Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#1551 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote:Mi nemamo, realno, boljeg od Šunjića kad su stoperi u pitanju, kakav god da je.
Slabosti koje ima treba pokriti taktikom.
Sta je s Bitschaktschitschem, nisam upratio?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1552 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:
Tomahawk11 wrote:Mi nemamo, realno, boljeg od Šunjića kad su stoperi u pitanju, kakav god da je.
Valjda povrijeđen.
jeza u ledja

#1553 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote:
jeza u ledja wrote:
Valjda povrijeđen.
Bar na papiru on bi trebao biti nas najjaci stoper.
Bazinga1234

#1554 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Bazinga1234 »

Na papiru najjači, al' je u reprezentaciji najveći kikser realno.

@Lesko, povreda.
Last edited by Bazinga1234 on 12/09/2018 21:36, edited 2 times in total.
Romanista 101%

#1555 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Romanista 101% »

Ljudi ne mogu da shvate da se trenutno vrsi smjena generacije, a to je jako kritican period za puno jace repke od nas. Robi pokusava da iz njih crpi sto je vise moguce, i tako borbenoscu nadoknadjujemo nedostatke u igri.
AmiĐa_Idriz

#1556 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by AmiĐa_Idriz »

lesko wrote:Vranješ je imao najbolju sezonu u karijeri sa AEK-om ,ne znam zašto nije pozvan,jel nek povreda u pitanju kako je presao u Anderleht :roll:
Ma povreda. Inače je Ogi bez sumnje materijal za prvu postavu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1557 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Velkoski »

Meni ne bi igr'o da je Jaap Stam :mrgreen:
Edin H.

#1558 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Edin H. »

Velkoski wrote:Meni ne bi igr'o da je Jaap Stam :mrgreen:
Stadionom odjekuje
BHF je uz tebe... :D

Samo se zipa da na Dzeku negdje ne naletis. :D
video

#1559 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by video »

Velkoski wrote:Meni ne bi igr'o da je Jaap Stam :mrgreen:
A tebe neko nesto i pita :zjev:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1560 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Velkoski »

Pitat će, samo da dođem do devedesetog miliona 8) :mrgreen:
Logovan

#1561 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Logovan »

AmiĐa_Idriz wrote:
lesko wrote:Vranješ je imao najbolju sezonu u karijeri sa AEK-om ,ne znam zašto nije pozvan,jel nek povreda u pitanju kako je presao u Anderleht :roll:
Nama su svi materijali za prvu postavu. :D :D Gdje ćemo sa tolikim materijalima.
Grean

#1562 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Grean »

A meni on nebi igro’ taman da je Ferdinand
AmiĐa_Idriz

#1563 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by AmiĐa_Idriz »

Logovan wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
Nama su svi materijali za prvu postavu. :D :D Gdje ćemo sa tolikim materijalima.
Zamjeniti sa Zukanovićem, eto gdje.
pirmin

#1564 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by pirmin »

Dzeko stavio selfie sa pacenikom na insta, u dva ujutro

https://image.ibb.co/d2YWup/20180913_052011.jpg

Austrijanci are not amused

#shitstorm :D
Nadzorna_ploca

#1565 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Nadzorna_ploca »

Sreca pa se vi ne pitate :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1566 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Tomahawk11 »

Vidim političari iskoristili i ovu utakmicu da se promovišu i neka priča s narodom, bez naroda :roll:
Trebalo im je podijeliti sve ulaznice i da ponesu stranačke zastave.
pirmin

#1567 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by pirmin »

Nadzorna_ploca wrote:Sreca pa se vi ne pitate :mrgreen:
Naravno da se pitaju sto im kapiten do jutra lumpuje poslije poraza. :D
cyprus

#1568 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by cyprus »

Korisničkoime wrote:
cyprus wrote:Nego, hoće li meni iko odat priznanje što branim Šunjića evo već šest godina? :D Tačno toliko ga neki tjeraju iz reprezentacije, a momak je veliku većinu utakmica odradio maestralno ili u najmanju ruku korektno...
Nece jer nisi upravu po pitanju Sunjica kao ni po pitanju ovog maestralno, gluho bilo u sta si ti gledao zadnje 4 godine.
Sunjic se ne zna postaviti u prostoru nikad nije znao i nikad nije naucio tako da zna da ispadne samo tako, Sunjicu duboko postavljena odbrana ide na ruku bez nekih rotacija i bez puno pimplanja oko lopte kada ima klasicnog napadaca protiv sebe, sidrasa, sa se s njim moze da hrve u 16. Ako ti ovo zvuci poznato to je zato jer je Sunjic stoper od prije 20-25 godina u tom vremenu bio bi vjerovatno jedan od najboljih.
Visoko postavljena odbrana je smrt za Sunjica em se ne zna posataviti em tu gresku ne moze kompenzitati brzinon jer je nema a sto se od njega tesko moze i ocekivati, bili kakvi izleti bekova i njegovo eventualno pokrivanje porstora bilo sa strane bilo ispred bilo kakva rotacija osim sa stoperom je za njega smrt.
Ovo je bila fina utakmica od skoro svih igraca ali smo igrali protiv Austrije tako da iskreno pogotovo u napadu nije bilo nekih izazova.
Šunjić je recimo maestralno odigrao SP u Brazilu... I poslije toga je imao dosta dobrih utakmica, kao i recimo ove dvije posljednje, koje su također bile haman maestralne... Imao je istina i veliki pad forme tamo 2016-17, što se odrazilo i na njegove igre u reprezentaciji, ali u protekloj sezoni se stabilizovalo, vratio u reprezentativnu formu, i mislim da je trenutno naš najpouzdaniji stoper...

Što se tiče tih karakteristika njegovih koje si naveo - donekle to stoji, ali uzmi u obzir da mi nemamo u konkurenciji Baresija i Maldinija, pa da ovaj pored njih ispada debil i škart... Ni Bičakčić, ni Zukanović, ni Vranješ (da ne nabrajam ostale) nisu neka pljačka u kontekstu poređenja sa Šunjićem... Čak i vrhunski stoperi imaju svoje slabije strane, i znaju tu i tamo napraviti kiks, ali eto mi od Šunjića trebamo očekivati da bude besprijekoran :-) I ti ćeš garant jedva dočekat njegov sljedeći kiks (koji mora doć kad-tad, takva je priroda štoperskog posla) da kažeš - aha, jesam vam reko...
AmiĐa_Idriz

#1569 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by AmiĐa_Idriz »

Ti živiš u oblacima mala. Kad ćemo se više spustiti na zemlju i skontati da smo prosječna reprezentacija i da je npr. Šunjić za takvu trenutnu reprezentaciju upravo Maldini.
cyprus

#1570 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by cyprus »

Black swan wrote:
cyprus wrote:De da i ja probam :D

Prvo, zaboravite na Ligu nacija kao dio kvalifikacija za EP... Primarna namjena LN nije to, nego je ona takmičenje za sebe... U tom takmičenju je nama cilj osvojit prvo mjesto u svojoj grupi i tako se plasirati u ovaj A razred (trenutno smo B)...

Nakon što završe ove grupe LN-a, započinju prave kvalifikacije... Tamo će iz svake grupe po dvoje prvoplasiranih ić na prvenstveno... Međutim, ostat će još četiri upražnjena mjesta...

Eh, tek će onda nesrećnici koji nisu prošli te kvalifikacije, a usput su bili solidni u LN dobiti drugu šansu... I to na način da će svaki razred (A, B, C i D) imati svoj plej of za odlazak na prvenstvo, sastavljen ne nužno od pobjednika grupa, nego od najbolje plasiranih reprezentacija koje nisu ostvarile plasman na EP već kroz kvalifikacije...

Najkomplikovaniji dio je taj što će evidentno najjačem razredu A vjerovatno faliti ekipa da oforme svoj plej of... Zbog toga će oni kojima malo zafali da upadnu u plej of razreda B upast u plej of razreda A... Moguće je i da zafali ekipa za plej of razreda B - u tom slučaju će isti biti popunjen onima iz razreda C koji su na redu iza učesnika njegovog plej ofa...

I tako ćemo imati četiri plej ofa, koji će nam dati četiri preostala učesnika EP... Svaki će imat svoje polufinale i finale...

U međuvremenu će se odigrati i fajnl for, u kojem će učestvovati ova krema iz razreda A... Naime, četiri pobjednika grupa iz razreda A će razigravati za titulu osvajača Lige nacija, ali to već nema nikakve veze sa EP... Teoretski je moguće da se osvajač LN uopšte ne plasira na EP...

Eto, da jebeš ne može jednostavnije :D
prekomplicirano
:zid:

Gdje ti nestade onaj post o tome kako je najbolje biti sa sebi sličnima? :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1571 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Tomahawk11 »

AmiĐa_Idriz wrote:Ti živiš u oblacima mala. Kad ćemo se više spustiti na zemlju i skontati da smo prosječna reprezentacija i da je npr. Šunjić za takvu trenutnu reprezentaciju upravo Maldini.
Kad odu Džeko i Pjanić.
Možda ni tad.
Znaš nas, jebo nas.
shalla

#1572 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by shalla »

Šunjić realno 80% utakmica za reprezentaciju odigrao maestralno tako da :thumbup:
Korisničkoime

#1573 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Korisničkoime »

Ne radi se o tome da sam u oblacima ili da kontam da smo super sila u fudbalu pa da nam je Sunjic bezpotreban jer imamo Nestu i Maldinija jbg ko god me na ovon forumu 1% upratio takodjer zna da ne pljujem po nasim igracima, milion puta sam rekao da cemo Spahica od blata pravit kada ode bez obzira kakav je van terena i koliko istine ime u mahalskim pricama.
Radi se upravo o tome da ako nam je Sunjic maestralan i vrh u odbrani reprezentacije onda na se crno pise.
Nas najskolovaniji stoper je Bickacic ujedno i najsigurniji sa loptom odnosno tehnicki najbolji nakon njega Vranjes na mjestu stopera i vec to dovoljno govori da smo u problemima kada je u pitanju odbrana jer ako je Bicakcic i nekako prosjecan onda je Vranjes ispod prosjecan stoper barem ako pricamo o nekom nivou EP-a.
Sunjic je jos jedan level ispod navedene dvojice a sa ovom dvojicom smo vec tanki i tako da imamo problem u odbrani koji ce se pokazati u kvalifikacijama.
Da ne zapocinjem pricu o golmanima i o tome da Prosinecki haman da ima ideju da i golmane aktivno ukljuci u igru sto ni Begovic a ni Sehic ne mogu. U ove dvije utakmice svaka povratna lopta na Sehica je bila moguci izvor belaja a o njegovom istrcavanju na visoke lopte i stalnom boksanju viskokih lopti te ispucavanjima koja idu u vidi glave Sarica da ne i govorim.
Znaci imamo problem u kompletnoj odbrani te u ovako slabijem djelu ekipe mislim da je Sunjic najslabija karika pogotovo ako se hoce igrato to sto Prosinecki zahtjeva.
luckylaka

#1574 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by luckylaka »

Korisničkoime wrote:Ne radi se o tome da sam u oblacima ili da kontam da smo super sila u fudbalu pa da nam je Sunjic bezpotreban jer imamo Nestu i Maldinija jbg ko god me na ovon forumu 1% upratio takodjer zna da ne pljujem po nasim igracima, milion puta sam rekao da cemo Spahica od blata pravit kada ode bez obzira kakav je van terena i koliko istine ime u mahalskim pricama.
Radi se upravo o tome da ako nam je Sunjic maestralan i vrh u odbrani reprezentacije onda na se crno pise.
Nas najskolovaniji stoper je Bickacic ujedno i najsigurniji sa loptom odnosno tehnicki najbolji nakon njega Vranjes na mjestu stopera i vec to dovoljno govori da smo u problemima kada je u pitanju odbrana jer ako je Bicakcic i nekako prosjecan onda je Vranjes ispod prosjecan stoper barem ako pricamo o nekom nivou EP-a.
Sunjic je jos jedan level ispod navedene dvojice a sa ovom dvojicom smo vec tanki i tako da imamo problem u odbrani koji ce se pokazati u kvalifikacijama.
Da ne zapocinjem pricu o golmanima i o tome da Prosinecki haman da ima ideju da i golmane aktivno ukljuci u igru sto ni Begovic a ni Sehic ne mogu. U ove dvije utakmice svaka povratna lopta na Sehica je bila moguci izvor belaja a o njegovom istrcavanju na visoke lopte i stalnom boksanju viskokih lopti te ispucavanjima koja idu u vidi glave Sarica da ne i govorim.

Znaci imamo problem u kompletnoj odbrani te u ovako slabijem djelu ekipe mislim da je Sunjic najslabija karika pogotovo ako se hoce igrato to sto Prosinecki zahtjeva.
Cini mi se da nikad nismo imali sigurnijeg golmana u istrcavanju na visoke lopte kao sto je Sehic
Tomahawk11
Globalni moderator

#1575 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Tomahawk11 »

Nisi ti to, lucky, nešto dobro vidio.
Šehić je prošle sezone u Qarabagu baš loše izlazio na te visoke lopte.
Nije se to promijenilo nešto puno ni sad, to mu je baš slaba tačka.
Post Reply