Liga prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ado-šampion

#1076 Re: Liga prvaka

Post by ado-šampion »

Ja se ne bih raspravljao ni svađao ni s kim, samo da kažem da je ona ruka Eta ili koga već po svim pravilima bila čist penal. Šta znači "ruka uz tijelo"?! Neki prebukvalno shvataju ovaj pojam. Ruka uz tijelo je situacija u kojoj je ruka igrača kojeg lopta pogađa u PRIRODNOM položaju, tj. ispružena niz tijelo. Eto'o je imao ruku u zraku, lopta ga je pogodila - čist penal. Nema tu neke velika teorije. Svaki sudija će vam reći da je Čelzi večeras oštećen za makar 3 penala (Maluda i dvije ruke, a i ono Tourea na Anelki mirne duše). Ne navijam ni za Čelzi ni za Barsu.
fixer

#1077 Re: Liga prvaka

Post by fixer »

Chmoljo wrote:
fixer wrote:
Chmoljo wrote:
jesam drug 10-ak godina i to u sportovima u kojima je to mnogo lakše i efikasnije.

ali molim te... budi realan... nije ovo Seria A... ;-) ;-)
pa ne moze se desiti da 6 izuzetno sumnjivih slucajeva bude u 16 i da nema nijednog penala. nema sanse.
ma kojih bolan 6?

hajd redom nabrajaj?

ono što je Drogba pao jel? ma daaaaaaaaaaaaj.
4 kontakta i 2 puta igra rukom. nisu sve bili za penala, ali jedan je morao biti da ...
Elvo

#1078 Re: Liga prvaka

Post by Elvo »

Bušman wrote:Od te tri ciste situacije koje se spominju, jedna je bila cista ko suza, Pique kad je igrao rukom. Ostalo je bilo povlacenja sa obje strane, posebno ako je to ona situacija sa Drogbom u napadu.

Govori se o nekoj protekciji igraca, hej, 3-4 faula za zuti samo nad Iniestom. Svi su djonom isli na njega.
Messi nije puno bolje prosao. Ballack se cijelim tijelom zapuca u njega. Bila je jedna situacija kad ga je bas skrsio. Faul, zuti karton.
Pravda - nema pravde...

skini te spanske cvike malo-frajer sudi faul i vadi loptu 20 cm van sesnesterca,a fino se vidilo da je faul (cuvanje bez lopte) duboko u sesnestercu- O Piqueu da i nepricam,i zadnji sut Ballacka,gdje igraca lopta pogadza ispod ramena u ruku,ruke dignute u zrak,gdje im nije mjesto,jer odavno u fudbalu neposti vise zastita lica !!! to su za mene cista 3 penala !!! a te grube faulove nad tvojim balerinama si izgleda samo ti vidio ,jer imas te jebene cvike na glavi!!! :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1079 Re: Liga prvaka

Post by Chmoljo »

leo karan wrote:
tebe, da izvines, nisam ni pitao, sam si se javio
mene si da izvineš citirao.
sjever76

#1080 Re: Liga prvaka

Post by sjever76 »

First match 0:0
Barcelona Chelsea
85.6 Passing Success 66.8
70.5 Possession 29.5
58.9 Territorial Advantage 41.1

Second match 1:1
Chelsea Barcelona
69.7 Passing Success 87.7
29.1 Possession 70.9
42.1 Territorial Advantage 57.9

i kad ovo vidim treba mi biti žao čelzija.ma nema šanse.da su malo više igrali lopte za publiku (zbog koje se i igra fudbal) možda bi bolje prošli.ustvari nebi tada bi popili peticu :D

kako god volim nego pareeeeeeeeeeeeeeee umri drogba narkomane :D
Chmoljo

#1081 Re: Liga prvaka

Post by Chmoljo »

fixer wrote:
4 kontakta i 2 puta igra rukom. nisu sve bili za penala, ali jedan je morao biti da ...
slažem se da je bar jedan. onaj Pique je čist ko suza... već deseti put ponavljam...
and

#1082 Re: Liga prvaka

Post by and »

leo karan wrote:nisam fan ni barse ni chelsea kao neki ovdje..al jednostavno u ovoj zavrsnici su mi najdrazi..uvijek igraju srcem, muski, parava su ekipa, bez obzira vidio ih mourinho grant ili hidink
neki kazu pobijedila vveceras 3 puta bolja ekipa
chelsea je ekipa kojoj barselona u 2 utakmice uputi 3 suta u okvir gola
to je chelsea, ne daju protivniku priliku pa makar protivnici bili messi i iniesta
na kraju krajeva sta je barselona pokazala veceras?
peglaju loptu uzaludno, ni sanse ni nista, samo messi i iniesta igraju. sve njima dodaju. loptu im ne mozes uzeti, al nikako
super je njih gledat kad igraju protiv slabih ekipa..
uglavnom, chelsea je ostecen
netačno
oni se protiv loših ekipa i bunkeraša izgube.pa kući ih je pobijedio espanjol koji se bori za opstanak,a u gostima numancia koja je zadnja.
drago mi je što ću u finalu gledati pravu utakmicu,a ne patnju.
Neelix

#1083 Re: Liga prvaka

Post by Neelix »

ne kontam ovoliko svrsavanje na barcelonu :roll:
fixer

#1084 Re: Liga prvaka

Post by fixer »

Chmoljo wrote:
fixer wrote:
slažem se da je bar jedan. onaj Pique je čist ko suza... već deseti put ponavljam...
bio je i onaj na ivici cisti penal, a i onaj s etom bi se svirao samo da nije kraj.
LSD

#1085 Re: Liga prvaka

Post by LSD »

Neelix wrote:ne kontam ovoliko svrsavanje na barcelonu :roll:
rece ti nešto ;-) ...dobro si to...opet ti kad zatreba onako 8-)
leo karan

#1086 Re: Liga prvaka

Post by leo karan »

e da
zaboravio sam da je onaj Kita razbio lamparda ko picku, laktom po ustima
po pravilima to je crveni
:)
charvel.

#1087 Re: Liga prvaka

Post by charvel. »

Chmoljo wrote:
fixer wrote:
... sa druge strane onaj crveni, i dodjes do zakljucka da je sudjenje bilo izbalansirano.
Pogotvu kad se prisjetimo duela i kriterija u Barseloni.
Ni teoretski sudija nije mogo bit posteniji prema obje ekipe.
Last edited by charvel. on 07/05/2009 00:08, edited 1 time in total.
xXBl0odXx

#1088 Re: Liga prvaka

Post by xXBl0odXx »

Samo cu reci !

INIESTA HVALA TI !!!! :-)
scheph

#1089 Re: Liga prvaka

Post by scheph »

Image

Katalonci treba spomenik da mu podignu.
Last edited by scheph on 07/05/2009 00:13, edited 2 times in total.
Elvo

#1090 Re: Liga prvaka

Post by Elvo »

ma jok ba,oni samo vide neke grube startove nad njihovim balerinama....
Meho Kodro

#1091 Re: Liga prvaka

Post by Meho Kodro »

Chmoljo

#1092 Re: Liga prvaka

Post by Chmoljo »

fixer wrote:
Chmoljo wrote:
fixer wrote:
bio je i onaj na ivici cisti penal, a i onaj s etom bi se svirao samo da nije kraj.
i ja ti upravo to rekoh.

ali vidi sad ovo. mene sad strašno nerviraju ove gluposti sada kao sudija šiljio za Barcu :D istina je da se lik pogubio. i njegova karijera je pokojna. :D

i ja ne "svršavam" na Barcinu igru, i kako moron reče "dvije različite fudbalske filozofije", nego jednostavno volim Barcu haman ko Želju.

volio sam ih i kad su bili osrednji sa Rivaldom, i volio sam ih kad su gubili po 3:0 od Bešikteša... to je sve...
Bušman

#1093 Re: Liga prvaka

Post by Bušman »

Ja opet ponavljam, Chelseavi igraci su napravili nekoliko faula za zuti, bez razmisljanja, djonom u igraca se ne smije ici. To niko ne spominje. A Drogba kad padne nakon sto se i sam naguravao sa jednako jakim igracem, onda je to penal. Ma divno...
fixer

#1094 Re: Liga prvaka

Post by fixer »

charvel. wrote:
Chmoljo wrote:
fixer wrote:
... sa druge strane onaj crveni, i dodjes do zakljucka da je sudjenje bilo izbalansirano.
Pogotvu kad se prisjetimo duela i kriterija u Barseloni.
Ni teoretski sudija nije mogo bit posteniji prema obije ekipe.
hahhaha
balansirano? pa nije isto dat crveni i ne svirat tri penala. haj majke ti produzi. nemam vise volje s tobom raspravljat. nemas doticaja s stvarnsti.
sinus

#1095 Re: Liga prvaka

Post by sinus »

Igrači Barcelone su pošteno igrali, trudili su se i na kraju im se ukazala prilika koju su iskoristili. Njima svaka čast,...Tu nema puno filozofije...Da je i Chelsea bio u ovoj situaciji kao Barcelona pa da se završilo u njihovu korist naravno da bi mi bilo drago, ali šta je tu je, lopta je okrugla...

Da su bili bolji to samo može slijepac napisati ili neko ko ima namjeru da provocira nekoga ili neko ko je stvarno idiot...pa neka se svako pronađe u onome što mu odgovara...

A sudiji želim da spomenem svu bližu i užu familiju, cuku, macu, uži i širi komšiluk, i da mu zaželim da nikad više pištaljku u usta ne stavi majmun retardirani :x

Više sreće naredne godine...
Chmoljo

#1096 Re: Liga prvaka

Post by Chmoljo »

leo karan wrote:e da
zaboravio sam da je onaj Kita razbio lamparda ko picku, laktom po ustima
po pravilima to je crveni
:)
:lol: :lol: :lol:

ma ja ba. sve je to zavjera. NO PASARAN!!! :lol: :lol: :lol: toliko o nepristrasnosti...
ja.neron

#1097 Re: Liga prvaka

Post by ja.neron »

ja šta vas je večeras na podforumu nogomet/fudbal ko da dijele lanč pakete :lol: :lol: :lol: :lol:
karanana

#1098 Re: Liga prvaka

Post by karanana »

ja da sam ballack, ja bi mu podapeo ono kad je trco ispred njega. sta je najgore sto se ballacku moglo desiti? crveni, pa da ne igra u finalu :lol:
FrancescoTotti

#1099 Re: Liga prvaka

Post by FrancescoTotti »

ado-šampion wrote:Ja se ne bih raspravljao ni svađao ni s kim, samo da kažem da je ona ruka Eta ili koga već po svim pravilima bila čist penal. Šta znači "ruka uz tijelo"?! Neki prebukvalno shvataju ovaj pojam. Ruka uz tijelo je situacija u kojoj je ruka igrača kojeg lopta pogađa u PRIRODNOM položaju, tj. ispružena niz tijelo. Eto'o je imao ruku u zraku, lopta ga je pogodila - čist penal. Nema tu neke velika teorije. Svaki sudija će vam reći da je Čelzi večeras oštećen za makar 3 penala (Maluda i dvije ruke, a i ono Tourea na Anelki mirne duše). Ne navijam ni za Čelzi ni za Barsu.
Ne navijam ni ja ali ti en znas osnovna pravila u fudbalu . Prvo ona bacanja Drogne bi sudija trebo kanziti zutim kartonima a o faulima nema ni govora jer su svi bili na loptu , dakle nije bilo namjere . Igranje rukom bilo je i kod Balacka u prvom , zar ste to vec zaboravili . A igranje rukom u slucaju Turea nije bilo jer NIJE BILO NAMJERE , dakle kao i u Balackovom slucaju nije bilo namjere . Da podjsetim to igranje Balacka je bilo u prvih 15 minuta :mrgreen: Da jos jednom naglasim , zasluzen prolazak Barce :P
Chmoljo

#1100 Re: Liga prvaka

Post by Chmoljo »

sinus wrote:Igrači Barcelone su pošteno igrali, trudili su se i na kraju im se ukazala prilika koju su iskoristili. Njima svaka čast,...Tu nema puno filozofije...Da je i Chelsea bio u ovoj situaciji kao Barcelona pa da se završilo u njihovu korist naravno da bi mi bilo drago, ali šta je tu je, lopta je okrugla...

Da su bili bolji to samo može slijepac napisati ili neko ko ima namjeru da provocira nekoga ili neko ko je stvarno idiot...pa neka se svako pronađe u onome što mu odgovara...

A sudiji želim da spomenem svu bližu i užu familiju, cuku, macu, uži i širi komšiluk, i da mu zaželim da nikad više pištaljku u usta ne stavi majmun retardirani :x

Više sreće naredne godine...
tako kaže pravi navijač :thumbup: i zbog takvih mi je žao onako izgubiti. nisam se toliko radovao kad sam vidio suze kod onih navijača. :(
Locked