Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cindrlimindrli

#3026 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

OpusDei wrote:Ne bih to zelio, iskreno. Mislim haj i nekako ako je dugo zivio ovdje, ako ima neke veze sa BiH, ako je voli i ima prijateje a mozda i rodbinu ovdje, ali ne bi da naturaliziramo nekog random stranca onako kao u kosarci.
Ja bih sutra bez ikakvih predrasuda volio vidjeti nekog Ramireza iz 127 argentinske lige u dresu BiH ako bi
postao igrac kakav je Mesi. :D Svakako bi ga mi zvali Mustafa.
missko

#3027 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by missko »

Sarajevo1946 wrote:Igor Vukojević jeste pravoslavac, rekao je to više puta kad izađe na televiziju sa nekom novom pjesmom. :oops:

Misliš na Ognjena Vukojevića :D
Ognjena sam mislio ali zna se :D
ja71

#3028 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ja71 »

OpusDei wrote:
ja71 wrote:Sto se mene tice mozemo kao i Hrvati naturalizovati nekog
"pravog" stranca ako ce ovaj srcem igrati za BiH.
Ne bih to zelio, iskreno. Mislim haj i nekako ako je dugo zivio ovdje, ako ima neke veze sa BiH, ako je voli i ima prijateje a mozda i rodbinu ovdje, ali ne bi da naturaliziramo nekog random stranca onako kao u kosarci.
Mislim da sam se pogresno izrazio.
Htio sam reci ne bih imao nista protiv
a ne da sad mi trebamo nekoga ganjati tek da nesto pokazemo.
Muhamed Đakmić

#3029 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

Vi zaboravili na Ricarda Baiana? :oops:
ja71

#3030 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ja71 »

entry wrote: ...
Toliko o BEJHA nacionalnome timu.

P.S. Od ove dvojice iz BIH jedan dolazi iz dijela koji nije bas naklonjen BIH, tako da JEDAN JEDINI je izvorni Bosanac, a to je Edin Dzeko.
Cemu te podjele ?
Da li one koriste reprezentaciji ?

Politiku na stranu, Vranjes je podjednako reprezentativac kao i Dzeko i kao i svi "stranci".
i samo igracke kvalitete trebaju odlucivati ko ce biti u timu.

Ima i ona druga podjela: Ibisevic je bolji od Dzeke, ili obratno.
Stvarno se pitam je li to dobronamjerno i ko inicira takva pitanja ?
Srecom pa niko ne nasjeda na te budalastinje
cindrlimindrli

#3031 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

Sarajevo1946 wrote:Vi zaboravili na Ricarda Baiana? :oops:
On se ne racuna, dedo mu je iz Teslica, a lakse je dobio drzavljanstvo od Pjanica.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3032 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JoseMujica »

Jel to ima nekih kojima je muka od prvog mjesta i 13 bodova? :D

to je dobro...prvi znaci ozdravljena :D

dok skroz ne ozdravite sretno vam u barazu i srecno u borbi za treće mesto :lol:
entry

#3033 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by entry »

Pa da nije bilo Amerike Salihovicu i slicno nebi imali hljeba a kamoli za kopacke podrinjci.

Naravno, moze se dogoditi da bejha reprezentacija ode u Brazil, a tamo u grupi sa Sijera Leoneom, Laosom i strasnom Gvatemalom deranje vaGuzo ce biti, REALNO.

Pa zar moze bejha otici u 1/16 na SP?????

Realno??????

Pa ne moze kraljevi. Nema ona taj kapacitet.
I da neki zele moj ban. Pa tipicni Bosnjak na ISTINU reagira sa uhljepskim vapajima HELJP banuj ga.
Sve sto sam rekao je istina. Pola REPREZENTACIJE VAM JE STRANJSKE. SRAMOTA!!!

I sto je najgore opet vrbujete kojekakve Halilovice, Kolasince i slicno.

Zanci da rezimiramo, ni njemacka Vam nije ravna po pitanja stranih igraca.
Lakat Jebić

#3034 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Lakat Jebić »

zato cemo mi s njemackom finale da igramo :D
entry

#3035 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by entry »

JoseMujica wrote:Jel to ima nekih kojima je muka od prvog mjesta i 13 bodova? :D

dok skroz ne ozdravite sretno vam u barazu i srecno u borbi za treće mesto :lol:
Aludiras na Hrvatsku. Pa sine mamin, HRVATSKA IMA PRVIH MJESTA U KVALIFIKACIONIM GRUPAMA VISE NEGO BIH UCESCA U KVALIFIKACIJAMA. Osim toga Hrvatska je 4. reprezentacija svijeta po novoj FIFA ranking listi koja ce biti objavljena u aprilu.

Osim toga SLovacka je tu u 10 grama u kvaliteti kao i BIH. A da zaboravih reci, Lihtnestajn, Andora, Farski Otoci, San Marino itd kao i BIH nikada nisu igrali veliko takmicenje hahahaha

Slovacka, Latvija i nadasve Grcka jesu ;)
Co0l

#3036 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Co0l »

entry wrote:
JoseMujica wrote:Jel to ima nekih kojima je muka od prvog mjesta i 13 bodova? :D

Aludiras na Hrvatsku. Pa sine mamin, HRVATSKA IMA PRVIH MJESTA U KVALIFIKACIONIM GRUPAMA VISE NEGO BIH UCESCA U KVALIFIKACIJAMA. Osim toga Hrvatska je 4. reprezentacija svijeta po novoj FIFA ranking listi koja ce biti objavljena u aprilu.

Osim toga SLovacka je tu u 10 grama u kvaliteti kao i BIH. A da zaboravih reci, Lihtnestajn, Andora, Farski Otoci, San Marino itd kao i BIH nikada nisu igrali veliko takmicenje hahahaha

To nije sprijecavalo Hrvate da prosli baraz Boga mole da ne izvuku nas :bih:
cindrlimindrli

#3037 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

entry wrote: Slovacka, Latvija i nadasve Grcka jesu
Ma jesu, evo neki dan nas rasturise.

Slovaci isto,

A Latvija, e sto nas ti likovi napatise

E haj sad bekane, navrati opet kad se dobro isplaces. :)
AmiĐa_Idriz

#3038 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by AmiĐa_Idriz »

cindrlimindrli wrote:
entry wrote: Slovacka, Latvija i nadasve Grcka jesu
Ma jesu, evo neki dan nas rasturise.

Slovaci isto,

A Latvija, e sto nas ti likovi napatise

E haj sad bekane, navrati opet kad se dobro isplaces. :)
e jesmo slabi u vražiju strinu :x
entry

#3039 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by entry »

Co0l wrote:
entry wrote:

To nije sprijecavalo Hrvate da prosli baraz Boga mole da ne izvuku nas :bih:
Iskreno ne interesuje me ni Hrvatska hoce li biti prva ili druga. Ja govorim samo o realnim stvarima. Ne znam zasto se pojedinci loze?

Kod Hrvata "stranci" su:

-Eduardo (Brazil)
-Sammir (Brazil)
-Simunic (Australija)
-Lovren (BIH)
-Corluka (BIH)
-Ilicevic (Njemacka)
-Rakitic (Svicarska)
-Kovacic (Austrija)
-Jelavic (BIH)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3040 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JoseMujica »

entry wrote:

nema se potrebe aludirati...tabele su veoma egzaktne...sretno vam u barazu i nadam se da ćete dobiti dostojnog protivnika da demonstrirate umijeće...Portugal se već odomaćio u regiji...Francuzi su vam isto Sega...Engleze znate...vidimo se u Riu ;-)

a btw kod naših naturalizacija radi se o ljudima porijeklom iz BiH...nema kod nas dovodjenja djece s kraja svijeta i dijeljenja pasosa da se udovolje apetiti jednog mafijaša i trgovca robljem
cindrlimindrli

#3041 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

entry wrote:Iskreno ne interesuje me ni Hrvatska hoce li biti prva ili druga
Pretpostavljam da tebe zanimaju ovi:

:D

A evo sad kako mi koji ne znamo odigramo sa istom ekipo.

Patnja, ziva patnja. :)
Charuga
Globalni moderator

#3042 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» entry

14 dana

Ostali, drzite se teme ...
simonese

#3043 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by simonese »

hvata me Brazislka groznica
shake69

#3044 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by shake69 »

Ovaj provokator koji prigovara odakle dolaze reprezentativci BiH ne samo sto zmiri pred faktima o 'Vatrenima' vec i o Dancima, recimo, onim koji su 1992 g. osvojili EP a u kojima nije bilo igraca iz danske lige i dugo je tako ostalo. Tek odnedavno imaju ponekog igraca iz Brondby i Kopenhagena. Ima jos primjera slabijih nacionalnih prvenstava gdje su nuzno igraci iz stranih liga, ali porijeklom iz te zemlje. Pogledajte koliko je nastup za BiH osnazio i povezanost nasih igraca s BiH, poboljsanju njihovog jezika, veza s familijom na primjerima Begovica, Pjanica, Lulica itd. Ako Bog da, nakon Brazila nama se smijesi i EP jer cemo imati jos iskusniju reprezentaciju tako da 'susjedi' i istocne komsije ce na nas posve ozbiljno morati uvazavati nasu snagu a i FIFA ranking. Nadam se u novembru oko 14-15 mjesta! :bih:
Eborg

#3045 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Eborg »

Lulic je rodjen i odrastao u BiH, isao u skolu u Jablanici. Kao dijete otisao u Svicarsku iskljucivo zbog fudbala. Nije on klasicni "dijasporac", samo je napravio transfer u Svicarsku jos u osnovnoj skoli.
Idemedosumom

#3046 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

Meni ova nasa situacija nikako nije jasna. Hrvati iz Hrvatske su koliko sam ja vidio i upoznao pravo fini ljudi. Njima je drago sto im komsije (mi 8) ) dobro igraju i sto ce se aBd kvalifikovat i direktno otici u Brazil.

A ovi lafo "croati" sto su iz BiH, e oni su protiv BiH. Pa vala ako toliko ovu zemlju ne volis onda odseli. Problem je sto te oni tamo pravi "Hrvati" ne zele i ne bendaju.

Ja bih iskreno volio da se pored BiH i Hrvatska i CG kvalifikuju za SP. I po mogucnosti izbjegnu baraz, jer tamo bi mogo bit pravi dzehennem.

A o tome da ce BiH do finala, polufinala i slicno dogurati je previse subjektivno misljenje, pod uticajem euforije. Mi imamo dobru ekipu ali nam fali puno iskustva. Realno je ocekivati da ne budemo zadnji u grupi, da nas ne nabijaju svi (kao sto se Srbija jednom provela).

Ja se samo nekako bojim da ce nas tamo neka teska grupa zapast, grupa smrti :run:
MOSALJOZE

#3047 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by MOSALJOZE »

Idemedosumom wrote:Meni ova nasa situacija nikako nije jasna. Hrvati iz Hrvatske su koliko sam ja vidio i upoznao pravo fini ljudi. Njima je drago sto im komsije (mi 8) ) dobro igraju i sto ce se aBd kvalifikovat i direktno otici u Brazil.

A ovi lafo "croati" sto su iz BiH, e oni su protiv BiH. Pa vala ako toliko ovu zemlju ne volis onda odseli. Problem je sto te oni tamo pravi "Hrvati" ne zele i ne bendaju.

Ja bih iskreno volio da se pored BiH i Hrvatska i CG kvalifikuju za SP. I po mogucnosti izbjegnu baraz, jer tamo bi mogo bit pravi dzehennem.

A o tome da ce BiH do finala, polufinala i slicno dogurati je previse subjektivno misljenje, pod uticajem euforije. Mi imamo dobru ekipu ali nam fali puno iskustva. Realno je ocekivati da ne budemo zadnji u grupi, da nas ne nabijaju svi (kao sto se Srbija jednom provela).

Ja se samo nekako bojim da ce nas tamo neka teska grupa zapast, grupa smrti :run:
Uvijek ti je tako bilo.Ali uvijek imaš one dobre i loše
Co0l

#3048 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Co0l »

Mislim da Hrvati mogu i kroz baraz bez vecih problema na svjetsko jer ce biti nosioci u barazu pa ce dobit nekog lakseg protivnika ko Turke u proslom barazu.Nece moci oni u barazu igrat protiv ovih jacih koje zapadne baraz.Osim ako u barazu bas ne budu sve reprezentacije poput Portugala ili Francuske.U tom slucaju bi i njima bilo jebeno.
MOSALJOZE

#3049 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by MOSALJOZE »

Co0l wrote:Mislim da Hrvati mogu i kroz baraz bez vecih problema na svjetsko jer ce biti nosioci u barazu pa ce dobit nekog lakseg protivnika ko Turke u proslom barazu.Nece moci oni u barazu igrat protiv ovih jacih koje zapadne baraz.Osim ako u barazu bas ne budu sve reprezentacije poput Portugala ili Francuske.U tom slucaju bi i njima bilo jebeno.
Vala ako nisi nosioc u barazu si ga POPUŠ**.Francuska,Hrvatska/Belgija,Švedska,Portugal,Grčka,Engleska/Crna Gora
Co0l

#3050 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Co0l »

MOSALJOZE wrote:
Co0l wrote:Mislim da Hrvati mogu i kroz baraz bez vecih problema na svjetsko jer ce biti nosioci u barazu pa ce dobit nekog lakseg protivnika ko Turke u proslom barazu.Nece moci oni u barazu igrat protiv ovih jacih koje zapadne baraz.Osim ako u barazu bas ne budu sve reprezentacije poput Portugala ili Francuske.U tom slucaju bi i njima bilo jebeno.
Vala ako nisi nosioc u barazu si ga POPUŠ**.Francuska,Hrvatska/Belgija,Švedska,Portugal,Grčka,Engleska/Crna Gora
Pa to i kazem s tim da ce Hrvatska prije biti nosilac nego sto nece.
Locked