Ljetni transferi 2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
skenderija04

#401 Re: Ljetni transferi 2012

Post by skenderija04 »

Mogli su ga procjeniti koliko hoce,Barcelona je htjela da se rijesi Etoo-a, a mogla je platiti 40 miliona. Koliko su procijenili Samuela je nebitno,cak i 300 miliona da su htjeli. Iz kase je izaslo 6 miliona vise od predvidjenog.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#402 Re: Ljetni transferi 2012

Post by odesveuhonduras »

de ba :lol:

mogla platiti 40 miliona, al platila 46 i još dala eta pride :lol:

mes que un club
skenderija04

#403 Re: Ljetni transferi 2012

Post by skenderija04 »

odesveuhonduras wrote:de ba :lol:
Cemu smijeh? Ne vidim nista sto nije logicno. Klub zeli da se rijesi jednog igraca, ima budzet od 60 miliona za kupovinu, ne zeli da izgubi potencijal i dovodi drugog igraca koji je extra klasa. Placa 46 miliona + igrac koga ne zele. Klub je napravio operaciju. Sad mozemo diskutovati o tome kako je ta operacija jedan od najvecih promasaja Barcelone. Mozemo i sabirati koliko kosta Eto´o . ali novac je 46 miliona. To je isto kao kad navijaci Barce kazu da je operacija bila prava stvar jer je ibra vrijedio 90 miliona a oni cijene Samuela 25 miliona. Znaci kad nemamo neku konkretnu cifru jedino mozemo reci 46+ Eto´o , A neka svako stavi Samuelu cijenu koju hoce.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#404 Re: Ljetni transferi 2012

gluho bilo, u kamen ud'r'lo

Novac je 46 miliona + eto'o. dakle novac je 46 miliona + vrijednost eta koji je u to vrijeme bio jedan od najboljih igrača na svijetu.

to ko da imaš kuću koja vrijedi 200 000 i zamijeniš je za drugu kuću i doplatiš 50 000 i kažeš da si novu kuću platio 50 milja.

presaberi se malo, živ bio..
f1deL

#405 Re: Ljetni transferi 2012

Post by f1deL »

Hulk ne vrijedi toliko,po mojoj procjeni 25-35 mil kapak...prema transfermarktu on je placen 48.400.000 £ to je oko 55 mil eura
skenderija04

#406 Re: Ljetni transferi 2012

Post by skenderija04 »

odesveuhonduras wrote:gluho bilo, u kamen ud'r'lo

Novac je 46 miliona + eto'o. dakle novac je 46 miliona + vrijednost eta koji je u to vrijeme bio jedan od najboljih igrača na svijetu.

to ko da imaš kuću koja vrijedi 200 000 i zamijeniš je za drugu kuću i doplatiš 50 000 i kažeš da si novu kuću platio 50 milja.

presaberi se malo, živ bio..
Stani. Niti u jednom trenutku mozes reci da si platio kucu 50.000. Treci put pisem 46 plus Eto´o Samo sto si u tvom primjeru mogao procijeniti vrijednnost kuce, ovdje se odokativno odredjuje cijena Etoo-a . Ona moze biti 30,50 ili 150 miliona. Nema procjene koja stoji u ugovoru. Ja se slazem da je transfer izasao katastrofalno po Barcelonine interese, i to se osjeti u budzetu kluba i dan danas.
odesveuhonduras

#407 Re: Ljetni transferi 2012

Eto'o je u taj vakat vbio jedan od najboljih igrača na svijetu i vrijedio je 25-30 milja glat. Možeš ti to spinovati koliko hoćeš ali taj transfer je brat bratu vrijedio 70 miliona najmanje mada se češće spominju i veće cifre (80 miliona).

U bilo kom slučaju je drugi najskuplji transfer svih vremena.
skenderija04

#408 Re: Ljetni transferi 2012

Post by skenderija04 »

odesveuhonduras wrote:Eto'o je u taj vakat vbio jedan od najboljih igrača na svijetu i vrijedio je 25-30 milja glat. Možeš ti to spinovati koliko hoćeš ali taj transfer je brat bratu vrijedio 70 miliona najmanje mada se češće spominju i veće cifre (80 miliona).

U bilo kom slučaju je drugi najskuplji transfer svih vremena.
Slazem se ja da je transfer bio veliki. Citao sam da cak dostize i 90 miliona. Opet ti kazem, kad su takve situacije mozes predstaviti situaciju kako hoces. Vec sam ti rekao, cak sam vidio teoriju po kojoj je Barcelona "izradila" Intera. Kao Eto´o vrijedi 30 plus 46 = 76 a Ibrahimovic vrijedi 90. Gluposti. Ja jedino sto sa sigurnoscu mogu reci je da je Barcelona na tom poslu izgubila 25 miliona. Dodaj Cigrinskog jos 10, i imas rupu od 35 miliona za godinu dana. A sljedece godine jos 40 za Villu.... Viva Laporta

P.S

Kakvo spinovanje, nema potrebe za tim. Na kraju krajeva cijenim te kao forumasa i volim diskutovati s tobom jer vidim da pratis i da znas o cemu pises.
odesveuhonduras

#409 Re: Ljetni transferi 2012

ma jeste spinovanje legendo... zna se kolika je otprilike vrijednost igrača, dodaš tome cash koji je istresen, ii dođemo do neke okvirne cifre. Nema potrebe da sad to relativiziramo - more bit ovoliko, more bit onoliko..

Mada nije to poenta uopće, 50, 60, 80.. nebitno.. omo što je bitno mkeni je ČINJENICA da su velikani velikani isključivo zato što su kroz decenije fudbala trošili više od ostalih i pomjerali granice transfera. Oni - ne Zenit, ne Anzhi, ne City, ne PSG.

I sve je bilo OK, i niko se nije bunio previše dok se kolać raspoređivao među par klubova... svi su prihvatili svoj dio kolača, pravili ostale budalama i otimali im najbolje igrače... al onda avaj, pojavili se drugi koji bi isto malo kolača i sad ti isti velikani najviše danas kmeče jer su dobili konkurenciju u gore spomenutim klubovima, a sami dobro financijski ne stoje. Navikli rođi pustošiti manje klubove pa sad kad se pojavilo više igrača, neobično im pravo... pa onda počnu moralisanja o tome kako je ko zaradio, kako ko nije.. koga boli ćošak kako je ko zaradio

Ne kmeči sirotinja, njima je isto, došla im Barcelona po najboljeg igrača ili City/zenit, al kmeče oni koji sad tu i tamo zijane kakvog dobrog igrača jer je veća konkurencija .. i da nije zenita, neko bi mazno hulka za 30 miliona od elite.. pa onda hajmo zvati u pomoć UEFU, mi smo se već profilirali i bubamo 200 miliona godišnje pa hajde da izmorališemo i izganjamo da imamo ista ograničenja ko onaj što buba 5-6... fair play u PM, ko svjetska politika

Fol zabrinuti za financijsko stanje i budućnost klubova - pa zabrane da vlasnik kluba pokloni (ne zaduži) novac klubu, a sasvim je OK da svi evropski velikani plutaju u dugovima dok City npr. ima 0 funti duga i 400-500 miliona vrijednosti u igračima samo. Teška budućnost nema šta...

Fol zabrinuti za fair play i podjednake šanse svih pa ne uvedu salary cap i ne ograniče apsolutnu potrošnju već uvedu pravila o relativnoj potrošnji i ograniče sve klubove na isti iznos minusa do koji mogu ići. Pa oni koji zarađuju 200 miliona, mogu potrošiti 230 i biti fair-play igrači :-) , a oni koji zarade 30, a potroše 80 nisu fair-play :lol:

pa treba donjieti zakon da se uradi amputacija ono malo mozga što je ostalo onima koji ne kontaju šta je cilj tog moralisanja..

Naprijed City, PSG, Anzhi, Zenit i ostali (namjerno ne navedoh Chelseau jer su oni najveći assholes od svih - prošli su upravo ono što sad rade City, PSG i ekipa i kad su uhvatili pozicije, među prvima su da zabrane drugima da urade ono što su oni uradili prije par godina)
Last edited by odesveuhonduras on 04/09/2012 01:33, edited 1 time in total.
skenderija04

#410 Re: Ljetni transferi 2012

Post by skenderija04 »

Meni konkretno ne smeta sto se pojavljuju novi klubovi u finansijskom vrhu fudbala. Vise konkurencije bolje utakmice. Neka tih projekata oni su porebni evropskom fudbalu. Uskoro necemo pricati samo o PSG,City,Angi ili Zenit vec o nekim Sangajima i Arapskim projektima ambicioznijim nego sto su sada. Vidis da se i Brazil ekonomski preporodio, nema vise dovodjenja djece za dva oraha. Fudbal kakav poznajemo do sada sa Evropom (zapadnom) kao centrom moci je zavrseno. Logicno, jer fudbal prati tokove u drustvu. A situacija je takva de ce bogati klubovi biti jos bogatiji a ko ce potonuti je srednja klasa. Oni su izgubili bitku. Gledacemo sve gluplje i monotonije lige i to ce neminovno uticati na formiranje jedne lige koju ce igrati financijski najmocniji klubovi. Meni se ne svidja ta ideja ali je neminovno da se to desi. E sad, kako ce se formirati to takmicenje ostaje da se vidi. Sport je na srecu/zalost samo biznis i zavrsice kao u USA. NBA nosi najveci dio kolaca u kosarkaskom biznisu. Ima i drugih liga ali njihovo djelovanje je prakticno beznacajno. U Evropi ce to ici malo teze jer klubovi nisu smatrani samo kao preduzeca vec kao nesto emotivno. Dok se to ne desi bice kao i do sada i nikakav finansijski fair play nece moci biti proveden. A o sto kazes velikani i novopeceni nije nikakav problem. Dok ovi ulagaci budu spremni finansirati te projekte bice dobro, ali svaki klub ima svoj dio trzista i sve zavisi koliko su spremni biti dio istoga. Ako ovaj iz PSG na primer, misli da pravi evropsku velicinu zna da ce morati biti tu u vrhu bar desetak godina da se ljudi naviknu na njih.Do tada, gubici i nova ulaganja. Ako je spreman, svaka cast, Isto vazi i za ostale.
odesveuhonduras

#411 Re: Ljetni transferi 2012

Takva je situacija od kad postoji dunjaluk... veliki jedu male u biznisu, i to je to.. plati zekat i dobro je :D

Jedini način da se izjednače stvari jeste klasični salary cap... da se to zaista želi napraviti, tj. izjednačiti uvjete natjecanja, onda bi se fino ograničila potrošnja svima na neku cifru godišnje i bez obzira što neki ne bi ni to imali od kud potrošiti, oni koji imaju im ne bi mogli puno bježati..

Ovako se ne radi apsolutni ništa osim što se cementira trenutna situacija, zakonom zaštićuju velike ribe i ubija se svaka mogučnost da se iko ikad priključi toj eliti.

Zato Amerikanci imaju salary cap jer to garantuje uzbudljivost lige ili ako ništa garantuje da če svako par godina nova ekipa dominirati ligom. A ne da Lakersi siluju tamo neke golden state i ostale 50 godina zaredom .

A zatvorena liga će se kad tad dogoditi. Ironija je u tome što će u njoj sudjelovati oni koji danas suze liju za malim klubovima i njihovom buduićnosti.
sarajevomd

#412 Re: Ljetni transferi 2012

Post by sarajevomd »

salary cap treba seria a, primeri i bundesligi, pa tek onda dolazi na red EPL.
odesveuhonduras

#413 Re: Ljetni transferi 2012

sarajevomd wrote:salary cap treba seria a, primeri i bundesligi, pa tek onda dolazi na red EPL.
pa treba svima ako se želi izjednačiti šanse svih na evropskom nivou što uefa ko fol hoće sa FFPR-om.. hoće al u mindžićima
skenderija04

#414 Re: Ljetni transferi 2012

Post by skenderija04 »

Salary cap je najbolje rijesenje ali kako ga provesti. U Americi, klubovi su fransize , vlasnistvo lige. U evropskom fudbalu postoje tri ili cetiri modela funkcionisanja klubova. Da bi se napravio model koji ce sve to ujednaciti trebace puno vremena. Ono sto svi hocemo je veliki broj klubova koji u revnopravnim uslovima igraju. Kako ce to napraviti ne znam
alijagoro

#415 Re: Ljetni transferi 2012

Post by alijagoro »

odesveuhonduras wrote:ma jeste spinovanje legendo... zna se kolika je otprilike vrijednost igrača, dodaš tome cash koji je istresen, ii dođemo do neke okvirne cifre. Nema potrebe da sad to relativiziramo - more bit ovoliko, more bit onoliko..

Mada nije to poenta uopće, 50, 60, 80.. nebitno.. omo što je bitno mkeni je ČINJENICA da su velikani velikani isključivo zato što su kroz decenije fudbala trošili više od ostalih i pomjerali granice transfera. Oni - ne Zenit, ne Anzhi, ne City, ne PSG.

I sve je bilo OK, i niko se nije bunio previše dok se kolać raspoređivao među par klubova... svi su prihvatili svoj dio kolača, pravili ostale budalama i otimali im najbolje igrače... al onda avaj, pojavili se drugi koji bi isto malo kolača i sad ti isti velikani najviše danas kmeče jer su dobili konkurenciju u gore spomenutim klubovima, a sami dobro financijski ne stoje. Navikli rođi pustošiti manje klubove pa sad kad se pojavilo više igrača, neobično im pravo... pa onda počnu moralisanja o tome kako je ko zaradio, kako ko nije.. koga boli ćošak kako je ko zaradio

Ne kmeči sirotinja, njima je isto, došla im Barcelona po najboljeg igrača ili City/zenit, al kmeče oni koji sad tu i tamo zijane kakvog dobrog igrača jer je veća konkurencija .. i da nije zenita, neko bi mazno hulka za 30 miliona od elite.. pa onda hajmo zvati u pomoć UEFU, mi smo se već profilirali i bubamo 200 miliona godišnje pa hajde da izmorališemo i izganjamo da imamo ista ograničenja ko onaj što buba 5-6... fair play u PM, ko svjetska politika

Fol zabrinuti za financijsko stanje i budućnost klubova - pa zabrane da vlasnik kluba pokloni (ne zaduži) novac klubu, a sasvim je OK da svi evropski velikani plutaju u dugovima dok City npr. ima 0 funti duga i 400-500 miliona vrijednosti u igračima samo. Teška budućnost nema šta...

Fol zabrinuti za fair play i podjednake šanse svih pa ne uvedu salary cap i ne ograniče apsolutnu potrošnju već uvedu pravila o relativnoj potrošnji i ograniče sve klubove na isti iznos minusa do koji mogu ići. Pa oni koji zarađuju 200 miliona, mogu potrošiti 230 i biti fair-play igrači :-) , a oni koji zarade 30, a potroše 80 nisu fair-play :lol:

pa treba donjieti zakon da se uradi amputacija ono malo mozga što je ostalo onima koji ne kontaju šta je cilj tog moralisanja..

Naprijed City, PSG, Anzhi, Zenit i ostali (namjerno ne navedoh Chelseau jer su oni najveći assholes od svih - prošli su upravo ono što sad rade City, PSG i ekipa i kad su uhvatili pozicije, među prvima su da zabrane drugima da urade ono što su oni uradili prije par godina)
Tako je :thumbup: .
odesveuhonduras

#416 Re: Ljetni transferi 2012

skenderija04 wrote:Salary cap je najbolje rijesenje ali kako ga provesti. U Americi, klubovi su fransize , vlasnistvo lige. U evropskom fudbalu postoje tri ili cetiri modela funkcionisanja klubova. Da bi se napravio model koji ce sve to ujednaciti trebace puno vremena. Ono sto svi hocemo je veliki broj klubova koji u revnopravnim uslovima igraju. Kako ce to napraviti ne znam
Salary cap je nemoguće napraviti u Evropi, previše država, različitih zakonskih regulativa, nivoa natjecanja... ono što treba napraviti je apsolutno ili skoro ništa.

Sasvim je normalno da Barcelona, Madrid ili London imaju klubove koji će biti veći i uspješniji od nekog kluba iz Konjica. Trebaš biti lud pa pokušavati tu nešto ujednačavati. Ali ako Radončić i Kelmendi :D žele napraviti od knjičkog kluba novi Real, pa pusti ih brate, nek naprave. Sevab je da se i konjička raja malo razrahati :D

Dakle, ostavi onako kako je, i kako je bilo uvijek. Nemoj određivati nekome koliko će svojih para potrošiti i ako već si zabrinut da ne bi neki klub otišao u zijan, onda mu zabrani da se zadužuje. Da su to napravili, ja im A ne bih rekao jer bi to odavalo da im je nijjet iskren :D . Zabrani vlasniku da posuđuje pare klubu, ali fino pusti čovi da ga počasti ako mu je ćeif.

Ovako... sasvim je jasno šta je cilj, i on nije nimalo plemenit.
ultima_palabra

#417 Re: Ljetni transferi 2012

Post by ultima_palabra »

Volio sam da je Hulk prešao negdje gdje će nam biti stalno na očima kako bi svi vidjeli da je bezveze igrač :D A i Witsel 40 miliona :-) Što kaže skenderija, Porto i Benfica izvaraše sve živo... prvo Coentrao i Javi Garcia, pa sad ova dvojica.

Čudi me da je Chelsea tako lako pustio Meirelesa, dobar igrač... plus što nemaju baš zadnjih veznih osim cjepanice Mikela i neiskusnog Romeua :-?
sumirprimus

#418 Re: Ljetni transferi 2012

Post by sumirprimus »

koji bi tek onda bio pos`o stoljeca,wengera u porto... :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#419 Re: Ljetni transferi 2012

Post by Velkoski »

Porto je Južno-Amerikance Falkaa, Hulka i Lisandra kupio za 11.7 miliona evra, a prodao ih za 114.
Cokoladni

#420 Re: Ljetni transferi 2012

Post by Cokoladni »

Odlicno poslovanje.

A sto se tice kupovine meni je svejedno koji klub iskesira za igraca 50 i vise milki,sto je puno puno je brate
odesveuhonduras

#421 Re: Ljetni transferi 2012

leet wrote:Porto je Južno-Amerikance Falkaa, Hulka i Lisandra kupio za 11.7 miliona evra, a prodao ih za 114.
da mi je nekog iz porta pa da zajedno granap otvorimo jarane :D
Logovan

#422 Re: Ljetni transferi 2012

Post by Logovan »

leet wrote:Porto je Južno-Amerikance Falkaa, Hulka i Lisandra kupio za 11.7 miliona evra, a prodao ih za 114.
Stvarno ljudima svaka čast. Nije ovo mala stvar. :shock: :thumbup:

Na ovo sam naletio na facebooku....Raul Meireles: "Koji god igrač ode u Chelsea, propast će. Ja sam živi primjer.'' :lol: :-) Nisam nikad pročitao da je neki fudbaler rekao za sebe da je propao. :D
Kemal Malovčić

#423 Re: Ljetni transferi 2012

Post by Kemal Malovčić »

zlo87 wrote:

Na ovo sam naletio na facebooku....Raul Meireles: "Koji god igrač ode u Chelsea, propast će. Ja sam živi primjer.'' :lol: :-) Nisam nikad pročitao da je neki fudbaler rekao za sebe da je propao. :D
a gdje je otišo sad nisam upratio :mrgreen:

moram znat jer ću s tom ekipom igrat na sokeru, čelzi sam gledo samo zbog njeg :mrgreen:
odesveuhonduras

#424 Re: Ljetni transferi 2012

99.99% sam siguran da nije to rekao i da je izmišljotina... podjednako kao i ona što unitedovci vrte po netu da je Berbatov na svom facebooku napisao - nobody can't take a smile from me. I've played for United and that's all what's important"

Bezbeli, na njegovom fb-u ni slova od toga. koji pacijenti :lol: :lol:
Logovan

#425 Re: Ljetni transferi 2012

Post by Logovan »

Kemal Malovčić wrote:
zlo87 wrote:

a gdje je otišo sad nisam upratio :mrgreen:

moram znat jer ću s tom ekipom igrat na sokeru, čelzi sam gledo samo zbog njeg :mrgreen:
Fener. :D

odesveuhonduras@ Svašta može biti. :D Ja bih volio da ovo nije istina jer ovako samo sebe bruka, ali današnji fudbaleri su u stanju da laprdaju nevjerovatne gluposti.
Locked