Liga prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JohnnyS

#801 Re: Liga prvaka

Post by JohnnyS »

strong69 wrote:
elSaik wrote:Toliko o cikcangi stručnjaku... :razz:

Manchester United - Barcelona

Vakat je. 8-)
Bog te cuo za Barcu... Volio bih da ih vidim u finalu ali bice tesko...
S obzirom da je cikcanga prognozirao finale Arsenal-Chelsae, očito je da će Barca i Manchester u finale :D

Suci krivi Arsenalu :lol: :lol: :lol:
jutarnji

#802 Re: Liga prvaka

Post by jutarnji »

cikcanga wrote:Come on Arsenal!
Jarane,izvini al` ne mogu a da ne... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cafe Camargue

#803 Re: Liga prvaka

Post by Cafe Camargue »

objektivno, mančester je kod prva dva gola imao dosta sreće, ali se opet vidi razlika u klasi. uostalom dovoljno je pogledat tabelu premier lige pa da ti bude jasno ko je bolji.

finale mančester barcelona bi bila čista perverzija, ostaje nada da će barca sutra imat svoj dan i prva povest, po mogućnosti što ranije kako bi opet doživili multiple orgasm :D
Krigla_Sa

#804 Re: Liga prvaka

Post by Krigla_Sa »

cikcanga wrote:Sramota!

Sramotno je da Talijan sudi engleski dvoboj.
"Ko je sretan ni u hali gladan nije."-toliko o pobjedi Utd.-a

Vidimo se dogodine.
:lol:
Pa da im je Venger sudio nebi im pomog'o :D
TheMule

#805 Re: Liga prvaka

Post by TheMule »

Ocekivana pobjeda giganta. Fletcher nije na fauliro a da ne pricamo on nekim kartonima. Nedostajace im ako budu igrali protiv Barce u finalu. A za Ronalda, sta reci, sve je suvisno
Baltazar_khan

#806 Re: Liga prvaka

Post by Baltazar_khan »

Ma cikcanga je stari stručnjak :lol:
Better Man

#807 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

cikcanga wrote:
Better Man wrote:

Vidimo se dogodine.

I to sve što imaš reči na debakl Arsenala i njihovu jalovu i očajnu igru. I imaš hrabrosti reči da je u pitanju sreća. Još Vam je Talijan dosudio penal i bespotrebno dao crveni Fletcheru. Žuti bi bio dovoljan.
Cuj zuti,a bio zadnji igrac.
Toliko o tvom poznavanju fudbala.
Faul kod drugog gola ne bi se svirao ni u BHPL.
Nemaš ti pojma o nogometu! Ako si gledao Fletcher je startovao na loptu i skinuo je i tek kad je lopta otiša malo je fauliran igrač Arsenala, odnosno sam se sudario sa Fletcherovom nogom, što nema veze sa crvenim, a i penal je upitan ako uzmemo u obzir da je lopta skinuta prije faula i da igrač Arsenala više nije bio ni u kakvoj šansi.
Better Man

#808 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

Plavih_11 wrote:Crveni karton za Flecera je cist ko suza i tu nema dileme! Ali imam osjecaj da im je sudija iskljucio jos jednog igraca Arsenal opet nebi dao go .. Prejaki su bili veceras za njih!
Start je bio na loptu i tek kad je lopta skinuta došlo je do faula nad igračem Arsenala. Ako je i bio penal crveni sigurno nije.
Baltazar_khan

#809 Re: Liga prvaka

Post by Baltazar_khan »

Žao mi je Fletchera, dobio je bezveze crveni karton. Ono je sudija u inat Fergusonu uradio zbog toga što je ovaj govorio da bude blaži što se tiče kartona :x
Charuga
Globalni moderator

#810 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

Vala nije nesto ni ostar bio do tog crbenog .. Prije toga je dao samo jedan zuti karton ..
cyprus

#811 Re: Liga prvaka

Post by cyprus »

Ridjobrki wrote:(1) Većina toga što kažeš stoji, moja poenta je da im je politika transfera suluda jer su kupovali neselektivno i nesrazmjerno vrijednosti igrača. Na nekim pozicijama su gomilali igrače a na drugim bili šuplji, dovodili baška igrače baška trenere pa je vazda bilo tehnološkog viška koji je prodavan a nikad nije bio pametno nadomješten. Eto ti taj Veron, Shevchenko i Crespo. Kome trebaju ti igrači? I za koje pare? Oni jesu planetarne zvijezde bili prije Chelsea ali BILI. S druge strane imamo one velike potencijale koji su bili zvijezde na tržištu i za koje se isto bacalo parama.

Znači, kupovale su se etablirane skupe zvijezde čije su mogućnosti bile daleko manje od cijena koje su se za njih plaćale i igrači koji su bili sjajni potencijali i koji su tek trebali dokazati da su vrijedni svojih plaća a Chelsea je bilo totalno pogrešno mjesto za to (što imperativ rezultata, što treneri, što konkurencija...).

(2) Drogbe se i ja sjećam iz Guingampa, ja sam mislio da će otamo drito u Englesku ili Španiju, čuj Marseille... U Chelsea je došao kao kompletan igrač i tamo je stekao marketinški potencijal. Igrački je donio sa sobom samo je sad bio u fokusu gdje ga je mogao pokazati. A Nonda nije Drogbina klasa pa nije fer poređenje.

Duff jeste bio zvijezda samo ne za nas na Balkanu. Bio je u najboljih 11 SP 2002 i bio najbolje krilo Premiershipa dok je igrao za Blackburn. I Irci bi rekli da Džeko nije zvijezda... :-D

Čech je bio najperspektivniji golman svijeta još dok je branio za Spartu, čudo je bilo što je potpisao za Rennes. Ispalo je da mu je taj tranzit bio pametan potez... Essien je imao reputaciju kičme ekipe i sjajnog all-roundera koji može igrati šta hoće još dok je bio u Lyonu. Stvar je samo do marketinškog potencijala EPL. On je promociju doživio u Engleskoj i vezaće ga se za Chelsea više nego Lyon zato što će tu vjerovatno duže ostati, pružiti najzrelije partije i biti više eksponiran, to si u pravu. Makelele nije bio otpad nego najvažniji dio ekipe koji je tražio bolji ugovor u Realu jer je radio za ekipu više od Zidanea i Figa zajedno a bio plaćen pet puta manje.

(3) Ovdje si uglavnom u pravu. Chelsea jeste postojao i prije Abramoviča i bio stabilna, solidna i čak simpatična ekipa. Meni su se tad jako sviđali - među prvima su forsirali pas-igru, bili vjerovatno prvi "europski" klub u Engleskoj, imali pravo dobre igrače, nogometne ikone (Desailly, Zola, Petit...)! Bili su ne baš rame uz rame, ali uz bok ManU i Arsenalu - u rangu Liverpoola i Newcastlea. Onda je došao Abramovič i donio pare, ali su (po meni) izgubili šarm.

Poštujem tu kvalitetnu ekipu ali ih nešto ne volim. Ne smeta meni to što ti kažeš nego nešto drugo. Ja volim sport, nogomet i igru i fale mi tu neke vrijednosti da bi mi se sviđali. Neke stalne vrijednosti za koje znam da simboliziraju taj klub, neka dosljednost, lojalnost, stalnost, "predvidivost"kakvu imaju ManU, Arsenal i slični klubovi koji ne mijenjaju često trenere, igrače, sistem, filozofiju...

Ja recimo volim Real ali ih sve teže gledam i pratim. Promijene predsjednika i sportskog direktora i sve što ti taj klub predstavlja ode u kurac. Čas se cijeni dojam, čas dojam nebitan daj 1:0. Forsiraju Špance a onda odjednom hejbet Holanđana k'o u Barçi devedesetih. Kunu se u Schustera i ispale ga k'o ništa. Fali im napadač a oni nahrpaju četiri prednja vezna. Skontaju da im fali taj napadač i dovedu Huntelaara. :-) Otpišu Helgueru kao "prošlog" i dovedu "perspektivnog" Cannavara...

Tako i Chelsea. Griješe se i o igrače i o trenere i o navijače i meni se to nimalo ne sviđa. Svako ima svoje razloge i svaka čast svakome, ali... Chelsea :roll:

Odo' sad gledat' svoje pa se čujemo!

Pozdrav tebi, Cyprus!
Ma OK, ne sporim ja neke od tvojih tvrdnji, ali ima stvari na koje bi ti rado repliciro, no zasad samo mogu razmišljat o sutrašnjoj utakmici. Pa valjda ćemo nekad nastavit diskusiju opet :D
insajder 078

#812 Re: Liga prvaka

Post by insajder 078 »

Ne mogu a da ne komentarisem ovo demoliranje i rastavljanje na proste faktore,polinome,binome itd!!!
Kod treceg gola digla mi se kita od miline i savrsenstva fudbala :-D

Postoji li mogucnost da komentatori sa BHT-a dozive neku nesrecu na skijanju,klizanju...pa da bar malo odahnemo od bombardovanja glupostima.Placam u evrima!
"Sad sam se sjetio ko je lik pored Bekama". Za Nobela....
cyprus

#813 Re: Liga prvaka

Post by cyprus »

A večerašnja utakmica, ne treba poseban komentar, očekivano, dobro možda ne baš sa tolikom lakoćom, ali pravo pravo pravo bih se iznenadio da je Arsenal prošo. Mrzim Manchester ali nažalost su potpuno zasluženo prošli
drama

#814 Re: Liga prvaka

Post by drama »

a evo i navijaca veleza... oplakah...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ja.neron

#815 Re: Liga prvaka

Post by ja.neron »

Image
ja.neron

#816 Re: Liga prvaka

Post by ja.neron »

Image
cikcanga

#817 Re: Liga prvaka

Post by cikcanga »

Better Man wrote:
Plavih_11 wrote:Crveni karton za Flecera je cist ko suza i tu nema dileme! Ali imam osjecaj da im je sudija iskljucio jos jednog igraca Arsenal opet nebi dao go .. Prejaki su bili veceras za njih!
Start je bio na loptu i tek kad je lopta skinuta došlo je do faula nad igračem Arsenala. Ako je i bio penal crveni sigurno nije.
Sta sve neces procitat na ovom forumu.

"Ako je i bio penal crveni sigurno nije"!!!!!!!!!!

Pa kako mozes ovoliku nebulozu napisat i ne izbrisat svoj profil?
Flecher je bio zadnji covjek i svaki prekrsaj zadnjeg covjeka je crveni karton.
Kuzis?
Nadam se da sam te naucio novom pravilu?
Sutra cemo uciti sta je korner.
burek_in_space

#818 Re: Liga prvaka

Post by burek_in_space »

Arsenal katastrofalan,Man. UTD prejak u ovom trenutku za njih i to je to.Chestitam.
GandalfSivi

#819 Re: Liga prvaka

Post by GandalfSivi »

Vidimo se dogodine.
Hajde decko uhvati se sinhronizovanog plivanja, nije ovaj sport za tebe, uopste. Prvo, ispisao si toliko nebuloza u zadnjih 10 strana da je to nevjerovatno. Drugo, ti pricas da je Manchester bio sretan??? Odrali su ih, ono cisto razvalili na svim pozicijama, od golmana do napadaca. Trece, pricas nesta za crveni karton. Da se ne pravim ja pametan, citirat cu komentatore koje imam cast i zadovoljstvo slusati (Andy Gray i ne znam kako se drugi zove na ESPN-u), a koji su komentarisali vise utakmica nego sto si ih ti gledao. Pa kazu ljudi ne samo da nije bio crveni, ne samo da nije bilo za zutog, nego ni faul obicni nije postojao. Ako pogledas pazljivo (a znam da neces), vidjet ces da je Fletcher izbio loptu prije nego sto je bio kontakt sa Fabregasom. Da se imalo razumijes u ovaj sport, poklopio bi se usima, cestitao boljoj ekipi i onda se nadao da ce Arsenal mozda osvojiti nesta u slijedecih 5 godina.
insajder 078

#820 Re: Liga prvaka

Post by insajder 078 »

cikcanga wrote:
Better Man wrote:

Kuzis?
Nemoj pisati nebuloze koje nastaju vjerovatno od tjeskobe izazvane spoznajom da je Arsenal Zonska liga za Man Utd.Sta je tu je od istine nema bjezanja!
Ovaj faul Flecera nije klasican faul zadnjeg igraca odnosno namjeran i zato je trebao dobiti sam zuti! A ono je bilo cisto preseravanje i dokazivanje fol autoriteta!Milostinja od Rosetija...
alijagoro

#821 Re: Liga prvaka

Post by alijagoro »

Sto se tice ovih komentatora sa ESPN-a oni svrsavaju na Man. Utd tako da :lol: roboti su pobjedili ljude Jon Konor gdje si kad te trebamo vrat se u proslost :D
jeza u ledja

#822 Re: Liga prvaka

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: citirat cu komentatore koje imam cast i zadovoljstvo slusati (Andy Gray i ne znam kako se drugi zove na ESPN-u), a koji su komentarisali vise utakmica nego sto si ih ti gledao. .
Drugi se zove Tommy Smyth i jedan je od najdebilnijih sportskih komentatora uopste. Svaku utakmicu usere sa glupim komentarima uvijek kontrirajuci odluke sudija, a nakon svakog gola, al bas svakog kaze nesto tipa 'kicked the ball in the onion bag' (wtf?! :-) ). A taj Andy Gray mora da trpi njegove gluposti, konta covjek sto cu se bezze raspravljati sa budalom. Da nije u Americi nikad ne bi komentarisao ovako velike utakmice.
Penal je bio cist ko suza - Fletcher je faulirao Fabregasa drzeci ga rukom za rame. Posto je zadnji covjek - to je crveni. I zdra'o Fletcher.

Inace danas se vidjelo da je Man U za klasu bolja ekipa od Arsenala. Utakmica je postala dosadna nakon 10 minuta. Prosto je bilo bolno gledati Arsenalove igrace kako se pate pred golom najbolje odbrane u Evropi. Bojim se da im ni Barcelona nece puno moci ako se nadju u finalu.

Arsenal moze biti zadovoljan sto je uopste dogurao ovako daleko.
Last edited by jeza u ledja on 06/05/2009 17:33, edited 1 time in total.
Better Man

#823 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

cikcanga wrote:
Better Man wrote:

Kuzis?
A da li si ti vidio da je igrač Arsenala fauliran tek kad je ostao bez lopte. Fletcher je startovao na loptu, a igrač se Arsenala u takvoj situaciji nabio na Fletchera, odnosno Fletcher nije nikako mogao izbjeći Arsenalovog igrača, ali najbitnija činjenica je da u momentu fauliranja igrač Arsenala je bio bez lopte i da start nije bio na igrača već na loptu. I nemoj me ti učiti o nogometnim pravilima. tebi su i za sinošnji debakl i ispadanje Arsenala krive sudije (a još svirali penal za Arsenal). Kad god Arsenal izgubi odah su ti krivi suci, a ne jalova i katastrofalna igra Arsenala.
elSaik

#824 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

Kod 0:2, reče mi stari (koji je navijao za Arsenal) "moraju još četiri dati... (trenutak šutnje)... ma ne mogu ovi ni 4 puta šutati na gol" i onda je prebacio na Pittsburgh - Washington... :lol:

edit: Onaj faul nije bio za crveni, a vjerujem da mnogi sudci ne bi svirali ni penal. Lik je startovao na loptu i sklonio loptu prije nego je pokupio igrača. Šta treba, da nestane nakon izbijanja lopte? U onakvoj situaciji nema gdje da završi nego na protivničkom igraču.

edit2: Što se utakmice tiče, Arsenal nije ni mogao proći s obzirom da je prvi ozbiljniji šut uputio sredinom drugog poluvremena druge utakmice polufinala. Mislim da su ubjedljivo najlošiji polufinalist poodavno. Možda ne kvalitetom ekipe, ali igrom sigurno. Bolje bi se Wigan držao u ove dvije tekme od onih Francuza.
JThomas

#825 Re: Liga prvaka

Post by JThomas »

uzimanje na normu :D :lol:

start fletchera je bio na loptu ali ako se okarakteriše kao prekršaj uopšte - onda je i crveni karton...al što više gledam, sve mi je diskutabilnije.
Locked