La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#14551 Re: La Liga Santander

Post by plain vanilla »

Kmecanje do daske? Bukvalno samo ja pisala :lol:
kakotakonikako

#14552 Re: La Liga Santander

Post by kakotakonikako »

plain vanilla wrote: 17/08/2025 15:45 Kmecanje do daske? Bukvalno samo ja pisala :lol:
Pa kad kmecis do daske :D
ultima_palabra

#14553 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

Atletico i dalje po starom. Kad ce se zapitati da nije mozda do trenera?
B6Redhell

#14554 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Cholo je vec godinama ko karlo prosle sezone. Bez ideje i ikakve karizme, a vazi za jednog od najplacenijih trenera..
Billy The Pljuc

#14555 Re: La Liga Santander

Post by Billy The Pljuc »

Kae klix novinar Real počeo pohod na titulu :P, bgmi ako ove sezone završe i drugi neka se nogom u guzice udaraju.
JMGuti

#14556 Re: La Liga Santander

Post by JMGuti »

Billy The Pljuc wrote: 19/08/2025 23:22 Kae klix novinar Real počeo pohod na titulu :P, bgmi ako ove sezone završe i drugi neka se nogom u guzice udaraju.
A koji su konkretno razlozi zasto smatras da se mogu nogom u guzicu udarati ako zavrse drugi u LL? Pa nije Premiership.
Billy The Pljuc

#14557 Re: La Liga Santander

Šta napisati a da ti ne povrijedim navijačke osjećaje?

Dominirali su, stvarali koliko su mogli s obzirom da se Osasuna branila k'o Žepa i nisu zabijali do najblaže rečeno kontroverznog penala. Kontakt jeste bio, ne dovoljno intezivan i trajan da bi se, barem po mom mišljenju, pokazalo na kreč. Tačno se vidi na snimku protok vremena od prestanka kontakta do kraja procesa obrade informacija i odluke Mbappea da padne. Helem, zaslužili jesu da upišu pobjedu ali nam ništa novo pokazali nisu, kilavo i jalovo i bez obzira što se prvi mačići u vodu bacaju meni sveukupan dojam kaže da ni ove sezone neće uspjeti doći do bilo kojeg trofeja. Sezona jeste tek počela i duga će biti, nezahvalno je prognozirati uopšte ali eto neka ostane upisano moje viđenje stvari. Nimalo im ne vjerujem a biti će pred njima još mnogo ovakvih utakmica ove sezone i kuknjave sa obje strane (ZA i PROTIV), kako meni sve izgleda potrajaće povratak na sami vrh još neko vrijeme.
ultima_palabra

#14558 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

Niko na kompletnom internetu ne problematizira taj penal, rijetko ces vidjeti cistiji penal. Igra kilava, ali sta ocekivati sa skracenom predsezonom i samo jednom prijateljskom? Forma ce se morati graditi u hodu a dotad je vazno ne gubiti bodove.
Billy The Pljuc

#14559 Re: La Liga Santander

Ma neka ga je svirao, ne problematiziram ja isto, mada im ga ja ne bih svirao ne može se reći da je nezasluženo. Pišemo o jednom Realu, otvaranju sezone pred domaćim navijačima i pobjedi od 1:0 golom iz penala. Vjerujem da ni najzagriženiji navijači Reala nisu sretni s istim. Jesu imali dugu sezonu, nastup na svjetskom klupskom koji njihov najveći konkurent nije morao igrati, premalo vremena itd.itd. Šta reći onda za daleko "manje" klubove koji prolaze kroz isto možda i gore od jednog Reala.

Helem, i prošle sezone su otvorili kilavo sa Majorkom u gostima, istu ovu Osasunu razbili kući uz Vinijevu odličnu partiju s tim da je taj meč došao mnogo kasnije nego sad. Ruku na srce ovaj put je išlo na stranu Reala, šta će biti kad ovakve utakmice ne budu išle Realu u korist a vjerujem da će ih biti. Forma? Daj Bože, otvoriće im se ponekad ali da imam neki utisak da je to Real koji je "u pohodu" na nešto daleko od istog.

Nije to to druže.
Crvena Tifoza

#14560 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

Sve cisto ko suza :lol:

Trappist

#14561 Re: La Liga Santander

Post by Trappist »

Crvena Tifoza wrote: 20/08/2025 15:10 Sve cisto ko suza :lol:

jos u prvom kolu odmah :lol:
Sid the sloth

#14562 Re: La Liga Santander

Post by Sid the sloth »

:lol: :lol: :lol: :lol:
VAR je u Spaniji proizvoljan, Tebas rekao.
ultima_palabra

#14563 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

Based on the search results, the most recent penalty involving Mbappé against Osasuna was in Real Madrid's 1-0 victory on August 19, 2025 (yesterday). Here's the analysis of whether the penalty was justified:
The Incident
The penalty occurred in the 51st minute when Mbappé made "a nice run through the right side of the area, followed by a neat cutback move" before being fouled by Juan Cruz's "unnecessary lunge" or "sliding tackle inside the area" ESPNThe Star.
Was It Justified?
Yes, the penalty appears to be justified based on multiple reports:
Clear Contact: Multiple sources describe it as Cruz's "reckless lunge" and "unnecessary lunge on the right side of the area" that "felled Mbappe" The StarbeIN SPORTS. The foul by Juan Cruz on Mbappe was described as being "punished with a penalty" UEFA explain why Kylian Mbappe penalty was overturned after farcical six minute wait.
No Controversy Mentioned: Unlike some other Mbappé penalty incidents (such as the overturned one against Arsenal), none of the reports suggest this decision was controversial or disputed. While one source mentions "controversy over the decision," it seems to be referring to general debate rather than suggesting the penalty was wrong Mbappé converts penalty kick as Real Madrid beats Osasuna 1-0 in Spanish league opener - myMotherLode.com.
Tactical Context: The reports indicate "Osasuna shot themselves in the foot" with the foul, suggesting it was an avoidable mistake by the defending team rather than a questionable referee decision Kylian Mbappe penalty earns Real Madrid win over Osasuna | beIN SPORTS.
Execution
Mbappé successfully converted the penalty, sending the goalkeeper the wrong way and slotting it into the bottom-right corner ESPNSPORTbible.
Historical Context
It's worth noting that Real Madrid have been awarded 85 penalties in LaLiga since 2016-17, "at least 15 more than any other club" in that timeframe Kylian Mbappe penalty earns Real Madrid win over Osasuna | beIN SPORTS, which has led to some general discussion about Madrid's penalty frequency, but this specific incident appears to be a clear foul.
Verdict: Based on the available evidence, the penalty appears to have been correctly awarded for a clear foul by Juan Cruz on Mbappé in the penalty area.
LSD

#14564 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

:lol: :lol:
Point.

#14565 Re: La Liga Santander

Post by Point. »

Znači već u prvog kolu sudije šilje za ove hahare iz Madrida.
JMGuti

#14566 Re: La Liga Santander

Post by JMGuti »

Billy The Pljuc wrote: 20/08/2025 04:55 Šta napisati a da ti ne povrijedim navijačke osjećaje?

Dominirali su, stvarali koliko su mogli s obzirom da se Osasuna branila k'o Žepa i nisu zabijali do najblaže rečeno kontroverznog penala. Kontakt jeste bio, ne dovoljno intezivan i trajan da bi se, barem po mom mišljenju, pokazalo na kreč. Tačno se vidi na snimku protok vremena od prestanka kontakta do kraja procesa obrade informacija i odluke Mbappea da padne. Helem, zaslužili jesu da upišu pobjedu ali nam ništa novo pokazali nisu, kilavo i jalovo i bez obzira što se prvi mačići u vodu bacaju meni sveukupan dojam kaže da ni ove sezone neće uspjeti doći do bilo kojeg trofeja. Sezona jeste tek počela i duga će biti, nezahvalno je prognozirati uopšte ali eto neka ostane upisano moje viđenje stvari. Nimalo im ne vjerujem a biti će pred njima još mnogo ovakvih utakmica ove sezone i kuknjave sa obje strane (ZA i PROTIV), kako meni sve izgleda potrajaće povratak na sami vrh još neko vrijeme.
Ma jok, nisam ja taj da mi vrijedjas osjecaje. Dovoljno dugo pratim Real da su mi stvari jasne kao dan. Ali mislim da cemo se sloziti da je tvoja prvobitna reakcija na ovaj rezultat bila malo pretjerana. Osim sto si analizirao utakmicu protiv Osasune koja nije stvorila nijednu sansu, a vecinu vremena se branila sa zadnjom linijom od 6 igraca, a da pritom, recimo, nisi analizirao poraz Atletica od Espanyola koji bi trebao ugroziti Realovo drugo mjesto, nisi dao neki drugi valjan argument. Zato sam i rekao nije ovo Premiership, ovo je liga za klasu slabija od engleske. Ali se svakako slazemo da su kilavi, jalavi, nisu pokazali nista. 50% suteva uputili su Realovi branici. Katastrofa

Ja samo mislim da, koliko god je Real los, Atletico je jos losiji.

A Barca nikad nije imala otvoreniji put prema naslovu prvaka.

Yamal strasan, Raphinha odlican, Lewa klasa oduvijek, vezni red brutalan.
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#14567 Re: La Liga Santander

Post by JelBistro »

Klasika. Roj ovih muha se skupi i misle da su najpametniji ukazujući na dio kolača koji se samo njima sviđa.
Nisu očistili gov*a ni iz svoje avlije iz prvog kola, ali za podjebavanje su tu prvi.

Preporučio bi pojedinima (naći će se oni) da se drže svoje stočarske lige i fudbala a takve komentare
i analize ostave u te svrhe.
Sid the sloth

#14568 Re: La Liga Santander

Post by Sid the sloth »

Gdje si strĆnjak i znalac sa klixa, nismo te prepoznali :lol: Hvala sto preporucujes iako niko nije trazio preporuke.
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#14569 Re: La Liga Santander

Post by JelBistro »

Ne traži niko ni vaše bljuc komentare pa tu smo.
Mislim kontam ja taj amaterizam i domaći prostakluk kada se uvuče pod kožu.

Simpatizeri :lol:
ultima_palabra

#14570 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

Ova tema je septicka jama foruma. Na temi Premijer ligi BiH ima vise objektivnosti.
Sid the sloth

#14571 Re: La Liga Santander

Post by Sid the sloth »

JelBistro wrote: 21/08/2025 12:46 Ne traži niko ni vaše bljuc komentare pa tu smo.
Mislim kontam ja taj amaterizam i domaći prostakluk kada se uvuče pod kožu.

Simpatizeri :lol:
Bar ne bacamo preporuke forumasima koji iste nisu trazili.
Naravno da kontas po vlastitoj kozi ;)
B6Redhell

#14572 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

JelBistro wrote: 21/08/2025 09:43 Klasika. Roj ovih muha se skupi i misle da su najpametniji ukazujući na dio kolača koji se samo njima sviđa.
Nisu očistili gov*a ni iz svoje avlije iz prvog kola, ali za podjebavanje su tu prvi.

Preporučio bi pojedinima (naći će se oni) da se drže svoje stočarske lige i fudbala a takve komentare
i analize ostave u te svrhe.
Šakica kantalončića imaju obraza bacati komentare nakon njihove prve utakmice protiv mallorce i onakvih odluka..
a cirkusaaa :lol:
LSD

#14573 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

Cergasi pocinju ponovo sa svojim pizdarijama.

Zbilja su besramni.
B6Redhell

#14574 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Ajd ne kmeči :run: jbte posto si gori od onog meni prvog najmrzeg ljigavog. Preuzet ces titulu. Polahko
LSD

#14575 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

Osjecaj je obostran, budi siguran. Mislio sam da si covjek.
Greska u procjeni.
Post Reply