Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
duminjo

#3151 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by duminjo »

Sušić ostao bez ponajboljeg igrača za susret u Latviji!

http://mojusk.ba/vijesti.php?id=8573

nadat se da ce pjana bit spreman i nedo bog kakve povrede u finalu kupa italije protiv lacija.

bice dobro finale: lacio-roma / pjanic i lulic u jednom od najviceih derbija na svijetu :mrgreen:
MOSALJOZE

#3152 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by MOSALJOZE »

Image
Del Bosque u Brazil vodi po 20 svjetskih i evropskih prvaka
Ta će Španci pored nas :D
horion_bosona

#3153 Kup konfederacija 2013

Post by horion_bosona »

ovo gore je sastav Spanije za Kup konfederacija 2013

moderator neka odluci da li ima potrebe otvarati zasebnu temu

od 15. do 30. juna... satnica na slici je po nasem vremenu, moce se pratiti

Image

Tahiti :D jedini igrac koji im igra vani je Marama Vahirua (Nancy, posudjen Panthrakikosu)
Mustang1

#3154 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mustang1 »

Evo i Suareza ..Cisto da ne zaboravi igrati :D
gorgonzola

#3155 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by gorgonzola »

Da ne otvaram temu,ali danas sam se iznenadio kad sam procitao da rep. hrvatske vrsi pripreme u medjugorju? Nikad nisam cuo da neka rep radi pripreme u drugoj drzavi, ili su to oni prisvojili medjugorje? Mislim da bi fs BiH trebao nesto uciniti u vezi ovoga.
karanana

#3156 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by karanana »

Hrvatska reprezentacija cesto trenira i u sloveniji u onim nakim toplicama pola sata od zagreba.
gorgonzola

#3157 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by gorgonzola »

KvaziExpert wrote:
gorgonzola wrote:Da ne otvaram temu,ali danas sam se iznenadio kad sam procitao da rep. hrvatske vrsi pripreme u medjugorju? Nikad nisam cuo da neka rep radi pripreme u drugoj drzavi, ili su to oni prisvojili medjugorje? Mislim da bi fs BiH trebao nesto uciniti u vezi ovoga.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/nagura ... /091120041
ma meni to nije normalno .ali eto neko misli drugacije.
kamen spoticanja

#3158 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by kamen spoticanja »

karanana wrote:Hrvatska reprezentacija cesto trenira i u sloveniji u onim nakim toplicama pola sata od zagreba.
Oni su i sloveniju prisvojili :D
Baltazar_khan

#3159 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baltazar_khan »

gorgonzola wrote:Da ne otvaram temu,ali danas sam se iznenadio kad sam procitao da rep. hrvatske vrsi pripreme u medjugorju? Nikad nisam cuo da neka rep radi pripreme u drugoj drzavi, ili su to oni prisvojili medjugorje? Mislim da bi fs BiH trebao nesto uciniti u vezi ovoga.
sram ih bilo! hajmo u međugorje da ih otjeramo nazad u hrvatsku :-) :roll:
limeni

#3160 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by limeni »

ovo sto radi stimac je cisto pljuvanje u lice bosancima i hercegovcima, prvo nam otima igrace pa se sada priprema kod nas..FUUJ!
karanana

#3161 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by karanana »

Trose pare u bih. Svaka cast. Da hoce vise timova doci.
Jack Be Nimble

#3162 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Jack Be Nimble »

Obicno ako trener zeli da udalji igrace od medija, zena/djevojaka odu u neku rupu ili tudju zemlju. Tako je Fabio vodio Engleze na eksurziju po Alpama. Ako savez ima para onda se i moze.
dalmatinka

#3163 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by dalmatinka »

kamen spoticanja wrote:
karanana wrote:Hrvatska reprezentacija cesto trenira i u sloveniji u onim nakim toplicama pola sata od zagreba.
Oni su i sloveniju prisvojili :D
A tek Austriju?
http://www.index.hr/euro-2012/clanak/sv ... 17240.aspx
Ksenofobija se širi ko Caulerpa racemosa :roll:
dalmatinka

#3164 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by dalmatinka »

psy5000 wrote:ma ko je diro dalmatinerka :oops:
dalmatinku! :evil: :D
horion_bosona

#3165 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by horion_bosona »

vode Irci na Wembleyu, :D jest da je samo prijateljska al zapalise baklju

come on you boys in green
MOSALJOZE

#3166 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by MOSALJOZE »

duminjo

#3167 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by duminjo »

odr0n

#3168 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by odr0n »

U ovoj našoj grupi trebalo bi obratiti pažnju na ekipu Litvanije. Oni su nam "desna ruka" u ovim kvalifikacijama, jer su nam bukvalno izbacili jednog konkurenta iz igre, Slovake, odigravši sa njima u oba meča 1:1. A i u sljedećem meču bi nam također mogli učiniti i to još već uslugu, igraju protiv Grka na svom terenu, Grka koje smo otresli i koji su demoralisani, također ovo je Litvancima krucijalna šansa da se priključe borbi za 2. mjesto i baraž, još jednom napomenuti da su protiv Slovaka igrali neriješeno oba puta. Polažem ogromne nade da bi Litvanci u petak mogli izvući jedan solidan X ili čak pobjedu, protiv takvih uzdrmanih Grka, ma barem X koji bi u slučaju naše pobjede nad Latvijom, u šta ne sumnjam, donio bodovnu razliku od 5 ili 6 bodova nad ostalim konkurentima 2. i 3. mjesta u grupi.

Mislim da bi ovo kolo moglo da bude ključno u čitavim kvalifikacijama, odnosno taj meč Litvanija - Grčka ako završi X, nakon toga Grci će sve 3 utakmice igrati na domaćem terenu, a jednu i protiv Slovaka, te bi i taj meč mogao mogao da bude ko joker u slučaju da sada protiv Litvanaca ne bude X. Takav rasplet bi nam dao za pravo da jednom kiksamo u dvomeču protiv Slovaka, te opet nam ne naškodi jer ćemo igrati protiv Lihtenštajna i Litvanaca (koje smo otresli 3:0). Historijski dan na osnovu tog raspleta, nadam se bi trebao da bude jedno kolo prije završetka kvalifikacija, odnosno 11. Oktobar 2013., kada bi u Zenici jednom mangupskom pobjedom nad Lihtenšajnom, trebali obezbjedit direktnu kvalifikaciju na SP u Brazilu. :bih:

Znači u petak osim za naše, navijam i za Litvanske Zmajeve! Image
Idemedosumom

#3169 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

Ja se ne bih previse nadao da ce Litvanci dobiti Grke. Ne smijemo se na to oslanjati. Dovoljno smo jaki da sami sebi obezbijedimo prvo mjesto, bez da kalkulisemo kako ce drugi u grupi odigrati.

Mislim da cemo Latviju zgazit s jedno 4-5 dobrih golova.

A sto se tice Grcke, mislim da je najbolje neobazirat se na njih, s njima smo mi zavrsili. Rijesiti Latviju aBd i onda se skoncentrisati protiv Slovacke, jer je taj dvomec ono najteze sto je preostalo u ovim kvalifikacijama (tako ja mislim).

Ako dobijemo i Latviju, pa zatim i Slovacku kod kuce, mislim da ce to bit 90% posla odrađeno :bih:
odr0n

#3170 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by odr0n »

Naravno da trebamo "u se i svoje kljuse", ali ne možemo ni kalkulacije ostalih negirati, evo samo u ovom slučaju Litvanaca koji su Slovacima uzeli bodove u oba meča, jako puno nam je to pomoglo jer da su Slovaci pobjedili u ta oba meča, sada bi umjesto 8 imali 12 bodova, te bi kvalifikacije bile neizvjesne do zadnje minute. Mislim da Litvanci u ovoj situaciji imaju kapacitet odigrati X protiv Grka, pobjeda jeste povelik zalogaj, ali protiv uzdrmane ekipe sve je moguće, ni protiv Slovaka im niko nije davao šansu, ali ljudi potvrdiše kapacitet u oba navrata. :)
duminjo

#3171 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by duminjo »

Idemedosumom wrote:Ja se ne bih previse nadao da ce Litvanci dobiti Grke. Ne smijemo se na to oslanjati. Dovoljno smo jaki da sami sebi obezbijedimo prvo mjesto, bez da kalkulisemo kako ce drugi u grupi odigrati.

Mislim da cemo Latviju zgazit s jedno 4-5 dobrih golova.

A sto se tice Grcke, mislim da je najbolje neobazirat se na njih, s njima smo mi zavrsili. Rijesiti Latviju aBd i onda se skoncentrisati protiv Slovacke, jer je taj dvomec ono najteze sto je preostalo u ovim kvalifikacijama (tako ja mislim).

Ako dobijemo i Latviju, pa zatim i Slovacku kod kuce, mislim da ce to bit 90% posla odrađeno :bih:
ja bih rekao 99% i da su to sad utakmice koje ce prelomiti kvalifikacije u nasoj grupi
hrle1976

#3172 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by hrle1976 »

odr0n wrote:Naravno da trebamo "u se i svoje kljuse", ali ne možemo ni kalkulacije ostalih negirati, evo samo u ovom slučaju Litvanaca koji su Slovacima uzeli bodove u oba meča, jako puno nam je to pomoglo jer da su Slovaci pobjedili u ta oba meča, sada bi umjesto 8 imali 12 bodova, te bi kvalifikacije bile neizvjesne do zadnje minute. Mislim da Litvanci u ovoj situaciji imaju kapacitet odigrati X protiv Grka, pobjeda jeste povelik zalogaj, ali protiv uzdrmane ekipe sve je moguće, ni protiv Slovaka im niko nije davao šansu, ali ljudi potvrdiše kapacitet u oba navrata. :)

Pa ni Latviji niko nedaje sansu protiv BiH ali ko zna lopta je okrugla i tekma traje 90tak minuta. Iskren da budem pripravne utakmice protiv Alzira, Omana te USA nemaju ne govore nista. A ni ta grupa nije cemu po jacini drigih reprezentacija tako da jacina BiH selekcije je jako manipulirana.
odr0n

#3173 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by odr0n »

hrle1976 wrote:
odr0n wrote:Naravno da trebamo "u se i svoje kljuse", ali ne možemo ni kalkulacije ostalih negirati, evo samo u ovom slučaju Litvanaca koji su Slovacima uzeli bodove u oba meča, jako puno nam je to pomoglo jer da su Slovaci pobjedili u ta oba meča, sada bi umjesto 8 imali 12 bodova, te bi kvalifikacije bile neizvjesne do zadnje minute. Mislim da Litvanci u ovoj situaciji imaju kapacitet odigrati X protiv Grka, pobjeda jeste povelik zalogaj, ali protiv uzdrmane ekipe sve je moguće, ni protiv Slovaka im niko nije davao šansu, ali ljudi potvrdiše kapacitet u oba navrata. :)

Pa ni Latviji niko nedaje sansu protiv BiH ali ko zna lopta je okrugla i tekma traje 90tak minuta. Iskren da budem pripravne utakmice protiv Alzira, Omana te USA nemaju ne govore nista. A ni ta grupa nije cemu po jacini drigih reprezentacija tako da jacina BiH selekcije je jako manipulirana.
Manipulirana? :lol: Ova nebuloza je otklonjena u meču protiv Grčke, i BiH i Grci su do tog dvoboja bili neporaženi u desetak utakmica, nakon čega je BiH pokazala jačinu koju ti zoveš manipuliranom i razvalila ih. :wink: Latvijicima se nema na kojoj osnovi davati ikakva šansa protiv nas, za razliku od Litvanaca i njihovih izjednačenih duela protiv Slovaka, te demoralisanih Grka nakon meča protiv nas, na osnovu čega se Litvancima protiv Grka može dati šansa za neriješen ishod ili kladioničarski 1X (1,87 kvota).
hrle1976

#3174 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by hrle1976 »

odr0n wrote:
hrle1976 wrote:

Manipulirana? :lol: Ova nebuloza je otklonjena u meču protiv Grčke, i BiH i Grci su do tog dvoboja bili neporaženi u desetak utakmica, nakon čega je BiH pokazala jačinu koju ti zoveš manipuliranom i razvalila ih. :wink: Latvijicima se nema na kojoj osnovi davati ikakva šansa protiv nas, za razliku od Litvanaca i njihovih izjednačenih duela protiv Slovaka, te demoralisanih Grka nakon meča protiv nas, na osnovu čega se Litvancima protiv Grka može dati šansa za neriješen ishod ili kladioničarski 1X (1,87 kvota).
BiH je na nivou Alzira, Omana i USA pa zato igraju sa njima prijateljske :wink: nije ni Susic glup, zna da sada nedostaje samo jedan poraz na taj mentalitet i sve pada u vodu :lol:
KPNCTNJAH

#3175 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by KPNCTNJAH »

A kako se tvoja reprezentacija zove okano ?
Locked