Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Meho Kodro

#2951 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Meho Kodro »

Kako vide svog selektora u Hrvatskoj

Igor Delboy Stimac :D
Image
AmiĐa_Idriz

#2952 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by AmiĐa_Idriz »

Meho Kodro wrote:Kako vide svog selektora u Hrvatskoj

Igor Delboy Stimac :D
Image
kaka miješati nekoga sa legendom iz pekama :oops:
Korisničkoime

#2953 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Korisničkoime »

Sarajevo1946 wrote:To je manje - više ta ekipa i postavka, samo umjesto Pandže Vranješ, i (nadam se) Zukanović umjesto Salihovića.

Salihović je preloš igrač, bilo na lijevom krilu, bilo na lijevom beku, i redovno nam bude jedan od najlošijih u ekipi kad igra na tim pozicijama. Zato je bolje ili ga staviti na njemu prirodnu poziciju, ili ga držati na klupi.
Ok nije uvijek najbolje odigrao ali ipak je to pregrubo, mislim da bi Salihoviću trebala sezona bez povreda da igra. Čovjek je mislim u zadnjih 6 godina 7 puta bio povrijeđen od čega 2-3 puta teže. Kako tu ući u formu, taman kada dođe ponovo do snage i forme snađe ga povreda. Bayern ga je tražio iako je to bilo podavno mislim da Bayern rijetko kad traži loše igrače. Njemu samo treba vremena bez povreda.
Idemedosumom

#2954 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

Vranjes jest imao gresaka u prvoj utakmici protiv grka, ali poslije toga se iz utakmice u utakmicu popravlja (i to ne malo). Ja ne bih dao prednost Pandži nad Vranjesom zbog toga sto je dugo vremena bio van terena.

Dobro je sto prvu tekmu protiv slovaka igramo na domacem terenu. I cini mi se ako ih mi pobijedimo kod kuce, oni ce izgubiti skoro svaku nadu i sansu da se dokopaju baraza. U tom slucaju ce slijedeca gostujuca tekma protiv slovaka bit izuzetno lagana.
AmiĐa_Idriz

#2955 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by AmiĐa_Idriz »

Idemedosumom wrote:Vranjes jest imao gresaka u prvoj utakmici protiv grka, ali poslije toga se iz utakmice u utakmicu popravlja (i to ne malo). Ja ne bih dao prednost Pandži nad Vranjesom zbog toga sto je dugo vremena bio van terena.

Dobro je sto prvu tekmu protiv slovaka igramo na domacem terenu. I cini mi se ako ih mi pobijedimo kod kuce, oni ce izgubiti skoro svaku nadu i sansu da se dokopaju baraza. U tom slucaju ce slijedeca gostujuca tekma protiv slovaka bit izuzetno lagana.
pa zar se dovodi u pitanje pandža mjesto vranješa :?
irac300

#2956 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by irac300 »

Po meni je Vranješ zabetonirao poziciju drugog stopera. Sjajno se nadopunjava sa Spahićem i što je jako bitno za naš stil igre, s njim imamo jako pokretljiv stoperski par, kojeg je jako teško pretrčati (onaj prvi susret s Grčkom i onaj bijeg Samarasa više prepisujem Ognjenovoj tremi). Možemo na protivnika izvršiti jak presing, gdje nam stoperi komotno igraju na polovini igrališta, a da se ne plašimo kao ranijih godina da nam ljudi slože kontru kao od šale. Žao mi je Pandže, jer je momak jako korektan i nevjerovatno borben, ali Ognjen je trenutno kvalitetniji.
Co0l

#2957 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Co0l »

Jedino onda da Pandza uleti umjesto Spahica :D
AmiĐa_Idriz

#2958 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by AmiĐa_Idriz »

Co0l wrote:Jedino onda da Pandza uleti umjesto Spahica :D
MOŽE ! ! Hajmo početi potpisivati peticiju da pošaljemo papetu !!
AmiĐa_Idriz

#2959 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by AmiĐa_Idriz »

meščini da sam nešto ružno rek'o,čim je zavladala tišina i na ovoj TEMI !! :shock: :shock:
Muhamed Đakmić

#2960 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

Korisničkoime wrote:
Sarajevo1946 wrote:To je manje - više ta ekipa i postavka, samo umjesto Pandže Vranješ, i (nadam se) Zukanović umjesto Salihovića.

Salihović je preloš igrač, bilo na lijevom krilu, bilo na lijevom beku, i redovno nam bude jedan od najlošijih u ekipi kad igra na tim pozicijama. Zato je bolje ili ga staviti na njemu prirodnu poziciju, ili ga držati na klupi.
Ok nije uvijek najbolje odigrao ali ipak je to pregrubo, mislim da bi Salihoviću trebala sezona bez povreda da igra. Čovjek je mislim u zadnjih 6 godina 7 puta bio povrijeđen od čega 2-3 puta teže. Kako tu ući u formu, taman kada dođe ponovo do snage i forme snađe ga povreda. Bayern ga je tražio iako je to bilo podavno mislim da Bayern rijetko kad traži loše igrače. Njemu samo treba vremena bez povreda.
Ma kažem da je preloš na pozicijama lijevog beka i krila, na zadnjem veznom bi sigurno bio napredak u odnosu na Zahu.
Dead Man Walking

#2961 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Dead Man Walking »

Iako me Vranjes pozitivno iznenadio na stoperu jer ga prvenstveno vidim kao beka, on realno do sada i nije imao prilike da pokaze neko umjece protiv kvalitetne ekipe koja napada, a jedinu utakmicu gdje nas je protivnik malo stisnuo Ogi se i nije proslavio. Polako sa dizanjem u zvijezde.
KPNCTNJAH

#2962 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by KPNCTNJAH »

Vranjes se jeste popravio, ali opet pravi dosta gresaka. Sad protiv Grcke je nekoliko puta panicno izbijao loptu, a bilo je sasvim dovoljno prostora da primi loptu i zapocne napad, mozda je dobio takve instrukcije od Papeta, ali opet tu je pokazivao da igra sa dozom straha. I njihov gol (ako se dobro sjecam) je dosao nakon njegove greske na sredini terena.
IcedMFEarth

#2963 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by IcedMFEarth »

KPNCTNJAH wrote:Vranjes se jeste popravio, ali opet pravi dosta gresaka. Sad protiv Grcke je nekoliko puta panicno izbijao loptu, a bilo je sasvim dovoljno prostora da primi loptu i zapocne napad, mozda je dobio takve instrukcije od Papeta, ali opet tu je pokazivao da igra sa dozom straha. I njihov gol (ako se dobro sjecam) je dosao nakon njegove greske na sredini terena.
Ja se sjećam jedne situacije u kojoj je jednim potezom izbacio dva grka, a iza njega bio samo golman, mislim da to ne rade paničari :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2964 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JoseMujica »

KPNCTNJAH wrote:Vranjes se jeste popravio, ali opet pravi dosta gresaka. Sad protiv Grcke je nekoliko puta panicno izbijao loptu, a bilo je sasvim dovoljno prostora da primi loptu i zapocne napad, mozda je dobio takve instrukcije od Papeta, ali opet tu je pokazivao da igra sa dozom straha. I njihov gol (ako se dobro sjecam) je dosao nakon njegove greske na sredini terena.

njihov gol je greška naseg desnog beka Vrsajevica koji je ostavi prazan prostor Samarasu na boku...to je bio jedini način da Grci zabiju, al srećom nije bilo bitno u 93-oj minuti
DonVito

#2965 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

Sto se tice naredne dvije utakmice, mislim da ako to dobijemo to bi bilo to.
Zadrzali bi tri bobe ispred Grcke ( u slucaju da ne zijane), a Slovacku bi definitivno otpisali, pobjegli im osam bobi i bilo bi nam puno lakse odigrati sa njima u gostima.
Po meni dvije najvaznije utakmice od ovih pet sto je ostalo su upravo ove prve dvije tekme Latvija-BiH i BiH-Slovacka. Abd. to uzmemo i na konju smo, maksimalno ozbiljno i kocentrisano.
OLIMPICSARAJEVO

#2966 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by OLIMPICSARAJEVO »

JoseMujica wrote:

njihov gol je greška naseg desnog beka Vrsajevica koji je ostavi prazan prostor Samarasu na boku...to je bio jedini način da Grci zabiju, al srećom nije bilo bitno u 93-oj minuti
Zanimljivo je da je Vrsajevic vec skupio 6 nastupa a lik je katastrofa igrac.

90 min protiv Lihtensteina, 60 protiv Latvije, 33 protiv Litvanije, 7 minuta protiv Grcke i po 30 minuta u prijateljskim utakmicama. Neznam sto, nit pokazuje nekakav kvalitet nit ima potencijal jer je vec u 28. godini. Zar nije bolje davati sansu mladim igracima poput Svrake, Sesara i Besica?
OLIMPICSARAJEVO

#2967 Re: Kvalifikacije za SP 2014

DonVito wrote:Sto se tice naredne dvije utakmice, mislim da ako to dobijemo to bi bilo to.
Zadrzali bi tri bobe ispred Grcke ( u slucaju da ne zijane), a Slovacku bi definitivno otpisali, pobjegli im osam bobi i bilo bi nam puno lakse odigrati sa njima u gostima.
Po meni dvije najvaznije utakmice od ovih pet sto je ostalo su upravo ove prve dvije tekme Latvija-BiH i BiH-Slovacka. Abd. to uzmemo i na konju smo, maksimalno ozbiljno i kocentrisano.
Kao sto je Dzeko reko, najvaznija utakmica je sljedeca, pa poslije nje opet sljedeca
phillie

#2968 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by phillie »

OLIMPICSARAJEVO wrote:
JoseMujica wrote:

Zanimljivo je da je Vrsajevic vec skupio 6 nastupa a lik je katastrofa igrac.

90 min protiv Lihtensteina, 60 protiv Latvije, 33 protiv Litvanije, 7 minuta protiv Grcke i po 30 minuta u prijateljskim utakmicama. Neznam sto, nit pokazuje nekakav kvalitet nit ima potencijal jer je vec u 28. godini. Zar nije bolje davati sansu mladim igracima poput Svrake, Sesara i Besica?
Pa neces Svraku, Sesara i Besica na beka stavljati. Vrsajevic nije reprezentativni kalibar, ali eto popunjava rupe...
OLIMPICSARAJEVO

#2969 Re: Kvalifikacije za SP 2014

phillie wrote: Pa neces Svraku, Sesara i Besica na beka stavljati. Vrsajevic nije reprezentativni kalibar, ali eto popunjava rupe...
Pa sto je moro mjenati bas beka? Nije se Mujdza povrijedio :-)
kakaljin

#2970 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by kakaljin »

Planiram put u Slovacku na utakmicu, pa me interesuje ima li ko informacije za smjestaj, gdje izaci, sta posjetiti i ostali razni provod u Bratislavi. Pozeljne su sve moguce informacije za sve moguce.

ako ima negdje tema ja se izvinjavam,jer nisam mogao da je nadjem.

molim bez agencijskih ponuda jer put planiram u privatnoj reziji sa drustvom
Last edited by kakaljin on 28/03/2013 23:42, edited 1 time in total.
DonVito

#2971 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

@OLIMPICSARAJEVO

Avdija je rodjen 6.marta 1986 skoro napunio 27g. Mislim da on poziv dobiva iskljucimo iz razloga sto moze pokriti citavu desnu stranu moze i lijevu krilo kad je cini mi se umjesto Lulica usao u 1p protiv Latvije - povreda.

Treba mladima dati sansu ali polahko i daje Pape, ne rizikuje previse i ne kvari atmosferu u timu pretjeranim davanjem svakom sansu i pozivanjem igraca reda radi i sigurrno u toj minutazi sto je Avdija dobivao da on nije smetao tim nabrojanim : Sesar, Svraka, Besic.

Rece Svraka pa i on je skoro napunio 25g. i kao sto rekoh njemu Avdija ne smeta uopste ako je stvar u minutama jer Svraka sigurno ne moze na desnog beka ili desno krilo, lijevo krilo..
Kao sto je Dzeko reko, najvaznija utakmica je sljedeca, pa poslije nje opet sljedeca
Ne samo Dzeko svi igraci i strucni štab a Pape je svjestan toga spustio je loptu na zemlju i bez euforije a kod raje je moze biti ali kod igraca nebi smijelo biti i vjerujem da je nema sve su to profi.
Pa neces Svraku, Sesara i Besica na beka stavljati. Vrsajevic nije reprezentativni kalibar, ali eto popunjava rupe...
:thumbup: i ako bog da odemo pa na SP na svakoj poziciji moramo imati po 2 igraca a golmana tri.
DonVito

#2972 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

kakaljin wrote:Planiram put u Slovacku na utakmicu, pa me interesuje ima li ko informacije za smjestaj, gdje izaci, sta posjetiti i ostali razni provod u Bratislavi. Pozeljne su sve moguce informacije za sve moguce.

Druže drži se sto dalje od Slovacki tj. "Hostela" iz Bratislave :run: :mrgreen:
kakaljin

#2973 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by kakaljin »

DonVito wrote:
kakaljin wrote:Planiram put u Slovacku na utakmicu, pa me interesuje ima li ko informacije za smjestaj, gdje izaci, sta posjetiti i ostali razni provod u Bratislavi. Pozeljne su sve moguce informacije za sve moguce.

Druže drži se sto dalje od Slovacki tj. "Hostela" iz Bratislave :run: :mrgreen:
imas li jos kakavih informacija, hostel svakako ne gledam,ili je hotel ili apartman

Svaka informacija je dobro dosla
OLIMPICSARAJEVO

#2974 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Posto su hotel, hrana i zene u bratislavi
ja71

#2975 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ja71 »

DonVito wrote: Druže drži se sto dalje od Slovacki tj. "Hostela" iz Bratislave :run: :mrgreen:
A sto to ?
Locked