Liga prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ridjobrki

#451 Re: Liga prvaka

Post by Ridjobrki »

JohnnyS wrote:Jao, sad utakmica ne valja... Bil to bilo bolje da igraju Juve-Bayern i 1:0 da završi... Da je ušla za 5:4 kad je skinuo glavom s gol crte ko zna kako bi završilo? :D
Bi, ukoliko bismo gledali smislenu IGRU 90 minuta. Ja bih gledao i 0:0 radije a da vidim igru kako se razvija. Ja volim gledati trenerovu ruku kako šara po terenu, a ovo veze sa igrom nema. Ovo me podsjeća na one tekme brazilske lige što je prenosio RTRS lani: deset dunuma i ožeži. Za četvrtfinale CL totalno neozbiljna utakmica.
jutarnji

#452 Re: Liga prvaka

Post by jutarnji »

Ona dva kloca na golu Liverpoola i Chelsea mogu komotno u kantonalnu ligu. Tekma je bila odron, u susretu Kacuna i Vlasica bude vise kreativnosti
a manje bezveznog napucavanja.
pOZz

#453 Re: Liga prvaka

Post by pOZz »

burek_in_space wrote:Nekako sam znao da cesh se ti upecati na ovo! :oops: :mrgreen:
Ti sve znaš... Otkud li ti te mogućnosti?! :roll: :oops:
burek_in_space wrote:De ba,kak'i Viljareal,Arsenal je ove godine shampion! 8-)
Ne znam čega oni šampioni mogu da budu, al' 'ajde, nek' ti bude. :razz: :oops: :mrgreen:
JohnnyS

#454 Re: Liga prvaka

Post by JohnnyS »

Ridjobrki wrote:
JohnnyS wrote:Jao, sad utakmica ne valja... Bil to bilo bolje da igraju Juve-Bayern i 1:0 da završi... Da je ušla za 5:4 kad je skinuo glavom s gol crte ko zna kako bi završilo? :D
Bi, ukoliko bismo gledali smislenu IGRU 90 minuta. Ja bih gledao i 0:0 radije a da vidim igru kako se razvija. Ja volim gledati trenerovu ruku kako šara po terenu, a ovo veze sa igrom nema. Ovo me podsjeća na one tekme brazilske lige što je prenosio RTRS lani: deset dunuma i ožeži. Za četvrtfinale CL totalno neozbiljna utakmica.

Utakmica je bila totalno napeta do pred sam kraj. Da je igrala "neka ozbiljna ekipa s vidljivom trenerovom rukom na terenu" s obzirom na rezultat prve utakmice gledali bismo teški bunker od prve do zadnje minute. Ne znam za tebe, meni se to ne gleda. I ako smijem primjetiti, po ekipama u 1/4 finalu većina ih igra otvoreni, napadački nogomet. Nema više prođe za onaj talijanski gubarski bunker, bez obzira koliko oni igraju s taktikom i da igraju "ozbiljne" utakmice... Dabogda svaka utakmica bila neozbiljna kao ova večeras...
paja_patak

#455 Re: Liga prvaka

Post by paja_patak »

sutra topnici ovjeravaju ulazak u polufinale istina bice tesko jer su Clichy, Gallas i Djorou (odbrambeni) povrijedjeni ali vjerujem da ce topnici u svom stilu da nametnu svoj ritam igre a da ce napadaci biti na visini zadatka bez promasaja zicera...
pOZz

#456 Re: Liga prvaka

Post by pOZz »

JohnnyS wrote:Nema više prođe za onaj talijanski gubarski bunker, bez obzira koliko oni igraju s taktikom i da igraju "ozbiljne" utakmice...
Pa ovaj isti L'pool je do jučer igrao bunker i mrtvačku igru kakvu ni Italijani ne poznaju. ;-)
JohnnyS wrote:Dabogda svaka utakmica bila neozbiljna kao ova večeras...
A slažem se za ovo... Ove dvije tekme su me opet natjerale da pomno pratim LP.
Better Man

#457 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

Utakmica je bila briljantna sa dosta golova, a to je ono što se traži. Neko reče da bi više volio da je 0:0, a da se igra razvijala. E ja takvu utakmicu ne bih volio ni pod razno. J...š utakmicu bez golova. Svaka čast i Chelsea i Liverpoolu na jednoj ovakvoj utakmici. Nadam se reprizi finala Lige prvaka i reprizi pobjednika iste.
JohnnyS

#458 Re: Liga prvaka

Post by JohnnyS »

pOZz wrote:
JohnnyS wrote:Nema više prođe za onaj talijanski gubarski bunker, bez obzira koliko oni igraju s taktikom i da igraju "ozbiljne" utakmice...
Pa ovaj isti L'pool je do jučer igrao bunker i mrtvačku igru kakvu ni Italijani ne poznaju. ;-)

Zato su ispali... :D Više ne pobjeđuje ekipa koja primi gol manje, nego ona koja da gol više...
LSD

#459 Re: Liga prvaka

Post by LSD »

8 golova palo u ovako jakoj utakmici, ali nekima ni to nije dovoljno izgleda :-)
pa nije se rodio ko bi nama ugodio-stara poslovica.
Chelsea zamalo da prokocka sve ono što je napravio u prvom meču-totalno indolentan pristup u prvom poluvremenu,što ekipe poput đigerice uredno kažnjavaju.
Barca rutinski.
Ridjobrki

#460 Re: Liga prvaka

Post by Ridjobrki »

Svako ima svoj ukus, ali ja više volim vidjeti jedan gol koji produkt neke smislene akcije nego svih ovih 8 napucačina od večeras. Par dodavanja na sredini, lopta na bok, jedan dupli pas, dobro odigrano 1 na 1 ili prosto pretrčavanje na krilu pa povratna na peterac gdje je lola čeka i zakucava i ja zadovoljan. Ovo je meni večeras talašika. Prekidi, penali, golmanske greške pa onda frka strka...

Gledajte sutra profesora Wengera pa ćete vidjeti o čemu pričam.

@johnys: Benitez sve rezultate u CL duguje talijanskom gubarskom bunkeru.
Šibicar

#461 Re: Liga prvaka

Post by Šibicar »

Ridjobrki wrote:Svako ima svoj ukus, ali ja više volim vidjeti jedan gol koji produkt neke smislene akcije nego svih ovih 8 napucačina od večeras. Par dodavanja na sredini, lopta na bok, jedan dupli pas, dobro odigrano 1 na 1 ili prosto pretrčavanje na krilu pa povratna na peterac gdje je lola čeka i zakucava i ja zadovoljan. Ovo je meni večeras talašika. Prekidi, penali, golmanske greške pa onda frka strka...

Veze ti nemaš o fudbalu ako ti je ova tekma bila bezveze.
JohnnyS

#462 Re: Liga prvaka

Post by JohnnyS »

Ridjobrki wrote: @johnys: Benitez sve rezultate u CL duguje talijanskom gubarskom bunkeru.

I zato mi je neizmjerno drago da su ispali, i dabogda uvijek ovako ispadali - da se ponadaju pa da popuše...
cyprus

#463 Re: Liga prvaka

Post by cyprus »

Ma seru ba, čuj utakmica ne valja :D . A kad su prije igrali "taktički", ni onda nije valjalo. Da mi je znat kako valja... :-)

Uglavnom, sad je Chelseu širom otvoren put ka osvajanju LŠ, i niko ih ne može više zaustavit :D :D
pOZz

#464 Re: Liga prvaka

Post by pOZz »

JohnnyS wrote:
Ridjobrki wrote: @johnys: Benitez sve rezultate u CL duguje talijanskom gubarskom bunkeru.

I zato mi je neizmjerno drago da su ispali, i dabogda uvijek ovako ispadali - da se ponadaju pa da popuše...
Pa sad je Benitez skontao da napadački ne može proći pa će se slijedeće sezone opet vratiti na bunker. :)

+ Eto Milana, Mourinhovog "strašnog" stila igre u LP, odlazak Hiddinka i opet sve isto. :-?
Ridjobrki

#465 Re: Liga prvaka

Post by Ridjobrki »

Šibicar wrote:
Ridjobrki wrote:Svako ima svoj ukus, ali ja više volim vidjeti jedan gol koji produkt neke smislene akcije nego svih ovih 8 napucačina od večeras. Par dodavanja na sredini, lopta na bok, jedan dupli pas, dobro odigrano 1 na 1 ili prosto pretrčavanje na krilu pa povratna na peterac gdje je lola čeka i zakucava i ja zadovoljan. Ovo je meni večeras talašika. Prekidi, penali, golmanske greške pa onda frka strka...

Veze ti nemaš o fudbalu ako ti je ova tekma bila bezveze.
Veze ti nemaš šta ja pričam... Bila je dobra za gledati u smislu te neke neizvjesnosti rezultata i golova koji su padali. Raja se zabavila i super. Ali igra kao i igra, pristup utakmici, postavka igre... Totalno neozbiljno i neobjašnjivo. Da Chelsea onako indolentno otvori utakmicu, a da im Liverpool prepusti početak drugog poluvremena. Niko nikom ništa nije nametnuo, nego jednostavno kao da su popuštali... Neozbiljna igra za četvrfinale najkvalitetnijeg natjecanja na svijetu.

U svakom slučaju, barem smo saznali koga će Barça izbaciti sa puta do finala sa Arsenalom. :D
dimu

#466 Re: Liga prvaka

Post by dimu »

Alexov gol iz slobodnog i Lampardov drugi gol su tebi bezveze ?
LSD

#467 Re: Liga prvaka

Post by LSD »

cyprus wrote:
Ma seru ba, čuj utakmica ne valja :D . A kad su prije igrali "taktički", ni onda nije valjalo. Da mi je znat kako valja... :-)

Uglavnom, sad je Chelseu širom otvoren put ka osvajanju LŠ, i niko ih ne može više zaustavit :D :D
S prvom recenicom se slažem u potpunosti ,kolega :-)
A odgovor na drugu se zove Barcelona...i tu ce se završiti radovi na tom "širom otvorenom putu" što se Chelsea tice za ovu sezonu.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#468 Re: Liga prvaka

Post by since1921 »

Ridji jesi to igro manje od 3 gola pa otud nezadovoljstvo?
Ridjobrki

#469 Re: Liga prvaka

Post by Ridjobrki »

dimu wrote:

Lijepi za vidjeti, ali Alexov gol se ne smije primiti! Kao ni onaj prvi Liverpoolov. Drugi Lampardov je isto super, ali to je sve bilo run'n gun, nigdje igre. Procenat tačnih dodavanja bi bilo zanimljivo vidjeti...

Pokušavam reći da je sve ono lijepo za oko, čak i ona glupost Anelka-Drogba-Reina, pa nezamisliv kiks Cecha kod prvog gola, pa penal, pa ona odbijača Leive... Sve je to fino, ali jedno je na male u mahali a drugo četvrtfinale CL. Ja bih volio vidjeti da je neko nekog nadmudrio i nadigrao, ovo je sve bila kao trefa neka. Po meni je glupo da onakve greške i slučajnosti određuju polufinaliste, ali to je nogomet i zato ga volimo. :)

A nisam se kladio večeras, nije to... :-D :-D :-D :-D
LSD

#470 Re: Liga prvaka

Post by LSD »

Ridjobrki wrote:
dimu wrote:

Lijepi za vidjeti, ali Alexov gol se ne smije primiti! Kao ni onaj prvi Liverpoolov. Drugi Lampardov je isto super, ali to je sve bilo run'n gun, nigdje igre. Procenat tačnih dodavanja bi bilo zanimljivo vidjeti...

Pokušavam reći da je sve ono lijepo za oko, čak i ona glupost Anelka-Drogba-Reina, pa nezamisliv kiks Cecha kod prvog gola, pa penal, pa ona odbijača Leive... Sve je to fino, ali jedno je na male u mahali a drugo četvrtfinale CL. Ja bih volio vidjeti da je neko nekog nadmudrio i nadigrao, ovo je sve bila kao trefa neka. Po meni je glupo da onakve greške i slučajnosti određuju polufinaliste, ali to je nogomet i zato ga volimo. :)

A nisam se kladio večeras, nije to... :-D :-D :-D :-D
covjece 8 golova je palo u ovako bitnoj utakmici i tebi na valja to opet...bolje da je bilo 0-0 predpostavljam :roll: :-? kakve crne trefe i frljoke kad su 4 gola bila iz akcija :shock: :? ...otvorena utakmica do bola (što je veoma cudno kad su ove dvije ekipe u pitanju,ali đigerica se morala otvoriti zbog prvog meca),a u takvim utakmicama je logicno da ce biti više grešaka i pogrešnih dodavanja.
Mislim,stoji ono sve je do ukusa i tu nema rasprave...možda ti više voliš šah umjesto fudbala na terenu,možda preferiraš neki ziheraški fudbal tipa "zatvori sve prilaze pa ko se prvi izradi i ko koga koga zayebe",ali cinjenica je da velika vecina voli taj kako ti nazivaš košaraškim rijecnikom - run' n ' gun fudbal.
sarajevoxxxx

#471 Re: Liga prvaka

Post by sarajevoxxxx »

covjece 8 golova je palo u ovako bitnoj utakmici i tebi na valja to opet...
Jedna od najboljih uktakmica lige prvaka. Jedva čekam ovu chelsi -barselona...Chelsi sto posto pobjedjuje, nevjerovatno je sa kojom lakoćom igraju
elSaik

#472 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

Kada sam saznao da će ponovno igrati Chelski i Liverscum sa razlogom sam bio ubijeđen da ćemo opet gledati dvije partije šaha. Međutim, razuvjeriše me. Svaka čast, odlične dvije utakmice. :thumbup:
Zwanziger

#473 Re: Liga prvaka

Post by Zwanziger »

sarajevoxxxx wrote:
Jedna od najboljih uktakmica lige prvaka. Jedva čekam ovu chelsi -barselona...Chelsi sto posto pobjedjuje, nevjerovatno je sa kojom lakoćom igraju
E jebi ga sad, pretjera ga ti. Vidim ja vama je bitno da ima golova a jebes igru. Ne znam jel i jedan gol pao nakon razrađene akcije. Sudija je zajebo utakmicu sa silnim prekrsajima. Englezi nisu navikli na sjeckanje igre. U prvom poluvremnu skoro svaki napad je bio prekinut i onda slijedi ubacaj u 16-erac i sve tako. Da ne bude zabune, i ja sam uzivao u tekmi vise zbog neizvjesnosti i napetosti, nego neke igre, poteza. Bilo je mnogo boljih utakmica od ove, treba biti realan.
sarajevoxxxx

#474 Re: Liga prvaka

Post by sarajevoxxxx »

Zwanziger wrote:
sarajevoxxxx wrote:
E jebi ga sad, pretjera ga ti. Vidim ja vama je bitno da ima golova a jebes igru. Ne znam jel i jedan gol pao nakon razrađene akcije. Sudija je zajebo utakmicu sa silnim prekrsajima. Englezi nisu navikli na sjeckanje igre. U prvom poluvremnu skoro svaki napad je bio prekinut i onda slijedi ubacaj u 16-erac i sve tako. Da ne bude zabune, i ja sam uzivao u tekmi vise zbog neizvjesnosti i napetosti, nego neke igre, poteza. Bilo je mnogo boljih utakmica od ove, treba biti realan.
Pa upravo zbog te neizvjesnosti u tome i jeste fol. Mislim, kakav je to utakmica kad ima mnoštvo prelijepih poteza a unaprijed se zna pobjednik. A kad smo kod poteza pa oba Lampardova gola su fantasticna, onaj prvi od Fabija Aulerija iz slobodnjaka...mislim da zaslužuje epitet jedna od najboljih ili eto ako bas hoces da se posluzim ovim indexovim naslovom

''Prava ljepotica u povijesti LP''
sarajevoxxxx

#475 Re: Liga prvaka

Post by sarajevoxxxx »

Zwanziger wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Hehe šta bi rekao za komentar Net-ovog novinara
Liverpool je na odmor otišao s 2:0 vodstvom. Chelsea potom okreće na 3:2, ali ni tu nije kraj. Redsi su režirali novi obrat i poveli 4:3, ali je Modre u polufinale u 89. uveo Lampard - 4:4!
Chelsea - Liverpool 4:4 (0:2)
Prva utakmica: 3:1 Chelsea
Strijelci: 0:1 Fabio Aurelio (19.), 0:2 Xabi Alonso (28.), 1:2 Pepe Reina - autogol (51.), 2:2 Alex (57.), 3:2 Frank Lampard (76.), 3:3 Lucas Leiva (81.), 3:4 Dirk Kuyt (83.), 4:4 Frank Lampard (89.)

Chelsea i Liverpool poklonili su zaljubljenicima u najvažniju sporednu stvar na svijetu možda i najveći nogometni okršaj svih vremena odigran u Ligi prvaka!
U polufinale se na kraju plasirala londonska momčad ukupnom 7:5 pobjedom, međutim sve do posljednje minute se nije znalo tko će biti slavljenik.

Nikad toliko drame, nikad toliko preokreta!

Dvoboj je prekrasnim pogotkom u 19. minuti otvorio Fabio Aurelio, koji je lukavo iskoristio veliki previd vratara Chelseaja Petra Čecha.
A ovaj dio je najbolji
Iza njih je sraz koji i bez dvojbe možemo proglasiti "epskom utakmicom o kojoj će pričati generacije", te je prava šteta što je jedan morao otpasti.
Locked