Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#75876 Re: Liverpool FC
Jel Luton prije finala kupa ili se još ne zna kad je?
- BHF_Manijak
#75877 Re: Liverpool FC
Ma i Klopp je o tome govorio nakon Chelsea, kaze usao sam u svlacionicu i vidio se jednostavno ogroman umor.
Mislim da ce im sad dobro doci ovih 6 dana, da ne presaugaju, pa onda opet ima 7 do iduce sedmice, tako da ce malo rastereceniji biti.
Desilo se sta se desilo, jednostavno jucer je sve fuj bilo i to su jednostavno te utakmice. Imam osjecaj da moraju doci. Takva je recimo bilo ona utakmica protiv Barcelone u gostima, kad jednostavno bas nista ne ide. Imam osjecaj da su penal imali jucer, da bi ga fulili.
Kompletna ekipa, osim mozda Alexisa, je podbacila i nema se tu sta reci. Eto vidjeli ste Virgila i Alissona. Dva nosioca igre i najkonstantnija igraca naprave sta naprave, pa Alisson treci gol itd...
Dzaba, zaboraviti, ako se uopste moze zaboraviti i najkasnije sad od 10:57 krenuti misliti na Burnley.
@vaučer Srijeda, 21.02., prije EFL kupa.
Mislim da ce im sad dobro doci ovih 6 dana, da ne presaugaju, pa onda opet ima 7 do iduce sedmice, tako da ce malo rastereceniji biti.
Desilo se sta se desilo, jednostavno jucer je sve fuj bilo i to su jednostavno te utakmice. Imam osjecaj da moraju doci. Takva je recimo bilo ona utakmica protiv Barcelone u gostima, kad jednostavno bas nista ne ide. Imam osjecaj da su penal imali jucer, da bi ga fulili.
Kompletna ekipa, osim mozda Alexisa, je podbacila i nema se tu sta reci. Eto vidjeli ste Virgila i Alissona. Dva nosioca igre i najkonstantnija igraca naprave sta naprave, pa Alisson treci gol itd...
Dzaba, zaboraviti, ako se uopste moze zaboraviti i najkasnije sad od 10:57 krenuti misliti na Burnley.
-
MMM1977
#75878 Re: Liverpool FC
Porazi su sasvim normalni i niko ne može očekivati da svaku utakmicu pobijedi. Posebno ne protiv glavnih konkurenata za trofej a Arsenal to sigurno jeste.
Naravno da smeta način na koji se to desilo ali realno nismo bolje ni zaslužili. Ali to je rezultat umora, nedostatka nekih od glavnih igrača, nedovoljna spremnost ovih koji su se tek vratili ali i generalno tankog rostera na sredini terena. Tu smo izgubili utakmicu. Plus se poklopilo da mnogi igrači imaju baš loš dan.
Kada smo prije početka sezone gledali kako se drugi pojačavaju, kako nam pred nosom uzimaju igrače koji su nam prijeko potrebni, kada smo dovodili pojačanja koja tek služe za popunjavanje broja igrača, niko se nije mogao nadati da ćemo uopšte biti u prilici da se borimo za titulu. I dalje je to veoma daleko ali trenutna pozicija na tabeli dozvoljava da maštamo. Čak smo i dalje u najboljoj poziciji, imamo lakši raspored i dočekujemo glavnog rivala na Anfildu, imat ćemo sve igrače na raspolaganju a tu je i dodatni motiv da se od Klopa oprostimo titulom.
Ništa nije izgubljeno, idemo dalje.
Naravno da smeta način na koji se to desilo ali realno nismo bolje ni zaslužili. Ali to je rezultat umora, nedostatka nekih od glavnih igrača, nedovoljna spremnost ovih koji su se tek vratili ali i generalno tankog rostera na sredini terena. Tu smo izgubili utakmicu. Plus se poklopilo da mnogi igrači imaju baš loš dan.
Kada smo prije početka sezone gledali kako se drugi pojačavaju, kako nam pred nosom uzimaju igrače koji su nam prijeko potrebni, kada smo dovodili pojačanja koja tek služe za popunjavanje broja igrača, niko se nije mogao nadati da ćemo uopšte biti u prilici da se borimo za titulu. I dalje je to veoma daleko ali trenutna pozicija na tabeli dozvoljava da maštamo. Čak smo i dalje u najboljoj poziciji, imamo lakši raspored i dočekujemo glavnog rivala na Anfildu, imat ćemo sve igrače na raspolaganju a tu je i dodatni motiv da se od Klopa oprostimo titulom.
Ništa nije izgubljeno, idemo dalje.
- no_sekirli
#75879 Re: Liverpool FC
Naravno da ništa nije izgubljeno, opet je titula u nogama naših miljenika, do njih će biti sve. Ove sve "sitne" ozljede su vjerojatno posljedica previše utakmica što u klubu, što u onim silnim reprezentativnim susretima.
Salah nam treba prvi, on je naša oštrica, obrane ga duplaju, svi ga se boje i strepe od njega.
Salah nam treba prvi, on je naša oštrica, obrane ga duplaju, svi ga se boje i strepe od njega.
- BHF_Manijak
#75880 Re: Liverpool FC
Ma svaka zdrava snaga je bitna da je na raspolaganju do kraja sezone. Od Quansaha do Salaha.
Umor je stigao vec neke, meni je iskreno ibret kako Dominik i ranije recimo nije "stradao", jer je tako paklen pocetak imao i drzao je jako dugo visok nivo odnosno intenzitet, da me cudi da je pregurao 4-5 mjeseci bez ikakvih posljedica, a motor j bio bukvalno.
Nadam se da sad nije nista ozbiljnije mi da mu samo odmor u sustini treba.
On, Salah, Endo i Bradley bice jako bitni za Burnley, ali kako rekoh i za svaku narednu utakmicu.
Umor je stigao vec neke, meni je iskreno ibret kako Dominik i ranije recimo nije "stradao", jer je tako paklen pocetak imao i drzao je jako dugo visok nivo odnosno intenzitet, da me cudi da je pregurao 4-5 mjeseci bez ikakvih posljedica, a motor j bio bukvalno.
Nadam se da sad nije nista ozbiljnije mi da mu samo odmor u sustini treba.
On, Salah, Endo i Bradley bice jako bitni za Burnley, ali kako rekoh i za svaku narednu utakmicu.
- Edin H.
#75881 Re: Liverpool FC
Jeste, ali ono malo penetracije je bilo izgubljeno nakon što je izašao, a Bradley nije bio ni na klupi jer mu je umro otac.AmiĐa_Idriz wrote: ↑05/02/2024 09:51 Trentu je prerano došla ova utakmica, kakva god da je ideja sa njim bila vidjelo se da nije još spreman za ono.
Uglavnom utakmicu je izgubio Klopp koji nije zamijenio indisponiranog i frustriranog Ibrahimea nakon što je dobio žuti karton. Znao san da će dobiti crveni, jer mu je u glavi još bilo kako ga je Martineli pretrčao, sporist sada ostaje i za druge napadače da iskoriste.
- Edin H.
#75882 Re: Liverpool FC
Virgil jeste trebao izbaciti loptu glavom, ali je išao na sigurniju opciju i u biti se radi o faulu Gabrijela. Malo ga je gurnuo, taman dovoljno da Virgila malo izbaci iz balansa, te da ga Alison zakači i promaši loptu. Nesretan i nespretan sklop okolnosti.BHF_Manijak wrote: ↑05/02/2024 10:57 Ma i Klopp je o tome govorio nakon Chelsea, kaze usao sam u svlacionicu i vidio se jednostavno ogroman umor.
- no_sekirli
#75883 Re: Liverpool FC
Sva 3 primljena gola su ličila na one golove kad nas je Villa ubila 7-2. Odnosno cijela tekma je skoro copy paste 
- AmiĐa_Idriz
#75884 Re: Liverpool FC
Ma ja nekako mislim da se mogao bod sinoć izvući da nije bilo one komedije za 1:2, jer ipak se u drugo poluvrijeme ušlo solidno. Ne odlično, ali onako solidan temelj na kojem se nešto moglo graditi. Ali, šta je tu je.
- BHF_Manijak
#75885 Re: Liverpool FC
Ma jasno kao dan. Tmana krenuo pisati kako je toliko utakmica umrtvljena da mirise na X, haman stali i jedni i drugi i onda boom, ni iz cega 2:1, duga lopta, lagana situacija i kiks.AmiĐa_Idriz wrote: ↑05/02/2024 16:21 Ma ja nekako mislim da se mogao bod sinoć izvući da nije bilo one komedije za 1:2, jer ipak se u drugo poluvrijeme ušlo solidno. Ne odlično, ali onako solidan temelj na kojem se nešto moglo graditi. Ali, šta je tu je.
Mislim fakat da bi ostao X do kraja, ali sbb-kbb....
-
Mustang1
#75886 Re: Liverpool FC
Sad su i utakmice protivnika vazne kao i nase. Nista mi mrze nema
Valjda ovi odmah izgube veceras.
- vaučer
#75887 Re: Liverpool FC
Neće. Ali Brentford im sigurno ne leži. Lani ih nisu uspijeli pobjediti, Brentford uzeo 4 boda.
- BHF_Manijak
#75888 Re: Liverpool FC
Ma City kad igra, ja dajem 95% da pobjedjuju, pa ako se pozitivno iznenadim dobro i jest, ali se stvarno ne nadam. Posebno protiv ekipa van top 6.
- no_sekirli
#75889 Re: Liverpool FC
Pogledao sad sastav Shitija, nemaju nikog ozlijedjenog 
-
Mustang1
#75891 Re: Liverpool FC
Amidja upravlja ovim golmanom Brentforda 
- Logovan
#75892 Re: Liverpool FC
Evo gube 1:0.BHF_Manijak wrote: ↑04/02/2024 19:41 Sto se lige tice, nista se ne brinite, ima mjesec sam najavio da ide sad prepoznaljitva City serija 15 pobjeda zaredom i good bye lads. Najdominantnija i najbolja ekipa lige zadnjih 30 godina.
- Logovan
-
MMM1977
#75895 Re: Liverpool FC
Ma nema šanse da Brendford izdrži, gazi ih City uzduž i poprijeko. Moralo se nešto desiti, mislim da će na kraju biti lagana pobjeda
- BHF_Manijak
#75897 Re: Liverpool FC
Ne gledam mame mi, seriju picim na Netflixu, njihove utakmice ne mogu nikad gledati. Melju protivnika i samo je pitanje kad ce ga zabit. Prevelik mi je to stres. Jedino kad 1-2 razlike gube, 10-15min do kraja, ostalo jok, jer znam kako ce zavrsit...
Evo i ovo pogledah rezultat, sta cu bezze gledat, kad ce 1:3 na kraju biti.
- no_sekirli
#75898 Re: Liverpool FC
Zapuca Bren 2 sanse samo takve na 1:2. I onda kazna. Nisam do sada primijetio da je City ovako ranjiv na utrcavanja iz drugog plana na dubinske lopte.
- AmiĐa_Idriz
#75899 Re: Liverpool FC
Umjesto što se nadate bolje da ste ovu dojavu iskoristili
BHF_Manijak wrote: ↑05/02/2024 21:52 Evo i ovo pogledah rezultat, sta cu bezze gledat, kad ce 1:3 na kraju biti.