva bočna igrača. City-u fali tehničara, fali igrača koji znaju dati pas, znaju u sekundi predriblati igrača, koji imaju vizije i hrabrosti da prebace igru s jedne strane na drugu a ne da vraćaju nazad loptu čim su pod pritiskom. Barry, Milner, Yaya, Vieira, de Jong su svi jednodimenzionalni igrači zbog kojih City ispašta. Tevez, Džeko, Silva, Balotelli, možda i Johnson su igrači koji znaju igrati fudbala, imaju viziju neku igre, preuzimaju dovoljno odgovornosti u napadu, ali kad igraju samo dvojica od njih, što se često zna desiti, City ne liči ni na šta. Zato me i ne čudi što i Silva i Tevez znaju samo za međusobne kombinacije, ne bih ni ja dao loptu ni Milneru ni Barry-u, jer bih znao da će ona po automatizmu završiti kod Kolo Tourea ili Kompany-a, a onda i kod Joe Harta. Ne znam koliko je loša igra City-a Mancinijeva odgovornost. Jedino za što je kriv jeste što nije doveo adekvatna pojačanja. Pogledaš sastav jednog Tottenhama koji u vezi ima Modrića, Vaarta, Pienaara, Kranjčara, Lennona i Balea i dobro se začudiš kako je City uopšte ispred njih. Samo zahvaljujući Tevezu, koji je genijalac u onoj ekipi.
ultima_palabra

#2617 Re: Manchester City FC

Post by ultima_palabra »

extraordinary wrote:Kakav Mourinho destruktivac, Mourinho je pobjednik. On igra onako kako mora da bi pobijedio, prilagođava igru tome. Ne znam po čemu je Inter bio destruktivan kad je bio najefikasnija ekipa u Seriji A i primio najmanje golova za vrijeme Mourinha. Mourinho igra totalno drugačiji fudbal od Mancinija. Interov Mourinho je rijetko imao i 50% posjeda lopte, Mancinijev City ima nekad i 60 i 70% protiv jakih ekipa. Zašto? Zato što je Inter imao prije svega brze igrače i dobre tehničare naprijed, i imao Sneijdera koji je za Silvu izmislio fudbal. Imao je Zanettija koji je za sve veznjake City-a klasa i po brzini i tehnici, i kilometraži koju pređe po utakmici. Ovamo imaš Kolarova i Richardsa na beku, veći doprinos je Interov napad imao od samog Maicona nego što ovi imaju od dva bočna igrača. City-u fali tehničara, fali igrača koji znaju dati pas, znaju u sekundi predriblati igrača, koji imaju vizije i hrabrosti da prebace igru s jedne strane na drugu a ne da vraćaju nazad loptu čim su pod pritiskom. Barry, Milner, Yaya, Vieira, de Jong su svi jednodimenzionalni igrači zbog kojih City ispašta. Tevez, Džeko, Silva, Balotelli, možda i Johnson su igrači koji znaju igrati fudbala, imaju viziju neku igre, preuzimaju dovoljno odgovornosti u napadu, ali kad igraju samo dvojica od njih, što se često zna desiti, City ne liči ni na šta. Zato me i ne čudi što i Silva i Tevez znaju samo za međusobne kombinacije, ne bih ni ja dao loptu ni Milneru ni Barry-u, jer bih znao da će ona po automatizmu završiti kod Kolo Tourea ili Kompany-a, a onda i kod Joe Harta. Ne znam koliko je loša igra City-a Mancinijeva odgovornost. Jedino za što je kriv jeste što nije doveo adekvatna pojačanja. Pogledaš sastav jednog Tottenhama koji u vezi ima Modrića, Vaarta, Pienaara, Kranjčara, Lennona i Balea i dobro se začudiš kako je City uopšte ispred njih. Samo zahvaljujući Tevezu, koji je genijalac u onoj ekipi.
Svaka čast :thumbup:
quasar

#2618 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Slazem se sa opservacijom, i mislim da smo previse pljuvali po Tevezu. Sta mislite hoce li seik odrijesiti kesu za Modrica i da li uopste iko osim Mesija vrijedi tolike novce?
Gandalf

#2619 Re: Manchester City FC

Post by Gandalf »

Ma nije problem u tevezu već za engleske prilike i previše zatvorenoj igri - a da stvar bude gora za mancinia ima kamaru ofanzivnih igrača a on i dalje bunkeriše - pri tome slabo komplet ekipu potiče na pas igru, pa svi furaju individualizam.
Comrad

#2620 Re: Manchester City FC

Post by Comrad »

Eno, Tevez doda jednu loptu Dzeksonu i premunta vas odmah. :D Salim se. Nego, neka dovedu Misketa, pa sta im je dat koji milioncic za njega, sica. :-D
Bosanski_kralj

#2621 Re: Manchester City FC

Post by Bosanski_kralj »

quasar wrote:Slazem se sa opservacijom, i mislim da smo previse pljuvali po Tevezu. Sta mislite hoce li seik odrijesiti kesu za Modrica i da li uopste iko osim Mesija vrijedi tolike novce?
Nadam se da neće.
ratata

#2622 Re: Manchester City FC

Post by ratata »

extraordinary wrote:Kakav Mourinho destruktivac, Mourinho je pobjednik. On igra onako kako mora da bi pobijedio, prilagođava igru tome. Ne znam po čemu je Inter bio destruktivan kad je bio najefikasnija ekipa u Seriji A i primio najmanje golova za vrijeme Mourinha. Mourinho igra totalno drugačiji fudbal od Mancinija. Interov Mourinho je rijetko imao i 50% posjeda lopte, Mancinijev City ima nekad i 60 i 70% protiv jakih ekipa. Zašto? Zato što je Inter imao prije svega brze igrače i dobre tehničare naprijed, i imao Sneijdera koji je za Silvu izmislio fudbal. Imao je Zanettija koji je za sve veznjake City-a klasa i po brzini i tehnici, i kilometraži koju pređe po utakmici. Ovamo imaš Kolarova i Richardsa na beku, veći doprinos je Interov napad imao od samog Maicona nego što ovi imaju od dva bočna igrača. City-u fali tehničara, fali igrača koji znaju dati pas, znaju u sekundi predriblati igrača, koji imaju vizije i hrabrosti da prebace igru s jedne strane na drugu a ne da vraćaju nazad loptu čim su pod pritiskom.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
extraordinary

#2623 Re: Manchester City FC

Post by extraordinary »

Gandalf wrote:Ma nije problem u tevezu već za engleske prilike i previše zatvorenoj igri - a da stvar bude gora za mancinia ima kamaru ofanzivnih igrača a on i dalje bunkeriše - pri tome slabo komplet ekipu potiče na pas igru, pa svi furaju individualizam.
Nema Mancini uopšte tako dobre ofanzivne igrače, ono najbolje što ima igra mu svaku utakmicu. Osim ako ti ne misliš da bi sve probleme riješio da izvede u svakoj utakmici na teren 4 napadača :)
smak

#2624 Re: Manchester City FC

Post by smak »

Euroliga (8.kolo)
24 Februar 2011 20:55
Manchester City v Aris FC
Prijenos na OBN-u
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2625 Re: Manchester City FC

Post by Chmoljo »

smak wrote:Euroliga (8.kolo)
Prijenos na OBN-u
Euroliga (8.kolo)
Prijenos SAMO na OBN televiziji, dragi moji ljubitelji najsporednije stvari na svijetu...

:mrgreen:
Post Reply