Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

convict

#93101 Re: Liverpool FC

Post by convict »

ako su vec zapikali minteha, ne kontam sto se ne ide sad na neku posudbu, a transfer ostaviti za januar.
Gandalf

#93102 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

A u šta su gledali ovi naši skauti, pa im ni na pamet palo nije zaganjati Dedića i Muharemovića. A dobro, prepoznat će njihov talenat kada se budu borili sa Cityem za njihov potpis i odštete od po 120 miliona. Sve ispod 100 miliona je samo za sirotinju.
ismar2215

#93103 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

City za Gakpa šalje ponudu od 85 miliona funti. To tesko da mozemo i trebamo odbiti. Koliko god Sarr ne bio neka klasa, mislim da bi nam bio korisniji od Gakpa.
AmiĐa_Idriz

#93104 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Gakpo jučer asistencija, prošli vikend gol, praktično jedini igrač u kojeg se možeš uzdati od trenutnih ofanzivaca da ti može nešto isporučiti. Sarr je meni promašaj totalni, davati 50+ nečega za njega je užasan posao. Taj lik u najboljem slučaju u 2026oj može biti rotacija u klubu koji bi trebalo da gaji trofejne ambicije, kao neki starter ni slučajno. Postoji neki razlog zašto je Galatasaray jedini zainteresovan za njega. Kako mediji pišu i Iraola bi rađe nekog drugog.

U Njemačkoj pišu o nekom krilu Stuttgarta da je na radaru, Lewelling ili kako već, @BHF_Manijak vjerovatno bolje zna.
AmiĐa_Idriz

#93105 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

“Midfield hasn’t been Liverpool’s priority this window, it was wingers. They did have a strong interest in Ayyoub Bouaddi, everyone did in the industry.

“Now there is links to Mac Allister at Manchester City, we don’t know how concrete they are at the moment, presumingly that would be if City don’t get Enzo Fernandez, they look at other options.

“In a hypothetical world, if he was to leave then Liverpool would need to bring someone in. What Stevie is suggesting they need to bring somebody in regardless. Curtis Jones has left. We have seen links to somebody like Manu Kone, a top player who is available at Roma at like €50m. It’s a really interesting position to see if it develops before the deadline. As we speak now, I don’t know if there’s anything concrete.”

[@David_Ornstein]
Ja sam se pomirio sa tim da u vezni red neće niko dolaziti, ali eto neka stoji i ovo negdje ovdje. Roma radi već na dvojici veznjaka.
convict

#93106 Re: Liverpool FC

Post by convict »

a ne znam, kad bi se ovo moglo gledati van konteksta desnog krila, to je sjajan posao. 85M za igraca koji nam je do prije godinu bio rezervno krilo, kojeg smo cijelu proslu sezonu tjerali zajedno sa Slotom. i zamijenis ga sa mladjim talentovanijim igracem.

s desne stane naravno katastrofa, ali o tome su trebali razmisljali kad je Salah najavio odlazak, a ne Gakpo.
Pandakonda

#93107 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Zeznuta je situacija sa Gakpom. Bez njega lijevo ostajemo samo sa Barcolom i Riom sto je premalo za 4 fronta. Munoz moze također igrati ali je njegova primarna pozicija desno. A bez Munoza bukvalno nemamo desnog krila mimo Chiese kojeg nema svakako. Gakpo jos moze igrati devetku sto nam je trenutno bitno jer imamo samo Isaka a boga pitaj kakav ce Ekitike biti kad se vrati. Znaci MINIMUM do kraja godine imamo samo Isaka kao devetku za sva takmicenja. Od Dannsa nema nista svakako. Prodaja Gakpa pred sami kraj transfer perioda bi imala smisla samo ako već imaju dogovorenog napadaca i krilo a ja koliko vidim samo se krilo spominje.

Minteh je mlad i ima veci potencijal od Sarra samo je kocka kakav ce i on biti nakon povrede. Sarr jeste iskusniji i nasi su ga scoutovali jos davno kao zamjenu sa Mane-a ali bi bilo stvarno glupo roknuti na njega 60+ miliona a 29 mu godina. Iz njega max se mogu jos 2 kvalitetne sezone izvuci obzirom da je krilo. I jos bi klub ispao licemjeran jer smo iz istog razloga prodali Diaza :-)

Jacobs prenosi da se City dogovorio sa nama i Gakpom ali da će transfer biti realizovan samo u slucaju ako Liverpool pronađe alternativu. Zbog toga se Tottenhem okrenuo Ndiayeu. Klub naravno hoce da uvali Gakpa jer realno nikad veću cifru neće uzeti za njega. Kupljen za 40 a prodan za skoro 100 ako su tacne cifre sta trazimo od City-a. Sto je sasvim ok ako nađu dobru zamjenu.

Devetku moraju sigurno neku uzeti pa barem na posudbu dok se ne vidi kakav će Ekitike biti kada se vrati
AmiĐa_Idriz

#93108 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Zbog ovih stvari je Wirtz doveden. Ali, šta mi je i kod ovoga zapalo za oko ali i još nekih par situacija, to su Araujove lopte koje je dijelio iz zadnje linije kada je ušao, zaista nije teško prepoznati igrača koji dođe iz zdrave loptaške okoline kakva je Barcelona. Pas Virgilu ili pas u stranu beku je zadnja opcija. Plus ona situacija gdje je žuti pokupio, prepametan faul koji bi on sigurno kako sam već jednom i pisao napravio u jednoj od one dvije situacije gdje smo primili gol u Newcastleu. Ovo malo što je igrao mi se baš dopada, i mogao bi ovo biti jedini pametan posao ovog ljeta, etabliraćeš i riješiti već iduće ljeto goruću poziciju, jer otkupna zaista nije nešto aman.
AmiĐa_Idriz

#93109 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Strašno, prestrašno.
ismar2215

#93110 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Gakpo jeste imao go i asistenciju u prva dva kola, ali opet imam dojam da bismo sa ekplozivnijim krilom koje vise odgovara ovoj igri Iraole bili dosta opasniji i jucer i protiv Newcastlea. Jucer smo bili najopasniji kad je Munoz bio desno, a Rio lijevo. Ako Gakpo ostane, bit ce rezerva Barcoli, i ne znam u kojoj varijanti ce ga Iraola uvoditi u igru i na koju poziciju. Sto se tice Sarra, meni je samo problematicna cijena. Ali Sarr jeste igrač koji moze zamijeniti i Barcolu i Munoza, a da nastavis igrati isti fudbal istim intenzitetom. Gakpo to nije. Pritom Sarr ima 3 puta manju plati od Gakpa, lako ces ga prodati za sezonu-dvije kad dovedes boljeg.

Gakpo ako ostane, bit ce rezerva sigurno. Lijevo ce biti Barcola, a desno Munoz. Kad ti treba da stisnes, logicnije je da ce ulaziti Rio. U najboljem slucaju imat ce prosijecnu sezonu, City ce na ljeto naci bolje krilo, i ostat ces s likom koji ti je treba, na plati od 250k sedmicno, i ako ga i uspijes prodati, bit ce to za 40tak miliona. Ovo je jedinstvena prilika da se Gakpo proda za ozbiljne pare. A ako iskljucimo cijenu koju cemo platiti i koliko dugo nam moze trajati, Sarr je sigurno korisniji igrač za Iraolin sistem. Pritom, Gakpo je mladji samo godinu dana.
AmiĐa_Idriz

#93111 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Može Gakpo devetku pokrivati, ne moramo ga samo na krilu gledati. Igrao to i kod Kloppa i kod Slota. Mi ove sezone ulazimo samo sa Isakom naprijed, i eto kao Munoz može i to pokrivati ali onda ti ostaje opet rupa na krilima. Na Hugu zaboravite ove sezone.

Kako god, meni je Sarr promašaj 1/1 i da Gakpo ostane, neovisno o njemu sada. Ko je gledao Palace zna da je izgubio i na brzini, driblingu, svemu. Lik već spreman za ranu penziju u Turskoj, i da od njega očekujemo da nam donese napredak, dajte ljudi...baš ono tip pojačanja iz Rodgers dana.

Mene se ovdje uvijek kritikovalo kako svaki transfer gledam pozitivno i vadim pozitivne aspekte, e pa eto, ja ovdje ne vidim apsolutno ništa pozitivno.
BHF_Manijak

#93112 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 30/08/2026 13:05
Zbog ovih stvari je Wirtz doveden. Ali, šta mi je i kod ovoga zapalo za oko ali i još nekih par situacija, to su Araujove lopte koje je dijelio iz zadnje linije kada je ušao, zaista nije teško prepoznati igrača koji dođe iz zdrave loptaške okoline kakva je Barcelona. Pas Virgilu ili pas u stranu beku je zadnja opcija. Plus ona situacija gdje je žuti pokupio, prepametan faul koji bi on sigurno kako sam već jednom i pisao napravio u jednoj od one dvije situacije gdje smo primili gol u Newcastleu. Ovo malo što je igrao mi se baš dopada, i mogao bi ovo biti jedini pametan posao ovog ljeta, etabliraćeš i riješiti već iduće ljeto goruću poziciju, jer otkupna zaista nije nešto aman.
Ja sam jos jucer rekao da ne bih imao nista protiv da Araujo starta. Jacquet je fin potencijal, ali jednostavno vidi se iskustvo Arauja.
Sto ti rece jucer 3-4 lopte koje je dao dijagonalno po zemlji su san snova.
Jacquet ima vrijeme pred sobom, svakako sljedece sezone ode Virgil.

Leweling - nista vise od rotacije.

Tugo moja, od jednog od najjacih trojaca na svijet, Mane Firmino Salah, ti dolazis u situaciju da dovodis Sarra da ti bude startno krilo. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pomirio sam se vec s tim da ce ovaj prelazni kurcina biti i da ce Hughes ostaviti kurcinu od ekipe iza sebe.
Zemlja ti kosti izbacivala, ojebino jedna.
Capajebo

#93113 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

AmiĐa_Idriz wrote: 30/08/2026 13:36 Može Gakpo devetku pokrivati, ne moramo ga samo na krilu gledati. Igrao to i kod Kloppa i kod Slota. Mi ove sezone ulazimo samo sa Isakom naprijed, i eto kao Munoz može i to pokrivati ali onda ti ostaje opet rupa na krilima. Na Hugu zaboravite ove sezone.

Kako god, meni je Sarr promašaj 1/1 i da Gakpo ostane, neovisno o njemu sada. Ko je gledao Palace zna da je izgubio i na brzini, driblingu, svemu. Lik već spreman za ranu penziju u Turskoj, i da od njega očekujemo da nam donese napredak, dajte ljudi...baš ono tip pojačanja iz Rodgers dana.

Mene se ovdje uvijek kritikovalo kako svaki transfer gledam pozitivno i vadim pozitivne aspekte, e pa eto, ja ovdje ne vidim apsolutno ništa pozitivno.
Da je Sarr za 20-30 miliona, pa da kazes hajd, prelazno rjesenje i neka sirina. Ali ove pare za njega davati je teska glupost. Cak ni godine nisu presudne, sve i da je mladji 5-6 godina, on nije tip igraca koji treba Liverpoolu trenutno.
Gandalf

#93114 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ranije su se dovodili u vezu sa Pardom iz Lillea i to bi im bio mnogo pametniji potez od Sarra. Radije bih i Minteha čekao do decembra, nego Sarra koji posrće, njemu su se i okrenuli iz nužde.

Munoz i Barcola bi u fazi napada mogli preporoditi ovu ekipu, Wirtz u formi i Isak u makar solidnoj formi bi bili dobar zalog za sljedeću sezonu. No bez Huge nemamo nikog više u napadu. Znam da im je guzica zinula na 100 miliona od Citya ali bez Gakpa, klupa je skroz gola u napadu.

Osim ako nemaju nekog solidnog napadača u rukavu već dogovorenog, pa čekaju da ga dovedu od prodaje Gakpa zajedno sa Mintehom.
Capajebo

#93115 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Vidim Dango Ouattara na klupi danas za Brandford, da nema tu kakvog dima...
AmiĐa_Idriz

#93116 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote: 30/08/2026 13:42
Pomirio sam se vec s tim da ce ovaj prelazni kurcina biti i da ce Hughes ostaviti kurcinu od ekipe iza sebe.
Trebaće ovdje dobra 2-3 ljeta da se vrati na neko normalno stanje. Ti kad ove fikuse poput Enda, Chiese i Elliotta prekrižiš, i ove što im ističu ugovori a neće im se produženje vjerovatno dati, ostaješ sa nekih 12-13 prvotimaca ne ulazeći u to kakve su kvalitete što je stvarno sablasno. Plus će ti u jednom momentu neko ko ima neke kvalitete reći dosta je, ja nemam vremena čekati, hoću da idem...

Ne znam, ne smiješe nam se pozitivna vremena. Možda previše crnjačim, ali...
AmiĐa_Idriz

#93117 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Capajebo wrote: 30/08/2026 13:46 Da je Sarr za 20-30 miliona, pa da kazes hajd, prelazno rjesenje i neka sirina. Ali ove pare za njega davati je teska glupost. Cak ni godine nisu presudne, sve i da je mladji 5-6 godina, on nije tip igraca koji treba Liverpoolu trenutno.
Pa sjedi i zamisli stranu gdje Frimpong i Sarr pokušavaju nešto na postavljenu odbranu.
AmiĐa_Idriz

#93118 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Capajebo

#93119 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

AmiĐa_Idriz wrote: 30/08/2026 13:58
Capajebo wrote: 30/08/2026 13:46 Da je Sarr za 20-30 miliona, pa da kazes hajd, prelazno rjesenje i neka sirina. Ali ove pare za njega davati je teska glupost. Cak ni godine nisu presudne, sve i da je mladji 5-6 godina, on nije tip igraca koji treba Liverpoolu trenutno.
Pa sjedi i zamisli stranu gdje Frimpong i Sarr pokušavaju nešto na postavljenu odbranu.
Zabrinjavajuce je da su uopste i pomislili poslati ponudu od 60M za njega. Ako su pogledali dvije utakmice Palaca vidjeli bi da on nije taj tip igraca.
Olise/Eze/Sarr - oni se ne kraju uhvatili Sarra :lol: A daj nemoj me jebavati :D
AmiĐa_Idriz wrote: 30/08/2026 13:59
To ce biti to na kraju garant. Zbog povrede spustiti cijenu koliko god mogu i nadat se najboljem dok se ne oporavi.
Morao bi se jos jedan dovesti u napad svakako i pored njega, ali to mozemo zaboraviti ocigledno.

Ako se zalete sad po Kayodea, tu bi im skinuo kapu.
AmiĐa_Idriz

#93120 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ja se opet vraćam na vezni red, neminovno je da već kucamo na vrata situacije gdje nam je Szobo startni desni bek, znači na ionako osakaćen vezni red postaješ još sakatiji. Nije dobro.
AmiĐa_Idriz

#93121 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Postoji sad teorija da zele i Minteha i Sarra…
BHF_Manijak

#93122 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Gledam ove ostale ekipe, evo na stranu sve - i losa selekcija i limitirana klupa, ali svaka iole ozbiljnija ekipa toliko rastrcanije djeluje, toliko energicnije da se meni place. Gledam evo Brentford, ljudi su na svakoj lopti, full contact, trka odlicna, da ne kazem kombinatorika, eto da izuzmemo to, jer je kao novi trener, pa dok se uhoda.
Chelsea necu ni spominjati.

Iskren da budem meni tu nikakvog pomaka nema u odnosu na anemicnu igru kod Slota. Liverpoolov svaki napad izgleda kao porodjaj. Lagano, do stopera do stopera, zadnjeg veznog, beka, pa onda hoce li se neko smilovati da krene prema naprijed. Kada protivnik napada odnosno u igri bez lopte da i ne pricam.

PS Izgleda da ce biti zestok zajeb sto su glumili ponos u slucaju Alonsa. :zzzz: :oops:
AmiĐa_Idriz

#93123 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma eto, statistika kaže da to i nije baš tako iako se na oko čini dosta tromo:

Image

Ali je presing i dalje daleko od onoga što vjerovatno i Iraola želi:

Image
AmiĐa_Idriz

#93124 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Capajebo

#93125 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Ovo dopustiti je kriminalno. Da je uopšte se nesto pitao ovo ljeto...
Post Reply