Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Osmi Socrates

#91376 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Ako prodaju Alissona, Mamardashvili će biti prvi golman. Tako je, kako je. Ne vjerujem da će se upuštati u to da daju neke značajne pare za još jednog golmana.

Alisson je moj omiljeni golman ikad. Istinski odan Liverpoolu, što je rijetkost za južnoamerikance u Engleskoj.
drug_profi

#91377 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Osmi Socrates wrote: 23/04/2026 15:01 Ako prodaju Alissona, Mamardashvili će biti prvi golman. Tako je, kako je. Ne vjerujem da će se upuštati u to da daju neke značajne pare za još jednog golmana.

Alisson je moj omiljeni golman ikad. Istinski odan Liverpoolu, što je rijetkost za južnoamerikance u Engleskoj.
I Karius je bio prvi golman, sve dok to nije prestao biti, ali ne radi godina.
Osmi Socrates

#91378 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Karius vas je koštao Lige Prvaka. A i drugačija je bila financijska situacija u Liverpulu, kao i situacija sa rosterom. Bazirano na ovoj sezoni, imate vi daleko veće probleme od golmana. Nemate para za prosipanje na golmana za prvi tim, kad ste već doveli Mamardashvilija.
Osmi Socrates

#91379 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Uostalom i sami izvještaji govore tako. Ako ode Alisson, Mamardashvili je prvi golman. Juventus je predložio njihovog golmana Di Gregoria da uđe u taj dogovor oko Alissona, ali on neće da bude drugi golman iza Mamarwhatevera. :lol:

Alisson, sa druge strane, nije želio da pritišće Liverpool da ga prodaju jer hoće da ostane legenda u Liverpoolu. Međutim, produžetak ugovora nakon sljedeće sezone mu nisu ponudili. Nije im padalo ni napamet. On bi ostao još jednu sezonu (do kraja ugovora), ali je izgleda Liverpool odlučio da ga prodaju na kraju ove sezone. I on se složio, jer poštuje odluku kluba.
darius_maximus

#91380 Re: Liverpool FC

Post by darius_maximus »

Ne sjećam se najbolje, ali Kariusa ste tada baš pustili niz vodu.
A ako ga nije Ramos u toj utakmici sastavio da se frajer nije mogao sabrati i napravio te greške?
drug_profi

#91381 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Pa jeste. Aludiram da će i Mamar napraviti nešto što će dokazati da nije kvalitet kakav se mislilo i da će onda ići tražiti golmana bar kao Kellehera.
Osmi Socrates

#91382 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Vi morate, prije svega, kupiti barem dva krila koja su game changers, a to je na današnjem tržištu veoma skupa zanimacija. Kažem barem, jer ko će služiti za rotaciju?

Ekitike ne može igrati na krilu. Ne može ni Wirtz. A onda mora čovjek biti genijalac da skonta šta se dešava sa vašim srednjim redom. Pa odbrana.

Na stranu to što Ekitike i Isak ne mogu igrati zajedno. Ako su uopšte zdravi. Znači, puno za razmišljati u off sezoni. Više nego Arsenal i City, koji će lakše popuniti nedostatke. Arsenal je možda i u najboljoj situaciji.

Golman je zadnja briga vaše uprave. To jest, uopšte nije briga, jer su već odlučili.
Capajebo

#91383 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Ako ode Allison, golman je moja najveća briga.
Fkt nisam pametan, možda Verbruggen, ali bi on prilično skup bio.
Možda bi Trafford bio neka razumna opcija. Englez, vjerovatno ne toliko skup.
Da nisu neku buyback klauzulu ubacili za Kellehera? Iskreno se nadam da jesu, ali ako je nema onda Trafford.

Ako Mamardashvili bude prvi golman dobit ću nervni slom :-)
drug_profi

#91384 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Nama je golman vrlo važna figura. Nije to samo shot-stopper. I kao takav Mamar nije nivo Alisona.
Barem ga ja ne doživljavam takvog.
BHF_Manijak

#91385 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ne znam sta vi kontate, ali meni se pravo svidja onaj van Hecke iz Brightona. Predobar u iznosenju lopte, brz, meni se svidja bas.

Mislim znam da nece dovodit stopere, ali onako govorim.
Pandakonda

#91386 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

AmiĐa_Idriz wrote: 23/04/2026 14:10 Alisson je golman, te godine su ništa za njega. Pogotovo golmana Alissonove kvalitete.
Godine kao godine nisu, ali su problem povrede i sto je teret na platnom spisku. Uvjeren sam da lik nema povreda da bi mu klub bez problema ispostovao kraj ugovora do naredne sezone. Ovako imas skupog golmana koji ti je u bolnici.
Osmi Socrates wrote: 23/04/2026 15:05 Karius vas je koštao Lige Prvaka. A i drugačija je bila financijska situacija u Liverpulu, kao i situacija sa rosterom. Bazirano na ovoj sezoni, imate vi daleko veće probleme od golmana. Nemate para za prosipanje na golmana za prvi tim, kad ste već doveli Mamardashvilija.
Karius je dobio potres mozga od Ramosa i zbog toga je lose odigrao utakmicu. Inace je bio dobar golman do tog trenutka gdje mu je samopouzdanje skroz propalo i onda je samo krenulo nizbrdo

Krila su ovdje potrebna ko hljeb, ili ce morati iskesirati bruku para za provjerene igrace ili se nadati da recruitment moze izvuci nekog talenta iz sesira
sarayewo

#91387 Re: Liverpool FC

Post by sarayewo »

BHF_Manijak wrote: 23/04/2026 16:18 Ne znam sta vi kontate, ali meni se pravo svidja onaj van Hecke iz Brightona. Predobar u iznosenju lopte, brz, meni se svidja bas.

Ja bih radije pokupio Van de Vena iz Tottenhama ako ispadnu, ili Senesija koji je slobodan igrac. Obojica ljevaci, zamjena za VVDa na mjestu lijevog stopera. Van de Ven je zivotinja, a Senesi odlican na lopti i glavni u odbrani Bornemoutha - mada je vrlo moguce da ce on radije otici u neku Spaniju ili nesto.
Osmi Socrates

#91388 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Izvještaji kažu da će Senesi u Tottenham, ako ostanemo u Ligi. Ako ispadnemo, on bi, čini mi se, ipak radije ostao u Premier Ligi nego išao negdje drugo. Slažem se da bi bio dobar fit za Liverpool.
JohnnyS

#91389 Re: Liverpool FC

Post by JohnnyS »

AmiĐa_Idriz wrote: 23/04/2026 14:10 Alisson je golman, te godine su ništa za njega. Pogotovo golmana Alissonove kvalitete.
Inače, par mjeseci je mlađi od kurtoe :D
BHF_Manijak

#91390 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

sarayewo wrote: 23/04/2026 18:52
BHF_Manijak wrote: 23/04/2026 16:18 Ne znam sta vi kontate, ali meni se pravo svidja onaj van Hecke iz Brightona. Predobar u iznosenju lopte, brz, meni se svidja bas.

Ja bih radije pokupio Van de Vena iz Tottenhama ako ispadnu, ili Senesija koji je slobodan igrac. Obojica ljevaci, zamjena za VVDa na mjestu lijevog stopera. Van de Ven je zivotinja, a Senesi odlican na lopti i glavni u odbrani Bornemoutha - mada je vrlo moguce da ce on radije otici u neku Spaniju ili nesto.
Ma van den Ven staklen k'o Gomez, bila bi jebada tu..
AmiĐa_Idriz

#91391 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pretjerujete sa Alissonovim povredama, nije baš da izbiva po pola sezone.
BHF_Manijak

#91392 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 24/04/2026 07:03 Pretjerujete sa Alissonovim povredama, nije baš da izbiva po pola sezone.
Ali svejedno i previse za golmana da svake sezone fali po 2-3 mjeseca ukupno zbog povreda. Dovoljno je da ti fuli 10-15 utakmica kad je najpotrebnije.
drug_profi

#91393 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ove sezone 25 nastupa u EPL. (65%)
Prethodne dvije po 28 nastupa. (73%)
Od 38 mogucih.

Nije bas ni da je cvrst oslonac.
AmiĐa_Idriz

#91394 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Džaba, meni je dovoljno i da 50% sezone bude zdrav :D

Nema puno golmana u svijetu fudbala da su bolji od Alissona, meni to sve vrijedi istrpiti...mijenjati da bi se mijenjalo, ne znam.

Plus uzmite u obzir da mi svakog ljeta gubimo te legionare i core svlačionice, u jednom ljetu ostati bez Salaha, Robertsona i Alissona bi mi bilo previše iskreno.
AmiĐa_Idriz

#91395 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Evo i Nojer je malo-malo odsutan ali će opet dobiti produženje. Okej, drugo je to okruženje, status Manuov u klubu kao što je Bayern, švabska kičma itd., ali je srž u konačnici ista, dovoljno je kvalitetan i neka ga sve dok može. Sad se upuštati i u tu avanturu sa golmanom gdje ti imaš neke 3-4 pozicije za popuniti je nepotrebno. Mada je svima nama jasno da je Mamardašvili no.1 ako Alisson ode opet moraš naći kvalitetnu zamjenu, nekoga ko može staviti pritisak na Gruzijca gdje bi mu bio ozbiljna konkurencija, jer ipak vidimo i sami da nismo načisto sa Mamardašvilijem dal' je to to. Nisam ni ja nešto ekstremno zadovoljan sa njim, ali ima tu dosta faktora koji utiču na njegove predstave ove sezone tako da mu ne bi još uvijek prišivao prevelike minuse.
AmiĐa_Idriz

#91396 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#91397 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ako bi Slot isao, a nece nazalost, toliko bih volio Enriquea i da mu se da sezona-dvije da selekciju napravio kao u PSG-u. On je stvarno silku napravio. Rastjerao umisljene zvjezdice, sto je dovodio - nije placao po 100-150 miliona, igrace koji su na korak da postanu super zvijezde dovodio, nesto ala blaza verzija Kloppa.
Njega bih bas volio, ali kurko, ostaje ovaj prevarant.

Ili Nagelsmann, mada njegov men menadzment je upitan iskreno. Ne znas bas s ljudima, kao ni Slot. Izjave su mu onako bez takta, uvrijedit ce igraca ili spustit sad, pa sad i to javno. Nedavno je imao ispad na pressici, na zadnjem okupljanju oko Undava.

Mada bezveze sve pisemo, ostaje ovaj cirkusant.
AmiĐa_Idriz

#91398 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma kockaju se. Bojim se nekog scenarija kao onda sa Rodgersom, nakon one 14/15 sezone je bilo jasno da je njegovo gotovo pa mu se opet dalo da nam usere ljeto i sezonu do jeseni. Jasno, okolnosti nisu bile iste ali eto.
drug_profi

#91399 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ja ne vjerujem da će Liverpul dogodine osvojiti vise bodova nego ove godine.
A i ove godine samo zato sto LP ima 5 mjesta i sto je Chelsea u haosu, imamo vjerovatno obezbjeđenu poziciju za LP.

Prognoziram 60 do 62 boda na kraju ove sezone. Začudio bih se da bude više.

Prelazna sezona?
Prelazna iz šampionske u šta?
Osmi Socrates

#91400 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Enrique bi bio prvo ime na listi mnogih klubova.

Eno, Iraola izjavio da je otvoren da ostane u Premier Ligi, iako se nagađalo da se vraća u Athletic Club. Već se spominje Chelsea u vezi njega.

Glasner navodno razgovara sa Unitedom, mada bih ja na njihovom mjestu pokušao sa Carrickom, nakon ovih promjena i rezultatskih uspjeha.

Ne sjećam se da je bila sezona da dva relativno uspješna trenera sa iskustvom u Premier Ligi, kao što su Iraola i Glasner, prije kraja sezone objave da neće obnavljati ugovor.
Post Reply